2bad4u je napisal/-a:Ne da bi jest vedu.
fifi je napisal/-a:Js po novem prestavljam v mestu in na podeželju bolj po dieselsko(po kolegovih navodilih, ki pravi, da je ob takem prestavljanju najnižja poraba):
1. prestava speljem
2. prestava do 30km/h
3. prestava do 40 km/h, največkrat pri 40 km/h vozim v četrti, če je recimo omejitev do 40, sicer pa ponavadi četrto prestavo kar preskočim in v tretji pospešim do 50 ter direktno šaltam v peto
4. prestava do 50 km/h ponavadi maximalno, samo ponavadi jo kar preskočim, če pa je že ne preskočim, najkasneje pri 50 km/h ponavadi že šaltam v peto
5. prestava od vključno 50 km/h naprej, če hitrost pade do okoli 45 km/h, ponavadi kar v peti pospešim nazaj na nekaj čez 50 km/h sicer pa šaltam v nižjo
Zgornji način vožnje velja za mesto in podeželje. Na avtocesti pa šaltam takole:
3. prestava od 30 km/h pospešim do nekje 50-60 km/h
4. prestava 60 km/h do nekje 90-100 km/h
5. od 90-100 km/h naprej
Takšen način vožnje omogoča motor mojega Twinga(1.2, 8v), ki ima največji navor(93 NM) že pri 2500 obratih. Kakšno porabo bo ta stil vožnje prinesel bom šele videl ob naslednjem tanku, ko se malce dvignejo temperature in ko bom imel cel tank normalno napolnjene gume(do nedavnega jih namreč nisem imel). Sevnican, koliko pa tebi žre ob tvojem stilu vožnje? Če si iz Sevnice najbrž ne voziš prav veliko po mestu(za razliko od mene, ki se vsaj pol tanka vozim po LJ) in bi zato povprečna poraba morala biti okoli 6 litrov(lahko tudi manj ob daljših relacijah), pozimi mogoče okoli 6.5, koliko pa dejansko imaš pa veš seveda le ti in lahko deliš z mano, ker me zanima.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov