Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 26, 2010 6:28 pm

Mata res ;)

:tomidelej:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 26, 2010 6:36 pm

lancia hf je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:to mata pa lahko nogo, jest mojo spraznem v uri 8)

V uri še jaz svojega spraznem pa je ravnotako 60L rezervar. :lol:

no pa smo spet tam.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 26, 2010 7:20 pm

Yoni je napisal/-a:Najbolj smešno je brat ko si folk kupije evote pa sti-je, jih navije na 400+KM, potem pa se ti isti mandeljci pogovarjajo o porabi..... :lol: :bonk

SORRY: Samo tudi meni gre najbolj na "pitona" ;) to, da se kupi avtomobil samo zato, da se piše o njem, o raznih predelavah grafih konjih in tako naprej. V resnici pa kot je napisal Yoni, samo jambranje glede porabe.
Osebno sem tudi jaz napisal kašno porabo ima moj avtomobil, samo otročje mi je pa pisati vseh predelav, saj če že kupiš enega od teh dveh, bi moral tudi vedeti zakaj taka poraba, OK, razen to, da imam jaz krajši menjalnik.
Za veliko večino je pa vse skupaj čisto "španska vas"
PS: Verjetno je bil gdo v Zapolju, ko je gledal "mici" vs Fiat uno T. V štirih krogih je bilo samo toliko razlike
http://www.youtube.com/watch?v=tZusb1Vy_Ms
Nesreča je pa bila po krivdi voznika, ker je preveč gledal "mici" ali bo šlo ali ne. Toliko o "mlinčkih", in "zverinah" :lol: :vrum
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To jan 26, 2010 7:59 pm

lancia hf je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:Najbolj smešno je brat ko si folk kupije evote pa sti-je, jih navije na 400+KM, potem pa se ti isti mandeljci pogovarjajo o porabi..... :lol: :bonk

SORRY: Samo tudi meni gre najbolj na "pitona" ;) to, da se kupi avtomobil samo zato, da se piše o njem, o raznih predelavah grafih konjih in tako naprej. V resnici pa kot je napisal Yoni, samo jambranje glede porabe.
Osebno sem tudi jaz napisal kašno porabo ima moj avtomobil, samo otročje mi je pa pisati vseh predelav, saj če že kupiš enega od teh dveh, bi moral tudi vedeti zakaj taka poraba, OK, razen to, da imam jaz krajši menjalnik.
Za veliko večino je pa vse skupaj čisto "španska vas"
PS: Verjetno je bil gdo v Zapolju, ko je gledal "mici" vs Fiat uno T. V štirih krogih je bilo samo toliko razlike
http://www.youtube.com/watch?v=tZusb1Vy_Ms
Nesreča je pa bila po krivdi voznika, ker je preveč gledal "mici" ali bo šlo ali ne. Toliko o "mlinčkih", in "zverinah" :lol: :vrum

No k tok govorimo o svojih predelavah in grafih, mi prosim poves kere predelave so narejene na mojem avtu?

Pa noben ne jamra o porabi... V 2h letih sem naredu z evotoa (8 in 9) skupaj približno 110k kilometrov, če bi jamru o porabi bi ga prodal po prvem tednu. Tvoje krajše prestave pa nimajo v temu topicu kej iskat ker je tvoj menjalnik star 25 let.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 26, 2010 8:28 pm

LoCo
Uno T. v linku ni star 25 let pa je tudi samo prednji pogon..
Pusti sedaj Delto, sploh 4X4 ker niso imeli ostali avtomobili+ bugy-ji za burek, dokler je vozil S. Valant. (Ni imel konkurence,zato tudi opustil IOC zapolje)
Probaj še zagovarjati glede Unota 1.4 T prednji pogon, proti vsemogoči "micki" 2.0 T. in z 4X4 pogonom.
Na to sem bolj ciljal "mlinček" proti "zverini" :lol:
Temu je ogromno ljudi reklo SRAMOTA za "mici".
Samo LoCo, sprijazni se stem, da grafi in pisanje po forumu ne pomenijo povsem NIČ ;)
PS: Osebno takoj "micko" zakurim, da me neki "mlinček" lovi :?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To jan 26, 2010 8:36 pm

lancia hf je napisal/-a:LoCo
Uno T. v linku ni star 25 let pa je tudi samo prednji pogon..
Pusti sedaj Delto, sploh 4X4 ker niso imeli ostali avtomobili+ bugy-ji za burek, dokler je vozil S. Valant. (Ni imel konkurence,zato tudi opustil IOC zapolje)
Probaj še zagovarjati glede Unota 1.4 T prednji pogon, proti vsemogoči "micki" 2.0 T. in z 4X4 pogonom.
Na to sem bolj ciljal "mlinček" proti "zverini" :lol:
Temu je ogromno ljudi reklo SRAMOTA za "mici".
Samo LoCo, sprijazni se stem, da grafi in pisanje po forumu ne pomenijo povsem NIČ ;)
PS: Osebno takoj "micko" zakurim, da me neki "mlinček" lovi :?

Ok... Na progi kjer je povprečna hitrost ene 40 na uro primerjaš 750 kilsko fwd kanto z micko. Pol primerje še micko s ferrarijem na avtocesti pa micko z buggyjem v blatu.

V nobeni disciplini ni micka zmagovalna, ampak ce pa nardis proti vsakemu od teh test na vseh treh ?

Dej tega unota v ravno črto proti micki, pol ga postavi še v en hrib kjer bojo konji že imel vlogo, potem pejta še en krog po blatu. Isto s ferrarijem...

Noben ni napisu da je micka(al pa impreza) boljša od vsega ostalega na tem svetu. V vsem se jo da premagat s specifiko, overall avtomobila ki bi bil pa bolj uporaben za vse to kar s naštel pa ni. Če pa misliš da bi morala na progi na kateri od micke obračalni krog komej čez ovinke pride micka dominirat eno škatlo ki je za to narejena, potem pa rabiš malo teoretične podlage najprej, preden se lahko vrneš v to debato.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ To jan 26, 2010 8:51 pm

Ah bedarije, linka sicer nisem gledal je pa moje mnenje tako, da lahko kar hočeš naviješ kolikor ti dopušča denarnica...tko da sramota govorijo lahko samo nepoznavalci, koliko od teh junakov lahko iskreno reče, da bi raje imeli tistega unota kot pa micko... :lol:

Pa da se še dotaknem ostalih bedarij zapisanih v tej temi: Kaj je potebno na vsak način ljudi prepričevat kaj je boljše? Vsakemu svoje, zase vem da je trenutno Impreza (ne boljša nasplošno, ampak meni bolj pisana na kožo/bolj pri srcu - vstavi poljubno)...in jst za Mico 9 ne menjam...kar ne pomeni da je en avto boljši ali slabši, hočem poveda da že mal utrujate z tem in da včasih treba tudi mnenje drugih spoštovat, kaj bi bilo če bi vsi vozili iste avte...

A skoraj sem pozabil:

Poraba seveda ni važna, bi bilo pa zoprno če bi avto kuril enako na avtobanu pri 130 kot na pisti...tist pa je rahlo neugodno...sicer pa mislim, da imata mica in preza nekje podobno porabo in noben od lastnikov ne skače u luft, če drugemu žre pol litra manj :D

Sicer bi pa za tole temo bil bolj primeren kakšen drugačen naslov...

Je pa zabavna, tudi to nekaj šteje :lol:
555

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 26, 2010 8:54 pm

LoCo je napisal/-a:
Ok... Na progi kjer je povprečna hitrost ene 40 na uro primerjaš 750 kilsko fwd kanto z micko. Pol primerje še micko s ferrarijem na avtocesti pa micko z buggyjem v blatu.

V nobeni disciplini ni micka zmagovalna, ampak ce pa nardis proti vsakemu od teh test na vseh treh ?

Dej tega unota v ravno črto proti micki, pol ga postavi še v en hrib kjer bojo konji že imel vlogo, potem pejta še en krog po blatu. Isto s ferrarijem...

Noben ni napisu da je micka(al pa impreza) boljša od vsega ostalega na tem svetu. V vsem se jo da premagat s specifiko, overall avtomobila ki bi bil pa bolj uporaben za vse to kar s naštel pa ni. Če pa misliš da bi morala na progi na kateri od micke obračalni krog komej čez ovinke pride micka dominirat eno škatlo ki je za to narejena, potem pa rabiš malo teoretične podlage najprej, preden se lahko vrneš v to debato.

Kašnih 40 km/h Tu se govori v povprečju 100+ km/h. Po ravnini pa itak vask osnovnošolec zna voziti, zašvasaš volan in gre naravnost.
Ma daj zresni se, in dojami da pravi voznik rataš na dirkališču, in ne na letalski pisti, na kateri bi znal še moj 3 letni sin voziti (pa čeprav bi stali) na stopalki za plin (gas)
PS: Nisem vedel da se da toliko o dveh "elektronskih" avtomobilih raspravljati

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To jan 26, 2010 9:01 pm

lancia hf je napisal/-a:Kašnih 40 km/h Tu se govori v povprečju 100+ km/h.

Povprečje okrog 100km/h ima WRC na hitrejših etapah, ti govoriš pa o gokart progi in obenem men govoriš da nimam pojma... Pa ti si legenda :D

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 26, 2010 9:02 pm

peroRS: Vabljen v IOC Zapolje, boš dobil vse odgovore na dlan. ;)

LoCo je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Kašnih 40 km/h Tu se govori v povprečju 100+ km/h.

Povprečje okrog 100km/h ima WRC na hitrejših etapah, ti govoriš pa o gokart progi in obenem men govoriš da nimam pojma... Pa ti si legenda :D

Pa saj nisi normalen :roll: To sploh ni gokart proga :lol:

Kaj ti izgleda
http://www.youtube.com/watch?v=-GfZ2-4f2XA&feature=player_embedded
Zadnjič spremenil lancia hf, dne To jan 26, 2010 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jan 26, 2010 9:11 pm

lancia hf: off:
Lahko prosim razlozis zakaj dajes zopet neko taksno primerjavo... a ni bilo dovolj tocno povedano kaj sodi v temo in kaj ne?...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 26, 2010 9:12 pm

lancia hf je napisal/-a:peroRS: Vabljen v IOC Zapolje, boš dobil vse odgovore na dlan. ;)

Ti se kar tolaži, da je IOC Zapolje dirkališče. Sem vozil tam pa vem. ;)

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll To jan 26, 2010 9:15 pm

lancia hf je napisal/-a:PS: Osebno takoj "micko" zakurim, da me neki "mlinček" lovi :?

Čestitam, pol pa primerji še Marca al kaj je (močnej tip) ki vozi evota s kakim cliotom al pa jugotom in si pejt kupt yugota pa nehi kle smetit.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 26, 2010 9:18 pm

MacTron:
Sory, Samo meni pa verjetno še komu gre na :!: :?: Da je toliko strani napisano, pa povsem nič novega odkrito.
Saj nemorem verjeti, da se da o teh dveh avtomobilih toliko pisati.
PS: Še malo, pa bo že skoraj da evrosport prenašal LoCo-tovo vižnjo. :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 26, 2010 10:52 pm

lancia hf je napisal/-a:MacTron:
Sory, Samo meni pa verjetno še komu gre na :!: :?: Da je toliko strani napisano, pa povsem nič novega odkrito.
Saj nemorem verjeti, da se da o teh dveh avtomobilih toliko pisati.
PS: Še malo, pa bo že skoraj da evrosport prenašal LoCo-tovo vižnjo. :D

pa lej sj ce ti tema ni zanimiva jo pac ne prebiraj.al ti gre v nos da je ta tema aktivna tvoja o lanci legendi pa ni vec?
kr neki kle smetis po nepotrebnem.pa skos neki meces to lanco notr pa neke avte ki jih negre primerjat.....ta znanje k ga mas lahko uporabis kje drgej v kaki temi kjer bo kdo rabil pomoc ali kaj podobnega...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 26, 2010 11:21 pm

lancia hf je napisal/-a: Da je toliko strani napisano, pa povsem nič novega odkrito.....

je, je: oba (sploh Subaru :roll: ) imata dizelsko porabo :-P

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jan 27, 2010 11:37 am

Da gremo spet mal k temi, je že kdo zakuril prednje diske in kaj je dal potem gor?
Ker menjati za boljše brembo je pa takoj 5-7k. Jest grem takoj dirkat kakšen GHD še posebej proti lanči. :-P

Glede navora pri Sti, jaz mam pri 3k obratov max navor pa do 7k isto, zgodba je enaka pri konjih.

Aja pa tista proga na linku, tudi prebližno ni dirkališče, bl za gokarde tiste na pedala
Slika Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Sr jan 27, 2010 12:57 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Da gremo spet mal k temi, je že kdo zakuril prednje diske in kaj je dal potem gor?

Jz sm jih ... Mislm da troje že... Gor mam pa NAP diske (National autoparts - zastopništvo v motomatu, če boš slučajn kupval povej k po standardni ceni ni lih pocen :) ) ki so ubistvu identični brembotom, navaden blank disk - preden so bli big brake kiti dovoljeni v grupi N so na micah in sti-jih vsi tole vozil - in pa Ferodo DS Performance (en razred nižje po toleranci kot so Ferodo DS25009). Ne cviljo prou dost, delajo pa zlo dobr, pa na racelandu sm jih do te mere segrel da sm stopil ventilčke na sprednjih gumah :lol: ampak so še zmeri dobr bremzale, tko da sm kr zadovoljen. Mrzle pa tut primejo čist dovolj za dnevno rabo.

Slika

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Sr jan 27, 2010 1:57 pm

Mal OFF:V Logatcu če dosežeš povprečje 50 do 60 km/h si pomoje že kar car.
EVO X RR
AEM intake,Milltek exhaust.........

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jan 27, 2010 2:31 pm

LoCo je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Da gremo spet mal k temi, je že kdo zakuril prednje diske in kaj je dal potem gor?

Jz sm jih ... Mislm da troje že... Gor mam pa NAP diske (National autoparts - zastopništvo v motomatu, če boš slučajn kupval povej k po standardni ceni ni lih pocen :) ) ki so ubistvu identični brembotom, navaden blank disk - preden so bli big brake kiti dovoljeni v grupi N so na micah in sti-jih vsi tole vozil - in pa Ferodo DS Performance (en razred nižje po toleranci kot so Ferodo DS25009). Ne cviljo prou dost, delajo pa zlo dobr, pa na racelandu sm jih do te mere segrel da sm stopil ventilčke na sprednjih gumah :lol: ampak so še zmeri dobr bremzale, tko da sm kr zadovoljen. Mrzle pa tut primejo čist dovolj za dnevno rabo.

aha, praviš identični, za kakšne luknjane diske se pa nisi odločil, pa zakaj ? :)
dej mi prosim še ceno napiši magari na ZS.
Slika Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov