Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 9:38 am

V kratkem pa gre že tud moja raketa na valarje, da vidim , kaj sem naredu pri 1,25 bara . Tolk za zdele... The only way is Up . 8)[/quote]

...Saj ni problem naredit avto da gre ... Problem je tak avto vozit - meni recimo tvoj prav nič kaj prav ne sede, ker približno tam kjer vozim bi z tvojim šel z ceste ... saj veš obstajajo tudi ovinki ... če grem jaz delat motor na karburatorjih lahko delam do 170 konjev ... kaj se pa zgodi potem v praksi vprašaj ljudi ki vozijo ovinke - Ax že tako nima trakcije in ko bi dodal v ovinku gas bi te neslo ven ... medtem bi jaz usekal mimo pri polnem gasu čez ovinek... imel sem ga pred tremi leti z tam nekaj čez 120 ( pije 17 Litrov/100 km ) konji - nismo merili ...bolj po občutku in avto je bil nevozen, ker čim si ga odprl ali je začel nos šetat levo desno ali pa je potrgalo kaj / polos , nosilec... menjalnik. Pa tudi tako hitro pospešiš z njim da ne opaziš kdaj imaš preveliko hitrost pol - kolona in bum... bremze so na teh avtih v redu samo njegova teža ti ne pomaga - blokirajo, tipa še kar voziššššš ... Zato sem jaz za 115 konjev - pije 8 - 10 in gre dovolj ...L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj To maj 09, 2006 12:00 pm

ja MAD nam je ta ax pil tud čez 10litrov!!! :!: :!: :!: ko smo imeli REMUS-a gor pa neki je bil monotronic zanič - una plošćica notr ... sm ko si ga pohodu je pa trgal!

pol smo dal še športni filter gor pa je tud 12,13,14 litrov pil tko d... avto je kr poskočn :D
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 12:24 pm

drsokodj je napisal/-a:ja MAD nam je ta ax pil tud čez 10litrov!!! :!: :!: :!: ko smo imeli REMUS-a gor pa neki je bil monotronic zanič - una plošćica notr ... sm ko si ga pohodu je pa trgal!

pol smo dal še športni filter gor pa je tud 12,13,14 litrov pil tko d... avto je kr poskočn :D

Verjetno si mislil sondo ... sicer pa je bil 75 km, ker ta serija ima katalizator in monotronic - 75 km (serijski)... med navadnim avspuhom Gt in remusom razen v zvoku ni kaj dosti razlike je pa sedaj gor karburator od 1.4 GT in gre dosti bolje pa K&N 57i kit ... sedaj ga spraviš proti kopru tudi na 190 km/h ... izpuh je dober tudi original, ker je za ta motor preračunan precej dobro kar ti da kaj rezultatov je kolektor ...do 5 km pa še ta samo če kaj narediš na glavi... L.p. Mad

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar To maj 09, 2006 6:37 pm

pa še dve sliki AXa z draga v MS (lansko leto):

SlikaSlika

PS: avto gre res odlično :shock:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr maj 10, 2006 9:00 am

HA, evo naše kante v elementu :lol: :lol: :lol: ! To stari, to delaj ! Dobr sliku, dobr slikaš, dobr slikej še naprej , hvala .Ja, tam za vrati + na štartu je naš Alex, lastnik AX-a , duhovni brate :) /// :o 3.rd. gear 175 km/h + 4.rd. +5.rd. + ...?... :shock: 8) Je pa le res, da je avto že itak težko " OBVLADAT" , kaj šele čez ovinke ;) , ( smrtna doza ) :oops: . Ampak, mi mamo pač drugačno strategijo, to je varna vožnja & šport. Zatorej se ne izpostavljamo po ovinkih, in tudi ne v dežju. 8) 8) 8) . Življenje je pač že itak dovolj nevarno samo po sebi, brez da ga še dodatno izpostavljaš raznim nepotrebnim nevarnostim , neumnostim ... ;) The only way is up .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 10, 2006 5:57 pm

kopron je napisal/-a:HA, evo naše kante v elementu :lol: :lol: :lol: ! To stari, to delaj ! Dobr sliku, dobr slikaš, dobr slikej še naprej , hvala .Ja, tam za vrati + na štartu je naš Alex, lastnik AX-a , duhovni brate :) /// :o 3.rd. gear 175 km/h + 4.rd. +5.rd. + ...?... :shock: 8) Je pa le res, da je avto že itak težko " OBVLADAT" , kaj šele čez ovinke ;) , ( smrtna doza ) :oops: . Ampak, mi mamo pač drugačno strategijo, to je varna vožnja & šport. Zatorej se ne izpostavljamo po ovinkih, in tudi ne v dežju. 8) 8) 8) . Življenje je pač že itak dovolj nevarno samo po sebi, brez da ga še dodatno izpostavljaš raznim nepotrebnim nevarnostim , neumnostim ... ;) The only way is up .

Na tvojem mestu bi itak tudi jaz isto napisal Vso srečo fantje ... challenge? L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če maj 11, 2006 10:40 am

Ejga, Maxl, a si pol že kje vidu da dela karburator na injection črpalko, na turbo sistem :o ? In vse to izdelano iz navadnega frgazarja ? Včeraj pa sem dobiu še podatek za porabo od Alexa: 8-10 l/100 km povprečne, pri 195 HP :?: Anybody... anywhere ... ;) ... like us ? The only way is up ! :idea:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če maj 11, 2006 11:10 am

kopron je napisal/-a:Ejga, Maxl, a si pol že kje vidu da dela karburator na injection črpalko, na turbo sistem :o ? In vse to izdelano iz navadnega frgazarja ? Včeraj pa sem dobiu še podatek za porabo od Alexa: 8-10 l/100 km povprečne, pri 195 HP :?: Anybody... anywhere ... ;) ... like us ? The only way is up ! :idea:

... Kje je to v Wonderlandu?
Injection črpalkona karburator kaj misliš da si naredil čudo tehnike ? samo povratek spelješ nazaj :P :P :P ni kaj sami majstri ... sicer pa sam ne oglašujem nekaj kar ne poznam in če kaj naredim stojim za tem ... pridi pa vidi ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe maj 12, 2006 8:03 am

Če si dal premajhno luknjo povratnega voda, ti je zalivalo z nizkimi vrtljaji, ni bilo navora, delovanl je grdo,...itd... Če pa si dal preveliko luknjo , je bilo pri nižjem območju delovanja še v redu, pri visokih vrtljajih pa mu je že zmanjkovalo, in si že žgal bate. Če pa si dal fi luknje nekje vmes, ga je pa sralo v vsem območju vrtljajev, in spet ni željenih rezultatov . ;) Mi smo to rešili, in tudi stojimo za tem . 8) Kaj pa si ti naredil ? (kot strokovnjak) ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe maj 12, 2006 8:46 am

kopron je napisal/-a:Če si dal premajhno luknjo povratnega voda, ti je zalivalo z nizkimi vrtljaji, ni bilo navora, delovanl je grdo,...itd... Če pa si dal preveliko luknjo , je bilo pri nižjem območju delovanja še v redu, pri visokih vrtljajih pa mu je že zmanjkovalo, in si že žgal bate. Če pa si dal fi luknje nekje vmes, ga je pa sralo v vsem območju vrtljajev, in spet ni željenih rezultatov . ;) Mi smo to rešili, in tudi stojimo za tem . 8) Kaj pa si ti naredil ? (kot strokovnjak) ;)

... Končno si nekaj napisal... jaz delam na enem GT 1.4 ko bo dokončan se bomo nekje srečali če hočeš ... moj namen pa je da z njim prehitim Klio 2.0 Williams ki je pred tremi tedni na valjih dal ven pri Slugi 168 km ... 201Nm ... Kaj bom naredil ? glavo sem že skoraj končal lahko prideš pogledat ker digitalca nimam naročil bom še odmično tako z širokim grebenom da bo vlekel cel čas ne samo na vrhu motor bom cel prebrusil - ojnice gred in vztrajnik :) spustil bom cilindre dol da bati pogledajo ven :D in dal bom 4 Dellorto DCOE 40 sedaj pozkušam naredit za njih kolektor sesalni ki bo prišel not v motor ( problem poznaš :P ) Izpušnega bom kupil supersprint špero še iščem ... no tako delam jaz ... po Kopru je bilo že par krulečih Ax-ov ki sem jih jaz vozil ta bo še malo bolj divji ker sin želi imet še več :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe maj 12, 2006 12:24 pm

ja Mad lepo si povedal ....sj je to naš bivši AX ....kot si že neki omenil ... ko si poslal une papirje....

l.p. drsokodj
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe maj 12, 2006 7:20 pm

Mad je napisal/-a:... Končno si nekaj napisal... jaz delam na enem GT 1.4 ko bo dokončan se bomo nekje srečali če hočeš ... moj namen pa je da z njim prehitim Klio 2.0 Williams ki je pred tremi tedni na valjih dal ven pri Slugi 168 km ... 201Nm ... Kaj bom naredil ? glavo sem že skoraj končal lahko prideš pogledat ker digitalca nimam naročil bom še odmično tako z širokim grebenom da bo vlekel cel čas ne samo na vrhu motor bom cel prebrusil - ojnice gred in vztrajnik :) spustil bom cilindre dol da bati pogledajo ven :D in dal bom 4 Dellorto DCOE 40 sedaj pozkušam naredit za njih kolektor sesalni ki bo prišel not v motor ( problem poznaš :P ) Izpušnega bom kupil supersprint špero še iščem ... no tako delam jaz ... po Kopru je bilo že par krulečih Ax-ov ki sem jih jaz vozil ta bo še malo bolj divji ker sin želi imet še več :P :P :P L.p. Mad

na kakšno moč ciljaš s temi predelavami? 120KM? več ali manj?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe maj 12, 2006 9:11 pm

mloncar je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:... Končno si nekaj napisal... jaz delam na enem GT 1.4 ko bo dokončan se bomo nekje srečali če hočeš ... moj namen pa je da z njim prehitim Klio 2.0 Williams ki je pred tremi tedni na valjih dal ven pri Slugi 168 km ... 201Nm ... Kaj bom naredil ? glavo sem že skoraj končal lahko prideš pogledat ker digitalca nimam naročil bom še odmično tako z širokim grebenom da bo vlekel cel čas ne samo na vrhu motor bom cel prebrusil - ojnice gred in vztrajnik :) spustil bom cilindre dol da bati pogledajo ven :D in dal bom 4 Dellorto DCOE 40 sedaj pozkušam naredit za njih kolektor sesalni ki bo prišel not v motor ( problem poznaš :P ) Izpušnega bom kupil supersprint špero še iščem ... no tako delam jaz ... po Kopru je bilo že par krulečih Ax-ov ki sem jih jaz vozil ta bo še malo bolj divji ker sin želi imet še več :P :P :P L.p. Mad

na kakšno moč ciljaš s temi predelavami? 120KM? več ali manj?

...pol naštetega bi bilo tam nekje ...jaz mislim okrog 130 + sreča... pod tem ne - prej 10 + cirka vseeno malo rezerve nikoli ne škodi, ker tudi glava je prvič toliko prevrtana ne bo merjena (flow meter) in lahko sem kaj zaj.. bom videl ko bom izmeril :D no cca. 110 je en dvojni + odmična in predelana glava ... poglej kaj sem napisal prej zgoraj in oceni sam ... Drugače ti motorji gredo lahko do 170 km - toliko sem ga zasledil do sedaj najdlje in najmočnejše navitega... brez turbine.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So maj 13, 2006 8:15 am

Torej Maxl, očitno se nisva sporazumela . :( Namreč nisi mi še odgovoril, kaj bi ti naredil v danem, zgoraj opisanem našem primeru, da bi avto deloval v vsem območju enako , enakomerno , da ga ne bi nikjer zalivalo, ali pa zmanjkovalo, ne z nizkimi, visokimi, niti vmesnimi vrtljaji, obenem pa da bi dobil še dober navor ;) ? In vse to z injection črpalko, na navaden carburator predelan za turbo . ;) Hvala za odgovor . ;) Včeraj pa smo pri nas zduauali trenutno najhitrejše vozilo v Kamniku. Audi Biturbo rs 4 + chip tuned , 450 HP + NM :o . Je kar žival, čeprav se še nisem peljal, ker smo celo popoldne menjali ležaj, in je potem zmanjkalo časa. Ampak bo pa test kmalu. Pri 160 km/h zakoplje na 4x4 z 265 vsemi 4 gumami in 3,5 do 100km/h , kot pravi prijatelj voznik, kmalu lastnik. Končno hitrost pa ma čez 310 km/h v 6 prestavi, rabil bi jih pa menda 7, ker še zmeri preveč vleče. ;) 2day pa AX test, in priprave na SG . Upam da bomo rešili problem sklopke do takrat, ker drugače ne bo pravih rezultatov :oops: Je-je, : tovornjaški navor je pač tovornjaški navor .... nad 2 bara ... Ker, konji brez navora niso nič vredni, in obratno, navor brez konjev ni nič vreden !!! :idea: Torej, se dela , dogaja ... marsikaj ... 8) The only way is up ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 13, 2006 10:53 am

Kar ti rabi - je regulator pritiska. kako bi ga naredil nisem razmišljal raje bi si montiral Kuglfischer indžekšn :P sistem ... ali pa električnega preko map-a o tem nikoli nisem razmišljal ... RS 4 ? z V max izbrisanim in tem čip tuningom je šel tudi 330 :P :P :P ... Kateri je : tisti Plav Črn ali Srebrn ? L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So maj 13, 2006 11:21 am

Včeraj pa smo pri nas zduauali trenutno najhitrejše vozilo v Kamniku. Audi Biturbo rs 4 + chip tuned , 450 HP + NM :o . Je kar žival, čeprav se še nisem peljal

...Kako pa veš da "je kar žival" ? ah ja verjetno si ga primerjal z AX -om :P

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So maj 13, 2006 11:50 am

No, vidiš, mi smo pa razmišljali, in razmišljali, in razmišljali, in ... in tud razmislili , ter naredili special fuel pressure regulator, ki pa deluje na 2 črpalki 8) ! Kar se pa tiče Audija, te pa vprašam , al so bili samo 3 v SLO, al kaj , ker pač ne sledim standardnih/tovarniških kant :? ? Ta je sicer modre barve, da je pa žival , ga pa že vidiš po konstrukciji 8) . Ga pa niti slučajno nebi primerjal z AX-om, ker so tu že podatki dovolj jasni. :roll: , da gre za višji cenovni nivo tovarniških športnikov( CCM, HP, NM, 4x4, bi-T, 265x4, :___o ...,...) , ne pa navadnih poceni kant ;) . The only way is up.

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Napisal/-a ShineR So maj 13, 2006 12:31 pm

kopron je napisal/-a: Pri 160 km/h zakoplje na 4x4 z 265 vsemi 4 gumami

Slika Slika