swiftrider je napisal/-a:Pajsar če ena kurčeva mazda nos prenese bo pa tud škoda tole...
Jst sm tud mogoče mal skeptičen kar se tega tiče, ampak držim pesti da bi venomu ratal. Ne pa lol, pa gor dol...
Lp, Swiftrider
O tem sploh še nisem razmišljal ali bi Škoda prenesla 1.8T al ne.
Skeptičen sem bil že ob misli, da bo sploh mašinko dal not in bo zadeva delovala.
Ne rečem, da se ne da (da se vse), lahko pa rečem, da si eni kle gor na temle forumu to mal preveč na izi predstavljajo. In to sami taki, ki jim recimo že odstarnitev nalepke iz avta al pa menjava gume na cesti dela težave.
Motor zamenjat ni tko na izi kakor se to sliši. Pa tud če paše vse šravf na šravf.
Ampak to vejo samo tisti, ki so se že kdaj spustili v kakšen podoben projekt.
Še bolj LOL pa se mi je zdelo, da tipček že zdej išče gume za potem, ko bo motor not.
To bi lahko primerjal s tem, da pri gradnji hiše najprej začneš gruntat na kakšen način boš pokril dimnik. Al pa da že iščeš okrog material za ADAPTACIJO podstrešja, ki ga je potrebno zamenjat čez 20 let.
Glede tega, ali bo Škoda zdržala al pa ne, pa rajš ne bom. Iz unih cca 80 PS na 150 PS turbo ni tako majhen korak, ki ne zahteva le menjavo bremz in stuff, ampak je potrebno kaj naredit tudi na šasiji. Sploh pri teh novejših avtih, ki so po večini narejeni čist na knap, kar pomeni, da niso predimenzionirani ampak se špara prav povsod.
To je moje mnenje, bo pa čas pokazal, kaj bo.