TrijoAdijo je napisal/-a:@Hippo:
Porogljiv? Zakaj tako misliš? Res me zanima, kdo ne nabija številk...in tudi cena me zanima?Sej ne rečem, če proizvajalec deklarira prirastek iz 115km na 120km in za to zaračuna 100€. To je ok...sej verjetno je tudi dotični racechip dal toliko od sebe,ampak 100€ za 5km je pa malo huda,a ne? Glede na to, da se pravi chiptuning z dynotom pred in po čipanju dobi že za 250€.
Sem malo komuniciral z enimi nemci, sem tudi kar nekaj njihovih boxov vgradil, pa sem jih vprašal zakaj imajo nižje številke kot nekateri konkurenti.
Odgovoril so, da pač številk ne našponavajo ampak dajo realne cifre, ker delajo tudi klasično čipanje in tudi pri boxih preverijo moč na valarjih.
Velika večina (sploh RaceChip, čeprav še zmeraj pravim, da nimajo slabih boxov) enostavno vzame moč motorja in jo pomnožijo z 1,2 ali 1,3. Odvisno od tega ali je povečanje za 20 ali 30%. Z boxom itak lahko dobiš samo 20%, kar je več je zavajanje.
Kar se cene tiče to velja samo za ta stare dizle, vprašaj kolk je čipanje kakšnega 530d, X5 ali pa Q5 3.0 TDI? Potem pa ni več tako poceni. Box pa ima isto ceno al je za Stilota al pa za Q7.