Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

dsf
Nov uporabnik

Napisal/-a dsf Sr jul 05, 2006 2:28 pm

Ali si morda razmišljal o čem takem

http://www.iguanakits.com/

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl Sr jul 05, 2006 8:01 pm

Ne o tem pa še nisem in ne om razmišljal, ker živimo v tok zakotni dezelici pod alpami, da se s tem uradno nikol nebi mogu po cesti pelat, ker gospodje na LPP nočjo na papirje ki jih dubiš zraven izdat homologacije, tk da.. pa tud to se mi zdi kao neka predelava kot pri hrošču ko delajo Speedsterje... 2 leti je lep, potem začnejo pa spoji med plastiko in plehom pokat:( Pa... če že hočeš met legedo jo mej... jst ji želim sam mal performance spedenat, da bo še vedno konkurenčna;)

PS: Glede polosovin... enake ripne kot alpina ima Clio... križ v nastavek (trikoten) pa naj bi pasal odkatre... sam še pozkust morm... al pa če kdo ve da nam zastojn za polosovine težil;)

LP

Marko
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Polosi...

Napisal/-a r4tl Ne jul 09, 2006 11:25 am

Se eno vprasanje glede polosovin za Alpino... preducerisnim sem mel na servisu Cliota I in sem si ogledal njegovo polos... ripne so enake kot na Alpini, diagonala trkotnika zgloba je enaka katrini, pa... po vseh merilih se mi ujame, zato da bi kroz vn uzeu pa nism mel casa, tk da... ma kdo doma ksno rableno polosovino (desno) za Cliota I? da bi zadvo mal premeru in tud v resnicnosti poskusu... al ša ce kdo pomer kok je premer obrocka ki v krizu drzi valcke?

PS: Diferenciala od katre in Alpine sta si po zasnovi cisto drugacna in... ni sanse da bi kej menu;(

LP

Marko

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

No pa sm nazaj;)

Napisal/-a r4tl To avg 01, 2006 6:52 pm

Lep pozdrav vsem in... no ja tem je bl zapuscena zato k mi je strela nardila mal skode in... jah sej sam na racunalniski opremi;) Katrca pa... motor je razstavlen cakam na tesnila in na glavo ter gred ki sta na brusenju, pa... sm spet pred uprasanjem... ma kdo menjalnik od stare petke... petstopenjski, ker...res se mi ne da full modificirat podvozja tk da... ce ma al pa pozna kod ksnga nej mi sporoci, drgac pa slikce pridejo;)

LP

R4TL

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Avspuh..

Napisal/-a r4tl Ne sep 10, 2006 11:29 am

Pozdravljeni!

Končno sem končal generalno na motorju, tk da dej gre pocas masina v katrco;) Menjalnika se nimam, bom pa zaenkrat ponucu kar originalnega, tk da... mal igrackanja se pride.. problem mam pa z avspuhom...ker ztelim zunanjost avtomobila obdrzat originalno bom namestil podoben lonec kot ga ima TL-ka in sicer spredaj pod blatnikom... imam pa problem kje nej zdruzim cevi iz kolektorja... pred loncem ali dam dve fi 35 cevi v lonec in eno fi 50 za vn? Ma kdo kej izkusenj, kaj bi se bolj splacalo?

LP

R4TL

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Ne sep 10, 2006 7:29 pm

že čakamo na en test drive. drgač pa je alpinka tud mela lonc pod blatnikom pol pa še enga na konc zadej.če se prov spomnm je mela med loncema cev nekje od fi 45 do 55. jaz sem mel zadn lonc čist odprt pa ni bla hudo preglasna. zarjovela je šele v visokih obratih v nizkih pa je čist lepo godla.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Menjalnik...

Napisal/-a r4tl Ne sep 17, 2006 10:34 am

No problem za izpuhom je resen... pri Lausu smo nardil mal bol odprt lonc od TL-ke in krivine iz kolektorja, ki se zdruzijo... vn pa gre cev fi 50;) Da bo rohnel;)

No pa se ena dobra novica... kok dobra bom pa se vidu... zadnc sm Andreja iz Ziri nasuntu da mi je dal gajbo v kateri je imel razstavljen menjalnik od petice, ki ga je dobil ob nakupu delov od Bojana... no zaboj je zgledu nekak zalostn:(
Za podvig sem rabil se menjalnik od katre GTL, ki se je valal pri sosedu...
Ni za vrjet samo za ocistit menjalnik sem potreboval celo petkovo popoldne in... za sestavo (da se prepricam ce res use pase) se celo soboto, drugace pa... mam se enakt za sestavt, ker je zobnik od prve in pete poskodvan... zobnik od prve pase od katre (ni za vrjet tud v tej je bil en zob odlomljen, tk da... bom razstavu se druzga)... kk pa menjalnik zgleda je pa na slikah spodaj...
Priponke
Menjalnik_3.JPG
Peta prestava (po stevilu zob je enaka obrnjeni cetrti prestavi)
Menjalnik_2.JPG
Kaj moramo zamenjati poleg piramid... stangca za rikverc, ki je brez blokade in daljsa zaradi pete prestave...
Menjalnik_1.JPG
Dodano ohisje za peto prestavo
Menjalnik.JPG
Ko vozis dele od katre v katri;)
Gajba.JPG
To je ze mal skp zlozen;)

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

OK...

Napisal/-a r4tl Ne nov 05, 2006 9:14 pm

No ja pa nazaj k karoseriji... katrca je bila prevrnjena, tk da...zmackana streha, ki sem jo poravnal... samo tezava...material je tok utrujen da kr poskakuje;( pa sm dej z druge streho dol odvrtu, pa... dej cakam soncek da se na tej ponovim zadevo in zamenjam streho... mam pa en uprasanje...se komu sanja kok je s certifikatom... glede na to da je avto letnik 1977 in predelan...je se ksna sansa da se ga dubi?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: OK...

Napisal/-a Mad Ne nov 05, 2006 9:35 pm

r4tl je napisal/-a:No ja pa nazaj k karoseriji... katrca je bila prevrnjena, tk da...zmackana streha, ki sem jo poravnal... samo tezava...material je tok utrujen da kr poskakuje;( pa sm dej z druge streho dol odvrtu, pa... dej cakam soncek da se na tej ponovim zadevo in zamenjam streho... mam pa en uprasanje...se komu sanja kok je s certifikatom... glede na to da je avto letnik 1977 in predelan...je se ksna sansa da se ga dubi?
... mislim, da obstajajo tudi predelani starodobniki ... Vprašaj Vojkota na Citroen Forumu verjetno ti bo znal on povedat prav ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Ne nov 05, 2006 9:43 pm

Stari vsaka ti čast da delaš to na katri,ki je bil avto mojih sanj ko sem bil menjhen. :oops: Ko bom velik bom imel katro :D ,samo zdej je pa že kar nekaj časa minlo in se nisem tega spomnil do sedaj.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 20, 2007 7:39 pm

ene par katrc
Priponke
11.jpg
10.jpg
09.jpg
3.jpg
03.jpg
001.jpg

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 20, 2007 7:42 pm

še ene par
Priponke
1134.jpg
1124.jpg
1123.jpg
115.jpg
112.jpg
20.jpg

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 20, 2007 7:45 pm

še kr slike
Priponke
photo5.jpg
photo1.jpg
na5nd2.jpg
katrca3.jpg
katrca2.jpg
camping.jpg

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 20, 2007 7:47 pm

še kr težim s slikami
Priponke
tun10.jpg
tun11.jpg
samaudio1.jpg
PP105f.jpg
pologne.jpg

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda So jan 20, 2007 8:00 pm

A majo tele slike kej veze s to temo sploh :?

vlk
Nov uporabnik

Napisal/-a vlk So jan 20, 2007 8:02 pm

:D :D

Vidm da se je moj mail kar razširu po sloveniji, čeprou je skori 3 tedne že okoli..... :P :P

Uporabniški avatar
crazy_0
Novinec

Kraj: Dolenja vas

Napisal/-a crazy_0 So jan 20, 2007 10:41 pm

Jest bi si jo bl za offroad zrihtou če bi jo meu! :yum

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Če jan 25, 2007 8:16 pm

moj prvi avto je bil katerca!In katerca je legenda med legendami ni kaj reč!Z njo sem naredo 1400km na enkrat brez vsakega problema,čez velebit komot(+4osebe v avtu),brez da bi zakuhala! 8)

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Napisal/-a r4tl Pe jan 26, 2007 7:52 am

A si ze kdaj vidu katrco k bi ob cest stala prou doug zarad okvare (odmislmo tiste, ki jih lastniki pustijo da se krokarji na njih pasejo)... pa moja masina ma dej 300.000 km, tk da...se nc mastna, pa.... sej ni cudno, ko enkrat odpres masino od Alpine, k ma 120 KM, pa ugotovis, da je use identicen, razn hoda;)... se sklopka je ista;) Lepo, da se se katrce najdejo pa feni tud;)

LP

R4TL

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Pe jan 26, 2007 8:53 am

r4tl je napisal/-a:A si ze kdaj vidu katrco k bi ob cest stala prou doug zarad okvare
R4TL

Ne!
Tud enkrat ni blo nič, pa smo jo mel 18 let!(redni servisi, pa proti koncu sm prve blatnike zamenjal, to je vse, pa akumolator je crknu vsakih 7-8 let) :D
Tko da tazga auta ne bo več!!
Komi čakam, da vidm kako se bo projekt razvijal!!!
Nč šparat s slikcami!! :D

LP
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost