Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Čipiranje

Napisal/-a diamant72 To jul 12, 2011 10:40 pm

Kolikor mi je znano tudi Saab/Hirsch in Volvo/Heico (čipanje) ... boxov pa je zelo malo ali pa sploh nič.
EDIT: Sem pogledal na ABT stran in res ponuja boxe za najmočnejše mašine (npr. za S4). No nekako si upam trdit, da gre za drugačne boxe, kot tiste za 100€ ali ajde 200€...
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jul 13, 2011 6:43 am

sašo5 je napisal/-a:če ne bi bilo tako vroče, bi to šel takoj zjutraj, ko pridem z šihta preverjat..........

Kolk je meni znano, VW/Audi edini ABT-ja prizna za "svojega" ostalo pozabi..........da bi ti pa BOX nudili :!: :?: :arrow: in tudi če je pri "evropskih" prodajalcih/serviserjih v ponudbi, nevem kaj bi bil razlog, da ni pri nas :?: vsekakor dodatan zaslužek za Porsche_po temu pa itak hlastajo.....

Sašo, zakaj vedno pišeš tako, kot da bi se hotel prepirat?! :roll:
Jaz sem napisal nekateri NEMŠKI prodajalci. Ne evropski.
Kako vem? Ker sem dobil nekaj boxov, ki so bili vgrajeni pred predajo vozila kupcu. To ne pomeni, da je to VW vgradil ampak prodajalec avta.
Recimo AC Schnitzer prodaja BMW-je. Pri njih lahko kupiš kot dodatno opremo box, jih pa prodajajo tudi v prosti prodaji (lastna znamka). Pri nas en zelo znan prodajalec BMW-jev (ga ne bom napisal) prodaja aftermarket boxe (no name) po 200 eur in več. Jaz sem jih že nekaj vgradil v BMW-je in še danes delajo BP. Me pa potem pokličejo da bi še kakšnega vgradil... ;)
Zakaj jih pri nas ne prodajajo tako kot v D? Zaradi garancije. Mi smo v tem pogledu v kameni dobi. Za servise je vsaka neoriginal stvar (vse kar je drugače kot iz fabrike) takoj vzrok za vse možne okvare in s tem se seveda izogibajo popravilom v garanciji. In zaradi tega ni v njihovem interesu da boxe prodajajo.
Diamant: Če je cena Schnitzerjevega ali pa Steinbauerjevega boxa pri prodajalcu recimo 800 ali 1000 eur, jaz pa enakega rabljenega prodajam po 120, a je zato ta box slabši?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jul 13, 2011 2:27 pm

hippo je napisal/-a:Sašo, zakaj vedno pišeš tako, kot da bi se hotel prepirat?! :roll:

ma niti najmanj .......

mogoče sem si narobe tolmačil, nekako tako; greš v Nemčiji z rec. 1/2 leta starim avtom k pooblaščencu, kupiš box ti ga zmontirajo, garancija velja dalje, kot da se ni nič zgodilo.....

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jul 13, 2011 4:59 pm

sašo5 je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Sašo, zakaj vedno pišeš tako, kot da bi se hotel prepirat?! :roll:

ma niti najmanj .......

mogoče sem si narobe tolmačil, nekako tako; greš v Nemčiji z rec. 1/2 leta starim avtom k pooblaščencu, kupiš box ti ga zmontirajo, garancija velja dalje, kot da se ni nič zgodilo.....

ja, ali pa še celo tole: kupiš nov avto, pa kot dodatno opremo kupiš še box, oni to zmontirajo in ti avto predajo, garancija velja kot da se ni nič zgodilo. Tako to oni imajo, mi pa ne.

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a diamant72 Sr jul 13, 2011 7:31 pm

Če je cena Schnitzerjevega ali pa Steinbauerjevega boxa pri prodajalcu recimo 800 ali 1000 eur, jaz pa enakega rabljenega prodajam po 120, a je zato ta box slabši?

To ne vem, samo to nista uradna tunerja ... ABTjev box si pa upam trdit, da je drugačen.

P.S. Če je tako, kot praviš, potem je to super za tiste, ki pri tebi kupujejo. Pa nimam nič proti boxom... Kdor ga hoče, ga naj ima :)
P.P.S. Steinbauer ima vključeno garancijo za poglavitne komponente motorja do 2 leti ali 100.000 km ;)

EDIT:
Še tole:
garancija velja kot da se ni nič zgodilo.

Tole pa ne bo držalo. Na Steinbauerjevi spletni strani explicitno piše, da z vgradnjo avto izgubi originalno garancijo proizvajalca. Če pa potem prodajalci BMW, Audi in ostalih znamk goljufajo svojega principala, zakaj ne bi tudi strank?
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So jul 16, 2011 5:01 pm

pri proizvajalcu vsaka modifikacija motorja ali sprememba pomeni izgubo garancije in to z veseljem, izjema so tovarniški tunerji ABT AMG... ali tovarniško čipan...
če ne verjamete pa probajte :D

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Po jul 25, 2011 9:42 pm

Zdravo,

kaj pravite glede čiperanja seat cordobe, 1.9tdi 101km, letnik 2004, prevoženih 202.000km, redno serviseran avto, v 15.000km mu je spilo okoli pou litra olja. Verjetno, če vozi po pameti je uredu čiperati? Pa verjetno taprav tuner nebo do konca udpru tak avto, ampak dal malo manj km ali pa navora...

Pišem pa v imenu kolega, ker sam ni vpisan sem gor, ampak bi pa rad malo vaših komentarjev prebral.

Lp, Boštjan
Slika

ajeras18
Nov uporabnik

Napisal/-a ajeras18 Pe avg 05, 2011 12:56 pm

Vsekakor sem za Chip tuning. Sam imam v svojo Škodo Octavio Combi 1.6 TDI (serijsko 105km) vgrajen Steinbauerjev modul in moram reči, da zadeva deluje fenomenalno. Sedaj imam 125km in pa skoraj 300 Nm navora.(serijsko 250) Vožnja je velio boljša v nižjih vrtlajih, pospeševanje je enkrat boljše. Kar se pa porabe tiče je pa odvisno od teže noge. Montaža je enostavna in tudi kar se pa tiče tovarniške garancije je pa tako, da ko avto peljem na redni servis zadevo pač vzamem ven in jo potem nazaj priklopim. (nisem imel še težav na servisu)
Če koga zanima kako deluje oz. kje se ga dobi naj mi pošlje sporočilo.

Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe avg 05, 2011 1:27 pm

ajeras18 je napisal/-a:Vsekakor sem za Chip tuning. Sam imam v svojo Škodo Octavio Combi 1.6 TDI (serijsko 105km) vgrajen Steinbauerjev modul in moram reči, da zadeva deluje fenomenalno. Sedaj imam 125km in pa skoraj 300 Nm navora.(serijsko 250) Vožnja je velio boljša v nižjih vrtlajih, pospeševanje je enkrat boljše. Kar se pa porabe tiče je pa odvisno od teže noge. Montaža je enostavna in tudi kar se pa tiče tovarniške garancije je pa tako, da ko avto peljem na redni servis zadevo pač vzamem ven in jo potem nazaj priklopim. (nisem imel še težav na servisu)
Če koga zanima kako deluje oz. kje se ga dobi naj mi pošlje sporočilo.

Lp

:roll:
A to je kao reklama?!
To kar imaš ti notri se reče tuningbox in ne chiptuning.
Me zanima kakšen zvok ima tvoj motor, ker so teli 1.6 TDI s 105 KM kar našponani in jaz sem enemu po testu na 1.6 TDI 105 KM bluemotion tuningbox odsvetoval.
Če boš prodajal Steinbauerje si malce falil, ker so dražji kot pa klasično čipanje.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe avg 05, 2011 9:15 pm

steinbauer je res drag, za 20 konjev dajet 400 - 600 evrov je kr hudo, 1.6 tdci recimo z tuningom komot ma skor 140 kojnu za 300e z meritvami

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe avg 05, 2011 9:28 pm

vojkostar je napisal/-a:steinbauer je res drag, za 20 konjev dajet 400 - 600 evrov je kr hudo, 1.6 tdci recimo z tuningom komot ma skor 140 kojnu za 300e z meritvami

Sem malo pobrskal:
http://www.steinbauer.cc/neu/index.php?car_engine=19929
Cena je 852 eurov.
Verjetno je kje dubu rabljenga.
Še zmeraj me zanima zvok motorja v višjih obratih, ker nisem čisto prepričan, da bo tole prenesu na dolgi rok. Ne vem kaj je VW delal na tem motorju, ampak vbrizg je našponan.
Sicer pa dobiš box drugih proizvajalcev za mojo standardno ceno 100-120 eurov.

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a martin94 Ne avg 07, 2011 3:51 pm

Kaj pravite na čipanje Hyundai iX20 1,4 CRDi iz 90KM na 117? Prevoženih ima 5800 km. Sem gledal na SKN in je možno za ta motor, vendar prikazuje samo za Kio Vengo, vendar ker imata v bistvu z iX20 enako platformo in motorje, ter mehanske dele, sklepam da je možno. Navor bi se povečal iz 225 na 280Nm.

Še nekaj: kaj je komu znano, če je možno to nardit pri RSR?

vnaprej hvala za odgovore ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne avg 07, 2011 4:12 pm

martin94 je napisal/-a:Kaj pravite na čipanje Hyundai iX20 1,4 CRDi iz 90KM na 117? Prevoženih ima 5800 km. Sem gledal na SKN in je možno za ta motor, vendar prikazuje samo za Kio Vengo, vendar ker imata v bistvu z iX20 enako platformo in motorje, ter mehanske dele, sklepam da je možno. Navor bi se povečal iz 225 na 280Nm.

Z boxom prideš na cca 108 KM in na 260 Nm.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne avg 07, 2011 4:14 pm

pozanimaj se se pri ostalih tunerjih. RSR in SKN sta kar draga, pa ce se ne motim ti pri SKN samo mapo zamenjajo (brez valjev itd.) ;)
ko sem se zanimal za cipat mojega so mi ponudli iz 150 na 180 konjev, kasneje sem drugje dobil ven nekaj preko 200 konjev za dosti nizjo ceno
turbo inside

Uporabniški avatar
martin94
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Ne avg 07, 2011 6:43 pm

Martin priporočam ti še VSTUNING v centru Celja. Naredijo zelo kvalitetno. Imajo pa komplet novo opremo. Meni so za čipanje in valje zaračunali 250€, s tem da so mi tudi ugotovili da imam senzor za interkuler zanič. Pa mi avto ni kazal nobene napake. Res se odlično poglobijo v tvoj avto in probajo na vsak način rešiti težavo (so mi jo ugotovili ko so prvič dali avto na valje, krivulja navora in moči je kar malo švigala gor in dol), kakor so jo meni ;). Ko sem menjal ta senzor, so mi rekli da naj pridem nazaj šenkrat na valje zaston, da vidim točno kaj sem pridobil s čipanjem. ;)

Lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po avg 08, 2011 12:36 pm

podobno izkušnjo imam z CSS tuning, da se vse zmenit pa tud zmeri kot treba

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 08, 2011 1:13 pm

hippo je napisal/-a:
martin94 je napisal/-a:Kaj pravite na čipanje Hyundai iX20 1,4 CRDi iz 90KM na 117? Prevoženih ima 5800 km. Sem gledal na SKN in je možno za ta motor, vendar prikazuje samo za Kio Vengo, vendar ker imata v bistvu z iX20 enako platformo in motorje, ter mehanske dele, sklepam da je možno. Navor bi se povečal iz 225 na 280Nm.

Z boxom prideš na cca 108 KM in na 260 Nm.

hippo je napisal/-a: :roll:
A to je kao reklama?!

:mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 08, 2011 1:58 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
A to je kao reklama?!

Ne, to ni bla reklama. Samo napisal sem podatke kaj dobiš z boxom in čisto nič več.
Nisem napisal kje ga dobi in koliko to stane, pa čeprav je mnogo cenejši od čipanja.
Torej z malenkost večjim prefinjenim smislom za komunikologijo bi uvidel, da to kar sem napisal ni bila reklama, tudi če se tebi tako zdi.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 08, 2011 7:46 pm

hippo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
A to je kao reklama?!

Ne, to ni bla reklama. Samo napisal sem podatke kaj dobiš z boxom in čisto nič več.
Nisem napisal kje ga dobi in koliko to stane, pa čeprav je mnogo cenejši od čipanja.
Torej z malenkost večjim prefinjenim smislom za komunikologijo bi uvidel, da to kar sem napisal ni bila reklama, tudi če se tebi tako zdi.

koliko pa je to...mnogo ceneje od cipanja? okvirna cena me zanima, kajti jaz sem placal razumno ceno za cipanje, pa me malo zanima razlika. box + valji?
turbo inside
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov