Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr maj 03, 2006 10:47 pm

Shiner, predlagam, da narediš z menjalnikom isto kot sem jaz na svoji Alfi : najprej probaš, potem paziš , in zatem vidiš kaj se zgodi ...kaj ostane . :) Nič pametnega razen HKS delov ti ne morem svetovat. Aja, pa še Norris Design bi ti lohk kej pomagu . Ta je tud eden boljših, vsaj zame . OOOOOO desci , dons smo šli testirat AX Turbo by Alex & Us . Ja pa sej to sploh ne moreš verjet !!! :shock: :o :shock: :o Si je brate tko naštelu Blow-off, da ne piha, ampak dobesedno STRELA !!! :) Tolk, da je ornk odmeval, ko je nažgau po dolin. Ampak , kaj, ko je sklopka spet drsela u MAX . Originalna je zadrsela takoj ko si je dal Turbo gor . Potemje dal Sinterjevo zeleno sintrano, z tršo potisno, od :?: In ko je potem dvignil bare nad 1,0 bara, je bla spet stara pesem . Zadrsela, kot de ni nič . No, zdej ma novo sinterjevo MAX lamelo, + potisno ploščo od nevem kere hude že R 19 , FI 180 , če se prou spominjam . Ampak, ko ti pihne nad 2,0 bara, je vse prešvoh, vključno z polosmi vred , in menjalnikom . Polosi je že x-krat menjal, ampak tud za ta problem čaka rešitev . The only way is up ! Ko stopimo skupi, je malo reči , ki se nam ne uklonijo. Kopron team on the way ... Aja, de povem do konca : Tooooreeeej, ; No, to sem hotu še poudarit, da, to, fantje , je pa že treba že nujno posnet !!!!! :!: Ker, tega pa res ne vidiš vsak dan ;) . Se je šel drug prijatelj peljat z njim; morali bi ga slišat , kaj je mel za povedat kako to VLEČEE !!! Zato je nujno treba to posnet, pa še na net dat , next time=čim prej !!! Ha, ampak modelu tud mal ni blo nč jasn, čeprov sem ga jaz predhodno obvestiu :lol: :lol: :lol: Je kr neki časa rabu da je k sebi prišeu :lol: . Me pa prov zanima kolk ma zdej kej na 400 m čas . Pa kaj bi to, kako še bo ! Pripravlja se namreč nekaj zelo večjega, kar pa nobenemu nebo nič jasno, še meni ne ... ;) ...The only way is up .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 11:11 pm

Dariooo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:... dva prava sta se našla Mad / Kopron, vaju je pa full zanimivo poslušat, pa poste štet :D :D :D

he he....sm skoraj dol s stola padu ko sm prebral ta komentar :rofl he he...drugace DrMr se pa kr s tabo strinjam....mogoce si nabijasta reputacijo s stevilom postov :)
drugace pa bi js rad vidu kako slikco od predelave...oz lahko pokazes, glede na to da si s kopra oz okolice ;)
LP

Iz Hrvatinov ... lahko prideš sedaj imam glavo skoraj na tričetrt (prsti pa vodobrusni - povečani in oblikovani so že) potem gre na delo k Frankotu v Šmarje- novi koti ventilov, nova vodila in peskanje sesalnih kanalov... in imam tudi precej kosov, ki bodo kasneje gpr pa ne mislit na kresničke :P :P :P

he he..no qool...ko bom mel kej casa ti bom javu pa pridem mimo :)
ej ma maybe delas tui kej auspuhe??..bi rabu en auspuh...od sesalnega do konca :)
drugace me zanima..kje ti peskas stvari? bi rabu 4 feltne speskat...
LP ;)

Po cevi za auspuh grem na Bar metal, ali v Trst potem nesem v Izolo enemu, ki ima Tig Varilni za Inox prilagajam pa cevi z koleni - nakupiš tiste po 90, 45 stopinj pol režeš... variti moraš obvezno na avtu ker ti povleče cev nenormalno ... drugače kolektor vedno kupim je prezahteven ... končnik? vedno se kaj najde ponavadi je Magnum 100 od Supersprinta ta ni v modi in jih dobiš poceni čez ... včasih kaj moraš povarit in mu dodat volno ker so stari notri prežgani in prazni... Peska ti v Šmarjah bivši KIO Šmarje - flego termične obdelave ... ima grob pesek za glavo gre pa malo bolj fin da ne prideš kje skozi :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če maj 04, 2006 1:47 pm

Ejga Maxl , verjetn nis vedu, ampak tako benz črpalko kot si napisu mava že zdej gor, torej bo za einspritz treba zmontirat 2X hujšo . Verjetn jo sploh še niso nardil, ampak nič zato , mamo pač možnosti tud to rešit . 8) Torej, za posnetke bi pa prosil, če ima kdo kako kamero, da se to posname, če se bo sploh kej vidl gor . Ker, slišal se bo kr fajn, ampak vidl pa nevem kolk ;) The only way is up .

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če maj 04, 2006 1:48 pm

hja kopron pa MAD dejta skup enga AX-a zrihtat, npr na ene realnih 200Hp z res dobro ojačano kletko itd... pol se pa to enmu dobremu vozniku rally-ja proda, bi tudi zažgalo, da bi zmagoval celo sezono hhh mal sanjam ampak ok vsak ma pravico sanjati :D:D:D

l.p. drsokodj
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če maj 04, 2006 2:22 pm

To je varijanta , ja le da se mi ne razkazujemo kar takole . Drugač bi samo še mi vozil po vsem svetu, in nobene konkurence. Sicer sem pa z veseljem za sodelovanje ...Ampak , mi imamo zdaj pač druge poti in se umikamo iz teh področij. Pripravljamo pač nekaj večjega, največjega... Že tole pisanje po netu je prepovedano za naš team, sploh pa zame ! Zato imate edinstveno priložnost tole brat od mene, ker teh stvari jaz sploh nebi smel pisat :!: ! :!: Zatorej tud najavljam, da bom morau prekiniti z objavami na teh straneh outerneta . Neki časa upam da bom še izprosil od Šefa, vem pa da prav velik časa ni ostalo ... :( ... bomo že še kaj postorili, naredili , ... ;) Got 2 go momentary ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:02 pm

kopron je napisal/-a:To je varijanta , ja le da se mi ne razkazujemo kar takole . Drugač bi samo še mi vozil po vsem svetu, in nobene konkurence. Sicer sem pa z veseljem za sodelovanje ...Ampak , mi imamo zdaj pač druge poti in se umikamo iz teh področij. Pripravljamo pač nekaj večjega, največjega... Že tole pisanje po netu je prepovedano za naš team, sploh pa zame ! Zato imate edinstveno priložnost tole brat od mene, ker teh stvari jaz sploh nebi smel pisat :!: ! :!: Zatorej tud najavljam, da bom morau prekiniti z objavami na teh straneh outerneta . Neki časa upam da bom še izprosil od Šefa, vem pa da prav velik časa ni ostalo ... :( ... bomo že še kaj postorili, naredili , ... ;) Got 2 go momentary ...

Takle greh pa tudi tvoj bog dopušča daaaaj :P :P :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:04 pm

drsokodj je napisal/-a:hja kopron pa MAD dejta skup enga AX-a zrihtat, npr na ene realnih 200Hp z res dobro ojačano kletko itd... pol se pa to enmu dobremu vozniku rally-ja proda, bi tudi zažgalo, da bi zmagoval celo sezono hhh mal sanjam ampak ok vsak ma pravico sanjati :D:D:D

l.p. drsokodj

... Lahko vendar samo v eni klasi - H - hoby vse druge so že odpadle razen rally starodobnikov za katerega nam rabi še 9 let :P :P :P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:08 pm

kopron je napisal/-a:Ejga Maxl , verjetn nis vedu, ampak tako benz črpalko kot si napisu mava že zdej gor, torej bo za einspritz treba zmontirat 2X hujšo . Verjetn jo sploh še niso nardil, ampak nič zato , mamo pač možnosti tud to rešit . 8) Torej, za posnetke bi pa prosil, če ima kdo kako kamero, da se to posname, če se bo sploh kej vidl gor . Ker, slišal se bo kr fajn, ampak vidl pa nevem kolk ;) The only way is up .

...Za posnet lahko pridem gor - v Soboto gremo takoalitako peljat k Slugi dva avta na mizo potem pa rabiš eno stojalo zimprovizirat (american tape :P ) med sedežema ker kamero tudi pri manjši moči težko držiš pol pa se nič ne vidi .... Ah da kopron rabil boš prej kak nastavljiv regulator pritiska če ti normalno fila več kot 4 bar (za einspritz) L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:22 pm

...Za posnet lahko pridem gor - v Soboto gremo takoalitako peljat k Slugi dva avta na mizo potem pa rabiš eno stojalo zimprovizirat (american tape :P ) med sedežema ker kamero tudi pri manjši moči težko držiš pol pa se nič ne vidi .... Ah da kopron rabil boš prej kak nastavljiv regulator pritiska če ti normalno fila več kot 4 bar (za einspritz) L.p. Mad[/quote]

...Sorry - Sluga ne dela v soboto bomo prestavili na naslednji teden proti koncu... L:P: Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:29 pm

Ampak, ko ti pihne nad 2,0 bara, je vse prešvoh, vključno z polosmi vred , in menjalnikom . Polosi je že x-krat menjal, ampak tud za ta problem čaka rešitev .

Menjalnik zaščitiš z boljšim oljem probaj tisto iz BMW M3 zadnjega diferencjala - Castrol SAF XJ 75/140 je hidrodinamično in spreminja lastnosti ... Polosi daš pa na menjalnik teflon ali Powerflex nosilce in fiksiraš maksimalno vse proti aksialnih premikih (uničiš lufte) in daš namesto igličnih ležajev drugačne ležaje ... To ti bom lahko povedal pol ker grem glih zdaj do nekoga, ki to dela ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 3:51 pm

...Dela se na polosovini - to : (AX- varjanta) Z Bx osovine vzameš del, ki gre na pesto in jo postružiš da gre not... notranji del pa narediš da se natika - narediš zobe na osovino in daš Ax- polosovino zadnji del z kosom od Bx-a ....da se lahko raszstavi + naredi utor za varovalko ! drugo že veš takoalitako sam... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če maj 04, 2006 5:34 pm

Mad je napisal/-a:...Dela se na polosovini - to : (AX- varjanta) Z Bx osovine vzameš del, ki gre na pesto in jo postružiš da gre not... notranji del pa narediš da se natika - narediš zobe na osovino in daš Ax- polosovino zadnji del z kosom od Bx-a ....da se lahko raszstavi + naredi utor za varovalko ! drugo že veš takoalitako sam... L.p. Mad

uzami pol os od dizla ki je mocnejsa in problem resen ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če maj 04, 2006 5:59 pm

... pa rabiš drugo pesto...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Če maj 04, 2006 6:43 pm

Mad je napisal/-a:...Za posnet lahko pridem gor - v Soboto gremo takoalitako peljat k Slugi dva avta na mizo potem pa rabiš eno stojalo zimprovizirat (american tape :P ) med sedežema ker kamero tudi pri manjši moči težko držiš pol pa se nič ne vidi .... Ah da kopron rabil boš prej kak nastavljiv regulator pritiska če ti normalno fila več kot 4 bar (za einspritz) L.p. Mad

...Sorry - Sluga ne dela v soboto bomo prestavili na naslednji teden proti koncu... L:P: Mad[/quote]

Stojalo vzameš od fotoaparata pa ga fiksiraš, kakšni so posnetki si pa poglejte v temi iz slaloma v šempetru. Stojal sem naštimal tako da so bile vse tri nogce vprte nato še z gumijastim mačkom (ne vem kako se drugač reče ko ima na obeh strane hakelce) dobro pripel, dobro je ko ima gibljivo glavo in se da nastavljati v vse smeri. Za konec pa še varnostni pas čez :D

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 6:58 pm

Dariooo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:...Dela se na polosovini - to : (AX- varjanta) Z Bx osovine vzameš del, ki gre na pesto in jo postružiš da gre not... notranji del pa narediš da se natika - narediš zobe na osovino in daš Ax- polosovino zadnji del z kosom od Bx-a ....da se lahko raszstavi + naredi utor za varovalko ! drugo že veš takoalitako sam... L.p. Mad

uzami pol os od dizla ki je mocnejsa in problem resen ;)
LP

...Pravzaprav te boli homokinetični zglob ne palica...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če maj 04, 2006 7:34 pm

ej kopron!

dejte kakšnem VIDEO posnet u AX-ko se pelje in na mestu kako se slišo Blow Off ventil

ok?

ker me res zanima!!
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če maj 04, 2006 8:05 pm

DrMr je napisal/-a:... pa rabiš drugo pesto...

si siguren??..js dvomim v to da je pesto drugacno...
na p205 pase kr lepo gor od dizla ;)
LP
Slika

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Napisal/-a ShineR Če maj 04, 2006 9:14 pm

kopron je napisal/-a:Shiner, predlagam, da narediš z menjalnikom isto kot sem jaz na svoji Alfi : najprej probaš, potem paziš , in zatem vidiš kaj se zgodi ...kaj ostane . :) Nič pametnega razen HKS delov ti ne morem svetovat. Aja, pa še Norris Design bi ti lohk kej pomagu . Ta je tud eden boljših, vsaj zame

ne HKS ne ND mi tuki ne moreta kej preveč pomagat - prvič zato ker nimata v ponudbi nič uporabnega, drugič pa zato ker sta mal predraga za moj okus... vsaj kar se takih večjih delov tiče. tko da bo treba zdej neki druzga naštudirat, opcij pa itaq nimam veliko. in najbolj uporabne ter dosegljive sta mi swap na 30ZXov menjalnik ali pa na skyline-ovega... z uporabo določenega "conversion kita" :)