Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr avg 13, 2008 11:19 pm

Hja saj dandanes ni več problem dobiti iz nekega 1,4 mlinčka ene 140 konjev sploh s turbino. Uspeh je pa, da iz taistega mlinčka spraviš ven 200 in to vse popolnoma sa. Saj nič ne rečem, Kopron ima čudne izjave ampak ne morete zanikati, da je mojster ker mu je to uspelo pa čeprav gre le po Alexovih stopinjah + elektronika namesto fergazerja.
@Jakea: A je pri tebi še kaj novega? Zadnjič sem te videl pred Rutarjem pa si se le prišel obrniti. :(

Ja nič, lahko noč + ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjj, ... :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če avg 14, 2008 6:59 am

Cestitam za konjenico!Skoda ker ni optimalen izkoristek ce ne bi blo pa se vec. :)

Za 1.4 mlincek bi bil asuper garrett T28 iz fiata coupe 2.0 20V turbo pa ti povem, da bi imel z njo podivjan mali avtek z dosti vecjim razponom uporabnih obratov, ker kakor je iz grafa videt je sedaj dosti kratek tako, da avto dobi status DYNO QUEEN :P :) .
Jazst

Dr_S
Novinec

Napisal/-a Dr_S Če avg 14, 2008 7:48 am

sori za off

axa imaš kakšno omenjeno turbino na zalogi?

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če avg 14, 2008 7:55 am

Dr_S je napisal/-a:sori za off

axa imaš kakšno omenjeno turbino na zalogi?

Nazalost bi se dalo zdaj dobiti edino "obicno" T3(tb0367) ali pa od delte grale 8V(tbo338).Teh T28k je bolj malo nazalost.Bom malo povprasal.
Jazst

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če avg 14, 2008 8:00 am

Mad je napisal/-a:... Fantje ma saj nima veze danes sem se cel dan smejal ... ne morte mi tega pokvarit tut če se vse podre :) pa ne zaradi rezultata - imel sem kolege okrog sebe in ... tolko neumnosti, kot sem danes slišal jih že dolgo nisem - družba je fenomenalna - pol pa še tista cev, ki je počla po celem kot hrenovka ... harfharf harf :lol:

Čestitke za meritve. Glede na navedeno tempreaturo vstopnega zraka je tole sedaj že čisto druga zgodba, kot avto na posnetku pospeševanja do 200km/h.

Če sem iskren, bi me zanimalo sedanje pospeševanje 0-200km/h. Špekuliral bi na čas okoli 19sekund, kar je dobrih 10 manj, kot 'na 2,25bar'.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 8:31 am

naliM je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:... Fantje ma saj nima veze danes sem se cel dan smejal ... ne morte mi tega pokvarit tut če se vse podre :) pa ne zaradi rezultata - imel sem kolege okrog sebe in ... tolko neumnosti, kot sem danes slišal jih že dolgo nisem - družba je fenomenalna - pol pa še tista cev, ki je počla po celem kot hrenovka ... harfharf harf :lol:

Čestitke za meritve. Glede na navedeno tempreaturo vstopnega zraka je tole sedaj že čisto druga zgodba, kot avto na posnetku pospeševanja do 200km/h.

Če sem iskren, bi me zanimalo sedanje pospeševanje 0-200km/h. Špekuliral bi na čas okoli 19sekund, kar je dobrih 10 manj, kot 'na 2,25bar'.

LP,

Milan
... Sedaj je nevozen - danes mu sicer pošljem (Boštjanu) še en identičen kolektor gor a dokler ne bo aluminijast ne vem koliko bo vrgel na času dol - dejansko sedaj, ko je Mitja dal gor pravi blow je sistem držal pritisk (cagr se ni šetal) in je zato malo drugače delovalo vse skupaj ... bomo videli kaj bo rekel Sax ko dam gor alu kolektor in loputo od 57 mm :) pa novi intercooler - samo bo nekaj časa pavza ker sem včeraj oddal ene 300 eur od sebe za dele, ki so na poti in imam še z drugim Šitroenom nekaj v igri, tako da bom pavziral - itak ... najbolj nevčakane smo za silo nasitili . L.p. Max
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Če avg 14, 2008 9:07 am

Nekje pričakovani konji. Sam oprosti avto ej narjen izključno za drag. ker je tole drugače totalno neuporabno... Dobr enim je pač filing tekmovat v številkah...
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 9:13 am

Turbobitch je napisal/-a:Nekje pričakovani konji. Sam oprosti avto ej narjen izključno za drag. ker je tole drugače totalno neuporabno... Dobr enim je pač filing tekmovat v številkah...
... dejansko je to bil namen ... ne za noret po cestah ker če bi ga delal za cesto pol bi dal gor K03 in ga spravil na ene 160 km z navorom od dizla porabo od enega normalnega 1.6 in odzivnostjo smodnika :lol: ko bo narejeno kako dirkališče v Sloveniji bom mogoče naredil nekaj takega - za enkrat pa mi je moj AX dovolj za peljat scat karkoli :) Saxo je bolj Boštjanov ... L.p. Max

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če avg 14, 2008 9:43 am

Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 10:28 am

... Anže ta: http://uk.youtube.com/watch?v=kZD7YpWU2eI&NR=1 mi je bolj simpa... z Matejem sva na poti, da ga narediva ... ne do jutri - verjetno kake dve, tri leta ...ker za tak projekt moraš pretežni del delov kupiti novih in keš je tisti del projekta, ki od začetka do konca "trokira" :D ... L.p. Max

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Če avg 14, 2008 12:34 pm

Ta piđo je lep ful
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ Če avg 14, 2008 4:14 pm

Mad še dobr da si grafe dau gor ker je tema končn ratala normalna :lol: taka kukr bi bla lahko od začetka če bi se kšni vzdržal nepotrebnih komentarjev in podobnih zadev!

@mad - filmčkov nam lepu gor ker so itaq isti kukr od boštjana pa še slabši ker je sneman z tel.

l.p. Klemen

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 9:11 pm

_KL3_ je napisal/-a:Mad še dobr da si grafe dau gor ker je tema končn ratala normalna :lol: taka kukr bi bla lahko od začetka če bi se kšni vzdržal nepotrebnih komentarjev in podobnih zadev!

@mad - filmčkov nam lepu gor ker so itaq isti kukr od boštjana pa še slabši ker je sneman z tel.

l.p. Klemen
...Ok tisto kar sem ti rekel po tel ti bom zdaj nalepil v mejl ... Bye

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 9:14 pm

Turbobitch je napisal/-a:Ta piđo je lep ful
... Od Mateja bo še lepši :P

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če avg 14, 2008 9:47 pm

Mad je napisal/-a:... Anže ta: http://uk.youtube.com/watch?v=kZD7YpWU2eI&NR=1 mi je bolj simpa... z Matejem sva na poti, da ga narediva ... ne do jutri - verjetno kake dve, tri leta ...ker za tak projekt moraš pretežni del delov kupiti novih in keš je tisti del projekta, ki od začetka do konca "trokira" :D ... L.p. Max

Mad...takšni KIT-i za S1600 dirkalnik je pa kar dosti denarja ane?

gledal sem nekje, da je cena za takšen KIT 2000€ ...samo nevem kako se problemi rešujejo z prednjo in zadnjo premo (zadaj druga prema? ) kako se problem reši z aksami?
Slika
Slika
Slika
Slika

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če avg 14, 2008 9:53 pm

drsokodj je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:... Anže ta: http://uk.youtube.com/watch?v=kZD7YpWU2eI&NR=1 mi je bolj simpa... z Matejem sva na poti, da ga narediva ... ne do jutri - verjetno kake dve, tri leta ...ker za tak projekt moraš pretežni del delov kupiti novih in keš je tisti del projekta, ki od začetka do konca "trokira" :D ... L.p. Max

gledal sem nekje, da je cena za takšen KIT 2000€ ...samo nevem kako se problemi rešujejo z prednjo in zadnjo premo (zadaj druga prema? ) kako se problem reši z aksami?
Verjetno so kar od 405ke, po potrebi skrajšane ali pa od katerega drugega pežoja/citroena. Vse se da samo veliko časa (denarja) je treba da se vse pogrunta in naredi.

@Max: Špica od saxoja, samo mi je Ax bolj všeč. Mi že rojijo zadeve po glavi glede mojega :D Najprej odmična, če boš našel kaj. :)

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če avg 14, 2008 10:05 pm

106 rallye se ti splača pustiti pri miru....d aostane originalna .... kupi si drugo 106-ko pa jo rihtaj

106 XSi pride v upoštev
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 10:20 pm

drmocar je napisal/-a:
drsokodj je napisal/-a:

Verjetno so kar od 405ke, po potrebi skrajšane ali pa od katerega drugega pežoja/citroena. Vse se da samo veliko časa (denarja) je treba da se vse pogrunta in naredi.

@Max: Špica od saxoja, samo mi je Ax bolj všeč. Mi že rojijo zadeve po glavi glede mojega :D Najprej odmična, če boš našel kaj. :)
Jo ima en kolega tako kot bi ti 280 stopinjsko in jo ceni 150 plus poštnina to je ene 6 -10 max eur ... Ax je pa kurrba spomni se zadnjič tistega ovinka z kalibro - ko je najlepše - spusti :) jaz ga tudi raje vozim kot Saxo - ker mi je od vedno pri srcu sam je težek za vozit z Saxom spiš na volanu ta pa ti še pri normalni hitrosti če spustiš sredi ovinka plin rad zapleše ...

kinkyllama
Novinec

Kraj: ww

Napisal/-a kinkyllama Če avg 14, 2008 10:38 pm

Symon je napisal/-a:No kje so zdaj vsi ki so pljuvali in obljubljali Kopronu na hektolitre pijače? :shock: A je tako težko priznati zmoto? :lol:

Kopron kako to, da je meril v 4. prestavi, ponavadi se namreč v 4. torej predzadnji? Sicer pa lepa krivulja, tole mora biti hec za vozit.

po dopustu so vedno zaostanki..tako, da sem si danes popolne z težkim srcem vzel malo časa za svoj hobi in sestavil en motorček (fertik zadeva), ki bruhne, z kakšnim ccmejem manj, 30-40hpjev več od te pokalice.....brez napihovanja cevi, water spreya in podobnih kozlarij.....jutri se že vozim...

;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če avg 14, 2008 10:49 pm

kinkyllama je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:No kje so zdaj vsi ki so pljuvali in obljubljali Kopronu na hektolitre pijače? :shock: A je tako težko priznati zmoto? :lol:

Kopron kako to, da je meril v 4. prestavi, ponavadi se namreč v 4. torej predzadnji? Sicer pa lepa krivulja, tole mora biti hec za vozit.

po dopustu so vedno zaostanki..tako, da sem si danes popolne z težkim srcem vzel malo časa za svoj hobi in sestavil en motorček (fertik zadeva), ki bruhne, z kakšnim ccmejem manj, 30-40hpjev več od te pokalice.....brez napihovanja cevi, water spreya in podobnih kozlarij.....jutri se že vozim...

;)
... in še vsaj en milion je takih ... ne se bat :lol: jaz ti vseeno nič ne zavidam
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov