Krajša cev ------> višji obrati, večja moč pri višjih obratih*
Dolga cev -------> večji navor pri nižjih obratih*
Zdej se pa odloči kaj ti je bolj pomembno.
*pri enaki temperaturi zraka

A mi lahko prosim pojasniš tole?!
enarf je napisal/-a:@TITanKrajša cev ------> višji obrati, večja moč pri višjih obratih*
Dolga cev -------> večji navor pri nižjih obratih*
Zdej se pa odloči kaj ti je bolj pomembno.
*pri enaki temperaturi zraka![]()
A mi lahko prosim pojasniš tole?!
lisko je napisal/-a:Aja pa še neki sem pozabu..
Nekateri motorji imajo celo prilagodljivo tole dožino cevi( ne me spraševat kako to deluje če pa ima kdo kaj pojma al pa kak link se pa priporočam) in s tem dosegajo bolše izkoristke.
U nizkih vrtljajih je tale "cev" krajša, u višjih pa krajša. F1 motor mislim da uporablja tale sistem. Pa zna se zgodit da bi se tole u kaki hondi tud nadlo..... sej vemo.... japonci pa tehnologija....ops:
mazda-mx3 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Aja pa še neki sem pozabu..
Nekateri motorji imajo celo prilagodljivo tole dožino cevi( ne me spraševat kako to deluje če pa ima kdo kaj pojma al pa kak link se pa priporočam) in s tem dosegajo bolše izkoristke.
U nizkih vrtljajih je tale "cev" krajša, u višjih pa krajša. F1 motor mislim da uporablja tale sistem. Pa zna se zgodit da bi se tole u kaki hondi tud nadlo..... sej vemo.... japonci pa tehnologija....ops:
Msilim da ne krajšajo ali daljšajo cev ampak se loputa za dovod zraka razlicno odpira in tako ustvarja razlicno povrsino pretoka. Menda BMW-jevi motorji uporabljajo to...loputa je med voznjo naceloma vedno odprta in se uravnava glede na sesalni cikel motorja oz. valja...no vsaj delali si na nekem takem projektu.
ne trdim, da je dobesedno tako, mislim pa da je bila ena taka fora.
enarf je napisal/-a:No, tudi sam sem pozabil nekaj dodat: če je filter povsem na koncu sesalne cevi potem velja kar je povedal Lisko. Če je ta fiksno pritrjen in vodi do njega sesalna cev katere dolžina naj bi bila vprašanje potem je povsem vseeno. Variante so tri (od najboljše do najslabše):
- filter odprt in povsem na koncu, vanj direktno doteka hladen zrak (beri: filterje izpostavljen ali skoraj povsem izpostavljen zunanjemu zraku)
- filter povsem zaprt, čez njega neprodušno poveznjena CAI cev, ki pelje do zunanjosti (tako ima recimo Pugi) - nekoliko zadušen zvok
-filter odprt, DO njega pelje cev in nanj piha hladnejši zrak iz cevi, ki je potegnjena do zunanjosti. Zvoka je sicer več, vendar zrak samo piha na filter kar pomeni, da motor sesa tudi ves okoliški, torej segret zrak....
Ahhhhhhhhhh....a je zdej konec??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov