Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Sr apr 04, 2007 7:15 pm

ta revija je zmer hujša, zmer bolj na "nivoju" - dost različnih avtov - novih, predelanih, takih in drugačnih, pohvale tut za rubriko tehnika.

dobu sem danes še hrvaški Maxi Tuning in če potegnem vzporednice z Tuning Sceno vam manjka le še kakšna bejba ob kakšnem avtu :D

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr apr 04, 2007 7:20 pm

a maxi tunig še obstaja, ker na netu nisem našel uradne strani?
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr apr 04, 2007 7:27 pm

je ni ker je kompletna zalozba... http://www.motorpresse.hr/ (levo) majhen opis
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr apr 04, 2007 8:08 pm

Spet blo zanimivo not,sam courage pa kaj naj rečem,zakon :tomidelej:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr apr 04, 2007 8:33 pm

se opravičujem, če kje že piše.. jaz sem se zdaj naročil na revijio... bom to ki je izšla danes tudi dobil ali z naslednjo?

lp,

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Sr apr 04, 2007 9:39 pm

Kaj pa Overdrive, isto hrvaški, ga nikjer več ne najdem :(

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe apr 06, 2007 8:14 am

Drgač dobra revija, samo slike od Courageovega Audija so mi mal čudne, kot da so preveč rumene. Morda so bile posnete ob kaki preveč sijoči stavbi.
Slika

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Pe apr 06, 2007 8:17 am

ArminLegenda je napisal/-a:Kaj pa Overdrive, isto hrvaški, ga nikjer več ne najdem :(

žal je ni več...sm jo tudi jaz dolgo iskal, nato mi je pa zadnič ena trafikantka rekla, so jo mnde ukinli...res škoda, ker men je bla super revija, čeprov mam doma le 3 al pa 4 številke...res je bla huda una revija... :D ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr maj 02, 2007 2:31 pm

Evo, danes mi je pod roke prišla tale Tuning scena in prva stvar, ki jo moram pripomnit je, da so same fotke kot njihove obdelave katastrofalne, kaj pomeni prirpava za tisk pa španska vas. Razumem, da je vsak začetek težak in da take stvari nastajajo ponavadi kot ideja entuziastov, zato so tele kritike mišljene kot dobronamerno.

Če vzamemo za primer Audi-ja A4 od Courage-a, lahko opazimo sledeče:

- avto je na večini fotk izven fokusa
- ozadje in svetloba v času slikanja izredno neprimerno izbrana
- umetno ustvarjenjo ozadje nekompatibilno s samim avtom
- slike preslabe resolcije za tisk (lepo vidna pixlost)
- obdelava fotk (izgleda kot amatersko uporabljena funkcija Cutout z željo narediti malce cartoonish look, ki skuša na silo doseči neko poseben efekt, vse kar nastane pa je slika, kjer avto izgleda kot izredno amatarsko pokitan, še slabše pobarvan, neenakomerno, matasto brez laka). Tu pridemo namreč do sledečega paradoksa: po eni strani obdelava fotk na način, da "izloči" odbojnost avta, na drugi strani se vidi, da je avto namenoma pozicionirann tako, da se zajame čim več odbojev. Vendar, če želite pokazati odbojnost, potem se izbere tako ozadje, da le-to poudari veličino predstavljenega avta, ne pa da ga degradira kot v vašem primeru. Na teh slikah ta avto nima nobene ostrine, ne pride do izraza ne "črnina", ki je tipična za ta avto, ne detajli, ki ga delajo tako posebnega.
- fotke so rahitične, blede, sprane, z "novim" ozadjem pa avto še zgubi na svoji pomembnosti, kajti fotka ni ustrezno obdelana glede na novo ozadje, slednji ga preglasi.
- na koncu izpade, kot da so se oblikovalci odločili avto predstaviti tako, da izgleda karseda brezveze, vendar vsakdo, ki je videl ta voz v živo ali na drugih amatersko posnetih fotkah ve, da je daleč od tega

Podobno kritiko lahko napišem tudi za Lupota
-barve ozadja se popolnoma tepejo z barvo avtomobila (malce občutka za barve bi človek vseeno pričakoval od grafičarjev in oblikovalcev), namesto da bi barvo poudarili, jo zopet prekričite z božjastnimi grafikami
-odboji s prelepim napisom Rutar na boku avta je trapast. Bi vsaj pustili okolje, v katerem je slikan, z dodanim ozadjem pa vse skupaj izpade diletantsko in smešno. Prav tako opeka na sprednji šipi in "nebo" v ozadju... Malce več doslednosti bi bilo dobrodošlo.

Vse to so preveč začetniške napake, ki sicer ne bi bile hude, če ne bi zaradi njih "trpeli" predstavljeni avtomobili, ki jim s takimi nestrokovnimi obdelavami naredite več škode kot koristi. Kaj avtorju pomaga predstavitev v reviji, če pa avto izpade kot slabo popravljena totalka. Mogoče ne bi bilo napak k sodelovanju povabiti nekoga, ki se spozna na fotografijo, oblikovanje in tisk kot profesionalec, da vam razloži osnovne prijeme, ki so potrebni pri obdelavi slik in njihovi predstavitvi v tiskani obliki. Potem bi šlo lažje in tudi dober rezultat ne bi izostal.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr maj 02, 2007 3:01 pm

Jorgi: :shock:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr maj 02, 2007 3:03 pm

ta revija je res dobra...res pohvalno...tud courage ;) svaka ti čast ti lahka rečem...perfect
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr maj 02, 2007 6:19 pm

Cash je napisal/-a:Jorgi: :shock:

x2
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Fungy
Nov uporabnik

Napisal/-a Fungy Sr maj 02, 2007 7:52 pm

Včeraj oz. danes zjutraj sem ga v živo vido z novimi felgicami. Samo dve besedi:

HUDE SOOOOO!!!!!!!!!!!!!
By FuNgY

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če maj 03, 2007 11:59 am

Glede slik Courageovega avta se moram strinjat z Jorgi. Ozadje ga res naredi čudnega. Za ostale stvari ne vem, ker nisem tak strokovnjak na področju fotografije.
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jul 31, 2007 9:51 pm

Tokrat sem pa globoko razočaran ned nekaterimi članki pri njih.
Recimo v članku o Golfu 3 je toliko napisanega, da je clean look motor ampak na koncu niti ene slike. Potem je tu polno "look" izjav. Vse je nekaj "look". V člankih o Civicu, Clliu in Golfu3 ste dali poseben (slikovni) poudarek M3 (spet) "look"ogledal kot da ni bolj pametnega na teh treh avtih (ki so za moj okus čisto dovolj unikatni in se jim vidi, da so se lastniki potrudil z detajli). Pri Civicu ste se celo spravili slikati "shark" anteno ki je očitno višek predelav pa čeprav je stala manj kot pol procenta celotne predelave avta. :roll: Če bi imel približno toliko predelan avto, da bi se ga splačalo objaviti, bi najbrž dvakat premislil, če bi ponudil svoj avto k vam v revijo saj bi me skbelo kako bo članek izpadel. Kot reklama za detajle k sem jih kupil za male pare na začetku predelav, ali za stvari ki avtu dajo tisti čar unikatnosti in bi mi vzele veliko časa in denarja.
Pa porkaduš spomnite se že kako boste imenovali luči. V članku Golf3 piše da so to xenon look, na Hondi Civic že na naslednji strani so pa takšne luči imenovane že kar "lexus style angel eyes" prednje luči. :lol: Lexus style prednje luči pa kje ste to pobrali?? :roll: Skratka neumnosti ki ne delajo v reviji nič drugega kot vas spravljajo na slab glas saj izpadete totalni amaterji. Pa naj to ne bo destruktivna kritika ampak konstruktiven kompliment... Mal več domišlije in poskušajte poudariti na avtih nekaj po čemur izstopa, kar mu da dušo, to pa M3-look ogledala (ki jih ima že skoraj vsak pa še univerzalni so) nekako niso. Neonke za 10€ ki utripajo po basu tudi ne....
Pa niti do konca revije še nisem prišel. Prosim poboljšajte se, da ne bom zaman vaš naročnik.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To jul 31, 2007 10:03 pm

Kje pa dobim ta cajtng in kakšna je cena?

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano To jul 31, 2007 10:06 pm

RENO911 odgowarjas na aprilske teme
Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To jul 31, 2007 10:12 pm

porihtano je napisal/-a:RENO911 odgowarjas na aprilske teme

Kot da bi nabijal poste. :) Ni več teh cajtng?

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek To jul 31, 2007 10:12 pm

ne odgovarja na aprilske teme, ampak je še vedno aktualno in je zopet prišla ven nova številka tuning scene

poglej na prvi strani kje lahko dobiš

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To jul 31, 2007 10:12 pm

RENO911 je napisal/-a:Kje pa dobim ta cajtng in kakšna je cena?

dobiš jo v vsaki dobri trafiki po ceni 3€

@porihtano: ???
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov