Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 4:28 pm

RSR_Tech je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:..... Kvaliteta za moje pojme ni vprašljiva skoraj nikjer, bolj je nadalni support, RSR vem da ti samo 2x popravi mapo zaston če ti jo servis briše, CSS pa neomejeno ....

Še dobr, da ti vse veš. Se ne spomnim več kolikokrat sem že ponovno čipal "povožene" SWje pa do sedaj ni še nobeden nič plačal. Tudi tisti lastniki Bmw X5 E70, ki so jim po 3x ali 4x povozili SW. Kvečjemu je kdo dal za kavo.

V bodoče raje komentiraj stvari za katere si 100% drugače pa povej stranko z imenom in priimkom, ki je morala plačat to storitev.

Lp,

dejte par strani nazaj pogledat kaj ste pisal in vi in SKN, če pa ni v tej temi je pa v temi kam an tuning RSR ali SKN tko da s epol mal zamislte, nism pozabu kaj ste pisal 1 al pa 2 leti nazaj, pa brez da avs žalim ampak spomin mi neki malega še dela :)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 4:30 pm

en3rgie je napisal/-a:eno uprasanje imam .. je priporocljivo cipirat avt ki ima 200.000 km .. in pa avtomatik ?

kolega čipiral BMW 530d ko je mel preko 200k km (realnih, ne 400k kot se pri nas dobi) in pri 260k še dela

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 4:48 pm

ah in še SKN in garancija, sm našu stvar:
http://www.pugi.si/forum/viewtopic.php? ... 0&start=60

evo pisal sm na SKN, "zakaj bi pripeljal avto do njih" in ne k konkurenci

odgovor:

Vse naše optimizacije - so TÜV certificirane, kar pomeni, vse vrednosti (prirastki moči in navora, temp. izpušnih plinov, toksičnost izpušnih plinov, tlak turbinskega polnilnika,...) so preverjene in za pridobitev TŰV certifikata morajo biti v okviru deklariranega s strani razvijalca optimizacije (prirastek moči/navora) ter proizvajalca vozila (max. vrednost tlaka, temp. plinov...).

Dejstvo je, da je SKN razvil optimizacije ze za vec kot 200.000 vozil v dobrih 15 letih,
dejstvo je, da za nova vozila (do 24 mesecev) dajemo edini razsirjeno garancijo, ki v celoti pokriva tovarnisko garancijo. Dejstvo je, da SKN razvija software za tudi bolj zvenece tunerje kot so AC Schnitzer, Geiger ipd.
Dejstvo je, da je za vsako naso optimizacijo mnogo vec razvoja, testiranj, prilagajanj kot pri "konkurencnih garaznih mojstrih", posledicno smo tudi drazji. Vendar menim, da so vasa vozila veliko vec vredna, da bi sel za nekaj 100 eur razlike tvegati kvaliteto.

Zakaj se nase vrednosti razhajajo ne vem. Mi stojimo za nasimi. Poleg tega pa je potrebno vedeti (kar zelo malo ljudi vprasa), da ni vse v vrednostih - namrec avto mora biti vozen skozi celoten razpon vrtljajev. Nobena tezava ni iz vasega motorja "potegniti" 150 KS in se nekaj vec navora, problem je le, da ta spica bo dosegljiva v zelo kratkem razponu vrtljajev potem pa bo moc naglo padla in v takem primeru bi vas npr. kakor pravimo "elasticno mapiran" 130 KS identicno vozilo npr. od 0-200 km/h prehitelo za nekaj dolzin vozila....

Poleg tega nasa vozila bistveno manj "kadijo" oz. prakticno nic v primerjavi s konkurenco - smo "popravljali" ze kar nekaj vozil...

to ej ta garancija o kateri sm se menil za tuning novega vozila kjer bi mi propadla garancija tak d anevem kaj je res kaj ne, pa kako je z temi TUVi itd. itd.

skratka moj namen ni kle kogarkoli je**t ampak mal prizemljit vse tunerje ker ste enostavno svinsko dragi :)

Uporabniški avatar
CSS Tuning
Novinec

Kraj: Smarje pri Jelsah

Napisal/-a CSS Tuning Po okt 25, 2010 4:49 pm

maliBobi je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:dobr tuning pomeni da avto (vsaj moj dizl) manj kadi kot nenačipan

Nekako sem moje vprašanje namenil vojku ampak nekega "strokovnega" odgovora nisem bil deležen.

Torej gospoda @RSR_Tech in pa @rs2, si lahko kdo od vaju vzame 5min časa ter recimo, da "laično" razloži ali sme avto bolj, manj, enako kaditi?

Hvala!

P.s
Se pa pridružujem vprašanju glede avtomatikov..... normiran MAX navor 310Nm sedaj 210Nm. Da ali ne? Zakaj ter kateri sklop je bolj obremenjen? ;)

Mehanično ispraven avto, ne sme več kaditi načipan kot nenačipan.
Je pa zadeva tudi odvisna od prevoženih Km,tipa motorja,želje strank...itd
Nekateri kadijo manj,ker se po tuningu izboljša izgorevanje,spremeni AFR...itd

Kar se tiče menjalnika.Pri tuningu je treba paziti, da je navor dobro rasporejen in da avto ni brutalen na niskih obratih.Tako se menjalnik in sklopka tudi zaščitita.Če pa je avto avtomatik, se to tudi pozna pri precej grdem prestavljanju iz prestave v prestavo.Ponavadi, načipani avtomatiki lepše prestavljajo kot standardni.

LP!

Uporabniški avatar
RSR_Tech
Nov uporabnik

Napisal/-a RSR_Tech Po okt 25, 2010 5:34 pm

vojkostar je napisal/-a:
RSR_Tech je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:..... Kvaliteta za moje pojme ni vprašljiva skoraj nikjer, bolj je nadalni support, RSR vem da ti samo 2x popravi mapo zaston če ti jo servis briše, CSS pa neomejeno ....

Še dobr, da ti vse veš. Se ne spomnim več kolikokrat sem že ponovno čipal "povožene" SWje pa do sedaj ni še nobeden nič plačal. Tudi tisti lastniki Bmw X5 E70, ki so jim po 3x ali 4x povozili SW. Kvečjemu je kdo dal za kavo.

V bodoče raje komentiraj stvari za katere si 100% drugače pa povej stranko z imenom in priimkom, ki je morala plačat to storitev.

Lp,

dejte par strani nazaj pogledat kaj ste pisal in vi in SKN, če pa ni v tej temi je pa v temi kam an tuning RSR ali SKN tko da s epol mal zamislte, nism pozabu kaj ste pisal 1 al pa 2 leti nazaj, pa brez da avs žalim ampak spomin mi neki malega še dela :)

A lahko prilepiš linke kjer sem jaz napisal, da je potrebno plačati ponovno čipanje? Pomojem bo šlo ker imam vsega 40 postov ...

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Po okt 25, 2010 5:50 pm

Noben te ne sili da čipaš avto, pač kupi 2.0TSI, boš stisnil 5k eur več in imaš. Tuner ima ceno kakor sam hoče, na tebi je ali jo sprejmeš ali ne. Še vedno greš lahko pod kozolec čipat za 50 eur, h kateremu pripada vsa można garancija za naslednjih 15 let.
Kaj je enim???.
A merkatorju tud težite da je predrag???????

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 5:53 pm

absolutno :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po okt 25, 2010 5:53 pm

Čipaš 2.0 TSI in je.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 6:06 pm

eni mate preveč denarja.
lahko mi nakažete na žiroračun: 09495483923980943295895423879 :)

dejansko kako bi lahko testiral "kvaliteto" tunerjev?
..težko.
lahko pa nabavmo 3 al pa 4 čist iste nove avte, jih čipamo pr vsakmu tunerju seveda je pogoj da taisti avto fura en in isti voznik, pol pa vidmo katermu prej crkne

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 6:21 pm

Kvaliteto tunerjev ne moreš testirat, lahko pa izveš kateri je imel najmanj pripomb na svoje delo oz koliko procentov ljudi je zadovoljnih in koliko ne

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Po okt 25, 2010 6:51 pm

Ni panike, dajmo kupit 3x Porsche 911 GT2 RS, pa testiramo tunerje. Ziher bomo videli razliko.

Trg je velik, in čip se da dobit od recmo 100 eur pa do kolikor hočeš. Jaz imam dovolj denarja, in dovolj rad svoj avto, da mu namenim dober oz preverjen čip, pri tunerju ki ga poznam.
Če imaš ti zanobrok za avto, in samo 20 eur za čip, si pač kupiš reno 4, in nedober avto.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po okt 25, 2010 7:14 pm

Še vedno ne ločite čipa in remap-a (optimizacije elektronike na merilnih valjih)

Čip je to:

Slika

Remap je pa bolj kot ne to:

Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po okt 25, 2010 7:45 pm

smeha smeha..... :)

gti85kw
Novinec

Napisal/-a gti85kw Po okt 25, 2010 7:58 pm

jaz sem cipal 105 konjskega golfa na 140..."kar dvomim da jih sedaj ima 140" ker je pri hisi tudi originalni 140 konjski in je se mi zdi da je kar velika razlika med njima...cipanje je bilo narejeno brez valjev..bi pa zdaj zelo rad testiral oba...kje bi to lahko naredil..je kaksen popust ce je vec avtov..jaz bi prisel z 3 avti..pa ce se se kdo pridruzi...koga priporocate za valje...

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Po okt 25, 2010 9:38 pm

Ok, čip se reče, nam je oproščeno.

hippo
Poznavalec foruma

Re:

Napisal/-a hippo Če dec 02, 2010 10:45 am

vojkostar je napisal/-a:
Vse naše optimizacije - so TÜV certificirane, kar pomeni, vse vrednosti (prirastki moči in navora, temp. izpušnih plinov, toksičnost izpušnih plinov, tlak turbinskega polnilnika,...) so preverjene in za pridobitev TŰV certifikata morajo biti v okviru deklariranega s strani razvijalca optimizacije (prirastek moči/navora) ter proizvajalca vozila (max. vrednost tlaka, temp. plinov...).

Ah, glej ga no zlomka, sej majo tudi tuningboxi TÜV certifikate. Če kdo ne vejame, jih lahko nekaj poskeniram od boxov, ki sem jih že dajal notri.
Sploh si ne upam napisat, kaj to pomeni, da imajo tudi tuningboxi TÜV in da so vse vrednosti preverjene in so v okviru deklariranega s strani razvijalca in proizvajalca vozila. Potem pade v vodo vsa teorija zarote proti boxom... :shock:
Ravno zadnjič sem dal en box v novega Q5 3.0 TDI s 240 KM. Je bil poba zadovoljen, ko je ven dobil 290 KM za 130 eurov... 8)

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: KAM NA CHIP TUNING ?

Napisal/-a vojkostar Če dec 02, 2010 11:22 am

kaj pa garancija na motorne sklope? :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če dec 02, 2010 1:05 pm

vojkostar je napisal/-a:kaj pa garancija na motorne sklope? :)

Dobiš, brez skrbi. Sam ne pri nas. V Nemčiji pa dobiš, seveda z doplačilom.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 02, 2010 1:19 pm

Kolikor ja vem, dobiš garancijo samo na njihovo delo, ki pa nimam pojma kaj pomeni oz kaj ti pomaga, mogoče če si ti program podre?! Za Nemčijo pa ne vem, kako imajo oni

maliBobi
Novinec

Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov