Pro_Tuning je napisal/-a:Pojdi na nemske avtoceste. Tam se ljudje lahko tako vozijo v sluzbo.
Ok grem jutr... Dj no mer tm nima noben tazga avta 10 let brez da bi zamenjal 3 lastnike pa mel narejene 2 generalne.
Pro_Tuning je napisal/-a:Pojdi na nemske avtoceste. Tam se ljudje lahko tako vozijo v sluzbo.
jurcek3 je napisal/-a:kje si pa ti prebrau vecjo porabo, itak kaj bo kle neki pametoval en student strojnistva :P , rekel sem da se poveca vbrisk goriva, ne da se poveca poraba.
pri uporabi power boxa se podaljsujejo casi vbrizga goriva tako da na konca dubimo vecjo moc in navor, s tem se pa nekak v zmirni voznji zmanjsa poraba.
ce mi najdes enga k je s cipanjem atmosferskega motorja zmansu porabo in povecu moc za vec kot 5KW ti dam za gajbo pira
Shooter je napisal/-a:ok fantje,zadeva je taksna,imam novega megana copeja 2.0dci z 160km in 380nm navora.rad bi ga cipal,a je to sploh kje mozno ker pravjo da se neda dobit,ker gre prakticno za novi motor.
usak odgovor bo dobrodosel,in ce se da me zanima predvsem koliko navora pridobim konkretno v stevilkah
lp andrej
neor je napisal/-a:Pozdrav vsem!
1. Mene pa zanima če je kdo imel ali pozna nekoga, ki je imel težave zaradi chip tuninga, to pomeni da je motor šel po gobe ali kakšna druga večja okvara. Sam poznam primer, kjer je "zaribu" 4 leta star in 4 leta chipan renault dci (za katere sem lahko prebral na forumu da so zelo netrpežni) po 100k km.
2. Vem da je splošno razširjeno da tak poseg škoduje motorju in mu zmanjša kilometrino tudi ob pravilni uporabi. Kaj pravite na to? Zgolj mit? Govorim o vrhunskih tunerjih z desetletnimi izkušnjami in ne takih ki odprejo garažo čez noč, takim brez imena seveda težje zaupamo. Vem da ste entuziasti, vendar me zanima če je recimo kdo naredil s chipano mašino recimo 200k km, več ali malo manj. To bi zame bila potrditev zaupanja v chip tuning!
3. Da ne bo pomote. Sigurno ne bom naredil 200k km, vendar me zanima slednje: bi bili pripravljeni kupiti nov avto in ga takoj chipat ne glede na garancijo, ki bi pa po dogovoru s servisom obveljala na vse razen pogonski sklop? (močnejšega motorja ne bi kupili ker bi recimo stal 3000 eur več, chipanje in skoraj isto moč pa bi dobili za 700 eur)
adis je napisal/-a:neor je napisal/-a:Pozdrav vsem!
1. Mene pa zanima če je kdo imel ali pozna nekoga, ki je imel težave zaradi chip tuninga, to pomeni da je motor šel po gobe ali kakšna druga večja okvara. Sam poznam primer, kjer je "zaribu" 4 leta star in 4 leta chipan renault dci (za katere sem lahko prebral na forumu da so zelo netrpežni) po 100k km.
2. Vem da je splošno razširjeno da tak poseg škoduje motorju in mu zmanjša kilometrino tudi ob pravilni uporabi. Kaj pravite na to? Zgolj mit? Govorim o vrhunskih tunerjih z desetletnimi izkušnjami in ne takih ki odprejo garažo čez noč, takim brez imena seveda težje zaupamo. Vem da ste entuziasti, vendar me zanima če je recimo kdo naredil s chipano mašino recimo 200k km, več ali malo manj. To bi zame bila potrditev zaupanja v chip tuning!
3. Da ne bo pomote. Sigurno ne bom naredil 200k km, vendar me zanima slednje: bi bili pripravljeni kupiti nov avto in ga takoj chipat ne glede na garancijo, ki bi pa po dogovoru s servisom obveljala na vse razen pogonski sklop? (močnejšega motorja ne bi kupili ker bi recimo stal 3000 eur več, chipanje in skoraj isto moč pa bi dobili za 700 eur)
pri čipanju je najbolj pomembno to, kje avto čipaš oz. pri komuker na koncu so izkušnje tiste, ki pripomorejo k temu, da je čipanje opravljeno kvalitetno in ne kvantitativno kot je to nekaterim v praksi.
jaz sem ga imel čipanega pri RSR-u a so bile težave, ki sem jih jaz imel bolj posledica ne-znanja vožnje dieselskega agregata torej je šlo za mojo napako ...
RSR mi je kadar sem imel problem zadevo pregledal in svetoval kaj in kako, če se je le dalo svetovati.
jaz priporočam kar RSR ( zaradi kvalitete in izkušenj, ki si jih matjaž lasti)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov