Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 07, 2004 11:14 pm

Zgodba se nadaljuje.
Sedaj je napocil cas ko treba poiskat motor, pa ga cez zimo usposobit in vgradit v avto.

Vidim da je kr mal jeba dobit ta motor, v skrajni sili bi vzel 1.8 16V.

Sedicivalvole ves ti morda za kak motor?
lp

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Po nov 08, 2004 12:01 am

No ze ker ste tukej in govorite o tipotu 2.0 16v naj povem se js nekej......js ga tudi imam,in sicer je naprodaj...... v brezhibnem stanju.........dokler sem ga vozil nisem se nikol imel problemov s tem avtom....res nikoli samo redne servise.....verjetno ko sem kupoval sem zadel bingo.... :roll: ........te motorje se res da full dobr tunat....sej moj ni original seveda......ampak predelan v cicale racing v trstu ....zal mi je edino to da sem takrat tolko vlozil nanj kajti ta tuning v cicale ni poceni.......zdaj pa ko sem nov avto kupu.......pa caka kupca........ce pa gledamo original avto...je pa sigurn boljsi od takrat svoje konkurence astra 2.0 16v,forda 2.0 16v,golf III 2.0 8v ,zakaj? prvo kot prvo je mel odmicne gredi ki so vsrkavale trenje...ki ga je delal motor,kar je bil zato v svojih letih tudi promoviran imel je najboljsi motor z twin cam tehnologijo.......in seveda je bil relativno poceni napram konkurenci....astre so mele glave motorjev porozne in to se je kvarilo.........full in seveda stalo je enga dnarja......,no tipotov motor je vzdrzljiv....teprav ga teras pa nevem kaj samo eno napako ima.........zracna loputa....,italjiani recejo farfalla ...se kvari in ostaja na obratih,sicer to je bila tovarniska napaka.......pojavljat se je pa zacelo sele po 100.0000 km,tko da

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po nov 08, 2004 12:10 am

fiat gt je napisal/-a:golf III 2.0 8v

Upam da si mislu 16v, ker 8v res nima "za burek" proti 2.0 16v :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po nov 08, 2004 12:11 am

monster_d je napisal/-a:Zgodba se nadaljuje.
Sedaj je napocil cas ko treba poiskat motor, pa ga cez zimo usposobit in vgradit v avto.

lp

stari glih neki cajta so zravn mene enga zakuril!pa še črn pa usnje not kokr vem! :? :?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 12:12 am

TITan je napisal/-a:
fiat gt je napisal/-a:golf III 2.0 8v

Upam da si mislu 16v, ker 8v res nima "za burek" proti 2.0 16v :lol:

2.0 8V 115km, 2.0 16V 150km...
Pa pustmo zdaj tu vwje :D

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 12:13 am

_VeNoM_ je napisal/-a:

lp

stari glih neki cajta so zravn mene enga zakuril!pa še črn pa usnje not kokr vem! :? :?

Ma dej v pm... dobite mi ze motor :twisted:
jao sej sem vedo da se bojo to blemi :P
Zadnjič spremenil monster_d, dne Po nov 08, 2004 12:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po nov 08, 2004 12:13 am

ne ne me narobe razumet. 2.0 Tip bi pomoje bil hitrejši od G3 16v, sam proti 8v :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Po nov 08, 2004 12:13 am

monster_d je napisal/-a:
_VeNoM_ je napisal/-a:

lp

POl pa se pozanimaj kak je z motorom ;)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=190983
lej tale je pocen pa še prpelješ se z njem na ptuj!
8) 8)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 08, 2004 12:43 am

ej a mi lahko neki poveste....ze ki je tema dat motor od fiata v jugota.....ker je ena tema odprta glede vgraditev lancinega motorja v jugota in kokr js vem lancia in fiat imata iste nosilce motorja....in tako ce pase od fiata v jugota pase tudi od lancie npr 2.0 16V turbo??......ki js sm tam napisal da pase, saj tui moji kolegi nameravajo dat podoben motor v jugota.....in so me nadrli da ce sm zmesan da to ne pase razen ce naredis kak vecji poseg in podobno.......a mi lahko prosim pojasnite ideje...

hvala za odgovor ;)
drugace pa ti zelim vso sreco da bi si postelal tega jugota....in da bo letel :twisted:

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Napisal/-a _VeNoM_ Po nov 08, 2004 12:44 am

Dariooo je napisal/-a:ej a mi lahko neki poveste....ze ki je tema dat motor od fiata v jugota.....ker je ena tema odprta glede vgraditev lancinega motorja v jugota in kokr js vem lancia in fiat imata iste nosilce motorja....in tako ce pase od fiata v jugota pase tudi od lancie npr 2.0 16V turbo??......ki js sm tam napisal da pase, saj tui moji kolegi nameravajo dat podoben motor v jugota.....in so me nadrli da ce sm zmesan da to ne pase razen ce naredis kak vecji poseg in podobno.......a mi lahko prosim pojasnite ideje...

hvala za odgovor ;)
drugace pa ti zelim vso sreco da bi si postelal tega jugota....in da bo letel :twisted:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=22025

evo prjatu! 8)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 08, 2004 12:52 am

hvala ti za naslov...ampak mi praw nic ne pomagas....saj js sm lih o tem govoril.....ker ce si bral...sm napisal da pase motor in pol en mi napise da ce sm zmoljen in kaj js vem kaj....in zdaj ne vem.....al pase...al ne pase?!?! :(

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 12:52 am

Dariooo je napisal/-a:ej a mi lahko neki poveste....ze ki je tema dat motor od fiata v jugota.....ker je ena tema odprta glede vgraditev lancinega motorja v jugota in kokr js vem lancia in fiat imata iste nosilce motorja....in tako ce pase od fiata v jugota pase tudi od lancie npr 2.0 16V turbo??......ki js sm tam napisal da pase, saj tui moji kolegi nameravajo dat podoben motor v jugota.....in so me nadrli da ce sm zmesan da to ne pase razen ce naredis kak vecji poseg in podobno.......a mi lahko prosim pojasnite ideje...

hvala za odgovor ;)
\

Tota tema je ze odprta vec kot pol leta, v zacetkih tistega ko sem ze zanimal, zdaj pa ze ko iscem motor.
CE bo ratal bom nadaljeval temo, kako bomo predelali karoserijo in pa vgradnjo motorja.
Motor res ni simpl notr dat ja
Od turbo pa nevem kako in kaj moras razmisljat da se mas poleg oljni hladilnik, ic, turbino itd...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 08, 2004 12:57 am

ja ja sej vem da ga ni lahko dat ker je malo prostora....ampak ce bi ti recimo od kake lanci 2.0 16v turbo dal samo not blok motorja in menjalnik....bi pasali nosilci a ne??.......in tudi polosi in vse....pol pa bi ble razne tezave kot si reku s hadilnikom, intercoolerjem, pa ostalimi stvarmi....ampak kot nosilci bi moralo pasat a ne?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 1:00 am

Nosilce motorja in menjalnika je definitivno treba predelat da pasejo gor, pol se polosovine so predolge, od jugota tudi ce bi pasale bi ble dosti presvohne, izpuh itak komplet zamenjat.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 08, 2004 1:01 am

a res nosilci motorja ne pasejo gor?????.... :( :( :( :( :(
si 100%? :(

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 1:04 am

Dariooo je napisal/-a:a res nosilci motorja ne pasejo gor?????.... :( :( :( :( :(

BRez predelave 100% ne.
Pase pa ti gor srauf na srauf uno turbo motor

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po nov 08, 2004 1:11 am

Dariooo je napisal:
a res nosilci motorja ne pasejo gor?????....
si 100%?

BRez predelave 100% ne.
Pase pa ti gor srauf na srauf uno turbo motor

aaaaaa.......samo od unota pase lepo torej...hm.........a od puntota tui?...sej baje da uno turbo in punto turbo mata iste motorje a ne?..
samo mi je cudno ne...ker pomojem niso delali druge nosilce od unota in puntota recimo....ki sta nekje isti letnik.....
ker ce gleas peugeota....imajo vsi skoraj enaki nosilce...od 205-ke....do 405-ke in 309-ke.....tko da mi je vse skupaj cudno buuu....maybe sm js zabluzu...

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po nov 08, 2004 7:34 am

Ni nujno da mata iste, za puntota zal nebi vedo

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po nov 08, 2004 10:25 am

Dariooo je napisal/-a:a res nosilci motorja ne pasejo gor?????.... :( :( :( :( :(

Lj tut ce bi pasal bi ze sama razlika v tezi motorjev povzorcla da bi se ti original nosilci zacel zvijat. Original jugotov motor ma okol 50kg menjalnik 20kg torej use skp 70kg. Od tipota turbo motor ma pa sam zihr 70kg plus menjalnik 30kg in je to 100kg. Tko da dvomm da bi lahk spelu enkrat mal hitrej nedabi odlomu nosilca z sasije :)

LP PiLLLe

tole sm poazu: ze za 1.6 lancin navadn 8v motor je treba dost ojacat jugica okol masine :D plus roke in use kar skp pase je treba dt od turbaca gor :P :)

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Po nov 08, 2004 12:15 pm

JA ja sem mislil 2.0 16v motor sam moj je predelan v cicale ,8v itak negre nikamor :lol:sej js mam 16 v motor
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost