Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

vladek
Stalni uporabnik

Re: Audi proti VW Golf

Napisal/-a vladek Pe avg 16, 2002 11:52 am

monster, napisal si da imajo enako kompresijo ter nekaj podobnega..pa saj dobro ..je ze mimo.
Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist To avg 20, 2002 1:39 pm

js sm pa uprasu na servisu vw/audi in so mi rekli da je use isto...no,sej kot si reku...je ze use mimo
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To avg 20, 2002 5:58 pm

Ni vse isto!
Vem za škodo Octavio 1.9 tdi, da ima 90 KM in 110 KM zelo različen motor. 90 km se menja čip in jih ma potem pribl. 112; 110KM pa se menja čip in jih ma pol približno 130. Ni pa možno s čipom spravit 90 konjske na 130.

Mimogrede, peljal sem Octavio RS 1.8T 180 KM in je kazalo 265 kmh. Sicer gre tam avtocesta malo dol ampak res malo in kakšen dolg in strm hrib. Koliko je bilo to v resnici ne vem ampak avto je kr divji. Sej ma škoda enak motor kot audi pa golf pa seat, a ne?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To avg 20, 2002 10:55 pm

JA ima istiga kot golf,seat leon in se audi tt z 180km(eni motorji pa so z 225km).

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Po avg 26, 2002 1:25 pm

sej majo vsi vw,audi,seat,skoda iste motorje(usi spadajo pod koncern VW)sam bi blo dobr da bi tud lamborghignijeve motorje stavli not k je lamborghigni u audijevi lasti...

SANJAJ DALJE.....:oB)
Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Po avg 26, 2002 1:27 pm

mislim nekatere,ne vse
Slika

delanic
Nov uporabnik

Re: Re: Audi proti VW Golf

Napisal/-a delanic To dec 24, 2002 5:23 pm

zazo pravi:
evo matrix.. to tut men ni jasen...

da ne govorim da to sprasujejo uglavnem 18-25 lest stari... oziroma ljudje brez kaksnih resnih izkusenj.. razen redkih osebkov.

res ne vem.. zakaj je treba da avto leti 250km/h???? to mi ne bo nikol jasen...

sej jest mam tut 3x prevec muske v avtu koker je treba.. (no ja trenutno je avto prazen ;) ) ampak.. s tem ne ogrozam TOLIKO ljudi kot pa s prehitro voznjo.. sploh pa bi za vedno pobral izpite tistim k prou pametno ene 90 skozi naselje... si kdo predstavla da ti en mulc uleti na cesto... ce bo sreca bo voznik odvil in se zabil v drevo..., lah se pa zgodi da povozes mulca in pol s tem zvis vse svoje zivljenje...

ne hvala!

PA KAJ ZDEJ MEN PA PAČ PAŠE HITROST TEB PA MUZKA TUDI ČE IMAŠ MOČAN AVTO SE LAHKO PELJEŠ 230 ČE ZELIS ČE GA NIMAŠ SE PA NE MOREŠ, TODA NI VSE V HITROSTI AMPAK MOČNEJŠI AVTI IMAJO MNOGO BOLJŠE ZAVORE IN TUDI VELIKO BOLJ VARNI SO

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist To dec 24, 2002 8:41 pm

tocno.to je problem pr ljudeh,k ne gledajo na varnost,ampak sam kolk je cena...js,ce bo dnar kupim vw golf 1.8T,alpa audi A3 in NC druzga.edino ce nabom res meu dnarja kam stavit :D .kaksna izbira?
Slika

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Napisal/-a Racing To dec 24, 2002 8:49 pm

mocerili pravi:
MISLIM DA BO GOLF HITREJŠI SKOZ DO DO KONČNE BRZINE POL GA BO PA AUDI PREHITU.
SICER BI PA BILA NEKJE SKUPAJ.
GOLF GRE OKOLI 240KM/H
AUDI GRE OKOLI 260KM/H
OBA POSPEŠKA SE VRTITA OKOLI (6.5 , 7 SEKUND)

260 km/h pol si se pa zbudu vs mokr an? auti so u slo. blokiran na 250cist tko btw..

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 24.12.2002 ob 21:57 GMT]
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr dec 25, 2002 1:18 pm

No pa še moje mnenje.
1.Sem kakšen dan nazaj glih gledu v porshe lj. Pasata W8 275 konjskih moči,ki pospeši od 0-100 km/h v 6. pa še neki sekundah pije pa 13l če ga normalno vozš ne ampak je taka poraba vrjetn zarad konjov (mislm da dizla sam nism prepričan ni pa niti pisal) sam je pa proti A4 kot ga je vozu Bimmer res mal dalš pa pomoje tut težji.Udobje pa da negovorim.
Sam je mel končno 250km/h z el. blokado drugač ma pa na števcu 300km/h
Poleg tega ma še ful opreme.... Zainteresirani... sej je zam 10 mio razstavljen model drugač pa osnovna varjanta 9, pa še mal.

2.Mislm da ma avto za svojo moč primerne bremze, zato pri navijanju ne pozabite pustit še kej denarja za nove boljše bermze.

3.Kazni so prevelike da bi vozu prehitr... vsaj zame.

4.konc koncov se vsak umiri ko spozna da to ni to, do takrat pa.... naj lima ;)
Sam res za svoje užitke ni treba spravlat koga druzga v kritčno situacijo še manj pa sebe.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 25, 2002 7:30 pm

blaz pravi:

Sej masine so do zadnjega delcka iste(90,110,130,150hp-motor isti,sam drugac sprogramiran ubrizg

Tukaj si pa CIST falil. So iste ja vendar samo po prostornini. Ze med 90KM in 110KM je razlika. Da ne govorim naprej 115 in 130. A ne bi blo the best kupis 90KM dizla drugace sprogramiras ubrizg jih imas 150, vendar samo za enkratno uporabo :D.

Sam sem lastnik bencinarja in mislim da bi bencinar vsekakor bil boljsi od dizla. Kot ste omenil prvi metri bi bili od dizla, saj to je jasno s tisim 300+ Nm navora. Potem pa bi se zadeva cisto drugacna. Pa recimo bi se peljali v 4 prestavi recmo 60 pol pa gas. V takem primeru bi bil dizl obcutno boljsi. O konci pa brezveze razpravlat, ker tukaj so pa dizli mrtvi.
Kot vemo se dizli ne vrtijo radi zato ga lahko navijas kolkr hoces kaj veliko na konci hitrosti ne bos pridobil, ker pride do problema izgorevanja nafte.

Ma k*** vsak trdi svoje -> GREMO PROBAT.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 25, 2002 7:36 pm

vladek pravi:
ce pa bosta zacela pospesevati pri npr. konstnanti hitrosti 30km/h, potem bo dizel hitrejsi, vse do koncne hitrosti.

Sam bo res treba nekje probat. Jaz se ne strinjam, razen ce pozabimo na prestave.

[Sporočilo uredil/a Sej na dan 26.12.2002 ob 16:05 GMT]

[Sporočilo uredil/a Sej na dan 26.12.2002 ob 16:06 GMT]
SlikaSlika

Mushi
Nov uporabnik

Napisal/-a Mushi Če dec 26, 2002 6:44 pm

MA KEJ STE ZMEŠANI????!!! KAKO LAHKO SPRAŠUJETE TAKE STVARI BUDALE

Mushi
Nov uporabnik

Napisal/-a Mushi Če dec 26, 2002 7:41 pm

Fantje moji dragi a veste kaj resnično potegne, kar se diesel-ov tiče
mercedes 320CDI + - trga gate

Uporabniški avatar
mikey
Novinec

Napisal/-a mikey Pe dec 27, 2002 11:27 pm

Mushi pravi:

Kaj pa 400 CDI?

Uporabniški avatar
mikey
Novinec

Re: Re: Re: Re: Audi proti VW Golf

Napisal/-a mikey Pe dec 27, 2002 11:35 pm

SAFRANE pravi:
mikey pravi:
Mushi pravi:

Kaj pa 400 CDI?

BRABUS B8 CDI = OSNOVA: S400CDI + KIT ZA 50KM = 300KM DIESEL
POL SE PA PEJT......
LP

Phaeton V10 TDI (313KM že v osnovi) + Kit
Pa se grem!

Hoyt
Novinec

Re: Re: Re: Re: Re: Audi proti VW Golf

Napisal/-a Hoyt Pe dec 27, 2002 11:51 pm

mikey pravi:
SAFRANE pravi:
mikey pravi:
Mushi pravi:

Kaj pa 400 CDI?

BRABUS B8 CDI = OSNOVA: S400CDI + KIT ZA 50KM = 300KM DIESEL
POL SE PA PEJT......
LP

Phaeton V10 TDI (313KM že v osnovi) + Kit
Pa se grem!

tole mene bl spominja na prepire v vrtcih kdo ma bolši avtoček. se vam ne zdi?

SPEED
Nov uporabnik

Napisal/-a SPEED Ne dec 29, 2002 1:06 am

Kar se audija in golfa tiče bi audi v speljevanju zmrznu, sam bi pa v končni pustu golfa. Se spomnem k mi je en tip govoru o podobni stvari le da je šlo za vw golfa tdi in gti 16v in mi je reku da če bi tdi 90KM navil na 130KM (se da, reku tip iz a2s) in potem šu tekmovat z gti-jem (gti obdrži 150KM) bi gti spušu na štartu sam bi pa ga v končni seveda pustu zadi. Aja to je ta tip zvedu v a2s-u če se pa tam motjo pol pa tut ne vem. Pa mislem da sem tud nekje bral da je Darko Pelhan mu v gti-ju 310KM v dizlu pa 280KM pa je z dizelnom k ma 30 KM manj mu iste al celo bolše pospeške od gti-ja sam je že dolg tega kar sem jest to bral tako da ne me za besedo držat. Aja k sem glih vidu, da se pogovarjate tut o končni hitrosti pa sem vidu, da je en napisu da ma avto premal KM, da bi dosegu določeno končno hitrost, a ne odloča o končni hitrosti menjalnik oz. prenosno razmerje v menjalniku in da so konji važni sam zato da se bodo prestavna razmerja razvrtela. Sam vprašam ker jst si to stvar razlagam preko APN6-ke ker če si ji dal spredi manjši zobnik je mel motor manjšo hitrost pa več moči in obratno. Pa upam da ne bo noben zameru ker sem omenu motor.
LP
SPEED

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne dec 29, 2002 3:46 pm

SPEED pravi:
Aja k sem glih vidu, da se pogovarjate tut o končni hitrosti pa sem vidu, da je en napisu da ma avto premal KM, da bi dosegu določeno končno hitrost, a ne odloča o končni hitrosti menjalnik oz. prenosno razmerje v menjalniku in da so konji važni sam zato da se bodo prestavna razmerja razvrtela. Sam vprašam ker jst si to stvar razlagam preko APN6-ke ker če si ji dal spredi manjši zobnik je mel motor manjšo hitrost pa več moči in obratno. Pa upam da ne bo noben zameru ker sem omenu motor.
LP
SPEED

Ja, ampak če se ti npr zadnja prestava zvrti do 200 rpm pred rdečim poljem, pol z povečanjem moči ne boš, pridobil na končni hitrosti (ker se bo motor zvretl do blokade in bo konec), če bi odstranil (prestavil višje) blokado, bi se motor lahko zavrtel višje, vendar to ni zdravo za motor!

OZ drugače, avto z 90 KM doseže (v povprečju) realno okoli 180 km/h.
Lahko narediš tak menjalnik, da bi šel pri recimo 5000 rpm 200 km/h, ampak je 90 KM premalo in se motor ne bi zvrtel do 5000 rpm, ker bi bil enostavno prešvoh, da bi se upiral uporu zraka, pri taki hitrosti!

Pri APN se pozna če vgradiš 5. prestavo, ker je hitrost majhna, in se v 4. prestavi zavrti praktično do konca (zakonska omejitev 50 km/h)!

SPEED
Nov uporabnik

Napisal/-a SPEED Ne dec 29, 2002 10:44 pm

Hvala za razlago.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov