Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Sr apr 28, 2004 10:42 pm

o rallyst se iskreno opravičujem... :oops: :oops: :oops: :oops:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 10:47 pm

rallyst je napisal/-a:@monster_d: ja raztaviš ga in pol vsakega posebej zbijaš. Samo moraš paziti da je un k ma zavihke nakonc, spodaj.

sam neki se me zanima, kaj je limbus?

rallyst
Nov uporabnik

Napisal/-a rallyst Sr apr 28, 2004 10:56 pm

Limbus je nakovalo katerega so včasih kovači uporabljali za svoje delo.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr apr 28, 2004 11:09 pm

rallyst je napisal/-a:Limbus je nakovalo katerega so včasih kovači uporabljali za svoje delo.

aham use jasn... pol bo pa najboljse it do kovaca :D
lp

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če apr 29, 2004 8:40 pm

rallyst je napisal/-a:V petek grem v Italijo pa ti jih lahko prinesem, drugače jih Amortizer prodaja.

Kar se tiče pa listnatih vzmeti. Limbus pa kladivo v roke pa tolč dokler ne bo na želeni višini. Vsaj tko sem jaz za svojga dirkalnga naredu.

Pred cca. letom dni sem dal predelat amortizerje h Turnšku. Ko je zagledal na mojem Yugotu Apex-e, je samo zmajal z glavo in rekel, da so te vzmeti za en k.... Pa sem mu predlagal, naj mi proda te oh in sploh opevane Eibache. Pa mi odvrne, da za Yugota žal ne obstajajo. Ko sem ga prosil naj predlaga kaj naj uporabim namesto Apex-a, mi poreče "Serijske ti porežemo"!

PS: Ko je kasneje primerjal serijske z Apex-i naenkrat "ta-rumene" niso bile več tako slabe :roll:

rallyst
Nov uporabnik

Napisal/-a rallyst Če apr 29, 2004 10:18 pm

Ja ok apex so itak boljši od porezanih samo to da pa je reku da za yugota eibachi ne obstajajo ma pa dve plati. Prva je sigurno cena ker vsak reče da tolk ne da samo za fedre in iz tega izhaja da reče da jih nimajo za yugota. Druga je pa ta da so porezani dovolj dobri za normalno vožnjo.

Jutr ti pa nalimam sliko od eibachov na yugotu da ne boš reku da nakladam.
lp

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če apr 29, 2004 10:26 pm

Jaz sem mel fedre porezane za 4navoje, trenutna resitev pac... ni blo financ itd... pa ok enih 5000km je blo use ok amortizerji so se bli trdi ce si avto stisnit hotu ga nisi vec kot za pol centi stisno.. trd ko svinja avto limal tak hudo da bi v ovinkih clio z orng valjarji in spuscen ni mogo spizdit... Sam ko pa so amortizerji zaceli spuscat pa je avto sam skakal... pol pa je vedno bolj za voznjo nevaren postal...
Je pa res da sem skor pol fedre ustran vrezal...
No zdaj pa mam nazaj apex, sam treba se mal znizat pa homologacijo ki jo grem takoj v zacetku tedna narest!
LP

fric
Novinec

Napisal/-a fric Pe apr 30, 2004 3:44 pm

rallyst je napisal/-a:Ja ok apex so itak boljši od porezanih samo to da pa je reku da za yugota eibachi ne obstajajo ma pa dve plati. Prva je sigurno cena ker vsak reče da tolk ne da samo za fedre in iz tega izhaja da reče da jih nimajo za yugota. Druga je pa ta da so porezani dovolj dobri za normalno vožnjo.

lp

No, nekaj postov nazaj si pa kričal kako je rezanje nevarno... Daj odloči se...

Pa še to. Verjamem, da če aktivno tekmuješ v DP so stroški ogromni, ampak v svojega Yugota sem vložil že res precej denarja. Če sem za menjalnik dal, potem pa bi še dve fedri kupil, pa naj stanejo kolker hočejo.

Uporabniški avatar
Yugovar
Nov uporabnik

Napisal/-a Yugovar Pe apr 30, 2004 7:24 pm

kak menjalnik pa mas not?
yugo-perpetum mobile

rallyst
Nov uporabnik

Napisal/-a rallyst Pe apr 30, 2004 8:56 pm

fric je napisal/-a:
rallyst je napisal/-a:Ja ok apex so itak boljši od porezanih samo to da pa je reku da za yugota eibachi ne obstajajo ma pa dve plati. Prva je sigurno cena ker vsak reče da tolk ne da samo za fedre in iz tega izhaja da reče da jih nimajo za yugota. Druga je pa ta da so porezani dovolj dobri za normalno vožnjo.

lp

Pa še to. Verjamem, da če aktivno tekmuješ v DP so stroški ogromni, ampak v svojega Yugota sem vložil že res precej denarja. Če sem za menjalnik dal, potem pa bi še dve fedri kupil, pa naj stanejo kolker hočejo.

Če samo fedre porežeš ne da bi amortizer skrajšal je to svinjsko nevarno. To sem mislu.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe apr 30, 2004 11:23 pm

rallyst je napisal/-a:
fric je napisal/-a:

lp

Če samo fedre porežeš ne da bi amortizer skrajšal je to svinjsko nevarno. To sem mislu.

Jup postane nevarno ko so amortizerji v pizdi... dokler so se trdi se je kr ok :wink:

rallyst
Nov uporabnik

Napisal/-a rallyst Ne maj 02, 2004 9:41 pm

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne maj 02, 2004 10:48 pm

rallyst je napisal/-a:http://users.volja.net/rallyst/eibachonyugo.JPG

evo slike[/url]

hm... kaj so to prav za jugota narejene... al od kerega drugega vozila???
Je poleg tuv? Pa kaj so to nastavljive al kako, zgledajo ko da so z dveh delov...
daj prosim mal razloz ce se ti da! Me prav zanima :wink:
LP

rallyst
Nov uporabnik

Napisal/-a rallyst Po maj 03, 2004 11:57 pm

Ja so prav za yugota narejene. So nastavljive po višini in sta dva fedra. večji je 60-kilski, ki skrbi za "normalno" delovanje medte, ko je je manjši progresiven 40-kilski in je v rabi samo ko v ovinku prletiš čez lukne da pač ublaži "tresenje". to je tko na grobo razložen za kej več se mi pa zdele ne da k sem cel dan delu pa nimam več moči

lp

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To maj 04, 2004 12:17 am

ZAminivo...
No zaenkrat bom jaz na apexu ostal... ga mam ze dve leti...
uceraj sem dal ene amortizerje sportne za jugota obnovit (3centi krajsti priblizn so od serije) in jih strsat 20-30% od serije... pa se mal bom na teleskopu povecal navoje in mal dotegnil zadevo... usaj pri apexo nebi blo napacno ker kot ze vemo je mehkejsa sportna fedra...
No mo vidl...
Ko zmontiram zadevo na avto testiram pa povem!
LP

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 28, 2004 7:37 pm

Zaenkrat sem ze use glede podvozja zrihtal razen zadnje vzmeti.

Kak naj liste raztavim, majo kot kot neke objemke?
Kak pol spet skupaj nardis, da nene narazn padejo?

Spet se najdejo talenti ko ti to zadevo odsvetujejo, ker ti lahko baje listi narazn razletijo, sam podlozena pa se je slabse!

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Sr jul 28, 2004 7:54 pm

monster_d je napisal/-a:Zaenkrat sem ze use glede podvozja zrihtal razen zadnje vzmeti.

Spet se najdejo talenti ko ti to zadevo odsvetujejo, ker ti lahko baje listi narazn razletijo, sam podlozena pa se je slabse!

Listi grejo čist lepo narazen!! Na eni strani objemke maš tak uhel, ki je zavit, ga lepo zravnaj, pa vzameš narazen!!! čist simpl!!! Jaz sem tko naredu, sam da sem pol naredu novo objemko, ker tista original je bla čist zanič, pa še gumo sem dal vmes(med objemko pa vzmetjo))
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 28, 2004 8:15 pm

Pa je pol to zihr da nebi narazen palo?
Kako objemko si pol dal gor?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po avg 16, 2004 4:29 pm

monster_d je napisal/-a:Zaenkrat sem ze use glede podvozja zrihtal razen zadnje vzmeti.

Se vedno cakam na odgovor, ker morem zdaj nujno se mu rit spustit :lol:
Fric si kje tukaj?
Al pa ker ko je to nardil.
Kje naj novo objemko pol dobim?

fric
Novinec

Napisal/-a fric To avg 17, 2004 11:26 am

monster_d je napisal/-a:

Se vedno cakam na odgovor, ker morem zdaj nujno se mu rit spustit :lol:
Fric si kje tukaj?
Al pa ker ko je to nardil.
Kje naj novo objemko pol dobim?

Tista objemka se čisto lepo razstavi in potem sestavi nazaj skupaj. Če je prekratka (zaradi tretjega, dodatnega lista) ti jo bo kak mojster ko fleks obvlada naredil za 5 min. Kar se pa ravnanja tiče, pa raj dej par jurjev enemu kovaču kot da se sam mučiš s tem.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov