Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jan 06, 2006 5:27 pm

Ja če greš sam čipat k npr. RSRu, izgubiš garancijo. Simpl kot pasulj.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Pe jan 06, 2006 8:00 pm

Sh3bO je napisal/-a:Ja če greš sam čipat k npr. RSRu, izgubiš garancijo. Simpl kot pasulj.

Bolje rečeno: če greš k bilokateremu SLO tunerju

Lp,

Uporabniški avatar
Svasko
Nov uporabnik

Kraj: Vinica

Napisal/-a Svasko Pe jan 06, 2006 10:42 pm

Cloud meni je to tud rekl trgovec ko sm kupil golfa V tdi, tk da splashu verjamem. Trgovec je sprva govoril o čipu, sm ko sm ga vprašal je reku da se da to sm z računalnikom naredit in da to lahk npr. na 1. servisu nardimo . Jea komaj čakam

P.S.: Ej vi z golfi! Kdo je dal na golfa ZENDERove odbijače. Zanima me. Ja bi dal prednjega. Prosim slikce, če ma kdo. Hvala :)

Cloud
Nov uporabnik

Napisal/-a Cloud So jan 07, 2006 3:01 am

Mene zanima na katerem servisu oz. kje!
Da vidim ce se da kej zmenit... 8)

Uporabniški avatar
Svasko
Nov uporabnik

Napisal/-a Svasko So jan 07, 2006 10:42 am

Men osebno Avtohiša Slak v Trebnjem :D

Cloud
Nov uporabnik

Napisal/-a Cloud So jan 07, 2006 2:42 pm

Kul!!
Kolk bos placal?
Pa kaj glede garancije?
Na kolko KM pa ti ga bo dal?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So jan 07, 2006 3:47 pm

Ja to mene tut zanima če ti kr na servisu dajo čip not kolk to stane :D
Morm kolega na servisu mal podregat kaj je z tem :D
Drgač pa kot je ZvoneCH reku so tut men rekli na servisu da z mojim računalnikom če baje ni problemov in tut če bi motor ali elekrtonika crknila se pač software na novo naloži torej nazaj na tovarniške nastavitve :D pa naj majo pl garancijo nekje v r**i
če je to res naj kdo potrdi :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Po jan 09, 2006 6:52 pm

Svasko je napisal/-a:Cloud meni je to tud rekl trgovec ko sm kupil golfa V tdi, tk da splashu verjamem. Trgovec je sprva govoril o čipu, sm ko sm ga vprašal je reku da se da to sm z računalnikom naredit in da to lahk npr. na 1. servisu nardimo . Jea komaj čakam

P.S.: Ej vi z golfi! Kdo je dal na golfa ZENDERove odbijače. Zanima me. Ja bi dal prednjega. Prosim slikce, če ma kdo. Hvala :)

Tole kar so ti rekli na servisu so navadne buče. S testerjem VAS 5051 ni možno v 90KS Golfa naložiti program od 105KS. Možno je samo nadgraditi obsoječi software z novejšo verzijo če le-ta obstaja.
Lahko da imajo pri Slaku kak dogovor z lokalnim tunerjem. Sami ne morejo nič narediti. Vse skupaj diši na cenene marketinške metode prodajalcev - vse obljubijo samo da prodajo vozilo.

Lp,

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po jan 09, 2006 7:06 pm

VAG_mehatronik tle si pa ti mal zbluzu.Poglej avtohiša drev v drešinji vasi ti lahko enako kot RSR tunajo avto clo majo kao posredništvo :D tak da če nea veš pol ne pisat kdo je pa reku da nima Slak tut takega programa da lahko tuna mogoč ga pa ma pa to dela tut sam no ja..........
http://www.avtoelektronika.com/opodjetju.html
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

jakojako
Nov uporabnik

golf V

Napisal/-a jakojako To jan 10, 2006 8:50 am

ma kdo čipanega tega golfa ?kak se kaj obnaša motor ,ker jaz ga mislim dat čipat

lp

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jan 10, 2006 9:46 am

nč pametnga nism zvedu iz te teme....lepo bi blo če bi kakšen novinar napisal članek o tej temi, ga podkrepil s kakšnimi papirji, in točnimi podatki uvoznikov različnih znamk in pa zanimivo bi blo naredit kakšen vzporedni supertest čipanega avtomobila in nečipanega in potem primerjavo obrabe delov....sam pomoje bo to prej v kakšni hrvaški avto reviji...

Če ma kdo uradne podatke, oziroma če je kdo pri moči spacat skupaj mejl ter ga poslat uvozniku, bi mu bil zelo hvaležen

Uporabniški avatar
Svasko
Nov uporabnik

Napisal/-a Svasko To jan 10, 2006 8:06 pm

VAG_mehatronik, malce zgrešena teorija. Avto je bil že kupljen, ko sm ga to vprašal. Sicer smo se sprva pogovarjali o čipu, ampak polj sm ga vprašal in je rekl, da se to da nardit pri njih in to oni delajo ne pa kak tuner. Rekl je, da sm priključi računalnik gor in 10- 20 minut pa je. Brez čipa! :D
Jaz se v to res ne razumem, sm majkemi :lol: da je to rekel in tud močno upam da je res. Cene pa ne vem.

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik To jan 10, 2006 8:37 pm

seat je napisal/-a:VAG_mehatronik tle si pa ti mal zbluzu.Poglej avtohiša drev v drešinji vasi ti lahko enako kot RSR tunajo avto clo majo kao posredništvo :D tak da če nea veš pol ne pisat kdo je pa reku da nima Slak tut takega programa da lahko tuna mogoč ga pa ma pa to dela tut sam no ja..........
http://www.avtoelektronika.com/opodjetju.html

Pazljivo preberi kaj sem jaz napisal.
Napisal sem, da s tovarniškim testerjem VAS 5051 ni možno "tunanje" iz 90KS na 105KS. Napisal sem tudi, da je možno da to naredi za njih oz. pri njih nek tuner. Sami s testerjem tega ne morejo nardit. Torej gre pri vsej stvari za klasičen chiptuning, ki nima nobene zveze s tovarno in se tudi vidi na kanalu 26.
Verjemi mi, da tester VAS 5051 poznam globoko v detajle. Veliko bolj kot razni Slaki in ostali serviserji.Poznam pa tudi Slakovo osebje v delavnici. Bom jutri malo poklical v Trebnje, da vidimo kaj je res na stvari.

Lp,

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Re: golf V

Napisal/-a ga-ma Sr jan 11, 2006 12:44 pm

---
Zadnjič spremenil ga-ma, dne Če jan 12, 2006 9:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

VAG_mehatronik
Nov uporabnik

Napisal/-a VAG_mehatronik Sr jan 11, 2006 9:48 pm

VAG_mehatronik je napisal/-a: Bom jutri malo poklical v Trebnje, da vidimo kaj je res na stvari.

Lp,

Danes sem poklical fante iz slakove delavnice. Tisti, ki bi pri njih to eventuelno lahko naredil oz. obvlada tester o tem ne ve nič. Rekel je, da vse zainteresirane stranke pošljejo direktno na RSR.
Je pa tudi res, da je pri njih zaposlen en relativno "frišen" trgovec, ki se dela precej pametnega o stvareh o katerih dejansko nima blage veze.

Lp,

Uporabniški avatar
Svasko
Nov uporabnik

Napisal/-a Svasko Če jan 12, 2006 1:08 pm

No polj pa nejlepša možnost odpade.:( Seveda, če je to vse res kar praviš :? . Polj bo pa treba fuknit velke dnarce. Jst ga bom na servisu ponovno vprašal in če mi to nardi je Maajka :lol: .

P.S.: Ja a ste ugotovili, kaj se polj zgodi z garancijo? :roll:

diabolik
Nov uporabnik

Napisal/-a diabolik Če jan 12, 2006 1:54 pm

Ne vem, a ste sami osnovnošolčki kle gor al kaj?Normalno, da po čipanju SPLOŠNE GARANCIJE NI!!!.Tista garancija, ki vam jo da npr. RSR pa se nanaše le na določene sklope. (motor, menjalnik,...) Vsaj tako si jst to predstavljam.Zakaj potem sploh prodajajo 140km tdi?Vse, ki bi si želeli 140km bi torej prodajalec poslal najprej po novega golfa 90 km tdi nato pa še na čipanje,.in še garancija ostane.....Pravljice....

diabolik
Nov uporabnik

Napisal/-a diabolik Če jan 12, 2006 1:57 pm

Pa še glede ABT-ja.To ni tovarniški tuner od Vag-a.Je pač specializiran tuner za audi,vw,škoda,...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če jan 12, 2006 1:59 pm

diabolik je napisal/-a:Ne vem, a ste sami osnovnošolčki kle gor al kaj?Normalno, da po čipanju SPLOŠNE GARANCIJE NI!!!.Tista garancija, ki vam jo da npr. RSR pa se nanaše le na določene sklope. (motor, menjalnik,...) Vsaj tako si jst to predstavljam.Zakaj potem sploh prodajajo 140km tdi?Vse, ki bi si želeli 140km bi torej prodajalec poslal najprej po novega golfa 90 km tdi nato pa še na čipanje,.in še garancija ostane.....Pravljice....

na rsr dajo garancijo na čipanje, ne pa na motor, turbino, menjalnik....
sam to je tko če kupš tuning box ga odklopš in greš na servis
če maš probleme pa rsr čipanje greša pa k njim, ti povozjo program in greš na servis

tko garancija recimo je, ni pa lih legalno
sej tud na servis se "zgodi" da ti povozjo čipan software in pol greš na rsr in ti ga na nou naložijo

original nima auto 140 konjeu ker obstajajo cestniski razredi in zavarovalne premije ki so različni glede na moč in kubaturo
podpis
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov