Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Po avg 16, 2010 10:55 am

5cho je napisal/-a:Še eno vprašanje, kakšne bi bile performanse po ecotuningu na 1,9 JTD 85kW (Stilo MW). Pa kakšna je cena?

Hvala za odgovor

To ste me že vprašali pred nekaj meseci.Zaenkrat je še vedno 15KM in 40NM navora.
Najboljši eco tuning pa je vsekakor lesena kocka pod plin pedal :lol: .

Pa je PowerBox "varen"?

Malo dražji powerboxi zgledajo dokaj varni,nimam preveč izkušenj z njimi.Osebno nisem zagovornik le teh.Dovajajo samo več goriva v motor,zrak ostane isti.Tako je porušeno razmerje.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 23, 2010 7:27 am

Power boxi so varni do takrat, ko je izgorevanje ok. Torej, če zadaj ne kadi prekomerno potem je ok, ker nafta izgoreva tako kot mora (v tem primeru razmerje ni porušeno). Ravno v tem je fora, da power box (tuning box) izkoristi tisto malo rezervo, ki jo motor ima v zraku, da pokuri z dodatnim vbrizgom. Sem jih že toliko not dal, pa ni bilo nikoli problemov.
Glede Stilota 85kW: nekaj mi ni jasno, s čiptuningom se dobi 15 KM in 40Nm, s power boxom pa 20 KM in 45Nm (take podatke imam jaz)?!
Glede Toyote 2.2 D-4D: ja, notri je Denso, box dvigne moč na 177 KM in navor na 401Nm. Cena boxa je cca 200 eurov.
Pa še tole, sedaj se dobijo powerboxi tudi za nove TSI motorje za cca 260 eurov, ampak ne dvignejo moči toliko kot softwerski chiptuning.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Po avg 23, 2010 8:04 am

@CSS Tuning: meni je predvsem v interesu, da se mi poveča odzivnost v nižjih obratih (povečanje navora), ker se vozim večinoma do 120 km/h (avtocesta). Ne gre se mi toliko za nižanje porabe, kot pa za povečanje odzivnosti v nižjih obratih.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Po avg 23, 2010 10:30 am

Glede Stilota:
Omenjeni KM in Navor je za ECO tuning,pri standardnem tuningu se pridobi 25-30 KM.Vse je odvisno od prevoženih kilometrov in kako dobro je bil avto vzdrževan.
5cho, za vas je čisto ok standraden tuning,poraba je manjša,navor pa prilagodimo po želji(koliko to pač mehanika dovoli).

Glede PowerBoxa:
Res ne bi začenjal še eno temo in razpravo o power boxih.
Čisto normalno je, da tisti, ki se ukvarjamo s čip tuningom, ne podpiramo powebox-a. Edina prednost tega je enostavna montaža in demontaža, ki jo lahko stranka naredi sama. Isto lahko naredi s čiptuningom. Enostavno, kupi powergate in lahko čipa in odčipa avto kadar hoče.
Da ima avto rezerve zraka za 20 KM, katero powerbox iskoristi, nikakor ne more biti res. Pri dizlih box iskoristi osnovno pravilo - več goriva-več moči, zrak je samo tam, da gorivo izgoreva.
Če bi bilo toliko rezerve v zraku, bi mi s tuningom dosegli 60KM več s standardno turbino in šobami, 20KM z rezervo in 40KM z +150 milibarov zraka. Recimo pri 105 KM Golfu 5.

Moj namen ni, da bi pljuval po boxih in po ljudeh, ki jih prodajajo, tega pljuvanja imam tudi sam dosti - zaradi nizkih cen, ki jih imam.Box enostavno ni niti približno to, kar je čiptuning.

LP s Paga 8) !

Alen

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po avg 23, 2010 10:48 am

CSS Tuning je napisal/-a:Glede Stilota:
Omenjeni KM in Navor je za ECO tuning,pri standardnem tuningu se pridobi 25-30 KM.Vse je odvisno od prevoženih kilometrov in kako dobro je bil avto vzdrževan.
5cho, za vas je čisto ok standraden tuning,poraba je manjša,navor pa prilagodimo po želji(koliko to pač mehanika dovoli).

Glede PowerBoxa:
Res ne bi začenjal še eno temo in razpravo o power boxih.
Čisto normalno je, da tisti, ki se ukvarjamo s čip tuningom, ne podpiramo powebox-a. Edina prednost tega je enostavna montaža in demontaža, ki jo lahko stranka naredi sama. Isto lahko naredi s čiptuningom. Enostavno, kupi powergate in lahko čipa in odčipa avto kadar hoče.
Da ima avto rezerve zraka za 20 KM, katero powerbox iskoristi, nikakor ne more biti res. Pri dizlih box iskoristi osnovno pravilo - več goriva-več moči, zrak je samo tam, da gorivo izgoreva.
Če bi bilo toliko rezerve v zraku, bi mi s tuningom dosegli 60KM več s standardno turbino in šobami, 20KM z rezervo in 40KM z +150 milibarov zraka. Recimo pri 105 KM Golfu 5.

Moj namen ni, da bi pljuval po boxih in po ljudeh, ki jih prodajajo, tega pljuvanja imam tudi sam dosti - zaradi nizkih cen, ki jih imam.Box enostavno ni niti približno to, kar je čiptuning.

LP s Paga 8) !

Alen

Za EKO tuning nisem vedel, tako da ok.
To da tunerji ne marajo boxerjev je men čist jasno. Ampak jaz tudi svetujem nekomu, ki bi rad res konkretno povečanje in tisto piko na i, ne boste verjeli ampak resnično svetujem software varianto. V Nemčiji maš tunerje, ki prodajajo oboje, ker vejo, da obstajajo ljudje, ki ne rabijo take velike povečave, nočejo dvigovati pritiska v turbini in hočejo samo malo več (recimo temu EKO tuning). Tu pa je box cenejši. Res pa je, da imaš ti zelo ugodne cene in da je ta meja že zelo blizu. In ja, box ni isto kot chiptuning, to je jasno ko beli dan. Saj ko si boš nabral določeno število referenc in boš nekaj časa to delal bodo ljudje bolj zaupljivi, tako pa saj veš, kako je na začetku, ko vsak misli da mu bo zaradi tebe odtrgalo turbino in uničil motor...

Lepo se imej na dopustu.

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Po avg 23, 2010 1:43 pm

Hvala,uspel priti do pc-a med rundami. :shock:

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr avg 25, 2010 9:30 am

Na Power Gate tuning mate tudi popuste ? 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Sr avg 25, 2010 6:04 pm

Popust je samo za več enot.Trenutno ne gre drugače,powergate enote so precej drage.

LP!

Alen

alfy
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a alfy Po feb 14, 2011 10:47 pm

vojkostar je napisal/-a:
CSS Tuning je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:uprašanje kako se EDC17 čipa sploh pri novih, nekateri VW servisi pri na simajo ABT licenco in čipajo, nevem pa kdo je glavni tuner za opla

Do 5/2009 je OBD postopek,novejši pa boot na odprtem računalniku.

za zadnje vozove od ljudske firme (1.2TSI in 1.6TDI) razen boxov in ene ABT predelave nisem zasledil da bi kak tuner ponudil tuning, je kaj od tega že na voljo ?

Za 1.6 TDI, CONTINENTAL SIMOS PCR 2.1 ECU se nekaj da na obali.
Več v kratkem.

LP

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Re: http://www.chip-tuning.name/ - Ima kdo izkušnje???

Napisal/-a CSS Tuning To feb 15, 2011 7:02 am

1.2 TSI je že mogoče čipat,OBD postopek.

Za 1.6 TDI imamo beta verzijo že od konca decembra.
Namenjena je samo nabiranju originalnih programov in še ni pripravljena za tuning.
Mislim, da bo kmalu tudi za tuning.Veliko ljudi čaka na to.

LP,

Alen

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To feb 15, 2011 9:37 am

Zmaga, sicer koliko konjenice je predvideno za 1.2TSI in 1.6 TDI?
Trenutno sm se sicer odločil za malce bolj preizkušeno mašinco 5-6 let staro 1.6 TDCI

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning To feb 15, 2011 9:53 am

vojkostar je napisal/-a:Zmaga, sicer koliko konjenice je predvideno za 1.2TSI in 1.6 TDI?
Trenutno sm se sicer odločil za malce bolj preizkušeno mašinco 5-6 let staro 1.6 TDCI

Bomo vedeli po prvih testiranjih.

Trenutno potrebujemo 1.2 TSI 77kw za tuning test. Avtomobil mora ostati pri nas 2 dni, da opravimo vse meritve in nastavitve.
V zameno za testno vozilo, tuning in dyno izpiski ostanejo stranki zastonj.

LP,
Alen

blindekk
Nov uporabnik

Napisal/-a blindekk To feb 15, 2011 11:41 am

Ponovno obujam temo glede podjetja CSS Tehnologije d.o.o. oziroma chip-tuning.name. Pogovoril sem se z njimi in so se mi fantje zdeli kar zanesljivi pa tudi dober odtis sem dobil od njih, predvsem so mi dosti informacij in nasvetov podali tudi konkretnih. Dobil sem odtis da zadeve dobro poznajo. Cena ja tudi kar ugodna - 300€ z testiranjem na valjčkih prej in potem.

Kaj vi pravite kaj na njih in njihovo ponudbo? Ima kdo že izkušnje z njimi in ali jih priporoča ali ne?
Morda priporočate kakšne druge ki tudi delajo za ugodno ceno. Ne v LJ za 450€+

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To feb 15, 2011 12:12 pm

kot pravim sem jast tunal pri njih, pa ni bilo nobenih problemov, pač avto normalno vzdržuješ to je to, verjetno bom tudi naslednjega čipal pri njih, samo da malo kilometrov naberem ter ga vtečem.
pa mislim da so edini ki imajo TUV v SLO, in možnost zavarovanja tuninga

cliochip
Nov uporabnik

Napisal/-a cliochip Če feb 17, 2011 11:20 am

Zdravo!

Imam nekaj vprašanj za CSS TUNING!

Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tuningom clio 1.5dci 60kw. Ali ste imeli kakšne negativne izkušnje s strani vaših strank?
Kolikšno moč in navor ste izmerili po tuningu?

Hvala za odgovor!
Lp!
Primož

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če feb 17, 2011 11:29 am

mene bi pa zanimalo kako je z cipanjem Opel Corse D GSI? nekateri obljubljajo isto konjenico kot pri OPC-ju. kako je kaj z tem? na strani nisem nasel, pa vprasam kar vas :)
turbo inside

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Napisal/-a CSS Tuning Če feb 17, 2011 1:13 pm

Okoli 207 KM in 310NM samo z reprogramiranjem.
OPC gre malo čez 210 samo z reprogramiranjem.
Z večjim intercoolerjem in izpuhom se, da dobiti 230KM, vendar ne več, ker motor ne prenese.
Navor je max 320Nm, sklopka ne prenese več.

LP,

Alen

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če feb 17, 2011 1:18 pm

uh, vec kot prevec.

se bom oglasil mimo......ko se opogumim 8)
turbo inside

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Po feb 21, 2011 8:06 pm

blindekk je napisal/-a:Morda priporočate kakšne druge ki tudi delajo za ugodno ceno. Ne v LJ za 450€+

za bmw je, za dražji kvaliteten chiptuning pa zmanjka? =P
upam da se vsaj na gumah in zavorah ne varčuje...

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po feb 21, 2011 9:17 pm

Cuore Sportivo 156 lahko malo bolj razložiš ?
Ker je nekdo dražji je zato kvalitetnejši?
Oz. od kod veš da CSS ni kvaliteten ?
Mene osebno je Alen z svojimi posti prepričal da obvlada in mislim da če se bom odločil za čipanje grem k njim 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost