Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Ne sep 27, 2009 7:12 pm

kaj boš pa vidu hahahahha

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne sep 27, 2009 7:14 pm

Serijska je... Lahko gledaš kokr hočš. Zarad mene lah pregledaš cel avto...
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Ne sep 27, 2009 7:18 pm

LoCo: Jah pol pa res dobr gre... No jst sm z mojem zadovoln ker vlece ze z nizkih 2500-3000 in vse do 8000rpm ne pada tlak...mislim da na 8100 zacne padat samo itak blokado mam na 8200, sicer pa mam 2 čipa ko jih menjam v računalniku, razlika je med njima da en je narjen tko da so timeingi spremenjeni al kaj mi je un govoru samo je reku da če bi skos na to furu pa gobu na polno neb motor delu 1tedn...pol mam pa to ko mam skor 98%notr vedn pa ni da bi motor unicl kr tko no...kakor koli že i don't know we da ko presaltam je razlika ocitna, in zdj ko nardimo kolektor se bo mal na odzivnosti poznal..in to je to elektronko nardit in gas :D.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne sep 27, 2009 7:23 pm

da naute pozabl snemat,pa ne skakim mobilcem,djte vsaj z fotoaparatom se bol pa s kamero..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Ne sep 27, 2009 7:37 pm

abbe: Mam kamero doma jst :D.. dobro kamero :D...tko da bomo posnel :D..sam če bojo prevlki moviji..kam se jih nalozi lahko???

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 27, 2009 7:45 pm

rokbrumen je napisal/-a:LoCo: Jah pol pa res dobr gre... No jst sm z mojem zadovoln ker vlece ze z nizkih 2500-3000 in vse do 8000rpm ne pada tlak...mislim da na 8100 zacne padat samo itak blokado mam na 8200, sicer pa mam 2 čipa ko jih menjam v računalniku, razlika je med njima da en je narjen tko da so timeingi spremenjeni al kaj mi je un govoru samo je reku da če bi skos na to furu pa gobu na polno neb motor delu 1tedn...pol mam pa to ko mam skor 98%notr vedn pa ni da bi motor unicl kr tko no...kakor koli že i don't know we da ko presaltam je razlika ocitna, in zdj ko nardimo kolektor se bo mal na odzivnosti poznal..in to je to elektronko nardit in gas :D.

:shock: Kaj bi mi zaupal to skrivnozt kakšno turbino bi moral imeti, da bi mi turbina polnila vse do 8000 rpm, saj se meni lučka prižge že pri cca 4000-4500 rpm ki pravi jaz sem opravila svoje. Pa še marsigdo v državnem prvenstvu rally-ja, bi bil take novice zelo vesel, saj bi se potem turbači vrteli kot kit-car
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Ne sep 27, 2009 7:58 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Ne sep 27, 2009 7:46 pm

Kaj ne raste tlak turbine z naraščanjem obratov motorja?

P.S.:Tud men so tile obrati na turbo motorju zelo visoki.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Ne sep 27, 2009 7:57 pm

nightmare je napisal/-a:Kaj ne raste tlak turbine z naraščanjem obratov motorja?

Z določenimi obrati začne tlak padat...

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne sep 27, 2009 7:59 pm

nightmare je napisal/-a:Kaj ne raste tlak turbine z naraščanjem obratov motorja?

P.S.:Tud men so tile obrati na turbo motorju zelo visoki.

Do določenih obratov vsekakor, potem pa začne padat. Če bi polnila do omenjenih obratov brez umanjševanje tlaka, bi nekaj šlo v maloro.
Zadnjič spremenil R 34 GT-R, dne Ne sep 27, 2009 8:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 27, 2009 8:00 pm

Yoni je napisal/-a:

OK to vem,ma mi je čudn da lahko avto vrti do blokade tlak v turbini pa ne preseže 0.8 bara in skoz povdarja da je vozu na pou gasa.Kaj ma loputa za gas veze z tlakom turbine?Res ,da ne vem prou dost o turbo motorjih ma tole mi pa vseen ne gre skupej.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 27, 2009 8:01 pm

Yoni je napisal/-a:

Ma ne ravno padati, samo ima turbina loputo, ki gre ostali (višek)zraka v izpušni sistem.
Če turbina polni 1 bar in ko to doseže, se odpre loputa za višek polnenja. Kar pa seveda doseze mnogo prej, kot pa pri 8000 obratih

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 27, 2009 8:15 pm

OK pol še vem kako dela turbo motor.Sej osnove vem,vendar me je tole pregovarjanje o vožnji z pol gasa in držanjem turbine na 0.8 bara mal zmedl.
No zdej mi nej pa še nekdo razloži kako lahko z pol gasa na blokadi držiš tlak na 0.8 bara.

Hvala

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne sep 27, 2009 8:18 pm

lahko da je z elektroniko omejlh tlak na 0.8 in neglede na to kok das gasa ni vec k 0.8
ceprou je on govoru da ga drzi s gasom na 0.8 bara.kdo ce vedt,sj skos neki spreminja zgodbe...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Napisal/-a nightmare Ne sep 27, 2009 8:23 pm

abbe je napisal/-a:lahko da je z elektroniko omejlh tlak na 0.8 in neglede na to kok das gasa ni vec k 0.8
ceprou je on govoru da ga drzi s gasom na 0.8 bara.kdo ce vedt,sj skos neki spreminja zgodbe...

No sej to sm teu met razloženo.Pač v tej temi je tolk nabijanja da je že skor mene prepričou,da sm neumn in da pojma nimam o motorjih. :lol:
Zato bi pa rad od njega slišou razlago kako lahko z loputo gasa regulira tlak na turbini.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne sep 27, 2009 8:26 pm

abbe je napisal/-a:lahko da je z elektroniko omejlh tlak na 0.8 in neglede na to kok das gasa ni vec k 0.8

Tukaj nima nobena elektronika nič zraven, saj je turbina in loputa vse mehansko "gnano"
Turbino poganjajo izpušni plini, loputo pa uravnava pritisk v turbini. Niti "gas" inti elektronika ti nima tukaj kaj pomagati.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 27, 2009 8:37 pm

Ne bit presenečen nad tem kdo je UrshySTI :D Urshy, ti maš pa cifro, pa mi jau (če pa nimaš, ti jo pošlem :D ) , k to pa morem bit zraven ;)

PS: ta turbina tud mene fascinira :shock:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne sep 27, 2009 8:59 pm

lancia hf je napisal/-a:

Tukaj nima nobena elektronika nič zraven, saj je turbina in loputa vse mehansko "gnano"
Turbino poganjajo izpušni plini, loputo pa uravnava pritisk v turbini. Niti "gas" inti elektronika ti nima tukaj kaj pomagati.

kera loputa uravnava pritisk v turbini?waste gate uravnava pritisk v turbini
Ni vse res kar napišem

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne sep 27, 2009 9:17 pm

abbe je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

kera loputa uravnava pritisk v turbini?waste gate uravnava pritisk v turbini

Tako je, in WG je podprt z elektroniko.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Urshy_STi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Urshy_STi Ne sep 27, 2009 9:36 pm

TOYOTA je napisal/-a:
rokbrumen je napisal/-a:LoCo: Ne se kregat ;).

Urshy_STi: Me veseli ;).

na koncu pa še vidva udarta med sabo....mislim z avtom :oops:

lp, se vidmo na RL

Lahko, ceprov sva ze kr dostkrat probala leteci start. Rezultat pa naj bo skrivnost do petka na dragih. ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov