Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Če jun 08, 2006 10:49 pm

Partyzan je napisal/-a:Čemu zadnje slikce :?:
Če nimaš vozniških izkušenj NE kupuj avta, ki ima več kot 100KM. Morda si misleš, da kr neki nabijam. Sam mam dve leti izpit in pri hiši je kar nekaj avtov. Močnejši je avto raj prehitevaš, noriš in prej lahko narediš nesrečo. Se zaveš čez čas kok slab voznik si bil ko si naredil izpit.

Nakup Cliota 1.8 stame okol 600.000 (pač odvisno kok želiš še potem poservisirat). Sam to ni glih avto, ki bi mu povečal moč. Lahko pa mu nalepoš ful plastike če ti je to všeč.

Mah tole pa res ne drži. Sem začel vozt na 2 litrski vectri, pa nisem mel nobene nesreče(tok tok), samo mau pameti moraš met...
p.s.
Da sem jaz mladi voznik, si sigurno neb kupil avta nad 1mio sit, ker so velke šanse, da ga bom zjebal ;)
Slika

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe jun 09, 2006 6:35 am

slovenskisin je napisal/-a:
Partyzan je napisal/-a:Čemu zadnje slikce :?:
Če nimaš vozniških izkušenj NE kupuj avta, ki ima več kot 100KM. Morda si misleš, da kr neki nabijam. Sam mam dve leti izpit in pri hiši je kar nekaj avtov. Močnejši je avto raj prehitevaš, noriš in prej lahko narediš nesrečo. Se zaveš čez čas kok slab voznik si bil ko si naredil izpit.

Nakup Cliota 1.8 stame okol 600.000 (pač odvisno kok želiš še potem poservisirat). Sam to ni glih avto, ki bi mu povečal moč. Lahko pa mu nalepoš ful plastike če ti je to všeč.

Mah tole pa res ne drži. Sem začel vozt na 2 litrski vectri, pa nisem mel nobene nesreče(tok tok), samo mau pameti moraš met...
p.s.
Da sem jaz mladi voznik, si sigurno neb kupil avta nad 1mio sit, ker so velke šanse, da ga bom zjebal ;)

res je...za prvi avto najbolje, da ne zapravljaš preveč. Če hočeš en dober pocket-rocket in da ti bo malo pil, pa da se ga da tunat, si kupi suzuki swifta gti ali pa p205 gti samo ta malo vec pije :D

drugace se mi pa zdi, da je bolje, da imas okoli 80-100KM za zacetnika, kot pa okoli 60. Ker se vsi mladobudnezi radi postavljajo s prehitevanjem in izsiljevanjem in res ne bi bilo lepo, ce mu avto ne bi potegnil pravi cas :D
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe jun 09, 2006 1:30 pm

Dokazano najcenejši tuning : Citroen AX GT, ali podobno 1,4, potem pa samo Turbino go' !!! Preverjeno, preizkušeno najceneje. Dober je tudi P 206 1,6 Turbo by Kopron . Samo potem dobiš smrtno nevarno letečo sekiro, kar pa niti v sanjah ne priporočam neizkušenim ... Leteči samomor... samomorilska gajba... ...itd ...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe jun 09, 2006 6:21 pm

Nekako dvomim, da je vgradnja turbine najcenejši tuning za nekoga, ki tega ne zna sam narediti...
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jun 09, 2006 6:55 pm

Eazy-O je napisal/-a:Nekako dvomim, da je vgradnja turbine najcenejši tuning za nekoga, ki tega ne zna sam narediti...
...ne samo to tudi motor ne prenese dobro teh predelav pri takem avtu kot je AX pa ne vem kaj ti bo več kot 100 km ... avto postane nevaren nevozen ne nosi dobro predelav ker kaj boš pri 200 Km/h ko se ti vrže 100 m pred teboj nekdo na A.Cesti ven ker te ne vidi dovolj hitro? Ne boš utegnil nič ker reakcijski čas pa 50m/sek narediš torej bum ... avto je prelahek zavorni sistem je prešvoh pa tudi podvozje je kar je ... Kopron glede na to, da se imaš za izkušenega prosim ne streljaj takih ... bi raje sinu dal tisti punto, ki so ga omenjali v postih nazaj... ima vsaj nekaj več varnosti in podvozja. Kolega ima Katrco z 130 km ... parkirano ;) parkrat sem se vozil zraven in ti povem da je grozljiv občutek ko pomisliš kje sediš pri 190 km/h L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 10, 2006 4:32 pm

Ejga Maxl, očitno vidim da še ne veš, ampak mi smo pa to naredil, sprobal, in, dokazal, da AX 1,4 fenomenalno-odlično prenese tudi naj-obremenitve pod polnilniki. Isto je dokazal tudi oni francoz Danielson . Ponavljam pa , da dobiš nevarno-nevozen avto, ki nikakor ni za začetnike. In tudi varnost je porazna, tu je Punto mnogo boljši. O zavorah raje nebi govoril . No, tudi o ceni je težko govoriti, ker je spet odvisno koliko kdo zahteva od avta, in spet, ali je sam-svoj-mehanik, ali pa svoj avto vozi drugam. Ker v Alexovem primeru resda ni bilo večjih stroškov, ker imamo itak vse "home-made", ampak zato je bilo pa veliko-veliko več ur porabljenih že za sam razvoj, in potem še za končno izdelavo. Tko da je :?: kaj hoče kdo iz avta imeti ... The only way is up.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin So jun 10, 2006 4:46 pm

No, glede ax-a...je mel kolega nesrečo prejšni petek...so šli okol 100 v ovinek z ax-om, katerega sem jaz zvozil pri vsaj 130 z vectro in zletel vn, naredil par salt in totalno na avtu. Kolega je vn vrglo, čeprav je bil privezan, se je pas strgal...ima počeno vretence in velko srečo, da lahko še hodi....zdj je v gispu...
Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jun 10, 2006 4:52 pm

Mladina , mladina, kaj bo z vami, in kaj bo z duhovnim napredkom, kdaj se boste že naučili, da ni vse za vsakogar ??? ...

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin So jun 10, 2006 4:59 pm

Verjetno res ni, ampk sm to napisal zato....da ax niti ni neko čudo, prilepleno na cesto ;)
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jun 10, 2006 4:59 pm

kopron je napisal/-a:Mladina , mladina, kaj bo z vami, in kaj bo z duhovnim napredkom, kdaj se boste že naučili, da ni vse za vsakogar ??? ...
...važno je tudi koliko imaš na uro zaslužka ker če mehanik računa manj kot ti zaslužiš na uro ...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne jun 11, 2006 9:59 pm

kopron je napisal/-a:Tko da je :?: kaj hoče kdo iz avta imeti ...

Lahko bi torej rekli, da je Turbo AX ravno nasprotno od tistega, kar rabi človek, ki še izpita nima in hoče poceni avto? ;)

LP,
Eazy
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jun 12, 2006 12:59 am

...Turbo AX je samo za ljudi ki hočejo nekaj doseči v dirkah z pospeševanjem na 402 m ... na cesti tak avto ne zdrži kaj preveč ker četudi si previden imaš srečo in lepo voziš z 200 konji in 2 bari nadtlaka motor ne bo dolgo ... Lahko si ga privošči sinček od dobrega mehanika, ki ima tri dvigala in še dva zaposlena mehanika, ki delajo denar na dveh dvigalih da lahko stari na tretjem dela AX-a :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jun 14, 2006 6:13 am

Ejga Maxl, koliko pa je dejansko po tvoje to : "ne bo dolgo" ( za AX-T ) ?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 9:04 am

kopron je napisal/-a:Ejga Maxl, koliko pa je dejansko po tvoje to : "ne bo dolgo" ( za AX-T ) ?
...kolikor poznam motor če ga ne tikaš in če ga ne paziš mu je zadosti mojih 100 km ;) če pa ga voziš po jajcih in samo na dragu teraš to pol ni to jaz imam avto ki je z čipom že naredil 45000 km in upam lahko da z mojo vožnjo zdrži še toliko ... pri predelavah si pa takoalitako vedno na pokošenem - narediš, dela v nulo greš iz Kopra v Ljubljano in v Postojni že konča kariero ...10.000 km ti bo zdržal? To so moja dva in pol bolj vožena meseca v povprečnem letu ...Abt daje garancije za 20000 do 50000 km na vozilih ki jih sami pripravijo in so 1.8 T ter z 25% do 70% povečano močjo ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jun 14, 2006 4:56 pm

No, kaj boš pa potem reku, na to, da se Alex že 1,5 leta vsak dan vozi v službo z 2,0 bara in 195 + HP/ 1,4l + NM + Daily Races brez odpiranja motorja z xxxx kilometri ??? Šele v zadnjem času se je začelo kazati dihanje ( upešanost ) motorja, ko niso več čiste svečke . Ampak to je manjši problem, ki ni obremenjujoč .

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jun 14, 2006 5:03 pm

a ste mal zasli iz teme?!
itak je blo ze povedano da clovek se nima izpita
(vrjetn ga se delat ni sel)...

vi pa tukaj razpravljate o nekih turbinah in neki povecani moci

lepo prosm
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Sr jun 14, 2006 5:59 pm

MacTron je napisal/-a:a ste mal zasli iz teme?!
itak je blo ze povedano da clovek se nima izpita
(vrjetn ga se delat ni sel)...

vi pa tukaj razpravljate o nekih turbinah in neki povecani moci

lepo prosm

:clapclap Lepo povedano!
Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jun 14, 2006 7:40 pm

kopron je napisal/-a:No, kaj boš pa potem reku, na to, da se Alex že 1,5 leta vsak dan vozi v službo z 2,0 bara in 195 + HP/ 1,4l + NM + Daily Races brez odpiranja motorja z xxxx kilometri ??? Šele v zadnjem času se je začelo kazati dihanje ( upešanost ) motorja, ko niso več čiste svečke . Ampak to je manjši problem, ki ni obremenjujoč .
...slišal sem da ste namerili 150 Km ... da ni 195 - navor? ;) če je tako siguren naj mi ga da da grem samo iz Lj v Ce in pol mu vrnem ogrizek :P :P :P Kopron ne zamerit samo vseeno tisti tvoj Alexov in vaš stroj je stroj samo jaz razen za drag takega vozila ne bi vozil... sem preživel nesrečo z 210 km/h in to brez srečat kaj trdega po poti samo preobračanje in ti povem da ni zanimivo... če pa bi to počel z piksno kot je AX bi bila na koncu polna Katchupa - iz moje kante sem prišel ven sam ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jun 15, 2006 11:00 am

150 HP je bilo lani z 1,5 bara, ko so bili ljudje še za časom, kot sem že povedal. Do danes, pa je ob vsakodnevnem tuningu moč narasla z navorom v vrtoglave višine ... Me pa zanima kaj bi pomenilo offtopic, če kdo ve, da mi razloži, hvala ... The only way is up .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jun 15, 2006 1:03 pm

kopron je napisal/-a:150 HP je bilo lani z 1,5 bara, ko so bili ljudje še za časom, kot sem že povedal. Do danes, pa je ob vsakodnevnem tuningu moč narasla z navorom v vrtoglave višine ... Me pa zanima kaj bi pomenilo offtopic, če kdo ve, da mi razloži, hvala ... The only way is up .
:P :P :P - predzadnji stavek ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov