Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 8:08 pm

:clapclap No pa se je le nekaj premaknilo, da si dal kašen video gor.
Pospešli so pa kar dobri videti :tomidelej:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To sep 22, 2009 8:54 pm

glede na videno avto lepo vleče,ampak konjev pa še zdaleč nima toliko,glede na čas od 100-200km/h,drugač pa pohvalno ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 9:15 pm

lancia HF: Bo bolše ko bom lahk cel gas stisnu :D...

bigturbo: Če si pogledu posnetka preberi dobro, zelo dobro kar sm napisu v tistem postu..sm držal avto samo na 0.8 bara da ne bi zaklal motorja ker je razstelana elektronika in se to je blo voezno z cca 50% gasa ker ce bi stisnu bi skocl na 1.6 bara se malo vec..z 15km pa od 100-200 se zbola kr ocitno cas.

prideta nova posnetka nedelja-ponedeljek. Sicer pa za 0.8 bara gre se kr ok.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 9:42 pm

rokbrumen je napisal/-a:lancia HF: Bo bolše ko bom lahk cel gas stisnu :D...

Če si pogledu posnetka preberi dobro, zelo dobro kar sm napisu v tistem postu..sm držal avto samo na 0.8 bara .......

Spet si eno neumnost napisou. Čeprav bi rad videl kako ti to rata.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 10:10 pm

Jah mam števec kolko daje pritiska in na 0.8 sm drzal sicer skusas drzat ker res nesmem prekoračit že tako ne ni smeu vozit...bom pa z polnim gasom posnel nedelja-ponedeljek ;).lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To sep 22, 2009 10:40 pm

vse lepo in praw....samo zakaj si ne montiras napravco, s katero si nastavljas tlak polnjenja??...namesto da drzis pol gasa :)

Pa se en nasvet, ce hoces bit 100% ce je pravo razmerje zrak gorivo....monitraj si stevc, ki ti meri temp. izpusnih plinov...ce bo ta tem. v mejah normale motor deluje ok....ce se pregreva neki ne stima ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 10:46 pm

rokbrumen je napisal/-a:Jah mam števec kolko daje pritiska in na 0.8 sm drzal sicer skusas drzat ker res nesmem prekoračit že tako ne ni smeu vozit...bom pa z polnim gasom posnel nedelja-ponedeljek ;).lp

Človek pa ti imaš sam sebe za norca, tista dva posnetka sta že bila z polnim gasom, in 2 prestava pri cca100km/h si spravil na blokado (se jo lepo sliši) in potem napišeš, sem držal na 0,8 bara, kar se pri pospeševanju na višje obrate ne da narediti.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To sep 22, 2009 11:08 pm

Dariooo je napisal/-a:vse lepo in praw....samo zakaj si ne montiras napravco, s katero si nastavljas tlak polnjenja??...namesto da drzis pol gasa :)

Pa se en nasvet, ce hoces bit 100% ce je pravo razmerje zrak gorivo....monitraj si stevc, ki ti meri temp. izpusnih plinov...ce bo ta tem. v mejah normale motor deluje ok....ce se pregreva neki ne stima ;)

LP

Izpušna temperatura pri turbo avtomobilih ima mnogo večjo povezavo s predvžigom kot z mešanico zraka in bencina. Če hočeš vedet razmerje zraka in bencina si kupi lambda sondo.

Zakaj bi vsi kupovali meter in ga potem čez 3 kolovrate preračunaval v kilograme slame in potem iz tega izračunal kolk zelja bo pognal na njivi če bo vreme srednje do pretežno retardirano?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 22, 2009 11:14 pm

LoCo je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:vse lepo in praw....samo zakaj si ne montiras napravco, s katero si nastavljas tlak polnjenja??...namesto da drzis pol gasa :)

LP

Zakaj bi vsi kupovali meter in ga potem čez 3 kolovrate preračunaval v kilograme slame in potem iz tega izračunal kolk zelja bo pognal na njivi če bo vreme srednje do pretežno retardirano?

:rofl ta je pa dobra :cry

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Sr sep 23, 2009 2:26 am

prebrau sm celoooooo temo in se zmeraj se mi zdi da smo na isti tocki kot zadnjic?

p.s: gdaj bo video kako gres mimo locotovega evota ali podobno?
ce ti od locota evo ni dosti bom reku se locotovemu in mojemu kolegu DoubleG da da se on svojo crno beštijo pa da probate gdo kok gre?

lp: boyan
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr sep 23, 2009 8:54 am

lancia hf: Ne bom se kregu kaj kolko zakaj itak bo še 1 posnetek al pa dva v nedeljo-ponedeljek ko mi naštela elektroniko, pa boš vidu razliko, bo pa očitna. ;)

Festina: Če bom rabu pomočnika pri videu ga bom kontaktiru, ker mam avte tudi na obali na razpolago.
Pa nism nikjer reku da grem mimo LoCotovega evota.. ker vem da je predelan. Sicer lahko da bomo probal,mene zanima razlika med stock evotom in mano. In prosim ne mi pametovat v temi pa začet s kakršnim kol kreganjem. In mene ne zanimajo tvoji kolegi, da sva si na jasnem. LP

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Sr sep 23, 2009 9:21 am

rokbrumen je napisal/-a:lancia hf: Ne bom se kregu kaj kolko zakaj itak bo še 1 posnetek al pa dva v nedeljo-ponedeljek ko mi naštela elektroniko, pa boš vidu razliko, bo pa očitna. ;)

Festina: Če bom rabu pomočnika pri videu ga bom kontaktiru, ker mam avte tudi na obali na razpolago.
Pa nism nikjer reku da grem mimo LoCotovega evota.. ker vem da je predelan. Sicer lahko da bomo probal,mene zanima razlika med stock evotom in mano. In prosim ne mi pametovat v temi pa začet s kakršnim kol kreganjem. In mene ne zanimajo tvoji kolegi, da sva si na jasnem. LP

ti niti ne pametujem in niti ne zelim neki kolegi gor dol le opcijo sm ti ponudu glede avtov.
lp:boyan
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr sep 23, 2009 9:49 am

Rok.....nehaj že 1x metat denarja v ta avto.;)
Naštimaj si sistem proti zdrsu al pa prodaj to kripo in kupi Lancerja oz. Inprezo z 350konjički.

Vse to nima smisla....kam pa vodi? Narediš pa neveš, če bo delalo prav....ga boš spravil na neke vesolske pogone in ti bo pri 150km/h vse zablokiral boš koncal na strehi in obiskal krsto.

:jao: :jao: :jao:

Lp Zlatko

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr sep 23, 2009 10:03 am

se morm podpisat...po tale zadnji post, fant pamet v roke, resnicno...in kolikor sem prebiral tole tvojo temo, mi delujes jako brezglavo in otrocje...sicer nevem koliko si star, vendar vsaj malo umiri konje...povem ti iz svojih izkusenj...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr sep 23, 2009 11:16 am

zlarre_: Avto je deloval super in še vedno samo elektroniko treba naštelat ker sm spremenil kolektor, povečal fi izpuha iz 40 na 63, zatesnil dolocene zadeve, menjal objemke okoli cevi kar je še dodatno zatesnilo da nikjer nič ne spušča, v glavnem vse napake od prej sm zdj popravu in žal je treba elektroniko pogledat in doštelat ker turbina več polni. V zadnjem mesecu sm te stvari izbolšu, in ne vidim kje je problem da kaj nebi delalo, avto dela super in je delu super :lol: . Drugače pa prosim ne piši meni da bom šou na streho in nevem kaj, ker glede na to kolko avtov si spravo na bok..streho itd, men še ni ratal nobenga, in tut s tem se ni za hvalit, kot si se na hondinem forumu. Brez zamere samo drugic malo premisli kaj napišeš. Da ti še 1x povem avto dela bo delu in ni nobenih problemov, žal pa je pri teh zadevah tako da kar koli spreminjaš moreš vedno elektroniko preverit ker majhen spodrslaj pa ti gre lahko motor. Moja mašina glede na to da je na novo narejena pa je vredna za 3 tvoje honde.Tako da mislim da rajše dam 150 za popravit elektroniko kot 2000-3000eur za mašino nardit na novo in en kup časa gre mimo.
Pa mislim da se ni še zgodilo da sm neki naredu pa ni delal ;) do sedaj je use funkcioniral kot treba.In vlaganje denarja na moj avto je moja stvar se ti ne zdi?LP

dominic:
No če si marsikaj prebral si tut prebral da marsi kdo je reku da zadeva ne bo delovala. Avto dela je bil najprej odprt na 0.8 pa 0.9 pa 1.1 bara pa 1.2 in na koncu zdj 2 mesca 1.5, samo da zadni mesec ko sm use izbolšu se je izkazalo da turbina daje več tlaka ker ponekod je malo spuščalo zaradi moje površnosti in pač sm si vzel čas in naredu zadeve kot je treba. Zato tudi tebi povem avto dela, bo delu in pol leta se vozim okoli brez problemov itd.

Festina: No hvala če bom le potreboval bom kontaktiru pa se bomo dogovoril, lahko pa vseeno za hec probamo, ni problema.

Še ena zadeva okoli gum, danes je bo malo debate o Bridgestone potenza ..kako je tale guma za vsak dan?LP
Zadnjič spremenil rokbrumen, dne Sr sep 23, 2009 11:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Sr sep 23, 2009 11:25 am

Yoni je napisal/-a:Prvič, ni se treba obnašat kot da razlagaš človeku ki je v 7. razredu osnovne šole oz. nastopat tako prepotentno. ;) Peace.

Drugič. O specifičnosti tega foruma je škoda izgubljat besede, ker je ogromno nebuloz gor.

Tretjič. Ne dvomim v tvoje znanje, se strinjam s tvojim postom. Razlika med tvojim in mojim odgovorom pa je ta, da sem jaz govoril v splošnem, tako da bo razumel tudi kak kmet, ti si se pa bolj "zapičil" v detajle. Ampak žal, v splošnem moje teorije še vedno nisi izpodbil.

Zdaj pa živimo v miru naprej... Volk sit, koza cela...

Oprosti....ampak ta preprosta oz. vseznalne stvari so mi že jasne......me pa veseli da napiše nekdo KONČNO nekaj malo bolj strokovno, da mogoče tudi kdo drugi kaj iz tega zve, kateremu so te osnovne stvari že jasne.......

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr sep 23, 2009 11:29 am

vugy: Se strinjam vsak pove po svoje en bol enostavno en bol strokovno. Zato pa smo tu da zvemo čim več in zvemo kar ne vemo.Jst marsikaj na začeku nism vedu ker so me drugi okol prnesl pa mi lagal. Zdj kov idim zakaj se kaj gre pa usaj vem kam sm obrnjen in vem neke osnove, nism expret zdaleč ne zato sm se pa lotu mojega avta, da vidim kaj in kako.
Zadnjič spremenil rokbrumen, dne Sr sep 23, 2009 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Sr sep 23, 2009 11:29 am

Širiš lažne inf. okoli. ;)
1 avto sem spravil na streho, enega z ceste in 1 podrsal po 2 mesecih ispita.
Mene je vsaj spametovalo....kdaj bo tebe?
Ti imaš avto, ki gre malo bolje kot so moji šli...tko, da jaz se nebi z tem igral.
Kok dobro te poznam tudi nisi voznik z lahko nogo. ;)
Vem, da ti je avto delal lepo, si rekel.....ta post je letel na tvoje želje po 4x4.
Denarja imaš dovolj, da si kupiš lepega športnika. ;)
Sam ti hočeč z CRX-a naredit letalo za male pare.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr sep 23, 2009 11:34 am

zlarre_: Ne bova se mi2 kregala je tako, pač sm voznik s teško nogo, ampak nism nikoli mel v 5ih letih prometnih nezgod, popolnoma nobenih pa lahko rečm da učasih ko se spomnem kako sm vozu po cesti se tepem po glavi. Kaj kako in zakaj je bilo in je pršlo pr tebi do nesreče me ne zanima pač si bil neizkušen in glih zato bi lahko tolko bol pazu na cesti. Drugače vidim da lepo paziš na tole hondico in jo lepo delaš.
Drugače ne širim lažne info okoli, v tvoji temi ko sm jo bral na hondinem forumu sm zasledil v zvezi z tem.Drugače pa škoda da mečem denar za en avto 20.000ker je bol zanimivo se igrat z staro kripo pa še če kaj crkne ni stroškov vlkih...To je realnost.Me pa mika da bi nabavu evolutiona razbitega ga popravu in mel ker je super avto. Samo pride druga honda k men in bo evo mogoče kdaj kdaj drugic.MOGOčE.
Drugače rečmo da sm se precej spametoval samo še vedno me prime in norim okoli..

Za 4x4 pa ja sm mal povpraševal okoli in tukaj samo mi je škoda avta da bi use rezu in predeloval ker lahko dost rešim z dobrim gumam in diferencialom samo diferencial je malo drag ker 1100eur za tole dat mi je preveč. Ker mam namen pozimi se en avto dat v garažo in predelat.Tako da bom vidu kak bo z gumam.In malo ugotovit speljevanje.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Sr sep 23, 2009 12:13 pm

Festina je napisal/-a:ti niti ne pametujem in niti ne zelim neki kolegi gor dol le opcijo sm ti ponudu glede avtov.
lp:boyan

Zakaj pa ponujaš počasne avtomobile?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost