Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 08, 2011 8:18 pm

hippo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a: :roll:
A to je kao reklama?!

:mrgreen:

Ne, to ni bla reklama. Samo napisal sem podatke kaj dobiš z boxom in čisto nič več.
Nisem napisal kje ga dobi in koliko to stane, pa čeprav je mnogo cenejši od čipanja.
Torej z malenkost večjim prefinjenim smislom za komunikologijo bi uvidel, da to kar sem napisal ni bila reklama, tudi če se tebi tako zdi.

Dejansko si na prefinjen način tukaj konstantno delaš reklamo, kar mene ne moti, me je pa (negativno) presenetil tvoj odziv na post drugega uporabnika, ki meni osebno ni dajal vtisa, da bi želel kaj prodat. Malo skregano z logiko. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 08, 2011 8:32 pm

furby: če napišem bojo rekli da je reklama... :lol:
Povej koliko si ti dal, pa ti potem dam ceno.
Box + valji ni možno, razen če greš sam nekam na valje.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po avg 08, 2011 8:35 pm

hippo je napisal/-a:Box + valji ni možno, razen če greš sam nekam na valje.

E pa smo tam ko žaba nima las :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 08, 2011 8:36 pm

hippo je napisal/-a:furby: če napišem bojo rekli da je reklama... :lol:
Povej koliko si ti dal, pa ti potem dam ceno.
Box + valji ni možno, razen če greš sam nekam na valje.

jaz sem dal 240. tle je blo vkljuceno cipanje, pregled racunalnika, en par meritev na valjih (pa se kaj bi se naslo). z tem da je bila mapa sprogramirana prau za moj avto in sem skoraj siguren, da toliko kot sem tu pridobil, mi ne more noben box dat (pa tudi kak drug kao boljsi tuner ne) =P

aja to glede box + valji sem imel v mislih pac meritve, lahko pri kom drugem (cena je tkoj okoli 50+ eurou)
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 08, 2011 8:42 pm

hippo je napisal/-a:furby: če napišem bojo rekli da je reklama... :lol:

Kdo bo rekel? Saj si ti ta, ki je nekaj takega šel pisat drugemu. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 08, 2011 8:50 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dejansko si na prefinjen način tukaj konstantno delaš reklamo, kar mene ne moti, me je pa (negativno) presenetil tvoj odziv na post drugega uporabnika, ki meni osebno ni dajal vtisa, da bi želel kaj prodat. Malo skregano z logiko. ;)

Ta prvi del si zadel, ta drugega pa ne. :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 08, 2011 8:53 pm

@airmike: a majo lase? :lol:
@furby: no, box pride pol manj. Je pa res, kar si napisal, box nikoli ne more dati toliko kot čipanje, se popolnoma strinjam.
Glede valjev:
pri taki ceni ne moreš imeti valjev. Imajo pa valje nemci, ker jih večina dela oboje, tako čipa kot prodaja boxe. Oni pač lahko dajo oboje na valje.
Sicer pa če zadeva ne špila potem noben tega ne bi kupil.
Jaz sem zelo pozitivna oseba, tako da lepo prosim, ne se kregat z mano...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 08, 2011 8:59 pm

hippo je napisal/-a:@airmike: a majo lase? :lol:
@furby: no, box pride pol manj. Je pa res, kar si napisal, box nikoli ne more dati toliko kot čipanje, se popolnoma strinjam.
Glede valjev:
pri taki ceni ne moreš imeti valjev. Imajo pa valje nemci, ker jih večina dela oboje, tako čipa kot prodaja boxe. Oni pač lahko dajo oboje na valje.
Sicer pa če zadeva ne špila potem noben tega ne bi kupil.
Jaz sem zelo pozitivna oseba, tako da lepo prosim, ne se kregat z mano...

no sej zato je tudi cena pol manjsa. razumljivo :)

ja no spila...4 moji kolegi so meli box noter, pa so ga vsi po 2-3 mescih ven vzeli in nato presli na standard cipanje.
zdej pa kdo ve zakaj je bilo tko ;)
turbo inside

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To avg 09, 2011 6:33 am

_furby_ je napisal/-a:no sej zato je tudi cena pol manjsa. razumljivo :)

ja no spila...4 moji kolegi so meli box noter, pa so ga vsi po 2-3 mescih ven vzeli in nato presli na standard cipanje.
zdej pa kdo ve zakaj je bilo tko ;)

Vprašanje katere boxe so imeli na katerih avtih. Ne špila povsod enako.
Jaz imam enega 1.8T čipanga in enega 1.9 TDI na boxu.
Vsekakor se strinjam, da je čipanje boljše, sam jaz bom avto čez pol leta prodal in se mi ne daje toliko denarja za čipanje, box bom pa ven vzel pa prodal naprej, torej ne bom zgubil nič.
Na koncu pa itak pridemo do zaključka, da najboljše je že v osnovi kupiti dovolj močan avto. Pri meni je vse pod 200 KM švoh.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Re: Čipiranje

Napisal/-a mito155 To avg 09, 2011 3:51 pm

hippo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Sašo, zakaj vedno pišeš tako, kot da bi se hotel prepirat?! :roll:

ma niti najmanj .......

mogoče sem si narobe tolmačil, nekako tako; greš v Nemčiji z rec. 1/2 leta starim avtom k pooblaščencu, kupiš box ti ga zmontirajo, garancija velja dalje, kot da se ni nič zgodilo.....

ja, ali pa še celo tole: kupiš nov avto, pa kot dodatno opremo kupiš še box, oni to zmontirajo in ti avto predajo, garancija velja kot da se ni nič zgodilo. Tako to oni imajo, mi pa ne.

buče... tovarna ti ne bo priznala garancije katere so posledice čipanja. Tudi če bo ABT.. been there, done that...

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To avg 09, 2011 4:18 pm

Programsko čipanje ti na uradnem servisu ne morejo nikoli ugotoviti. Saj tako mi je rekel prefosionalen tuner. Pri box-u se pa itak takoj vidi in ti zato ne bojo priznali garancije ;)

Lp, Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 09, 2011 4:44 pm

buhti je napisal/-a:Programsko čipanje ti na uradnem servisu ne morejo nikoli ugotoviti. Saj tako mi je rekel prefosionalen tuner. Pri box-u se pa itak takoj vidi in ti zato ne bojo priznali garancije ;)

Lp, Boštjan

Kopirano od ljudi, ki se s tem ukvarjajo
Priponke
Zajeta slika.JPG
Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To avg 09, 2011 5:20 pm

buhti je napisal/-a:Programsko čipanje ti na uradnem servisu ne morejo nikoli ugotoviti. Saj tako mi je rekel prefosionalen tuner. Pri box-u se pa itak takoj vidi in ti zato ne bojo priznali garancije ;)

Lp, Boštjan

Ravno obratno je.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr avg 10, 2011 7:15 am

Točno tako - box deluje kot bypass na nek nacin. Ko ga snames noben bog ne bo ugotovil, da si imel kdaj kaj gor.

lpf

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr avg 10, 2011 8:22 am

gofra je napisal/-a:Točno tako - box deluje kot bypass na nek nacin. Ko ga snames noben bog ne bo ugotovil, da si imel kdaj kaj gor.

lpf

ni res... zapisujejo se logi, o količini vbrizganega goriva.

Da pa ne bomo samo slabe stvari govorili. Kakovosten tuner (RSR, SKN, Elektronika Črnuče,ABT ipd) naredi dober čip, ki ne vpliva na trpežnost motorja. ob pogoju kateri velja tudi ob serijskem motorju - trapastem vozniku.

lp

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr avg 10, 2011 7:49 pm

hippo je napisal/-a:

Lp, Boštjan

Ravno obratno je.

Klical tunerja in mi zagotavlja da je ne mogoče prebrati na računalniku, da je avto čipan. Samo če opravi tesni krog, lahko občuti, da gre avto bolje ;). Sem pa tudi sam delal na uradnem servisu in še nikoli niso šli neki podrobno gledati, če je avto čipan. Sem bil pa velikokrat zraven, ko smo avto flashal in je stranka nazaj pršla, da gre avto slabše ( Se ubisvtu sama zajebala in očitno ''pozabla'' da ma čipan avto in se tako malo zaj*** :D, ampak mi smo to preslišal)

Za box sem pa mislil tako, pač da ga pustiš gor, gre garancija. Seveda preden se zapelš na uradnem servis ga pa dol snameš.

Lp, Boštjan
Zadnjič spremenil buhti, dne Sr avg 10, 2011 7:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr avg 10, 2011 7:52 pm

buhti je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Lp, Boštjan

Ravno obratno je.

Klical tunerja in mi zagotavlja da je ne mogoče prebrati na računalniku, da je avto čipan. Samo če opravi tesni krog, lahko občuti, da gre avto bolje ;)

Za box sem pa mislil tako, pač da ga pustiš gor, gre garancija. Seveda preden se zapelš na uradnem servis ga pa dol snameš.

Lp, Boštjan

:lol: Ta je dobra :tomidelej:
Lp

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti Sr avg 10, 2011 7:54 pm

pskoda je napisal/-a:
buhti je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Lp, Boštjan

Ravno obratno je.

Klical tunerja in mi zagotavlja da je ne mogoče prebrati na računalniku, da je avto čipan. Samo če opravi tesni krog, lahko občuti, da gre avto bolje ;)

Lp, Boštjan

:lol: Ta je dobra :tomidelej:

Jah kako nej pa drgač povem, če skos iste avte vozš.... Potem nekako imap že občutek kako gre recimo 101ps ibiza ane :D
Slika

mito4444
Nov uporabnik

Napisal/-a mito4444 Po sep 26, 2011 9:29 pm

zdej se pa se jst na vs obracam...imam golfa 4ko, 2001, 180k km, 90konjev, bosch pumpa...z avtom super zadovoljen le zaradi bolj oddaljenega kraja sluzbe mi je zdei postalo tole mal premal...zanima me samo kako je pri tem motorju z sklopko in bosch pumpo in tirbino, kaj se bo zgodilo po cipiranju...ali je sklopka kaj slabsa kot tista pri 115 knjih in podobno in kako je z bosch pumpo?? drugace se mi zdi da se to masino splaca cipirat, namrec pri rsr ponujajo v zameno za 250 evrov kar 115 konjev in 285 navora, kar je ogromno v primerjavi z zdajsnimi 210...prosim za pomoc. lp

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po sep 26, 2011 10:14 pm

seveda se splača, upam da ti za ta denar tudi zmerijo, bi bilo fer
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov