Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash So apr 12, 2008 7:09 pm

lep pozdrav!
da ne odpiram nove teme, me zanima koliko je cena za vse 4 amortizerje ce jih dam vugi strsat in obnovit, ter skrajsat?men zadn desn amortizer dušo spusca, pa mi je v ovinkih avto ko ladja! pa me zanima, ce je kul da ga dam strsat in obnovit vse 4 amortizerje, ter ce jih lahko vuga al pa kdo tudi skrajsa, da bi bil avto se nizji? koliko je dela, a se mi splaca tja pelat pa pocakat? al po posti poslem?
hvala vam za vse podatke!
lp slash
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
litlleracer
Novinec

Kraj: ilirska bistrica

Napisal/-a litlleracer So apr 12, 2008 7:33 pm

ziv
mene pa zanima ce se da tršat tudi plinske amortizerje?
dela tudi to vuga?
al se sploh neda?
....so just trust me........let me drive.......

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So apr 12, 2008 9:27 pm

tmtslash je napisal/-a:lep pozdrav!
da ne odpiram nove teme, me zanima koliko je cena za vse 4 amortizerje ce jih dam vugi strsat in obnovit, ter skrajsat?men zadn desn amortizer dušo spusca, pa mi je v ovinkih avto ko ladja! pa me zanima, ce je kul da ga dam strsat in obnovit vse 4 amortizerje, ter ce jih lahko vuga al pa kdo tudi skrajsa, da bi bil avto se nizji? koliko je dela, a se mi splaca tja pelat pa pocakat? al po posti poslem?
hvala vam za vse podatke!
lp slash

ce bos krajsau amortizerje avto nebo nic nizji!!
to se je ze tokrat na forumu povedal da ze ptice civkajo to.
kok je cena ne vem,vendar nekateri niso najbolj zadovoljni z vugo.da naredi pretrde.(vem da se to zmenis z njim kok trsi naj bojo)ampak vseen.
cena pa tut mene zanima sam ce mogoce ve kdo kok racuna amortizer za to?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne apr 13, 2008 12:30 pm

torej ce hocem dodatno nizanje, bo treba spet druge fedre nt dat? ni kake druge resitve? kdo vse pa se to dela v sloveniji? js pac za vugo vem, ker se je ze nevemkolkokrat povedalo da to pac on dela!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne apr 13, 2008 12:36 pm

Prestaviš šalčke dol in bo ziher nižji.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks To apr 15, 2008 5:11 pm

pri amortizerju je cena cca 160eur za tršanje, če hočeš še nižanje pa +20%
pri vugi pa je prijatu dal 120 al 130eur, pa se mi zdi da z montažo vred

nej pove še kdo za 100%

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To apr 15, 2008 5:39 pm

Hm Turnšek bo dražji, pred leti ko sm spraševal je blo cca starih 60.000, torej 250eur.
Vuga pa je naredil za skoraj 1/3 te cene. +sploh se splača če ti zravn še fedre menja (kjer je običanja montaža +40eur)

Jst sm z Vugo zadovoljen, nism edini, so pa nekateri tudi mel težave, vendar je pr Turnšku enaka zgodba. Na vsake tolk zadovoljnih ljudi, pride nekaj % ki so mel takšne in drugačne probleme..

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Napisal/-a daks To apr 15, 2008 5:50 pm

ne vem, 30.8.07 sem pisal turnšku, za clio 1.8 16v, mi je odpisal tko kot sem rekel, 160e(z ddv) + 20% za krajšanje... lohk pa da se spreminja cena glede na avto...

sam mam namen zdej peljat k vugi, predvsem zarad cene. kolk nej pa tršam? oz. bolš če vprašam, kolk so pa original športni trši od navadnih? sem jih mel in mi je blo zlo uredu. 20%?

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex To apr 15, 2008 6:46 pm

Sam k Vugi ne pelat.. Sicer ga ne poznam ampak kolikor sem bral, imajo nekateri kar precej slabe izkušnje z njim, medtem ko ima Amortizer veliko zadovoljnih strank.

Glej, jaz sem dal pred pol leta na P206 cca 350€ za Eibach sportline, nastavitev torzije in tršanje amortizerjev. Poceni ravno ni blo, tak drago pa spet ne če gledaš da je bla to cena z davkom, delom in homolomo vred. Pa še vse ti oni zrihtajo, že na tem sm neki prišparal ko se nism rabo 2x v LJ pelat ko je kr daleč. Za točno ceno lahko še pogledam račun v avtu, se je pa razlika v legi opazila že v prvem ovinku.

Za primerjavo: prej je bil avto nižan za 6 cm z nekimi noname fedri ter za 3 zobe nižja torzija, odkar sem dal rihtat Amortizerju se avto v ovinkih precej bolje drži (kljub temu da je prej bil nižji) in se ne odbija več toliko po luknjah, to pa ne vem al zard fedrov al mortizerjev. Je pa zdaj gor 15", kmalu pridejo 17" pa bom poročal kakšen občutek je, če bom opazo kaj razlike. V glavnem fajn je - nisem strokovnjak ampak mislim, da je dobr poštimal.

Naletel sem že na kar precej fušarjev, vendar morm reč da pr amortizerju fantje res obvladajo. Če se pa gre za 20-50€ razlike v ceni med Vugo in Amortizerjem mislim da ni kaj za razmišljat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To apr 15, 2008 6:50 pm

jst sm tut za vugo slisau da ne dela najboljs.da nardi pretdr avto(sj vem da to sam izberes)ampak govorim o drgacni trdoti.nevem ko bi opisau.
men je lev amortizer duso spustu pa mam u cetrtek narocen pr vugi obnovo dveh sprednjih je reku da z montazo okol 150 eur...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To apr 15, 2008 7:01 pm

abbe je napisal/-a:jst sm tut za vugo slisau da ne dela najboljs.da nardi pretdr avto(sj vem da to sam izberes)ampak govorim o drgacni trdoti.nevem ko bi opisau.
men je lev amortizer duso spustu pa mam u cetrtek narocen pr vugi obnovo dveh sprednjih je reku da z montazo okol 150 eur...

za golfa je NOV amortizer okol 70 €
tko da jst vem da ga ne bi dal obnavlat, konec koncev je vprašanje kakšno je sploh ohišje
podpis

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To apr 15, 2008 7:58 pm

neocodex je napisal/-a:Sam k Vugi ne pelat.. Sicer ga ne poznam ampak kolikor sem bral, imajo nekateri kar precej slabe izkušnje z njim, medtem ko ima Amortizer veliko zadovoljnih strank.

To vse pove :lol: :lol: takih in obratnih primerov maš 1000. Dejte probat pa pol govort. Velik je že odvisno od same znamke avtomobila in samega podvozja, kako se bo zadeva obnesla..

Čudeža od tršanih serijskih (itak olje) amortizerjev in nižjih vzmeti ne morte pričakovat. Je uredu zadeva (predvsem za vložek) do neke mere. Raje mal pršparat pa uzet konkreten paket od ene fajn firme. Zadeve niso več tolk drage. 600-800eur imaš že zelo dobre zadeve, kar pa spet ni tak vložek, če hočeš izboljšat lego na cesti..

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To apr 15, 2008 8:21 pm

lublancan je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sm tut za vugo slisau da ne dela najboljs.da nardi pretdr avto(sj vem da to sam izberes)ampak govorim o drgacni trdoti.nevem ko bi opisau.

za golfa je NOV amortizer okol 70 €
tko da jst vem da ga ne bi dal obnavlat, konec koncev je vprašanje kakšno je sploh ohišje

aja.kok pa stane nastavljiv od kw-ja ?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Napisal/-a daks To apr 15, 2008 8:43 pm

neocodex je napisal/-a:Sam k Vugi ne pelat.. Sicer ga ne poznam ampak kolikor sem bral, imajo nekateri kar precej slabe izkušnje z njim, medtem ko ima Amortizer veliko zadovoljnih strank.

Glej, jaz sem dal pred pol leta na P206 cca 350€ za Eibach sportline, nastavitev torzije in tršanje amortizerjev. Poceni ravno ni blo, tak drago pa spet ne če gledaš da je bla to cena z davkom, delom in homolomo vred. Pa še vse ti oni zrihtajo, že na tem sm neki prišparal ko se nism rabo 2x v LJ pelat ko je kr daleč. Za točno ceno lahko še pogledam račun v avtu, se je pa razlika v legi opazila že v prvem ovinku.

Za primerjavo: prej je bil avto nižan za 6 cm z nekimi noname fedri ter za 3 zobe nižja torzija, odkar sem dal rihtat Amortizerju se avto v ovinkih precej bolje drži (kljub temu da je prej bil nižji) in se ne odbija več toliko po luknjah, to pa ne vem al zard fedrov al mortizerjev. Je pa zdaj gor 15", kmalu pridejo 17" pa bom poročal kakšen občutek je, če bom opazo kaj razlike. V glavnem fajn je - nisem strokovnjak ampak mislim, da je dobr poštimal.

Naletel sem že na kar precej fušarjev, vendar morm reč da pr amortizerju fantje res obvladajo. Če se pa gre za 20-50€ razlike v ceni med Vugo in Amortizerjem mislim da ni kaj za razmišljat.

a lohk napišeš še posebej kaj je blo kolk, predvsem če odšteješ eibache me zanima?

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex To apr 15, 2008 9:26 pm

Jao mal prej sm bil v avtu pa sm pozabo pogledat :D bom pogledal jutr, pa napišem ;)

neocodex
Novinec

Napisal/-a neocodex Če apr 17, 2008 1:43 pm

Evo tako je blo:

Eibach Sportline spredaj = 132 €
Montaža, nastavitev torzije = 80 €
Tršanje = 98 €

Skupaj 310€ + 55€ za homolomo.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 27, 2009 6:40 pm

kaj pa avtocesta pravi na to? nekateri govorijo da pride avto pri večjih hitrostih v resonanco in začne avto trest

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 27, 2009 6:42 pm

prosim, da mi poveste vse negativne lastnosti tršanja amortizerjev. da je avto trši in da bolj možno blaži to vem, ampak ostale zadeve, ki niso čist po kmečki logiki :P naprimer obnašanje avta pri večjih hitrostih, predvsem na avtocesti.

prosim, da mi poveste tisti, ki imate s tem lastne izkušnje.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe mar 27, 2009 6:59 pm

...men je Amortizer racunu 130 € za dva amortizerja,s tem da je enega morau se skrajsat,pa se seveda trsau jih je sam newem za kok % in sm vec kot zadovoln :D ...sam dobre gume pa se nimas kj bat :D :vrum :vc :vc

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe mar 27, 2009 11:36 pm

RejmiK je napisal/-a:...men je Amortizer racunu 130 € za dva amortizerja,s tem da je enega morau se skrajsat,pa se seveda trsau jih je sam newem za kok % in sm vec kot zadovoln :D ...sam dobre gume pa se nimas kj bat :D :vrum :vc :vc

kako pa to, da ti je samo enega krajšal, če sta pa med seboj simetrična? pa zakaj ti ni tršal vseh štirih? a dva si že mel prej tršana? a to ti je samo zadaj tršal? no pač butasta vprašanja, sam pač se zanimam, ker razmišljam o tem :P
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov