Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a maniaxxx Če dec 01, 2011 6:36 pm

Ausc je napisal/-a:Saj vem, da se ponavljam, ampak, je kdo iz foruma ze chipal 1.2TSI? oops

edit: Govoril z RSR, in so mi ODSVETOVALI chipanje tega motorja, saj naj bi bilo po chipanju precej problemov, motor naj ze po defaultu ne bi imel neke velike rezerve...

Pri tem motorju je dost problemov že brez chipanja oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 01, 2011 11:29 pm

Saj tale 1.2 TSI v bistvu nima 105 konjev, ampak malo več. Enkrat je bila debata na forumu.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 01, 2011 11:35 pm

nevermind je napisal/-a:Saj tale 1.2 TSI v bistvu nima 105 konjev, ampak malo več. Enkrat je bila debata na forumu.

Ima več kot 105 konjev ja....v očeh lastnikov, ki bi si to želeli, pa na "čipanih" valjih. :roll:

Par konjev je že lahko odstopanje, tiste zgodbice pa da ima preko 120 konjev na valjih so pa bučke ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 02, 2011 7:57 am

ne vem kako je z 1.2 ampak 1.4 (tsi al TFSI) so vedu za tunat, kakšna sm pa ke mašina ima malce slabo turbino, sicer se pa pred tuningom običajno naredi diagnostiko, kjer se vidi ali komponente dosegajo predvidene vrednosti (recimo tlak turbine, pumpa...), obstajajo še kaki drugi tunerji, ki mogoče celo znajo tunat tako vozilo za manj denarja kot rsr in skn ;)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 02, 2011 7:59 am

_furby_ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:@vojko: ja, tudi tisti mal nabijajo. Sicer je tuning za 200 eur res poceni. Ampak če imaš avto v povprečju po cca 1 leto potem si predstavljaj kam bi prišel če bi vsako leto moral dati vsaj 200 eur za čipanje. V desetih letih je to 2k eur. :huh:

ja tko bi dal za vsak avto po 200 eurou. ce bi mel box pa mislis da bi bilo drugace :?:

Če pač ne bi pasal v drugi avto ga še zmeraj prodam pa kupim tapravega za isti denar.

itak da ne bo pasal, razen ce ne bos kupu takorekoc identicne motorizacije. spet pa je vprasanje, ce ga bos prodal in za kolko...
meni osebno se ne bi dalo s tem ukvarjat ;) zdej pa vsak ve sam

zdej če maš avto samo eno leto pol res nevem zakaj bi sploh tunal...no če govorimo o efektivnosti boxa ali tuninga potem je tuning sigurno efektivnejši

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe dec 02, 2011 8:07 am

primozek68 je napisal/-a:Takole bom rekel. Če so pri RSR odsvetovali, mislim, da je dovolj relevanten vir informacij, da niti ni treba spraševat dalje. Glede na to, da sem bil ene 7x tam in sem videl avte iz HR in A.

Aja, chiptuning.name... Na njihovi strani piše: ...srednje teŠko popravilo... 3x. Tak meni že ne bo šaril po računalniku.

chip tuning name je dost večja firma kot si ti misliš in je rsr ali skn (slovenski) prov amaterska zadeva ;) tko da dost bolš tunajo, dost več konjev in avto dela. poleg tega se dogaja da mora kdo za kom mape popravlat, potem pa od dotičnih tunerjov kar ne morajo dobiti orginal mape (jst sm jo še vedno ko sem jo želel)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 02, 2011 10:25 am

vojkostar je napisal/-a:
chip tuning name je dost večja firma.............

dddddddaj no :roll: se ti bleda al kaj :?:
ko je Matjaž mape delala tam pred dobrim petnajstimi leti, se vsem tem raznoraznim "no name" še sanjalo ni kaj in čemu služi računalnik.....
evo: mogoče so se s tem igrali_če
Slika

in ne bi o temu, kdo je za kom kaj popravljal....

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe dec 02, 2011 10:38 am

kam čipat BMW E90 2008? katerega priporočate?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe dec 02, 2011 1:37 pm

sašo5 je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:

ko je Matjaž mape delala tam pred dobrim petnajstimi leti, se vsem tem raznoraznim "no name" še sanjalo ni kaj in čemu služi računalnik.....
Slika

Leta 1994 je štartal svojo firmo, prej je delal na Porsche al Avtoemoni kot glavni strokovnjak. Tako, da @vojkostar, ne vem komu se kaj ne sanja. Še danes mu vozijo iz uradnih servisov avte popravljat, na SKN, pa cheaptuning.name verjetno ne.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe dec 02, 2011 2:20 pm

zato pa prides v SKN in ti eno mapo not prilepi (30 minut dela) in voljno. pa se ceno ti nabije, kot da je naredu ne vem kaj :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe dec 02, 2011 2:31 pm

_furby_ je napisal/-a:zato pa prides v SKN in ti eno mapo not prilepi (30 minut dela) in voljno. pa se ceno ti nabije, kot da je naredu ne vem kaj :roll:

A vsak, ki pride z Tdijem bi rad imel "custom mapo" ? Pa še na koncu extra rabat ? Da bo lahko pisal po forumih, da ima on samo svojo mapo in par hp več. :huh:

In ja se morem strinjat z prejšnim postom. K SKN-u še marsikateri "strokovnjak" zaide, ko je v temi.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe dec 02, 2011 2:40 pm

ne vem no, ampak po moje je nekaj razlike ce ti da gor mapo ki "naj bi" ustrezala tvojemu avtu.
drugo pa je, da je mapa narejena na valjih prau za tvoj avto. to je moje amatersko mnenje =P
turbo inside

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe dec 02, 2011 2:50 pm

amatersko mnenje
vsekakor
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 02, 2011 3:02 pm

_furby_ je napisal/-a:zato pa prides v SKN in ti eno mapo not prilepi (30 minut dela) in voljno. pa se ceno ti nabije, kot da je naredu ne vem kaj :roll:

Malo pretiravaš. Če je ustrezala tisočim prej, bo menda tudi temu enemu. Sicer se pa avto (priklopljen na računalnik) preizkusi pred in po čipanju in če nisi zadovoljen, lahko tudi tam mapo prilagodijo. Cena je res malo huda, ampak sem se zmenil za 50% popusta, tako da je bila čisto vredu. Ne vem kako zdaj delajo, ampak s takratnim čipanjem, strokovnostjo in odnosom sem tudi po dveh letih in dobrih 50k km zelo zadovoljen.

Če bi se zdaj ponovno odločal za čipanje, bi verjetno dal prednost CSS-u zaradi pozitivnih izkušenj tukaj na forumu in predvsem cene.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe dec 02, 2011 3:10 pm

primozek68 je napisal/-a:
amatersko mnenje
vsekakor

Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe dec 02, 2011 3:21 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Malo pretiravaš. Če je ustrezala tisočim prej, bo menda tudi temu enemu. Sicer se pa avto (priklopljen na računalnik) preizkusi pred in po čipanju in če nisi zadovoljen, lahko tudi tam mapo prilagodijo. Cena je res malo huda, ampak sem se zmenil za 50% popusta, tako da je bila čisto vredu. Ne vem kako zdaj delajo, ampak s takratnim čipanjem, strokovnostjo in odnosom sem tudi po dveh letih in dobrih 50k km zelo zadovoljen.

Če bi se zdaj ponovno odločal za čipanje, bi verjetno dal prednost CSS-u zaradi pozitivnih izkušenj tukaj na forumu in predvsem cene.

nisem rekel da avto zaradi tega ne bo delal, ampak vrjetno pride do boljsega rezultata pri mapi, ki je delana direkt na valjih
na tak nacin sem dal mojega cipat in sem vec kot zadovoljen z rezultatom, za katerega so pri SKN in RSR trdili da ne gre, se ne da itd. :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 02, 2011 3:52 pm

_furby_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

nisem rekel da avto zaradi tega ne bo delal, ampak vrjetno pride do boljsega rezultata pri mapi, ki je delana direkt na valjih
na tak nacin sem dal mojega cipat in sem vec kot zadovoljen z rezultatom, za katerega so pri SKN in RSR trdili da ne gre, se ne da itd. :roll:

Saj moja mapa je bila tudi razvita na valjih in v praksi, le da je niso razvijali na mojem avtu! :D Če si pri SKN-u in RSR-u dobil takšen odgovor, ni isto, kot recimo pri meni (1.9 TDI) in malo preveč posplošuješ. Poglej zadevo še iz drugega zornega kota. Moja mapa je preizkušena ne zajetnem številu avtomobilov z enakim motorjem in so jo lahko "popravljali" na podlagi povratnih informacij, tvoj avto je pa neke vrste poskusni zajček. =P Druga stvar je to, da gre pri tebi očitno za malo zahtevnejše čipanje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

FAG
Nov uporabnik

CHIP TUNING VSTUNING

Napisal/-a FAG Ne dec 04, 2011 10:06 am

Zanima me če ima kdo izkušnje z Vs Tuningom iz Celja? Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne dec 04, 2011 10:22 am

primozek68 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:

Slika

Leta 1994 je štartal svojo firmo, prej je delal na Porsche al Avtoemoni kot glavni strokovnjak. Tako, da @vojkostar, ne vem komu se kaj ne sanja. Še danes mu vozijo iz uradnih servisov avte popravljat, na SKN, pa cheaptuning.name verjetno ne.

ko sm mev težave z turbino mi jih noben od tunerjev v lublani (elektronika, skn sploh ni odgovarjal, matjažu se pa tud ni sanjal na diagnostiki) mi ni znov noben porihtat in ugotovit napake, isto ko je biv problem v senzorju vrtljajev, tko da sm pri chip tuning name vse naredu in še tuning nazadnje za 50% cenej z meritvami. kar se tiče velikosti chip tuning name pa poglej mal na njihovi strani kolk velka firma je to in kaj zajema pa kje deluje itd.... obstajajo še druge strani CSS preformance, ne samo dotična slovenska ;), poleg tega ti 15 let izkušenj ne pomaga če nimaš sprotnega izobraževanja, obstajajo pobje ki v parih letih izobraževanja in prakse nardijo tako mapo da kapo dol
Zadnjič spremenil vojkostar, dne Ne dec 04, 2011 10:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne dec 04, 2011 10:27 am

jay je napisal/-a:

A vsak, ki pride z Tdijem bi rad imel "custom mapo" ? Pa še na koncu extra rabat ? Da bo lahko pisal po forumih, da ima on samo svojo mapo in par hp več. :huh:

In ja se morem strinjat z prejšnim postom. K SKN-u še marsikateri "strokovnjak" zaide, ko je v temi.

chip tuning name za VSAKO vozilo nardi costum mapo ker jo more dol pobrat in gor dat pa še zravn ti pokaže ko jo dela in kako dela, zato pa more od drugih šalabajzarjov popravlat mape ko kr že eno narejno mapo gor ruknejo, potem je pa problem orginal mapo dobit ker je tunerji iz LJ kar naenkrat nimajo :)))))

mimgrede pri CSS smo vsako mapo za avto 3x na valjih probal, če ni blo zadovoljivo se jo je spet mal popravl in tako dalje, cena pa je taka kot je na ceniku al pa še 20% popusta se dobi, pa zadeva vključuje meritve pred tuningom in potem nekaj meritev po tuningu, dokler pač z mapo nisi zadovoljen, tega mi v ljubljani niso ponujali, kr od oka so rekli da avto ima tok konjev, pa so mi hotl za 15 konjev računat 450e brez meritev, tm sm dav skor pov mn (3 smo bli) za 30 konjev+ z meritvami skn in rsr sta se zgovarjala na FAP filter, stvar je čisto drugje, mimogede grafe vidte tukej viewtopic.php?f=8&t=71381&start=360
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov