hippo je napisal/-a:abbe je napisal/-a:to je pa tko skregan z logiko,al pa neveš kako motor deluje,
box da več nafte,od ke pa dobi več zraka?ga ne more če se ne dvigne tlak turbini.kakšen višek zraka ti omeenjaš?viška zraka ni nikoli,ga ne sme bit,ker se vbrizgana kolicina goriva odmerja z količino posesanega zraka in mora biti vedno optimalna,sloh pri vozilih ki imajo dpf da se ta ne maši prepogosto.
vprizg se regulira glede na posesan zrak,in ne obratno kot ti pišeš.
Nič ni narejeno do limita, tako imaš pri zraku še malo lufta, tako da ob povečanju vbrizga gorivo še vedno normalno izgoreva. Ko presežeš limit dobiš zadaj dimno zaveso...
Pri avtih z DPF-ji je treba box malce manj odpreti. Zato je dobro imeti box, ki omogoča nastavljenje. Sicer pa imaš pa več načinov povečanja dotoka goriva.
Kot sem že napisal v postu, ki ga je admin zbrisal:
sotfwersko čipanje je boljše kot tuningbox, dobiš več ven, nastavljaš raznorazne parametre. Pri boxu pač samo vbrizg. Obstajajo sicer tudi večkanalni boxe, ki pa po moje ne upravičijo svoje cene, ki je pošteno zasoljena.
Za nekoga, ki bi samo malo več rad dobil ven iz mašine, pa da ni predrago je pa box ok, ane?
moje pisanje je namenjeno debati in ne kregu ali zaničevanju kakšnih produktov.
jaz osebno v avto nebi nikol dal boxa,ker tukaj ne gre za nobeno optimizacijo ampaak kvečjemu kontra učinek. če kdo drug da notr to zato a lahko reče da ma čipan avto pa da ma 30 ps ve naj kar dela to,venar je to pesek v oči.
1. povej mi kaj ti pomaga povečanje goriva,če z boxom ne moreš povečati količine zraka.čisto nič ti ne pomaga.
2. danes vsa vozila ki nimajo dpf in niso čipana med pospečevanjem pokadijo/kadijo,ker pomeni da dobivajo preveč nafte ali premalo zraka, kar pomeni da ni niti 1g viška zraka katerega bi ti rad z boxom izkoristil.
niti si pa nočem predstavljat kaj bi delal na vozilih z dpf če daš box gor,že to da si napisal da ga je treba malo manj odpreti bi vsakega ki kaj ve moralo odvrniti od nakupa.
že tunerji ki lahko sreminjajo skoraj vse parametre težko nardijo ornk (veliko hp in navora) mapo za vozila z dpf da se ta nebi bolj pogosto mašil/regeneriral.
jaz sem za to da se 2.8 pride h css in se da v avte box in mapo....pa da se enkrat za vselej ta debata konča.
sem pripravljan tudi plačati za tak skupinski test.