vojkostar je napisal/-a:ja , ampak da se tud dokaj brez črnega dima tunat mašinosploh če maš kak filter pol serje zadeva z leti, kar se mašine tiče pa nevem točno kdaj je VW začel vgrajevati 90 konske mašine, ki so bile le "zadušene" 105 konske, lahko da je to 2006
Zdaj govorim malo po občutku, ampak a ni Golf V imel iste 1.9 TDI mašine že od začetka svoje proizvodnje? Kolikor opažam, imajo vsi 1.9 TDI VAG avti podobne generacije praktično isti zvok, ki je zelo specifičen in ga z lahkoto ločim od vseh ostalih dizlov, pa tudi od starejših 1.9 TDI-jev. Torej starih očitno niso vgrajevali, ni mi pa logično, da bi razvili oslabljeno 90KM različico in jo potem nehali prodajat, ker bi to skoraj sigurno zvišalo stroške proizvodnje...
Ja saj pri meni je "dokaj brez črnega dima" tunano oz. po mojem občutku ne odstopa kaj dosti od originala. Na motorju, ki ima že pri 90KM izrazit "sunek" navora se mi ga zdi brezveze v mapi nižat, da ima potem bolj "moderne" lastnosti in deluje bolj mrtvo. Itak je pa 1.9 TDI brez tega sunka isto čudno kot recimo Opel brez rje!