Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To okt 19, 2010 10:29 pm

sm ga pr chip tuning name chipov pa 2/3 mn kadi, mogoče pa dec clo zna kj za ne prevelke pare :). kar se enkripcije tiče je že 64 bit težko razbit, 256 pa itak no go, nevem niti zakaj sploh 1024bit...
ključi ki jih ABT dobi so za vsak avto drugačni, ni to neka crack key gen varjanto ko jo na torentih dobiš z igrco ali nekim crackanim programom :).
mogoče bi bla varjanta da bi se živ program skopiral an drug čip pa potem čip zamenjalo.........samo nevem kako to gre.
pri novih 1.6tdi in 1.2tfsi je nemogoče tunat elektronko tud pri odprtem računalniku, pač spet siemens elektronika, hočjo bit pametni. jst pravm čez bosch ga ni :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 20, 2010 1:16 am

Ausc je napisal/-a:Drugace v mojem primeru (1.2TSI) kar se tice zmogljivosti je pa takole: prej 105/175 (konji, navor), po chipiranju pa 126/230. Prirastek v navoru je kar konkreten 8) Za 1.6TDI nisem spraseval, so pa podatki na nemski skn strani.

A nimajo te mašine originalne na valjih izmerjenih 122 konjev? :? Je že kak feedback po tujih forumih, kakšna je kaj razlika prej in potem?

Modelar je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:dobr tuning pomeni da avto (vsaj moj dizl) manj kadi kot nenačipan

Videl že par avtov iz VAG grupe čipanih pri ABT in ne kadi noben. Od RSR-a, SKN-ja in ostalih, pa vsi ko zetorji...

No ja, pri mojem, pa je od SKN-a, še nisem opazil ravno hudega dima! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr okt 20, 2010 8:55 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Ausc je napisal/-a:Drugace v mojem primeru (1.2TSI) kar se tice zmogljivosti je pa takole: prej 105/175 (konji, navor), po chipiranju pa 126/230. Prirastek v navoru je kar konkreten 8) Za 1.6TDI nisem spraseval, so pa podatki na nemski skn strani.

A nimajo te mašine originalne na valjih izmerjenih 122 konjev? :? Je že kak feedback po tujih forumih, kakšna je kaj razlika prej in potem?

Modelar je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:dobr tuning pomeni da avto (vsaj moj dizl) manj kadi kot nenačipan

Videl že par avtov iz VAG grupe čipanih pri ABT in ne kadi noben. Od RSR-a, SKN-ja in ostalih, pa vsi ko zetorji...

sigurno maš zatemnjena stekla :P

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr okt 20, 2010 5:29 pm

Modelar je napisal/-a:Videl že par avtov iz VAG grupe čipanih pri ABT in ne kadi noben. Od RSR-a, SKN-ja in ostalih, pa vsi ko zetorji...

ne bluzi :roll: :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Sr okt 20, 2010 5:45 pm

el_diablo je napisal/-a:

Saj ne. Na žalost... ;)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr okt 20, 2010 6:10 pm

Modelar je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:

Saj ne. Na žalost... ;)

da ne boš tam v uni temi NAJBOLJ SMEŠNE IZJAVE NA A.COM,al kaj je že.
predlagam tist kartonček o kredibilnosti zate ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 20, 2010 6:15 pm

vojkostar je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Modelar je napisal/-a:

sigurno maš zatemnjena stekla :P

Ma tako leti zdj, da mi sploh ni treba gledat nazaj! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 Ne okt 24, 2010 2:15 pm

vojkostar je napisal/-a:SKN tuning v nemčiji ne izgiblja garancije pri novih vozilih
SKN preformance pri nas pa jo, tak da veš kak pol to :)

Ti vojkostar, zgleda veš veliko. Ali pa nič.
Zmeraj si med glasnimi, velikokrat "serješ", poveličuješ določene ipd...

Tu ti bom odogovirl le na Skn primerjavo, ki si jo naredil med slovenijo in nemčijo.
Kot prvo, tudi če ti optimizira SKN Nemčija pri njih v centrali, potem izgubiš tovarniško garancijo. Lahko pa doplačaš, in imaš garancijo na določene sklope pod določenimi pogoji a to NI tovarniška garancija.
Vse to ti lahko zagotovi marsikateri slovenski tuner, če le ta podzavaruje svoje delo pri določenih zavarovalnicah, ki so za to specializirane.
SKN performance Slovenija iz tega raje takoj vsaki stranki pove, da ne daje garancije na motor in podobno, ker s čipanjem izgubiš tovarniško garancijo.

Da seveda ne omenim, da največkrat kličejo razni "škratje", ki imajo 5 ali več let star bolid, s 200.000+km in vprašajo, če imajo po čipanju garancijo na motor.
Pa vse kar lahko odgovoriš je; imate še vedno tovarniško garancijo?

Kdor si želi tovarniške garancije in ima avtomobil še vedno v garanciji, naj enostavno pelje čipirat k nekomu, ki ponuja ABT, plača ceno in se vozi...
Sem pa sam že večkrat videl spodletela čipiranja tudi od ABT-ja...in kometarje nezadovoljnih lastnikov glede kajenja ipd.
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 Ne okt 24, 2010 2:22 pm

Modelar je napisal/-a:

2 stvari me zmotijo pri tem postu.
1. ABT noben ne kadi
2. RSR in SKN vsi kadijo

Vidi se da ali nimaš pojma ali si neobjektiven ali pa ščiješ po konkurenci in admini to pustijo.
Dvomim, da bi se RSR in SKN obdržala v poslu, če bi VSI kadili in bi bili ljudje nezadovoljni.

Marsikaj vpliva na to, ali avto pokadi ali ne...
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 24, 2010 4:39 pm

rs2 je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:SKN tuning v nemčiji ne izgiblja garancije pri novih vozilih
SKN preformance pri nas pa jo, tak da veš kak pol to :)

Ti vojkostar, zgleda veš veliko. Ali pa nič.
Zmeraj si med glasnimi, velikokrat "serješ", poveličuješ določene ipd...

Tu ti bom odogovirl le na Skn primerjavo, ki si jo naredil med slovenijo in nemčijo.
Kot prvo, tudi če ti optimizira SKN Nemčija pri njih v centrali, potem izgubiš tovarniško garancijo. Lahko pa doplačaš, in imaš garancijo na določene sklope pod določenimi pogoji a to NI tovarniška garancija.
Vse to ti lahko zagotovi marsikateri slovenski tuner, če le ta podzavaruje svoje delo pri določenih zavarovalnicah, ki so za to specializirane.
SKN performance Slovenija iz tega raje takoj vsaki stranki pove, da ne daje garancije na motor in podobno, ker s čipanjem izgubiš tovarniško garancijo.

Da seveda ne omenim, da največkrat kličejo razni "škratje", ki imajo 5 ali več let star bolid, s 200.000+km in vprašajo, če imajo po čipanju garancijo na motor.
Pa vse kar lahko odgovoriš je; imate še vedno tovarniško garancijo?

Kdor si želi tovarniške garancije in ima avtomobil še vedno v garanciji, naj enostavno pelje čipirat k nekomu, ki ponuja ABT, plača ceno in se vozi...
Sem pa sam že večkrat videl spodletela čipiranja tudi od ABT-ja...in kometarje nezadovoljnih lastnikov glede kajenja ipd.

nazadnje ste mi/so mi na SKN za mojega golfa 6 rekl da bo po tuningu obdržal 2 letno tovarniško garancijo, na kar mi je bilo kasneje razloženo da to samo v nemčiji zdej pa nevem kdo kj serje kle.

vse ostalo je seveda NSA garancija kar se doplača

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 24, 2010 4:41 pm

rs2 je napisal/-a:
Modelar je napisal/-a:

2 stvari me zmotijo pri tem postu.
1. ABT noben ne kadi
2. RSR in SKN vsi kadijo

Vidi se da ali nimaš pojma ali si neobjektiven ali pa ščiješ po konkurenci in admini to pustijo.
Dvomim, da bi se RSR in SKN obdržala v poslu, če bi VSI kadili in bi bili ljudje nezadovoljni.

Marsikaj vpliva na to, ali avto pokadi ali ne...

to se clo strinjam, običajno boxi orng kadijo, in pa seveda traktorji katere mrzle folk tišči nad več kot 2500 obratov

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne okt 24, 2010 6:49 pm

kako je pa z čipanjem fiat brava 1.4 tjet, 120 konjev. Po podatkih naj bi se nekje dobilo cca 25 konjev. Vendar zaradi majhne turbine naj ne bi bilo dobro čipat tega motorja? če bi čipal bi čipal pri chip-tuning.name, so me prepričal z nekaterimi izjavami tukaj na forumu, poleg cene. Sicer pa nevem kako še vedno noben ni odkril pod katerim podjetjem uradno poslujejo :)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne okt 24, 2010 7:42 pm

jst sm enega izmed vozil pr možakarju čipirov, pa ti povem da bolš nardi ko pa one mape iz eMule k so čist preveč brutalne :).
sicer je pomoje najbolš s epr samemu človeku pozanimat, isto velja za vse tunerje ki so v ljubljani. Kvaliteta za moje pojme ni vprašljiva skoraj nikjer, bolj je nadalni support, RSR vem da ti samo 2x popravi mapo zaston če ti jo servis briše, CSS pa neomejeno tak da neki je kle bolšga. kar se pa tiče garancije da ti bo avto crknu ti je pa noben ne da, tuki enmu je šla turbina pri alfi al fiatu ker je mel 100 000 prevrten števc nazaj, kolegu je pa ravno tako šla pri golfu4 1.9tdi ki ga čipal pri rsr, itak je vedu v kaj se spušča.
če pač hočeš met neko kritje si poleg omisliš NSA garancijo

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Ne okt 24, 2010 7:45 pm

da si malo sposodim temo, me zanima če je kdo že chip-al pri Tiros-u na Škofijah?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne okt 24, 2010 7:48 pm

kaj ni blo pri njemu, da ti samo priklopi tipo uni p-box?

Uporabniški avatar
RSR_Tech
Nov uporabnik

Napisal/-a RSR_Tech Ne okt 24, 2010 8:07 pm

vojkostar je napisal/-a:..... Kvaliteta za moje pojme ni vprašljiva skoraj nikjer, bolj je nadalni support, RSR vem da ti samo 2x popravi mapo zaston če ti jo servis briše, CSS pa neomejeno ....

Še dobr, da ti vse veš. Se ne spomnim več kolikokrat sem že ponovno čipal "povožene" SWje pa do sedaj ni še nobeden nič plačal. Tudi tisti lastniki Bmw X5 E70, ki so jim po 3x ali 4x povozili SW. Kvečjemu je kdo dal za kavo.

V bodoče raje komentiraj stvari za katere si 100% drugače pa povej stranko z imenom in priimkom, ki je morala plačat to storitev.

Lp,

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 Ne okt 24, 2010 8:16 pm

_furby_ je napisal/-a:kaj ni blo pri njemu, da ti samo priklopi tipo uni p-box?

Aja nevem samo sprašujem, sem mislil da chipira.... Ja zdej ko sem prebral na strani mislim da imaš prav.

Zanimam se za čipat clio-ta dci 65Km, pa me zanima kje bi ga čipal, pa tudi okvirna cena me zanima?

lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne okt 24, 2010 8:36 pm

fricko1 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:kaj ni blo pri njemu, da ti samo priklopi tipo uni p-box?

Aja nevem samo sprašujem, sem mislil da chipira.... Ja zdej ko sem prebral na strani mislim da imaš prav.

Zanimam se za čipat clio-ta dci 65Km, pa me zanima kje bi ga čipal, pa tudi okvirna cena me zanima?

lp

http://www.skn-tuning.si/images/stories ... enault.pdf

tu je od skn-a, zdej pa primerjaj se druge pa bos vidu.
aja...pa pozanimaj se ce imajo kake akcije, popuste... ;)

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Po okt 25, 2010 3:13 pm

eno uprasanje imam .. je priporocljivo cipirat avt ki ima 200.000 km .. in pa avtomatik ?

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Po okt 25, 2010 3:51 pm

Nekako sem moje vprašanje namenil vojku ampak nekega "strokovnega" odgovora nisem bil deležen.

Torej gospoda @RSR_Tech in pa @rs2, si lahko kdo od vaju vzame 5min časa ter recimo, da "laično" razloži ali sme avto bolj, manj, enako kaditi?

Hvala!

P.s
Se pa pridružujem vprašanju glede avtomatikov..... normiran MAX navor 310Nm sedaj 210Nm. Da ali ne? Zakaj ter kateri sklop je bolj obremenjen? ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov