Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne mar 12, 2006 9:40 am

Tisti, ki z avtom večkrat vozi hitro po avtocestah, ima najbrž na avtomobilu tut bolj "ulaufano" mašino in zato hitreje gre. Če se voziš samo po mestu pri nizkih obratih, enkrat na let greš pa na avtocesto, je jasno, da ti mašina ne bo šla maximalno hitro. Tko vsaj js mislim. Correct me if I`m wrong. Tukaj so malce v prednosti Ljubljančani po mojem, ki imajo na voljo precej "avtoceste" zastonj okoli svojega mesta in praktično vsak dan lahko divjajo po njej. :twisted:
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Ne mar 12, 2006 12:07 pm

Fifi, pretežno se peljem na daljših vožnjah (cca. 100 km). Imam pa pri zadnjem merjenju porabo 5,54 l/100km tako, da mislim da je to za twingota že kr vredu.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po mar 13, 2006 7:53 pm

No, se mi je zdelo, Twingo ima na relacijskih vožnjah brez težav porabo precej pod 6 litrov, če seveda ne divjaš. ;)

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po mar 13, 2006 7:57 pm

Ne da bi jest vedu.
Lp, Gašper

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Po mar 13, 2006 10:59 pm

2bad4u je napisal/-a:Ne da bi jest vedu.

Kaj ti ni jasn? :lol: Če avto voziš varčno, recimo okoli 70-90 km/h na relacijo v peti prestavi po na primer stari cesti od Lj do Kopra, se grem stavit, da povprečna poraba ne bo več kot 5.5 litra pri Twingotu pa še to sem najbrž rekel preveč. Pogoj pa je, da je z mašino vse OK in pa seveda(zelo pomembno!), da so gume dovolj napumpane(bolje preveč kot premalo za nizko porabo!).

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To mar 14, 2006 11:33 am

Aha
:lol:
Lp, Gašper

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi So mar 18, 2006 12:10 pm

fifi je napisal/-a:Js po novem prestavljam v mestu in na podeželju bolj po dieselsko(po kolegovih navodilih, ki pravi, da je ob takem prestavljanju najnižja poraba):

1. prestava speljem
2. prestava do 30km/h
3. prestava do 40 km/h, največkrat pri 40 km/h vozim v četrti, če je recimo omejitev do 40, sicer pa ponavadi četrto prestavo kar preskočim in v tretji pospešim do 50 ter direktno šaltam v peto
4. prestava do 50 km/h ponavadi maximalno, samo ponavadi jo kar preskočim, če pa je že ne preskočim, najkasneje pri 50 km/h ponavadi že šaltam v peto
5. prestava od vključno 50 km/h naprej, če hitrost pade do okoli 45 km/h, ponavadi kar v peti pospešim nazaj na nekaj čez 50 km/h sicer pa šaltam v nižjo

Zgornji način vožnje velja za mesto in podeželje. Na avtocesti pa šaltam takole:

3. prestava od 30 km/h pospešim do nekje 50-60 km/h
4. prestava 60 km/h do nekje 90-100 km/h
5. od 90-100 km/h naprej

Takšen način vožnje omogoča motor mojega Twinga(1.2, 8v), ki ima največji navor(93 NM) že pri 2500 obratih. Kakšno porabo bo ta stil vožnje prinesel bom šele videl ob naslednjem tanku, ko se malce dvignejo temperature in ko bom imel cel tank normalno napolnjene gume(do nedavnega jih namreč nisem imel). Sevnican, koliko pa tebi žre ob tvojem stilu vožnje? Če si iz Sevnice najbrž ne voziš prav veliko po mestu(za razliko od mene, ki se vsaj pol tanka vozim po LJ) in bi zato povprečna poraba morala biti okoli 6 litrov(lahko tudi manj ob daljših relacijah), pozimi mogoče okoli 6.5, koliko pa dejansko imaš pa veš seveda le ti in lahko deliš z mano, ker me zanima. ;)

No, zdaj že lahk povem, da sem imel s svojim Twingičem ob zgornjem prestavljanju povprečno porabo okoli 6,15 litra na 100 km, vozil sem se pa skoraj izključno po Ljubljani z nekaj kratkimi relacijami v bližnjo okolico! Večina voženje je bila opravljenih z mrzlo mašino, ki se včasih niti ogrela ni, ko je bilo že konec vožnje. Ni slabo za zimski čas, ko so bile včasih v LJ temperature še vedno krepko pod ničlo. Koliko pa vam kej Twingo žre na avtocesti pri povprečni hitrosti okoli 130 km/h? Recimo, da še napišete vrsto motorja(8v ali 16v), po mojem bi se morala tu bolj izkazati novejša 16v različica z nižjo porabo.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov