CupraR je napisal/-a:Bofica je napisal/-a:Jest mam 2.0 TDI Skoda Octavia2, masina je ista kt pr Audi, WV, Seat. Pa sm jo pelou u pondelk cipat. Original ma kao 140KM na papirju, na valjih je pa pokazal 157Km, pol so mi ga pa cipal, pa mam zdej 190KM zmerjenih na valjih. Poraba prej je bla relacije okol 6 (najmanj 5,2), ce sm ga pa prtiskou pa med 8 in 9. Zdej z cipam je pa poraba nekje okol 7, ce ga obcasno prtisnem na polno, ce bi ga pa dal casa prtskou na polno bi pa blo hitr okrog 10 al pa se vec. Nism pa se probou kok je ce bi dal casa vozu "sparovno".
Cipal sm pa pr CarInvent, pa loh sam pohvalm. Sicer mam sele par dni cipan, sam utis k ga mam od njih je vec kt pozitiven.
Tolk o tem kolk pa tm točne valje![]()
![]()
da novš presenečen ko boš k RSR u peljal mert da ti bo enen 170 pokazal
damjan je napisal/-a:DRAGI moj JUGO GVX si iz črnomlja.......
lej meni je zelo žal če nisi sposoben prebrat temo od začetka do konca......
raje se vzdrži takih komentarjev al pa prej preberi vse poste......
JA GOVORIMO O DIZLU......ČE ti še ni poteglno....
IN prav rad bi vedel kolk avtov si že mel na razpolago za vozit in s kolkimi si se res pelau da take stvari bluziš?
nevem kaj je narobe s porabo povprečja 6.9 litra za dizelski motor z 150 hp in z vožno do metlike in nazaj do največ 140 kmh......
ZA TEBE DRAGI SAZO pa velja isto......
mel je kolega ibizo cupro in je mela povprečje tam okol 9 litrov......
ti yugo že veš o kom govorim (aco ki ima zdj integro)........
pa ne primerjaj passata in ibize......saj je že v teži velika razlika
ga-ma je napisal/-a:valji pri Avtoelektroniki so čist točni, glede RSRjevih sploh ne bom komentiral.Ker ste smešni s temi izjavami.
sam sem peljal svojega megana II 1.9 dCi čipanega na 5 valjev po evropi, pa še k www.chiptuning.si, pa so ble razlike minimalne.
tovarne napisejo pri turbodizlih manjše cifre kot jih ima avto dejansko. Tud moj megan je imel namesto 120 konjev že serijsko 132 konjev.
Zadnjič je bil pri www.chiptuning.si en Polo 1.9 TDI 130 konjski, pa je mel ze serijsko 153, po preprogramiranju pa celih 175 konjev.
Če kdo ne verjame nej se gre pa peljat en krog s tem avtom, pa se bo sam prepričal![]()
@CupraR lahko pelješ avto od Bofice še na valjke k RSR pa se bos sam prepričal kako pa kaj.Avto je pridobil iz 157 serisjkih na 190, torej +33 konjev, to sam veš da je več kot realna številka in povsem "zdrava" za motor.
@bofica: ob istem režimu vožnje kot prej avto žre manj kot serijski, seveda pa ob tiščanju naraste tudi poraba, samo mislim da se ti ob nasmešku na obrazu zdi smešnih tistih 225 sit za liter dizla več
Če koga zanima kej več o valjih, ki jih uporabljajo v Avtoelektroniki:
http://www.dimsport.com/download/MANUALE_(Italiano).pdf
DrMr je napisal/-a:... mene samo zanima, če je kdo od pozvanih pri meritvah na istem avtu spremenil pritisk v gumah, dodal spredaj dodatno obtežitev, menjal gume (tip ali na zimske), izklopil ventilator,... in se iz tega kaj novega naučil, ali pa takšne rezultate obvladajo in uporabljajo samo interno, za špekulacije in zavajanje... res me zanima njihova obrazložitev in mogoče bi bil dobrodošel kakšen primerjalni test,... jaz se takoj prijavim, da moja vozila stestirate...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov