Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Ne avg 10, 2008 10:25 am

gregaVW je napisal/-a:Najbolj žalostno po vseh teh komentarjih pa je, da večinoma uporabnikov foruma samo kritizira in daje v nič, redki pa so taki, ki se sami lotijo nekaj narediti, taki se ponavadi vzdržijo neumnih komentarjev, ker vejo kako to gre. Za računalnikom je lahko sedeti, biti poln teorije in pisati neumnosti. Hotel sem samo reči, da vsem ki neke neumnosti pišete in dajete take projekte v nič, pridite v Kamnik, spoznajte Boštjana, njegovo delavnico, stroje in seveda njegove Duhove :D Hotel povedati, da je človek dejanj, kljub kakemu neumestnemu komentarju, in ne samo neka lapalica za računalnikom. Kot je že MAD omenil, taki projekti bolje da se sploh nebi predstavljali na forumih, pa nebi bilo krega in vsi bi bili veseli....

pa lep pozdrav

in oprostite komentarjem

heh, Grega, pusti jih, ( čeravno si prav govoril ) ... saj jim bom vse razložil :lol: ;) 8) . Če pa ne bodo hoteli verjeti niti svojim očem, potem ja pa to njihov problem 8) . ( ničveč moj ;) )
Ju3 pa se bodo itak valjarji zavrteli . :)

( Btw, Yoni, pok+ plamen iz izpuha pride pa na blokadi pri 7600 RPM skoraj VEDNO )

Pa lepo Nedeljo / Gospodov dan, ti želim Grega + tudi ostalim, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštjan Zupančič, Slovenija + #

( + ... "the only way is up", ... )

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Ne avg 10, 2008 11:30 am

kopron je napisal/-a:

tam okrog 150hp...15 gor, dol ;)

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Ne avg 10, 2008 11:50 am

kinkyllama je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:

tam okrog 150hp...15 gor, dol ;)

:lol: :) :D :) :lol: :P tud' prov' 8) :lol: 8).

( verjetno je vseskupaj le privid ;) ).

Ajde, čaw 8)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne avg 10, 2008 11:56 am

kopron: off
Ne vem ampak skozi celo temo ni niti enega resnega posta... vse nekaj "žmiga".
Dej ce si ze tak strokovnjak na tem podrocju se tudi primerno obnasaj oz. pisi
vsaj v nekem resnem slogu... ni cudno da nekateri ne "verjamejo" - to ni zabavni koticek!

btw nisem zastonj pobrisal "goooooro" off topica in raznih nespametnih komentarijev
obnasaj se primerno svojemu projektu :!:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama Ne avg 10, 2008 12:23 pm

kopron je napisal/-a::lol: :) :D :) :lol: :P tud' prov' 8) :lol: 8).
( verjetno je vseskupaj le privid ;) ).
Ajde, čaw 8)

230hp...je pa res privid...tud čez palc ne gre....

---

več zraka (kisika) v motor je več moči. Tudi če polniš motor z dvema baroma, glede
na opisane težave, zrak 80°C, težave s krmiljenjem, ne konstantno moč, ne linearnost..
ne moreš kljub višji kompresiji množiti s tri. Tko bi reku tretjino lahko kar odbiješ.
Je pa potencial tega motorja še v vrtljajih. Pri hodu 77mm, premeru bata 75mm bi
tale motorček letel na 10.000 o/min..dobiš tretjino moči nazaj.

Včeraj sem vrtel enga z malo manj hoda na 13.000 o/min... not je Titan in Keramika

stavim, da tudi za tem postom še vedno veljal rek "mal gnarja mal muske!"

dodajam:

pri dveh barih nadtlaka, bi blo že smisel razmišljat o Water injectionu...
vendar nobena stock zadeva ni toliko predimenzionirana...sledi neizogibni puuff

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 10, 2008 1:34 pm

kinkyllama je napisal/-a:več zraka (kisika) v motor je več moči. Tudi če polniš motor z dvema baroma, glede
na opisane težave, zrak 80°C, težave s krmiljenjem, ne konstantno moč, ne linearnost..
ne moreš kljub višji kompresiji množiti s tri. Tko bi reku tretjino lahko kar odbiješ.
Je pa potencial tega motorja še v vrtljajih. Pri hodu 77mm, premeru bata 75mm bi
tale motorček letel na 10.000 o/min..dobiš tretjino moči nazaj.

Včeraj sem vrtel enga z malo manj hoda na 13.000 o/min... not je Titan in Keramika

... ne bomo toliko vlagali bo pa še vedno narejeno dovolj dobr,o da ne bo prdnlo vsak tretji dan ... mi se učimo skozi in stvari stalno spreminjamo omejili smo budget na minimalen, ker ne moreš vlagat 15000 eur v avto, ki stane 1500 ... mi se zabavamo z tem, kar naštudiramo sproti - počasi bomo prišli tudi do rezultata in neredili stvar, ki smo si jo zadali do konca ... Ko boštjan povalja z avtom in spelje še en drag ga bom spustil na 1.5 do največ 1.8 bar in ga prodal ali razkopal (zame je opravil svoje) ... jaz bom z tem dosegel čisto vse kar sem si v zvezi z njim zadal ... 1.4 TU3 in 10000 vrtljajev je pa ena stvar, ki jo po cesti ne moreš voziti in kjer bi rabil spet vložiti gor toliko denarja za motor dif. zaporo menjalnik z več prestavami dvolamelno sklopko in ostalo kramo, da si spet na 10000 eur ... imam doma enega, ki se zavrti do recimo uporabnih 8000 in je še vedno normalno vozen, še vedno ima serijsko sklopko in menjalnik in se grem z njim včasih sprehodit po kaki pisti - vse kar je čez to je preveč ... en sam bat te stane 198 eur plus davek ... L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

badger
Nov uporabnik

Napisal/-a badger Ne avg 10, 2008 2:46 pm

Ko prebiram poste imam tak občutek, da nekateri mislite, da je v sloveniji samo nekaj ljudi, ki lahko sestavijo rakete.
Fantje, če vam odkrito povem zgledate kot fjakarski konji, ki gledajo samo naravnost. Vsak, ki ima vsaj nekaj soli v glavi bo črpal informacije iz različnih virov.
Če bi bil mozaik sestavljen samo iz enega material....

Pa še nekaj, vedno sem mislil, da je forum nastal zato, da ko ima kdo kakšno težavo jo poskusimo odpravit, pomagati, deliti svoje znanje. Tukaj pa tega skoraj ni (se oproščam tistim, ki so tukaj zaradi tega razloga).

Poznam oba; Mada in Boštjana - Koprona in sta človeka, ki sta ti pripravljena pomagati in deliti svoje znanje. Čisto nasprotje od nekaterih tukaj gor.
Vsak človek ima drugačen način izražanja npr. Kopron ima svoj stil, ki mu verjetno na svetu ni enakega. Če je drugač ne pomeni, da po domače povedano nima pojma.

Kar se tega saxoja tiče nimam nobenih negativnih besed. Lahko rečem le bravo vsem, ki sodelujete in se trudite spravit iz tega motorčka maximum.
Mad lepo si povedal kaj vse je Boštjan naredil sam.
Tako je tudi tisti beli AX od Alexa mojstrovina brez primerjave.
Tisti, ki so zadevi videli od blizu vedo o čem govorim.

Lep pozdrav Vsem,
Badger

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama Ne avg 10, 2008 6:09 pm

morda je problem le v tem, ko montažo stare turbine hočeš prodat kot toplo vodo...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne avg 10, 2008 6:51 pm

kinkyllama je napisal/-a:morda je problem le v tem, ko montažo stare turbine hočeš prodat kot toplo vodo...

... verjetno je zate to nekaj vsakdanjega in to počneš 3-4 x tedensko ... jebiga nismo vsi tolko napredni sorry . Kinkyllama ... dajte sestavit pol pravilnik o tem kar lahko napišemo ... meni je prav - bom pač forum zamenjal ... sam prej bi rad videl tvoj zadnji post ... tu teče tema o tem kaj smo mi naredili na Saxoju daj odpri si en svoj topik pa nakladaj naprej tam plizzzz ... L.p. Max
Zadnjič spremenil Mad, dne Ne avg 10, 2008 8:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

badger
Nov uporabnik

Napisal/-a badger Ne avg 10, 2008 7:10 pm

kinkyllama je napisal/-a:morda je problem le v tem, ko montažo stare turbine hočeš prodat kot toplo vodo...

Se opravičujem, ker te ne poznam in tudi ne tvojih projektov.
Je pa popolna razlika, če greš v katalog pogledaš kateri kit ali ne vem kaj drugega kupiš, ti dostavijo. Še koga drugega dobiš, da ti zmontira in puf si že glavni k si ne vem kaj skupi vrgu. Ne rečem tud to je nekaj.

Pa smo spet tam, ko je forum samo še za pinkponk.

lp

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama Ne avg 10, 2008 8:23 pm

Mad je napisal/-a:

... verjetno je zate to nekaj vsakdanjega in to počneš 3-4 x tedensko ... jebiga nismo vsi tolko napredni sorry .

mad

popolnoma te razumem...tudi ko izgubiš nedolžnost je nekaj posebnega, čeprav vsako sekundo kje kakšna/kašen (lahko tudi dokumentirano) "dol pade"

v obeh primerih gre le za kemijo...nobene tople vode!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po avg 11, 2008 2:18 pm

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Po avg 11, 2008 4:00 pm

kinkyllama je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

... verjetno je zate to nekaj vsakdanjega in to počneš 3-4 x tedensko ... jebiga nismo vsi tolko napredni sorry .

mad

popolnoma te razumem...tudi ko izgubiš nedolžnost je nekaj posebnega, čeprav vsako sekundo kje kakšna/kašen (lahko tudi dokumentirano) "dol pade"

v obeh primerih gre le za kemijo...nobene tople vode!

mater si degen, pa pusti pubece naj delajo.. kolk sem bral se noben od njih hvalo, da odkriva toplo vodo! marsikdo se lahko tud kaj nauči iz te teme..

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama Po avg 11, 2008 4:21 pm

...kakšen sigurno; vprašanje kaj?....ne rečem, da se mad, itd..ni trudil...če drugega ne, še kakšnega zdraž...;)

Yoni je napisal/-a:In zakaj točno naj bi bilo tole napihovanje koristno? :?: še eno dokaz da je tlak enkrat prevelik, da bi lahko motor vse to prebavil...

dynota...pa nič

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po avg 11, 2008 8:07 pm

a ste dali ta stroj na valjere?? danes baje je bil names ga dat na valjere, ce se ne motim ne?? :)

LP
Slika

Uporabniški avatar
sharp
Nov uporabnik

Napisal/-a sharp Po avg 11, 2008 8:17 pm

Jaz pravim okrog 160hp.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po avg 11, 2008 8:40 pm

Dariooo je napisal/-a:a ste dali ta stroj na valjere?? danes baje je bil names ga dat na valjere, ce se ne motim ne?? :)

LP

sharp je napisal/-a:Jaz pravim okrog 160hp.

... ja danes naj bi dali a ni še intercoolerja ker je problem z financami bo v kratkem - mogoče še ta teden ... ko bo - bomo nalimali - jaz do taktrat ne bi ugibal koliko kaj saj par dni ni težko potrpet pol bo itak jasno kolko smo zajebali pričakovanja ... kogarkoli ;) L.p. M.

kinkyllama
Novinec

Napisal/-a kinkyllama Po avg 11, 2008 9:10 pm

no če me kaj zanima?..me krivulja..prav zares

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po avg 11, 2008 9:46 pm

luknja bo velika..... bo pa na visokih zanimivo ane @Mad ??
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To avg 12, 2008 6:30 am

Valjarje še prenavljajo, in bodo nared v Sredo ,torej ju3, - zato ni bilo možno izmeriti moči že prej .
Včeraj je Mitja Beltram naložil še en nov program v MegaSquirt, in sedaj avto dela bolje .
Namreč, izkoristek injektorjev se je povečal ( sicer mi ni čisto logično zakaj ), in sedaj motor potrebuje več kot 15 % manj ( 19 % ) .

Prej so bili injektorji na 100 % ( 108 % , ko čarunalnik preračuna ) pri 2,0 Barih, sedaj pa imamo 86 % pri 2,25 Bara.

Še dobro , da so ostale cevi boljše kot tista, katero sedaj napihuje.
Po tisti ( je od poltovornjaka Iveco 2,8 Jtd ), sem posegel zato, ker ima ravno pravšnji kot ( ni 90 stopinj ).
Danes Mitja prinese drugo cev, ki bo zdržala do 3 Bare . Potem bomo še nastavili elektroniko do konca, in tako bo pripravljeno za ju3jšnjo meritev konjev.
To bomo izvedli kar z starim - premajhnim intercoolerjem , zato, da bomo videli poznejšo razliko. Morda bo dodan samo water spray na Intercoolerju .
Se še dogovarjamo.

Do naslednjič ( najkasneje ju3 ) ... pa lep pozdrav iz duhovnih nižav ( nekoč višav ) , turbočav ...

from Boštjan Zupančič + Mitja + spirits + #
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov