Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

G-4S

Re: Podvozje, firme

Napisal/-a G-4S Po nov 04, 2002 2:24 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To nov 05, 2002 6:52 am

ne ne vem zdej mi pa razllozta ...ce bom KW vzel bom vzel nastavljivga ...
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale To nov 05, 2002 8:35 am

Glede telih hieroglifov, ki jih je napisal Gfors se ne obremenjevat, ker on ne more iz svoje kože in se spet neki afna Slika.

Kar se pa tiče tistih podatkov, ki sem jih pa jst napisal zraven Eibach fedrov (in so za razliko od Gforsovih, resnični ;) ) ti pa tud ne morem dost povedat, ker se tok ne spoznam - je pa neki v zvezi s trdoto, silo,... :D

Ja itak se ti splača vzet nastavljivga - to ful prav pride, vsaj men se zdi no. Sam res bi se blo dobr orenk pozanimat glede teh KW, ker to le ni tok mal kesha.
Slika Slika

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek To nov 05, 2002 9:58 am

ja KW nastavljivga dobim cenejs kot tisto kombinacijo nenastavljivo (eibach/bilstein) ...zato me se tolk bolj matra :)
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe nov 08, 2002 2:08 pm

Mene zanima na osnovi cesa oz kako se nastavlja visina in trdota na tem podvozju? Imam 17 palcna platisca in rabim podvozje pri katerem se avto ne bo skoraj nic nagibal, da mi kolesa ne bodo brusila po blatnikih na ovinkih.

[Sporočilo uredil/a Haby na dan 08.11.2002 ob 14:10 GMT]
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe nov 08, 2002 5:01 pm

Da se ti avto ne bo skoraj nič oz. minimalno nagibal v ovinkih bi moral imet podvozje trdo kot kamen - s tem bi naredil več škode kot koristi; vozne lastnost bi bile porazne, da ne govorim o mokri cesti, kjer bi bilo to že prav nevarno.

Če je zadeva nastavljiva tko kot praviš, potem bi mogoče še šlo nekako. Višina se nastavlja s privijanjem in odvijanjem matice, ke se nahaja na amortizerju in stiska oz. premika fedr. Nastavljanje optike ti seveda ne uide. S štelanjem trdote pa nimam izkušenj in ne bi rad krive vere učil - mogoče kdo drug ve ;)

BTW edina zanesljiva rešitev, da ti gume ne bodo drgnile je, da ti jih naštelajo v negativ (nagib koles namreč). Tako kot imajo to narejeno dirkalniki (in moja Mazda, hehe - zdej me bo spet kdo obtožil, da se hvalim, a ne Gfors :D :D). Potem se kolo skrije pod blatnik čeprav bi drugače že drgnilo. Je pa to kar precej zahteven "hardverski" poseg pri večini avtov, poleg tega je stranski efekt neenakomerna obraba gum ( notranji rob - predvsem na ravnih cestah). Drgnilo ti pa gotovo ne bo :D :D ;).

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 08.11.2002 ob 17:07 GMT]
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost