Demo je napisal/-a:V kratkem bomo s kolegi kupili verjetno Yugeca 45 Koral![]()
Pa glede na to da je tak avto med drugim tudi odličen pripomoček kako se učiti kako deluje mašina ker teorija ni vse, se bomo kasneje spravli mašino tud razdrt in se malo pohecat kar se tiče tuninga. In ravn zato sem to vprašal kar v tej temi da ne bom za vsako stvar odpiral nove.
No in ker sem še čisti laik kar se določenih stvareh tiče, me zanima nekaj glede širjenja kanalov. Če mi kanale poširimo je potem potrebna tud menjava ventilov? Men se zdi nekak logično da ja, edin če so že obstoječi ventili večji da tudi ob večanju kanalov le te lepo pokrijejo. Pa če večamo sesalne ventile sklepam da je potrebno potem tud izpušne.
No res se ne spoznam tolk na to in kar lahko sklepam je samo moje teoretično znanje, zdej se bi rad pa čimveč naučil tud v praksi.
Sej veste da sem vas že kar nekajkrat spraševal kar se tehnike in tega tiče in sem vesel da si niste mislni kaj bo 16-letn mulc šaril po mašiniIn ste mi lepo vse razložili.
Aja pa včasih se zamislim in se vprašam če nisem jaz malo šole zamešal in bi mogel iti na strojno
Demo je napisal/-a:@ Pero: ja sej če ti čisto po pravici povem sem že pozabil al je 45 al 55 ker smo šli s frendi ga že lani gledat kle od enga k je bliz doma, pa smo potem skor zastonj dobili katro tko da smo tisto vzeliIn od leni sem že pozabil a je 45 al 55, itak nam ga model proda za 5k z akumol. vred.
Kakšne razlike pa so med 45 in 55 razen v velikosti prostornine?
Ker nevem za kaj se bi odločli da bi ga tunirali, kako že nekateri "vežejo" medseboj koloteke za boljšo lego?
No pa še kakšna ideja o tuningu bi prav pršla, glede na to da smo vsi še več ali manj laiki, ravn zato smo si izbral avto v vrednosti za 5k da ne bo prevelika izguba če kej preveč zajebemo
fastfury je napisal/-a:Bom jz kr tuki vprašal, da ne bom brez eze poste nabijal. Torej jz imam podoben motor oz. ravno tako 1.3 efi sam, da je v Ibizi in je od VW. Zanima me pa naslednje, (ker sam ne znam šraufat):
1. a kdo pozna koga, ki bi lahko mojemu motorju vdahnu kakšnega konja več pa kolk bi bla cena (recimo od do)
2. ker poznam enga dobrega mehanika pa magar kaj bi moru nabavit pa kolk bi bla cena za te komponente (vsaj okvirno) pa bi pol mehanika zaprosu, da mi to vgradi
Hvala za odgovore
P.S. vem, da se še bolj splača avto prodat pa kupit močnejšega
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov