metodp je napisal/-a:Malce brskam po forumih in si razbijam glavo.
Skratka, imam insignio 2.0 CDTI 130KM. Super ležeren avto ni kaj. Vseeno razmišljam o tuningu, da bi povečal moč na 160KM in navor na cca 365NM.
Moje razmišljanje o tem- pogonski sklop ( menjalnik) je preračunan na zelo dolgo saj se pri 2500rpm peljem v 6. prestavi 160KMH, pri 3000RPM pa 190 itd...- zadeva je očitno zastavljena za tiho nabiranje kilometrov po avtocesti in bi dodatna moč in navor zadevo resnično izboljšala.
Avto ima DPF- po brskanju po forumih mi ni jasno ali lahko tuning tukaj zadevo zjebe. Ali moram pred uradnim servisom povrnit na originalne nastzavitve, da mi na servisu ne bodo sikal?
Kako je po tuningu s prikazom na On-board computerju- ali kaže dejansko porabo ali še zmerom misli, da ima 130KM in glede na tiste nastavitve preračunava porabo in posledično range?
Sklopka bi znala bit šibka točka ( na dolgi rok)? Avto ima 28000km.
Mnenja dobrodošla!
CSS Tuning je napisal/-a:vojkostar je napisal/-a:uprašanje kako se EDC17 čipa sploh pri novih, nekateri VW servisi pri na simajo ABT licenco in čipajo, nevem pa kdo je glavni tuner za opla
Do 5/2009 je OBD postopek,novejši pa boot na odprtem računalniku.
vojkostar je napisal/-a:CSS Tuning je napisal/-a:vojkostar je napisal/-a:uprašanje kako se EDC17 čipa sploh pri novih, nekateri VW servisi pri na simajo ABT licenco in čipajo, nevem pa kdo je glavni tuner za opla
Do 5/2009 je OBD postopek,novejši pa boot na odprtem računalniku.
za zadnje vozove od ljudske firme (1.2TSI in 1.6TDI) razen boxov in ene ABT predelave nisem zasledil da bi kak tuner ponudil tuning, je kaj od tega že na voljo ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov