Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

čip

Napisal/-a enrique So mar 18, 2006 4:36 pm

Pri nas mamo golfo 4 iz 115 na 150, in smo ga dal čipat pri 75.000km, in je že po nekaj km šla turbina, res da sem peljal po AC malo hitreje in se mi je pri pospeševanju pri cestniski postaji samo pokadil, ker je turbina spustila, zdej mamo pa novo turbino not ta je pa za malenkost bolj glasna.Čipan avto je treba znat vozit, tud preden avto ugasneš da počakaš še kakšno minutko da se turbina ohladi...

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So mar 18, 2006 4:42 pm

če je pa tk lexus pa naj vsi hodim poeš bo še najbolš potvojih besedah
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique So mar 18, 2006 4:57 pm

road dewil je napisal/-a:če je pa tk lexus pa naj vsi hodim poeš bo še najbolš potvojih besedah

za tole prebrat pa rabiš že podnapise!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So mar 18, 2006 5:47 pm

okej sm sam napisu svoje mnenje
eni so res slepi k mi pišejo da kake vn mečem
no jst mam vr6-ko brez klime. in zakva nimam klime, prvič bi zgubi mal na moči motorja, drugič bi mi piu še več bencin, tretjič ko se klima pokvar (kompresorček) te veliko stane- in zdej mal razmislte a boste res dal dnar za to use, mal se zamislte nad sabo, res pa je kdor ma dnar ma dnar (jst nism magnatar) in ne se spraulat spet name čš kake prbijam taka je pač resnica
aja pa tile gps-i pa računalniki na touchscreen to je use brezveze
in kva sm še ugotoviu? zdej ko ugrajujejo neke sisteme proti zdrsavanju, nagibanju in use kar je u človeški domišliji, s tem ti proizvajalci pokažejo da lahko ovinek spelješ še hitreje in bolj varno, sori sam kle so važne gume,karoserija, vzmetenje use je pa važno od voznika se hoče ubit al pa lepo pelat kokr so ga naučil u auto šoli
to je spet samo moje mnenje in vem da vs je večina nrdila sredno šolo kjer ste mel tut psihologijo
proizvajalci uporablajo psihologijo
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

Napisal/-a enrique So mar 18, 2006 5:51 pm

lexuss je napisal/-a:okej sm sam napisu svoje mnenje
eni so res slepi k mi pišejo da kake vn mečem
no jst mam vr6-ko brez klime. in zakva nimam klime, prvič bi zgubi mal na moči motorja, drugič bi mi piu še več bencin, tretjič ko se klima pokvar (kompresorček) te veliko stane- in zdej mal razmislte a boste res dal dnar za to use, mal se zamislte nad sabo, res pa je kdor ma dnar ma dnar (jst nism magnatar) in ne se spraulat spet name čš kake prbijam taka je pač resnica
aja pa tile gps-i pa računalniki na touchscreen to je use brezveze
in kva sm še ugotoviu? zdej ko ugrajujejo neke sisteme proti zdrsavanju, nagibanju in use kar je u človeški domišliji, s tem ti proizvajalci pokažejo da lahko ovinek spelješ še hitreje in bolj varno, sori sam kle so važne gume,karoserija, vzmetenje use je pa važno od voznika se hoče ubit al pa lepo pelat kokr so ga naučil u auto šoli
to je spet samo moje mnenje in vem da vs je večina nrdila sredno šolo kjer ste mel tut psihologijo
proizvajalci uporablajo psihologijo

...ti bi pa verjetno še zmrzovalno skrinjo eskimu prodal!

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Napisal/-a lexuss So mar 18, 2006 5:54 pm

haha ja seveda
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 22, 2006 3:23 pm

Kok se kej splača čipat N/A motorje?
npr: moj 2.8 motor, ker nikjer nism zasledu kolk moči dobiš, vem da ni tko gromozanska kokr pri turbotih, sam je čipanje še vseen pocen vrjanta za pridobitev kakšnega konja.
Če kdo ve, ampak res ve! ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr mar 22, 2006 4:03 pm

@Bel-Tirid:Po moje se ti ne splača mogoč bi dobu ven max10-20hp sam bi mogu še kaj fruzga menjat sam čip nebi kaj dost pomagal tko,da se tut cenovno ne splača če mene vprašaš
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

AUDI21
Nov uporabnik

Napisal/-a AUDI21 So mar 25, 2006 4:30 pm

Ja js ne vem vec kaj tuki gor eni bluzite, tm eden je napisu, da crknejo avti takoj po chipanju, al pa po 100km js sm mel seat leon 110 pa sm mel chipanga, sm ga tiscal mrzlega, ugasal vrocega an AC skos gas do konca in ga teral, edino kar je blo po chipanju je da je vec kadil zadaj nic drugega. No in tako mi je zdrzal 120k km dokler ni bil totalka (verjetno je biu kriv chip :D ) chipan pa je bil 70k km.
Zdaj pa mam audija pa ga bom isto chipal u ponedeljek edino kar je res nujno, je to da imas zelo dobro OLJE.
Fotr ma pa toledota seata 2002 letnik pa ma isto chip notr ze 80k km pa tud vse kull on pa se dobrga olja nima, k se mu j*** za avto. (pa isto ga goni mrzlega pa nic ne pazi).
Na sreco, sem imel ze 4 TDIje, pa mi ni sla niti ena turbina, baje grejo samo tiste turbine ki niso 100% narejene, kar pomeni da imajo zlitino napacno razporejeno in pocijo po zili, ko se ohlajajo ampak ce si jih chipal al pa ne, moj kolega je mel A3 TDI nic chipan pa ga je full cuval sploh ga ni tiscal pa nic, pa mu je sla turbina.
Sem pa slisal za nekatere primere ki so na RSRu prevec navil svoje motorje na leonih iz 110KM na vec kot 150KM so se pa jim stopili bati v bloku, ampak turbine so bile OK.
Meni osebno se mi zdi boljsi un chip ki ga das naknadno notr kot eno skatlico, ker lahko reguliras moc motorja in ga ne obremenis prevec, pa se ko ga prodajas ga lahko ven uzames.
Prodam AUDI A4 1.9 TDI (130KM) 2003 S-line oprema 115k km

Uporabniški avatar
ILE
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ILE To mar 28, 2006 10:59 am

AUDI21 je napisal/-a:Ja js ne vem vec kaj tuki gor eni bluzite, tm eden je napisu, da crknejo avti takoj po chipanju, al pa po 100km js sm mel seat leon 110 pa sm mel chipanga, sm ga tiscal mrzlega, ugasal vrocega an AC skos gas do konca in ga teral, edino kar je blo po chipanju je da je vec kadil zadaj nic drugega. No in tako mi je zdrzal 120k km dokler ni bil totalka (verjetno je biu kriv chip :D ) chipan pa je bil 70k km.
Zdaj pa mam audija pa ga bom isto chipal u ponedeljek edino kar je res nujno, je to da imas zelo dobro OLJE.
Fotr ma pa toledota seata 2002 letnik pa ma isto chip notr ze 80k km pa tud vse kull on pa se dobrga olja nima, k se mu j*** za avto. (pa isto ga goni mrzlega pa nic ne pazi).
Na sreco, sem imel ze 4 TDIje, pa mi ni sla niti ena turbina, baje grejo samo tiste turbine ki niso 100% narejene, kar pomeni da imajo zlitino napacno razporejeno in pocijo po zili, ko se ohlajajo ampak ce si jih chipal al pa ne, moj kolega je mel A3 TDI nic chipan pa ga je full cuval sploh ga ni tiscal pa nic, pa mu je sla turbina.
Sem pa slisal za nekatere primere ki so na RSRu prevec navil svoje motorje na leonih iz 110KM na vec kot 150KM so se pa jim stopili bati v bloku, ampak turbine so bile OK.
Meni osebno se mi zdi boljsi un chip ki ga das naknadno notr kot eno skatlico, ker lahko reguliras moc motorja in ga ne obremenis prevec, pa se ko ga prodajas ga lahko ven uzames.

Smilijo se mi dizelcki, kateri teb v roke pridejo :roll:
Audi A3 1.9tdi

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To mar 28, 2006 11:06 am

POol pa kup rabljenega dizla od takega pacienta, ja jest ne vem, osebno nebi niti atmosferskega motorja tišču u smrt mrzlega tako kot ti turbo dizla HALLO, pa ti ustan ob polnočli in pejt laufat na polno....

Meni se ne smilijo avti ki jih vozi ampak revček ki takega dizla kupi in misli da ga čuva :evil:
Zadnjič spremenil subi92, dne To mar 28, 2006 11:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To mar 28, 2006 11:09 am

Bel-Tirid je napisal/-a:Kok se kej splača čipat N/A motorje?
npr: moj 2.8 motor, ker nikjer nism zasledu kolk moči dobiš, vem da ni tko gromozanska kokr pri turbotih, sam je čipanje še vseen pocen vrjanta za pridobitev kakšnega konja.
Če kdo ve, ampak res ve! ;)

bencinar ali dizl?
dizla se splača
bencinara N/A pa se najbol ne splača čipat...baje

Uporabniški avatar
piment
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Seat leon novi CHIPANJE

Napisal/-a piment To maj 30, 2006 10:56 am

Pozdravljeni
Jz mam pa eno drugo vprašanje. Je morda že kateri slišal da v celju en gospod Samo opravlja iste posege, kot pri rsr v ljubljani ali pri chiptuning. Isto vnese nove podatke v rač. avtomobila ter isto poveča moč iz 105 na 140KM. Zanime me če ma kateri izkušnje z njim? Namreč je enkrat cenejši.
Priponke
MVC-021F.JPG
Zadnjič spremenil piment, dne To maj 30, 2006 12:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To maj 30, 2006 11:11 am

piment je napisal/-a:...kot pri srs v ljubljani ali pri shiptuning. .

LOL, še mal pa bomo meli tud sheeptuning v Lj. :D:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
piment
Nov uporabnik

Napisal/-a piment To maj 30, 2006 11:32 am

Oprosti ker nismo vsi taki računalniški geniji za pisanje kot ti :oops: Prosil bi samo za en pošten odgovor nič drugega

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To maj 30, 2006 12:05 pm

OK, jaz osebno nebi vozil svojega voza k nekomu, za katerega se ne ve ali naredi chiptunig dobro al ne. Parametre motorja lahko spremeni vsak, ki ima primerno elektroniko za tak poseg, vprašanjeje le kakšen bo novi program. Če ne bo preizkušen (na valjih, na identičnih motorjih,...) ti lahko zelo hitro zajebe motor.

Jaz bi se odločil za enega preizkušenega tunerja, ki ti zadevo naredi kvalitetno pri tem pa se mi zdi, da ti nudi tudi neko garancijo. V to zadnje nisem prepričan.

http://chiptuning.si/
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
piment
Nov uporabnik

Seat leon novi CHIPANJE

Napisal/-a piment To maj 30, 2006 12:42 pm

Pri njem sem pred leti kupil tuning box. Ne vem kako se temu drugače reče. Kjer sam korigiraš konje. Zadevo sem imel v dveh avtomobilih in je delala super. To sem kupil pred 6 leti. Sedaj pa dela že lep čas s tem da v računalnik avtomobila da druge podatke za vbrizg goriva in ne vem kaj še (nimam pojma). Tudi na pooblaščenem servisu SEAT Jerenko na ptuju so mi dali njegovo številko in mi zatrdili, da garanjcija avtomobila ostaja naprej tako kot je ter da se nič ne spremeni ( glede garancije ). Kaj vi pravite?

Maco87
Nov uporabnik

Napisal/-a Maco87 To jun 06, 2006 12:42 pm

lp na internetu sem malo brskal za čip-tunign in sem našel ... eno zanimivo spletno stran kjer ponujajo to storitev, samo ne vem rahlo poceni se mi zdi glede na to da pride ista varjatna pri nas 150k sit tam pa okol 70k sit ali 199 € čipiranje in 100€ zavarovanje če se kaj zgodi po čipiranju na motorju. zaj pa še bi rad slišal vaša mnenja glede na to ponudbo aja tak..ta firma je v nemčiji.

http://www.chip4power.de/

sandi27
Nov uporabnik

Napisal/-a sandi27 To jun 06, 2006 7:43 pm

Glede tega čipanje ,če ga daš tapravmu" pol je ok" ,ker dons se jih velik s tem ukvarja ki nimajo pojma kaj sploh delajo!
A bo avto crknu prej je pa možno saj ko ga kupiš pa, da ti preuredijo elektroniko
NIMAŠ VEČ GARANCIJE to pomeni da tut oni niso ziher kaj bo potem
crkne pa avtu tako al pa tako ker se mi zdi da hočjo še mal zaslužit z rezernimi deli!

moje mnenje? ne mi zamert

lp:sandi :-P

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To jun 06, 2006 8:10 pm

... www.chiptuning.si , www.rsrmotorsport.com , www.sunside.si ... to je preizkušeno od mene večkrat in dela še tudi po 45000 km... malo bolj neprijazno voženimi :P :P :P L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov