Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

hippo
Poznavalec foruma

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a hippo To nov 29, 2011 2:21 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:@Hippo:
Porogljiv? Zakaj tako misliš? Res me zanima, kdo ne nabija številk...in tudi cena me zanima?Sej ne rečem, če proizvajalec deklarira prirastek iz 115km na 120km in za to zaračuna 100€. To je ok...sej verjetno je tudi dotični racechip dal toliko od sebe,ampak 100€ za 5km je pa malo huda,a ne? Glede na to, da se pravi chiptuning z dynotom pred in po čipanju dobi že za 250€.

Sem malo komuniciral z enimi nemci, sem tudi kar nekaj njihovih boxov vgradil, pa sem jih vprašal zakaj imajo nižje številke kot nekateri konkurenti.
Odgovoril so, da pač številk ne našponavajo ampak dajo realne cifre, ker delajo tudi klasično čipanje in tudi pri boxih preverijo moč na valarjih.
Velika večina (sploh RaceChip, čeprav še zmeraj pravim, da nimajo slabih boxov) enostavno vzame moč motorja in jo pomnožijo z 1,2 ali 1,3. Odvisno od tega ali je povečanje za 20 ali 30%. Z boxom itak lahko dobiš samo 20%, kar je več je zavajanje.
Kar se cene tiče to velja samo za ta stare dizle, vprašaj kolk je čipanje kakšnega 530d, X5 ali pa Q5 3.0 TDI? Potem pa ni več tako poceni. Box pa ima isto ceno al je za Stilota al pa za Q7.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To nov 29, 2011 6:31 pm

No, cene si lahko ogledaš tukaj (in ja...podal sem ceno za trenutno akutalnega dizla...o katerem sem govoril..in ne o švabih a la Q5..itd..):
http://www.chip-tuning.name/Cenik/cenik.html

(BTW: ni reklama).

Še vedno pa čakam tvoj odgovor na to, kateri proizvajalec boxov ne nabija številk in tudi me tudi zanima cena takšnega boxa....Nekako se izmikaš temu vprašanju. Zakaj pa? No, to je pa že drugo vprašanje...ampak ajde, bodi faca in ne dovolit, da to vprašanja (p)ostanejo retorična.....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr nov 30, 2011 6:08 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:No, cene si lahko ogledaš tukaj (in ja...podal sem ceno za trenutno akutalnega dizla...o katerem sem govoril..in ne o švabih a la Q5..itd..):
http://www.chip-tuning.name/Cenik/cenik.html

(BTW: ni reklama).

Še vedno pa čakam tvoj odgovor na to, kateri proizvajalec boxov ne nabija številk in tudi me tudi zanima cena takšnega boxa....Nekako se izmikaš temu vprašanju. Zakaj pa? No, to je pa že drugo vprašanje...ampak ajde, bodi faca in ne dovolit, da to vprašanja (p)ostanejo retorična.....

mislm da tud tisti ki imajo škatlce po 500e mal nabijajo glede zmoglivosti škatlc, osebno sm pri zgoraj omenjenem tunerju čipal 2 avta, in morm rečt da je imel avto toliko oziroma še več konj kot je recimo predvideno na seznamu, tud cena ni bila pretirna, poleg tega če se vsaj 2 javita imaš prec 20% skonto.
sicer pa kolikor vem trenutno dela temeljito prenovo tuninga.
drugače se pa lahko z njim zemniš in prineseš svoj box in potem ti še on naredi tuning, pa se odločiš kaj je bolje, pa še naredi ti meritve

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 30, 2011 6:43 pm

@vojko: ja, tudi tisti mal nabijajo. Sicer je tuning za 200 eur res poceni. Ampak če imaš avto v povprečju po cca 1 leto potem si predstavljaj kam bi prišel če bi vsako leto moral dati vsaj 200 eur za čipanje. V desetih letih je to 2k eur. :huh:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr nov 30, 2011 7:33 pm

hippo je napisal/-a:@vojko: ja, tudi tisti mal nabijajo. Sicer je tuning za 200 eur res poceni. Ampak če imaš avto v povprečju po cca 1 leto potem si predstavljaj kam bi prišel če bi vsako leto moral dati vsaj 200 eur za čipanje. V desetih letih je to 2k eur. :huh:

ja tko bi dal za vsak avto po 200 eurou. ce bi mel box pa mislis da bi bilo drugace :?:
turbo inside

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr nov 30, 2011 8:35 pm

_furby_ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:@vojko: ja, tudi tisti mal nabijajo. Sicer je tuning za 200 eur res poceni. Ampak če imaš avto v povprečju po cca 1 leto potem si predstavljaj kam bi prišel če bi vsako leto moral dati vsaj 200 eur za čipanje. V desetih letih je to 2k eur. :huh:

ja tko bi dal za vsak avto po 200 eurou. ce bi mel box pa mislis da bi bilo drugace :?:

Če pač ne bi pasal v drugi avto ga še zmeraj prodam pa kupim tapravega za isti denar.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr nov 30, 2011 10:02 pm

hippo je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:

Če pač ne bi pasal v drugi avto ga še zmeraj prodam pa kupim tapravega za isti denar.

itak da ne bo pasal, razen ce ne bos kupu takorekoc identicne motorizacije. spet pa je vprasanje, ce ga bos prodal in za kolko...
meni osebno se ne bi dalo s tem ukvarjat ;) zdej pa vsak ve sam
turbo inside

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 01, 2011 12:02 am

Ja, sej to je to. Box za tdci gre sam v tdci...in to imajo ene in iste boxe za več tdci-jev. Box iz tdci na tdi-pd ne bo šel...Ali pa iz tdi-pd na jtd tudi ne...pa še po mojem mnenju, je razlike samo v konektorjih. Dvomim, da je v škatlici kakršekoli razlike.
Aja..pa še nekaj...ko je že bilo omenjeno, da te chiptuning pri 10-ih vozilih košta 2k€...A ni imel (ali ima še vedno) eden od naših tunerjev neko varianto, če si en avto čipnu pri njemu, pa ga pred prodajo pri njemu de-čipnu in ko si mu prpelu drug avto čipat (magari druge firme), je bilo drugo čipanje zastonj?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 01, 2011 7:23 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Ja, sej to je to. Box za tdci gre sam v tdci...in to imajo ene in iste boxe za več tdci-jev. Box iz tdci na tdi-pd ne bo šel...Ali pa iz tdi-pd na jtd tudi ne...pa še po mojem mnenju, je razlike samo v konektorjih. Dvomim, da je v škatlici kakršekoli razlike.
Aja..pa še nekaj...ko je že bilo omenjeno, da te chiptuning pri 10-ih vozilih košta 2k€...A ni imel (ali ima še vedno) eden od naših tunerjev neko varianto, če si en avto čipnu pri njemu, pa ga pred prodajo pri njemu de-čipnu in ko si mu prpelu drug avto čipat (magari druge firme), je bilo drugo čipanje zastonj?

Kam gre kateri box vem zelo zelo dobro.
Razlika NI samo v konektorjih, ker je tudi različen priklop in različen način delovanja pri CR, PD in VP motorjih. Zadeva je za posamezne tipe motorjev podobna v sklopu tehnologije, v kateri je narejen. Recimo: isti box gre na JTD ali CDTI motorje. S tem, da mora biti box nastavljiv, ker ga moraš pač optimizirat na dotični motor. Ali pa isti box lahko daš na TDCI in HDI motorje (s Siemens vbrizgom). Tako da ja in ne. Kar se tiče tunerja in čipanja in dečipanja pa tega ne vem.
@furby: ni čisto tako. Zato me pa motijo prodajalci boxov, ki nimajo pojma kaj in kako, potem pa menjaš avto in kupiš praktični isti box, zato ker ti uni ne znajo pravilno svetovat. Krompir zna vsak prodajat.

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Če dec 01, 2011 10:29 am

Saj vem, da se ponavljam, ampak, je kdo iz foruma ze chipal 1.2TSI? oops

edit: Govoril z RSR, in so mi ODSVETOVALI chipanje tega motorja, saj naj bi bilo po chipanju precej problemov, motor naj ze po defaultu ne bi imel neke velike rezerve...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 01, 2011 2:07 pm

Govoril z RSR, in so mi ODSVETOVALI

To je to!

Btw, @hippo, a si že razdrl kakšn ta Power-box? Kaj je notri? Ali imaš kakšno sliko? Kakšne parametre lahko nastavljaš v P-boxu? Na kaj dejansko vpliva (tlak, temp.,količina goriva,...)? Je montiran na kakšnem avtu, ki ima merjeno temp. izhodnih plinov (EGT)? Kakšen graf moči s P-boxom? Dej mi tole mal odgovori, ker jaz že vem, samo, mogoče vem narobe...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če dec 01, 2011 2:10 pm

Ausc je napisal/-a:Saj vem, da se ponavljam, ampak, je kdo iz foruma ze chipal 1.2TSI? oops

edit: Govoril z RSR, in so mi ODSVETOVALI chipanje tega motorja, saj naj bi bilo po chipanju precej problemov, motor naj ze po defaultu ne bi imel neke velike rezerve...

to vrjetno ze drzi, da je bolj rizicno. poklici in vprasaj se tega moza http://www.chip-tuning.name/Kontakt/css-kontakt.html
meni in se par drugim kolegom je znal dobro svetovat ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 01, 2011 2:19 pm

Takole bom rekel. Če so pri RSR odsvetovali, mislim, da je dovolj relevanten vir informacij, da niti ni treba spraševat dalje. Glede na to, da sem bil ene 7x tam in sem videl avte iz HR in A.

Aja, chiptuning.name... Na njihovi strani piše: ...srednje teŠko popravilo... 3x. Tak meni že ne bo šaril po računalniku.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če dec 01, 2011 2:27 pm

primozek68 je napisal/-a:Če so pri RSR odsvetovali

zate so RSR tko kot za nekatere tle gor VW grupa :mrgreen:

lazje se je odlocit, ko imas vec mnenj podanih. sicer pa si ti vrjetno cipal avto ze pri obeh, da ves kaka je kvaliteta :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če dec 01, 2011 2:41 pm

Ausc je napisal/-a:Saj vem, da se ponavljam, ampak, je kdo iz foruma ze chipal 1.2TSI? oops

ma to so rekli na pamet al imajo kakšne podatke?
ker če rečeš za motor 5.0 turbo 799 konji bojo rekli ja, se lahko chipira, 30%, ima še rezerve. Če pa jih prašaš za 0.99 turbo z 70 konji pa halo, to je navito, to ne bo zdržalo do prve menjave olja blabla
čeparv ima tazgorni 160 knjev na liter, spodni pa 70
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če dec 01, 2011 2:46 pm

http://www.abt-sportsline.de/tuning/sho ... rung-4904/

Verjetno oni znajo? Če pa ne znaš pa rečeš da ni priporočljivo?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če dec 01, 2011 2:48 pm

airmike je napisal/-a:http://www.abt-sportsline.de/tuning/shop/VW-Polo-6R0-Motortechnik_1708_1402_4/produkt/ABT-Leistungssteigerung-4904/

Verjetno oni znajo? Če pa ne znaš pa rečeš da ni priporočljivo?

2x ... lih sem hotu prilepit. ampak ves kako je, ce RSR rece drugace (hec, hec) :mrgreen:
turbo inside

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 01, 2011 2:56 pm

primozek68 je napisal/-a:
Govoril z RSR, in so mi ODSVETOVALI

To je to!

Btw, @hippo, a si že razdrl kakšn ta Power-box? Kaj je notri? Ali imaš kakšno sliko? Kakšne parametre lahko nastavljaš v P-boxu? Na kaj dejansko vpliva (tlak, temp.,količina goriva,...)? Je montiran na kakšnem avtu, ki ima merjeno temp. izhodnih plinov (EGT)? Kakšen graf moči s P-boxom? Dej mi tole mal odgovori, ker jaz že vem, samo, mogoče vem narobe...

Poslikat ni noben problem, sam bolj me skrbi tole tvoje jaz že vam, sam ne vem al pa vem pa mal izzivam. Kaj torej veš, da ne bova okoli tega kot mačka okoli vrele kaše?!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 01, 2011 2:58 pm

mogoče vem narobe

Zato.

furball, airmike: odsvetovati ne pomeni ne znati. RSR je že čipal 1.2 TSI motor, na 1001 način. A ni danes lepo, da ti nekdo nekaj odsvetuje, kljub temu, da zato ostane brez, kaj jaz vem, 400€? To je ena izmed mnogih dobrih lastnosti Ogrinca, kar lahko vsak, ki je bil tam potrdi. Točno pove, to ja, to ne. Alles klar Kinder-Bois?

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Če dec 01, 2011 5:58 pm

Blinder je napisal/-a:

ma to so rekli na pamet al imajo kakšne podatke?
ker če rečeš za motor 5.0 turbo 799 konji bojo rekli ja, se lahko chipira, 30%, ima še rezerve. Če pa jih prašaš za 0.99 turbo z 70 konji pa halo, to je navito, to ne bo zdržalo do prve menjave olja blabla
čeparv ima tazgorni 160 knjev na liter, spodni pa 70

Ja, mi je prav povedal, da so pri njih ze imeli kar nekaj primerov, da so imele njihove stranke tezave s tem motorjem po chipanju (ampak to pri njihovih podruznicah v tujini), tako da, kar se mene tice, je stvar zakljucena, bo manj stroskov in sitnosti ce menjam cel avto za nekaj mocnejsega, kot pa da imam (in to kot kaze ne bi bilo nekaj tako malo verjetnega) tezave s samo masino.. Kar se mene tice, precej pohvalen odnos, kaj pa bi bilo njemu reci "pripelji pa placaj 500€, ni nobenih tezav sploh"..
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov