Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Sr avg 13, 2008 6:58 pm

sam to se vi pogovarjate o absolutnih tlakih ane? Torej 1.8 bar absolutnega in 0.8 boosta?
a števček je ob ugasnjenem avtu na 0, ali na 1bar? Vsaj če je to ta manometer http://uk.youtube.com/watch?v=Ci6z7j1Vv5E&feature=user, se mi zdi da meri absolutnega, vsaj glede na obnašanje ob spuščenem gasu in dodajanju gasa...

aja, drugač pa kr uredu konjenica :D kaj pa kakšna manjša turbina, zdej vidm da je samo ene 1500 obratov uporabnih. Ste kej razmišljal v tej smeri?
Zadnjič spremenil zlabon, dne Sr avg 13, 2008 7:04 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Sr avg 13, 2008 7:01 pm

kr dobr ;)
biturbo SKN Project CT3 50

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr avg 13, 2008 7:04 pm

No kje so zdaj vsi ki so pljuvali in obljubljali Kopronu na hektolitre pijače? :shock: A je tako težko priznati zmoto? :lol:

Kopron kako to, da je meril v 4. prestavi, ponavadi se namreč v 4. torej predzadnji? Sicer pa lepa krivulja, tole mora biti hec za vozit.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW Sr avg 13, 2008 7:24 pm

@zlabon, ni 0,8 bar boost, jer kar 1,8bar, pa bi moralo biti 2,2, pa je kolektor dušo spustil :bonk Ko bojo meli pa večji IC, pa drug kolektor, pa hitro še 1x na valje, sej mate še v dobrem ali ni tako, od Mike-a ;) lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr avg 13, 2008 7:59 pm

gregaVW je napisal/-a:@zlabon, ni 0,8 bar boost, jer kar 1,8bar, pa bi moralo biti 2,2, pa je kolektor dušo spustil :bonk Ko bojo meli pa večji IC, pa drug kolektor, pa hitro še 1x na valje, sej mate še v dobrem ali ni tako, od Mike-a ;) lp
... On je ta teden v Jurjevici ... ne bo čakal, da ga spet podremo pa naredimo pa spet nastavimo no glede na to - da sem sumil da bo prej ali slej dušo spustil sem enega na It. Forumu naročil iz alu. od 106 1.3 Rallye in ga bom v kratkem tudi dobil ... no pol bo tlak bolj siguren in tudi narejen je kot nalašč za vrtet v visokih vrtljajih - tako da se bo kar dobro razumel z odmično gredjo ... upam, da bomo še kaj pridobili do takrat in seveda bomo zopet šli na Avtoelektroniko merit ... sam malo pavze si bom pa vseeno vzel ... L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 13, 2008 8:04 pm

Jeaka je napisal/-a:
Bruned je napisal/-a:Super ! Stvar dela :D

ps Zanimiva rešitev WAter Spraya :D kerga boste na haubo nalimal?

Jst se kuj javm da me nalimate na haubo :twisted: :D

... ooo Jaka - lahko bi prilimal še tvoj graf ... da vidimo kaj si naredu iz tvojega wergasser puglna :) ... kr tukaj :D ...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr avg 13, 2008 8:13 pm

110 nm pri 4000 rpm :) Konkretna luknja ha
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 13, 2008 8:30 pm

Blinder je napisal/-a:110 nm pri 4000 rpm :) Konkretna luknja ha
Tam kjer turbo ne dela je navor kot ga ima fabriško z tem, da si moraš predstavljat kaj je za motor če mu spustiš kompresijo iz originalnih 10.2 : 1 na 7.2 : 1 ... menim, da je 110 kar dober rezultat :D Poglej : http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=78122

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr avg 13, 2008 9:09 pm

jst bom reku samo bravo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr avg 13, 2008 9:40 pm

matijagtt je napisal/-a:dobr zaenkrat....zdej pa črno listo napisat pametnih adijotov pa podobnih trijotov,pa jih gor pustit dokler boštiju pjace ne častijo...blo bi fer od njih......on jim itak nc ne zamer...tko k je znan stavek...sej ne vedo kaj počnejo.....bošti dobr zgleda.....te pokličm hmal ce si zrihtu uno turbino od nissana,pa uno ta malo.....itak vem da si na tesnm s cajtom....se vidmo....

pa kako boš človeka ki pravi da se v motorju poigravajo duhci in ne vem še kake znanstvenofantastični osebki jemal resno? dobro da vsaj mad malo obraloži. drgač pa dobro ste nardil, samo zmeraj mate neke probleme. al kako cev odfuka al kj kj poč, celo printer se pokvari ko pridete na dyno :roll:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 13, 2008 9:46 pm

S|icKeR je napisal/-a:
matijagtt je napisal/-a:dobr zaenkrat....zdej pa črno listo napisat pametnih adijotov pa podobnih trijotov,pa jih gor pustit dokler boštiju pjace ne častijo...blo bi fer od njih......on jim itak nc ne zamer...tko k je znan stavek...sej ne vedo kaj počnejo.....bošti dobr zgleda.....te pokličm hmal ce si zrihtu uno turbino od nissana,pa uno ta malo.....itak vem da si na tesnm s cajtom....se vidmo....

pa kako boš človeka ki pravi da se v motorju poigravajo duhci in ne vem še kake znanstvenofantastični osebki jemal resno? dobro da vsaj mad malo obraloži. drgač pa dobro ste nardil, samo zmeraj mate neke probleme. al kako cev odfuka al kj kj poč, celo printer se pokvari ko pridete na dyno :roll:

...

---------- Forwarded message ----------
From: Andraz@AE <andraz@chiptuning.si>
Date: 2008/8/13
Subject: dyno meritve 13.8.2008
To: MASSIMO1967@gmail.com

Zdravo,

Se opravičujem za pozen email, a sem imel tehnične težave z laptopom in to v največji gužvi :-/

LP,

Andraz Brzin

Avtoelektronika d.o.o.

Dunajska 421

1231 Ljubljana-Crnuce

Slovenia

tel. +386 41 895 308

fax. +386 1 563 53 26

www.chiptuning.si

... jebiga :lol:

badger
Nov uporabnik

Napisal/-a badger Sr avg 13, 2008 9:57 pm

Normalno, da se dogajajo stvari kot so, da kolektor ne zdrži, da ta in ona stvar ne paše.
Verjetno je Boštjan kar precej stvari sprobal in zamenjal, da je prišlo nekja takega ven. To ni kit komplet, ki ga dobiš natakneš gor, zalaufaš, malo nastaviš (če ne gre pokličeš v firmo) in to je to.
Spomnim se, ko je Alex šraufal svojega ax je bila hauba večkrat odprta kot pa vrata.
Pri takih projektih je ogromno truda vloženega, preizkušanja, razmišljanja, računanja, pri čemer se naučiš ogromno stvari.

Le tako naprej!

matijagtt
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a matijagtt Sr avg 13, 2008 10:06 pm

S|icKeR je napisal/-a:

pa dej kva pol ti na volitvah delas k gres volt...jemles vse politike resno....sej zarad takih k si ti je pa dons tkola k je....sory za off...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr avg 13, 2008 10:10 pm

ne hodim na volitve sploh... kako je zarad takih ko sm jz?

matijagtt
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a matijagtt Sr avg 13, 2008 10:12 pm

S|icKeR je napisal/-a:ne hodim na volitve sploh... kako je zarad takih ko sm jz?

si dost s tem povedov....

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 13, 2008 10:15 pm

... Fantje ma saj nima veze danes sem se cel dan smejal ... ne morte mi tega pokvarit tut če se vse podre :) pa ne zaradi rezultata - imel sem kolege okrog sebe in ... tolko neumnosti, kot sem danes slišal jih že dolgo nisem - družba je fenomenalna - pol pa še tista cev, ki je počla po celem kot hrenovka ... harfharf harf :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr avg 13, 2008 10:17 pm

badger je napisal/-a:Normalno, da se dogajajo stvari kot so, da kolektor ne zdrži, da ta in ona stvar ne paše.
Verjetno je Boštjan kar precej stvari sprobal in zamenjal, da je prišlo nekja takega ven. To ni kit komplet, ki ga dobiš natakneš gor, zalaufaš, malo nastaviš (če ne gre pokličeš v firmo) in to je to.
Spomnim se, ko je Alex šraufal svojega ax je bila hauba večkrat odprta kot pa vrata.
Pri takih projektih je ogromno truda vloženega, preizkušanja, razmišljanja, računanja, pri čemer se naučiš ogromno stvari.

Le tako naprej!

je, je, ... B. , je tako .

Ej, B., prosim oprosti mi, ker prej nisem uspel pravočasno dvigniti telefona, pozneje pa sem te pozabil poklicati nazaj .

Sicer pa so tko al' pa drugač' duhovi prisotni, kot sestavni del Atomov, pa če vemo zanje , ali pa ne .

Aja, pa še eden od 5-ih filmov :

http://www.youtube.com/watch?v=dqxZ9cnb9W8

Me pa prav zanima, kaj je mislila ona "kinkavalama" z onimi 150 HP + 100 HP , heh ?

Pa dober večer, vsemskupaj želimo , še naprej, ...

from Boštyxz + #
Zadnjič spremenil kopron, dne Sr avg 13, 2008 10:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr avg 13, 2008 10:21 pm

Mad je napisal/-a:... Fantje ma saj nima veze danes sem se cel dan smejal ... ne morte mi tega pokvarit tut če se vse podre :) pa ne zaradi rezultata - imel sem kolege okrog sebe in ... tolko neumnosti, kot sem danes slišal jih že dolgo nisem - družba je fenomenalna - pol pa še tista cev, ki je počla po celem kot hrenovka ... harfharf harf :lol:

... je, je, Max Mad , je taku 8) , ... dobro smo ga "žgali" ( sekali) danes .

Ju3 bom dal še ostale posnetke gor ...

Do tedaj pa lep pozdrav iz duhovnih nižav,. nekoč višav , čav + dober večer, vsemskupaj, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + #

P.s., Matija, kmalu ti naredim še tisto tvojo Turbinko od Nisskoja , LP.
Zadnjič spremenil kopron, dne Sr avg 13, 2008 10:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 13, 2008 10:25 pm

S|icKeR je napisal/-a:

No...vsaj nekdo je dojel point...

Pa še to ne bi, če ga ne bi "sprovocirali" tak kot je treba.. :roll: ...

Drgač pa smo končno dočakali neke konkretne podatke....sem že mislu, da bom prej postal dedek... :lol:

No...lepo ste to skupi naredli....svaka čast.. 8) Ampak se mi zdi, da če bi bili tlaki malce nižji (glede na napihovanje cevi & lom kolektorja bi rekel, da motor ne prebavi toliko boosta), bi bilo malce več KM & Nm. Vglavnem...keep up the good work.....in čakamo na nadaljne rezultate... :bow :bow

...do takrat pa LP! :hi :hi :hi

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr avg 13, 2008 10:33 pm

Aja, ... ja, še to sem pozabil omeniti :

Namreč, ja , ... logično je, da mi dobivamo več problemov kot ostali ( oni je napisal, da se celo printer pokvari, ko pridemo na Dyno, heh ), zato ker imamo tudi večje sposobnosti kot ostali .
Vendar se z tem ni za hvaliti, ker včasih problemi le preveč narastejo, zato moramo zaprositi za malo extra pomoči "od zgoraj", in stvar potem nekako izpeljemo ( drugače pač ne gre ).

Tko al' pa drugač.

Vendar problemi so + vedno bojo, ravno zato, da se jih reši, ne pa da se obupa ( najhuje je na sredini ), in potem vseskupaj zapusti.

No, pa lahko noč vsemskupajtukajtamkaj.

Pa ne obupavat' na splošno, ; - čeprav dlje traja, pa vendarle tudi dlje drži :idea:

by Boštjan Zupančič + # 8) #
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov