Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

DBORUT
Nov uporabnik

Napisal/-a DBORUT To okt 21, 2008 2:53 pm

pskoda je napisal/-a:firme ki izdelujejo avtomobile, zanalašč pustijo opcijo tuninga z elektroniko, zato da še pol določene firme živijo od tega, čip pa dela ene par firm, samo drug štempel je na ohišju

Tovarne avte izdelajo tako, da ustrezajo karakteristike avtomobila vsem vremenskim pogojem, pogojem v zvezi cestne takse, daljše življenske dobe avtomobila,....

Če hočeš da se ti življenska doba avta ne zmanjša nabavi ta software

http://www.digitalmotor.it/LOWSPEED.HTM

zastopnik: http://www.pisot.si

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To okt 21, 2008 2:57 pm

DBORUT je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:firme ki izdelujejo avtomobile, zanalašč pustijo opcijo tuninga z elektroniko, zato da še pol določene firme živijo od tega, čip pa dela ene par firm, samo drug štempel je na ohišju

Tovarne avte izdelajo tako, da ustrezajo karakteristike avtomobila vsem vremenskim pogojem, pogojem v zvezi cestne takse, daljše življenske dobe avtomobila,....

Lp

am a lahko utemeljis?ksn dokaz,al to pac ti tko prekrito oglasujes?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To okt 21, 2008 3:13 pm

DBORUT je napisal/-a:

Lp

off:
dal sem ti prvo opozorilo in če boš z svojimi posti nadaljeval bodo sledile nove sankcije, še zadnjič ... ne oglašuj imaš zato zavihek OGLASI

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To okt 21, 2008 3:23 pm

zdej je pa že očitno da oglašuje svojo firmo, na tak ali drugačn način. Kaj nej rečm druga kot Lame :ne

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 21, 2008 3:31 pm

Abbe, k ti misliš d neznajo ze tovarniško naredit, da bi to 100% deloval al kaj? V avtu imaš bosh elektronko, pol greš pa cipat k je v bistvu čip tut bosh-ov

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 21, 2008 3:39 pm

jst mislim da je takole. Recimo bosh naredi elektroniko za določen tip avta, pol pa naredi izbolšavo tega zakaj? Dodatni zaslužek in to kar velik, če se cena giblje okrog 500eur in naprej.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To okt 21, 2008 4:34 pm

pskoda je napisal/-a:jst mislim da je takole. Recimo bosh naredi elektroniko za določen tip avta, pol pa naredi izbolšavo tega zakaj? Dodatni zaslužek in to kar velik, če se cena giblje okrog 500eur in naprej.

to sploh ni noben cip.to ni stvar k jo lahko primes v roke.ce ti govoris o kaksnem p-boxu ali kaj takega potem neves kaj je cip tuning v prvem pomenu.
kaj ma bosch s tem?
tunerji majo lastne proizvode (vsaj bol znani) in si med sabo ne talajo "cipe"....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To okt 21, 2008 4:38 pm

dejte mi pomagat, da ne odpiram nove teme. Kje se da dejansko ojačat sklopko? Počasi pripravljam avto na chip tuning in me zanima kje lahko to nardim. Mogoče kak website? hvala

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To okt 21, 2008 4:41 pm

Addicted je napisal/-a:dejte mi pomagat, da ne odpiram nove teme. Kje se da dejansko ojačat sklopko? Počasi pripravljam avto na chip tuning in me zanima kje lahko to nardim. Mogoče kak website? hvala

sinter oni ti jo ojacajo "karbon",al pa ce kupis prou sportno.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To okt 21, 2008 4:55 pm

a se da komu razložt kako to dejansko deluje? Cela zadeva, ker še nimam nobenih izkušenj stem. Da nebom kakšnih buč po telefonu govoru :lol:

Ps: web mu ne dela, zato nemorm prebrat zadev :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To okt 21, 2008 5:01 pm

sj nevem ce sm pravo stran napisal.
ja on kup novo sklopko pa da dol lamele pa da gor karbonske,ki bolje grabijo in poj sklopka tezje zdrsnes.ce mas pa namen ksn bl hard tuning delat mu pa rec nj da se mocnejso kosaro,ker bo se bl lamelo prtiskal na vztrajnik... sam bo sklopka mal trsa..
aja pa se to
prasaj par uporabnikou ki imajo enak avto kot ti ampak cipan ce majo kaj problemou s sklopko da jo nebos po nepotrebnem menjal..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr okt 22, 2008 11:07 am

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr okt 22, 2008 5:51 pm

zanima me če res ni dobro montirat večjega intercoolerja, šp. filtra in blow off ventila pred povečanjem moči motorja, ker sem nekje bral da naj bi bilo drugačno razmerje med zrakom in benzom in motor nebi tako dobro delal.
Sprašujem ker intercooler, filter in ventil že imam doma in bi lahko montiral, čipat pa bi ga dal po novem letu oziroma ko bi našel še koga da bi dobli popust.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr okt 22, 2008 6:07 pm

dragon22 je napisal/-a:zanima me če res ni dobro montirat večjega intercoolerja, šp. filtra in blow off ventila pred povečanjem moči motorja, ker sem nekje bral da naj bi bilo drugačno razmerje med zrakom in benzom in motor nebi tako dobro delal.
Sprašujem ker intercooler, filter in ventil že imam doma in bi lahko montiral, čipat pa bi ga dal po novem letu oziroma ko bi našel še koga da bi dobli popust.

za kater avto to?

kokr jz vem za interculer se menja skupaj ko daš večji turbo oz ob večje števiko konjev...oz ob kaki večji predelavi, če misliš dat neki čip not ti je bzv to....

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr okt 22, 2008 6:39 pm

avto je megane 2.0T RS, intercooler sem pa zdej že nabavil http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... ct=FMINTRM

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr okt 22, 2008 7:02 pm

dragon22 je napisal/-a:zanima me če res ni dobro montirat večjega intercoolerja, šp. filtra in blow off ventila pred povečanjem moči motorja, ker sem nekje bral da naj bi bilo drugačno razmerje med zrakom in benzom in motor nebi tako dobro delal.

Lahko daš gor, brez problema, elektronika bo dovajala kot ima napisano. Zaradi IC-ja bo dobival motor hladnejši zrak, zaradi filtra bo laže dihal, ventil pa daj gor, mogoče bo vse ok, lahko pa da ti bodo malo obrati zanihali ko bo iskal prosti tek.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr okt 22, 2008 7:03 pm

Lahko daš, sam ne bo nekega efekta pa turbo lag je v teoriji mal večji..

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr okt 22, 2008 7:22 pm

Če ima namen samo še čipat, je tako vseeno kdaj da gor, bolje na avtu, kot pa v kakem garažnem kotu :)
RiDe hArD

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Če okt 23, 2008 10:57 am

montirat mislim še komplet izpušni sistem in drugo turbino od te firme (ampak jo še testirajo in naj bi bila nared čez par mesecev)

http://www.meganesport.net/community/sh ... hp?t=24242
S temi predelavami naj bi dosegel 330hp na tem meganu rs

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če okt 23, 2008 11:36 am

dragon22 je napisal/-a:avto je megane 2.0T RS, intercooler sem pa zdej že nabavil http://www.forgemotorsport.co.uk/conten ... ct=FMINTRM

Si to uvozil iz ang??

Kokr so rekli, z lahkoto vse zmontiraš, IC pa bo prišel do izraza ko boš optimatiziral (čipal) elektroniko.

BTW. kako je z benz pumpo pri tebi? Mal preveri če se splača menjat z močnejšo. Pri 2.0TFSI vem da je to praksa..
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost