Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 27, 2004 10:09 pm

ule je napisal/-a:Prvo o jedkanju: tisto ni žveplena kislina ampak solna kislina. Žvepleno nimam pojma kje bi kupil pa še ob kake prste bi bil. Solno pa lahko kupiš v kaki chemo trgovini in prav tako peroksid.

Tiskano vezje lahko prav profesionalno nardiš doma, s kakim fotopostopkom. S flomastrom bolj težko.

Shema za shift light se mi zdi vredu samo tisto ideja se mi ne dopade, da bi kar dodajal komponente za vsako ledico posebej (delinlnik, čip) ker če bi hotel recimo si narediti obratomer z 10 ledicami bi kar velika ploščica prišla, pa cena tudi. Lahko bi uporabil čip LM3914, 15, 16 ki je prav namenjen za poganjanje ledic. Vsako ledeico prižge ko se napetost dvigne za 0,5V. Seveda bi moral malo še dodelati vezje(napetostni delinlnik).
Če jemlješ prožilni signal iz 1 kabla od svečke, potem moraš še ta signal množit z 4 (odvisno koliko cilindrov ima avto) , ker drugače ti bo obratomer kazal samo 1/4 obratov motorja.

Naj še kdo drugi kaj predlaga, to so samo moje ideje pač.
:D

Ja ups moja napaka..... solna kisline je in ne žveplena.... :oops:

Ideja s čipom LM3914 tud ni slaba (sploh nisem pomislu).
Tretjo pa..... ni res da morš signal množit s številom valjev. Ampak z delovnimi takti na obrat motorja.... to pa znaša pri enovalnem 4 taktnem motorju vsaka dva obrata...prvi dvovalnem vsaki en obrat...... pri 4 valnem vsake pol obrata....za ostale pa je treba pogledat ker ne vem na pamet.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Če maj 27, 2004 10:18 pm

Ja sej sem takte mislu ja. :oops: Bom probal jutri kako shemo narisat (če bo čas) pa bom sem nekam prilimov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe maj 28, 2004 2:48 am

ule je napisal/-a:Ja sej sem takte mislu ja. :oops: Bom probal jutri kako shemo narisat (če bo čas) pa bom sem nekam prilimov.

Ja dej probi ker men zdej res s časom na knap hodi in nimam časa se še s tem zabavat.Poleg tega pa sem dobil idejo za obratomer na ledice. Sam kok jaz brskam po spominu ni čipa ki bi mel 30 izhodov za krmiljenje ledic a ne? No se prav da bi vezu tri LM 3914 vzporedno..... vsakega drugač nastavu in bi mel obratomer na 30 ledic.
Ok na pamet govorim ko bom mel pa čas bom pa tole mal zrisu pa stestiru na kompu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Pe maj 28, 2004 8:46 am

Noro... dj k bosta pogruntala kako bi blo za več ledic res pejstita to kle gor.. sicer je 30 ledic mau velik, pol jih daš kr tm "okol" števca, tkole kao:

Slika

Sam bi grdo zgledal... pomeni la bi, rdeča je kritično, oranžno ni priporočljivo, rumeno tko tko, modro idealno za majhno porabo, zeleno pa kao za najboljše pospeške 8)
Sam vseen, čudno je, se vam ne zdi?
Dejte predlagat kako bi vi to nardil...

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Pe maj 28, 2004 9:42 am

Jaz mam obratomer na ledice samo ne vem glih iz kolk ledic sem ga naredu mislim da jih imam okrog 24.Sam ne vem ce se ga splaca delat. Mene je prisel okrog 5k material pol pa se vse ostalo,vezje tiskanje jedkanje vrtanje spajkanje umerjanje in ce na koncu sestejes ure je pomoje vseeno ce ga kupis je pa res da ga lahko oblikujes po svoji volji.
Bom sliku armaturno kako to pri meni izgleda.Dela pa perfektno :)

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Pe maj 28, 2004 12:21 pm

komi čakam, če nimaš placa za slike povej ap ti jz dam km gor :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Pe maj 28, 2004 4:27 pm

Slika

No nekaj sem spravil skupaj. Tista shema od shift light je ostala ista in sem jo samo prerisal, ter dodal še napetostni regulator 7812, ker nimam podatka o diodi D3. Dodan pa je obratomer z dvema LM 3914 čipoma ki zmoreta poganjati 20 led diod. Obratomer ima tudi možnost da se preklapljanja med načinom prikaza dot/bar. Vezje nisem še testiral in tudi nevem če deluje. Bom pa kaj poizkušal drug teden. No če ima kdo še kako shemo naj prlima tukej gor.
Pa še en problem je tukaj. Kako bi pogruntal taprave obrate za prižiganje ledic, ker sam čip (LM3914) prižge ledico na vsake 0,5V. Kakšen signal pa dobimo na izhodu čipa LM2907 pa ne vem še. Če se da komu bolj poglablat naj malo preštudira dataseet za omenjen čip.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So maj 29, 2004 8:11 pm

ima kdo kakšen načrt, da bi na displayu ali pa da bi samo led dioda zagorela, ko bi bil največji navor.Kje bi lahko čital dol podatke za navor, s kere žice.Na palmu mam program ki šteje navor ,moč,pospeške,... samo nimam kabla in ne vem kam priklopiti (original kabli se priklopijo na OBD konektor, samo ne vem na katere pine pridejo žičke).Če se komu kaj sanja glede tega naj javi. :shock:

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Ne maj 30, 2004 9:22 pm

Evo glih dons sva s kolegom prklopila ledica obratomer in zadeva je res carska, vezje pa vso elektroniko za kontroliranje je naredu kolega, poslikov bom pa jutr zadevo. Obratomer ma prblizn ene 30 ledic zelene oranze in rdece na vezju je nastavljiv upor s kermu si lahko fino nastavs kaksn obmocje prikazuje. Ce kerga zanima kej vec o vezju nej kontaktira kolega, sicer je tud uporabnik foruma pod nickom reber on bo razlozu zadevo mal bl na sirok, ker jest kej dost pojma o detajlih tega vezja nimam, jest ga sam uporablam :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Ne maj 30, 2004 9:34 pm

Sej bi lahko kako shemo obesil tukaj. :D

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 Ne maj 30, 2004 9:41 pm

jah lohka bi, sam shema je njegova a ves, bom prasov, sicer pa kr se men zdi ma ene par takih vezje se na zalogi.

Bom probov zrihtat, ce bo pa ze sam vidu to temo pa ce bo hotu jo bo pa on gor prlimov
Slika Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Ne maj 30, 2004 9:49 pm

Ok . Mene bolj zanima kako je narejeno oziroma sama shema(ali je podobna tistim zgoraj, ali pa je potrebno še kaj programirat in podobno).. :D

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 Ne maj 30, 2004 9:58 pm

ule je napisal/-a:Ok . Mene bolj zanima kako je narejeno oziroma sama shema(ali je podobna tistim zgoraj, ali pa je potrebno še kaj programirat in podobno).. :D

bom probov zrihtat ti nacrt, al pa ce ti dam mail od njega pa ga sam kontaktiraj.
Slika Slika

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule Po maj 31, 2004 8:51 pm

Kej novga v tej smeri, ima še kdo kako shemo? :D

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To jun 01, 2004 1:50 pm

Ja, shema... predvsem bi me zanimalo, ce ima kdo shemo z moznostjo pridobivanja obratov iz 12V napajanja (alternator, impulzi, ...) kot so naredili fantje na spodnjem URL-ju:

http://www.autospeed.com.au/cms/article.html?&C=articles&A=0765&P=1

/jan

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Napisal/-a ule To jun 01, 2004 6:29 pm

Se mi zdi da bi z malenkostno predelavo zgornje sheme tudi to šlo. Bom povedal če bodo kakšni pametni rezultati ko nabavim čip, pa probam kaj skupaj spacat.

Uporabniški avatar
BrojJedan
Nov uporabnik

Kraj: Bl. Dobrava

Napisal/-a BrojJedan Pe jun 04, 2004 11:22 am

A mi to lahko gdo nardi?? (seveda ne zastonj :D )
Slika
Peugeot je zakon!!!

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger Pe jun 04, 2004 6:49 pm

Ok če bi jst kupu tisti obratomer iz a3m-a a bi mi ga kdo tle gorznau namontirat za primerno ceno seveda
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jun 02, 2006 12:32 pm

Ze 2 leti ta tema pociva...

Na svojem bi rad imel lucko, pa me zanima kje bi jo lahko vgradil, pa kolko bi me to stalo :roll:
Pa kam se jo postavi, na armaturko, v armaturko...?

Lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj So jun 03, 2006 12:26 pm

jz lohk obratomere dobim z vgrajeno Shift lučko, katero lahko nastavljaš vse do 11.000Rpm

Slika

Slika

upam, da je kermu ušeč :DD
Slika
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost