Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če jul 13, 2006 9:50 pm

Dlih zadnč sem bil pri mehaniku k mi je rihtu golfa in je mel not tega audija reku je da ma 600 km...on jih sam poprav ma pa tud mašino k u kamijonu.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 13, 2006 9:55 pm

greddy je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Trenutno ma AX by Alex & Me okoli 195 HP + MAX NM . Ampak je pa BISTVENO lažji od Audija . Problem je le da nima 4x4 . Nazadnje pa sva vozila v SG 13,474 s, ko je avto zamorilo in mu je skoraj crknil na štartu, v prvi, ko mu turbina še ni prijela , (kot sem že nekje razlagal). Logična posledica so bile izgube časa, po mojih izračunih nekako 2,5 - 3,0 sekunde. Potem pa računajte koliko bi peljal " NA POLNO " . Problem je ker ima sedaj večjo turbino, skoraj preveliko in se mu zelo pozno zavrti, ampak, ko pa enkrat vlečeee, ga je pa težko ustavit !!!

Lej o 2-3 sekundah je smesno izgubljati besede, mogoče tvoj filing, ampak dejstva so drugačna..
13 sek AXa še nisem videl na letošnjem dragu..195HP na gredi brez LSDja in drag radialsov niti podrazno ne gre 13sek, pa čeprav ima avto 800KG al pa celo še manj....
Naj ti še 1x obrazlozim da primerjas AXa z manj kot 200HP proti RS2ju, ki pelje 1/4 mile bolje kot enzo..mislim, da je v SLO več avtov, ki bi se dajsnko lahko prej primerjali z RS2ju kot pa ta tvoj AX ampak so vseeno dva razreda nizje..

Se strinjam, kdaj pa bomo meli cast videti tega axa?
Glede speljevanja ti usaj zakopal ni, razlika pa ce je sekunda je dosti.
lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So jul 15, 2006 4:38 pm

@Mad, tista turbina ni Caterpillerjeva, bo kar taprava za RS2-jko :)

Drgač pa o točni konjenici se sploh ne ve, naj bi mel med 500 in 600KM, mašina je res 2.2T (315KM v originalu).

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 9:47 pm

Spyker je napisal/-a:@Mad, tista turbina ni Caterpillerjeva, bo kar taprava za RS2-jko :)

Drgač pa o točni konjenici se sploh ne ve, naj bi mel med 500 in 600KM, mašina je res 2.2T (315KM v originalu).
...malo sem napel ker je zelo velika videl sem tudi ... T4 od Garreta samo za vrtet tako turbino moraš imet porabo od reaktivca in izpuh od 100 da se plin ne ustavlja ... pa piska da ustrašiš marsikoga ko pritisneš . ššššššššššit .... imel sem T 28 in T 35 dovolj za 2000 ccm lahko imaš tudi malo turbino na izpušnem delu z pravo veternico in veliko veternico na sesalno -tlačnem delu pol je resnično raketa... L.p. Mad
Priponke
c4_12_sb.jpg
c0_12_sb.jpg
48_12_sb.jpg
41_12_sb.jpg
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack So jul 15, 2006 11:03 pm

Hm...tole je pa ena zelo huda stvarca............to bi si js na frčija montiru...bi ziher vzletel.... :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 7:18 am

monster_d je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Trenutno ma AX by Alex & Me okoli 195 HP + MAX NM . Ampak je pa BISTVENO lažji od Audija . Problem je le da nima 4x4 . Nazadnje pa sva vozila v SG 13,474 s, ko je avto zamorilo in mu je skoraj crknil na štartu, v prvi, ko mu turbina še ni prijela , (kot sem že nekje razlagal). Logična posledica so bile izgube časa, po mojih izračunih nekako 2,5 - 3,0 sekunde. Potem pa računajte koliko bi peljal " NA POLNO " . Problem je ker ima sedaj večjo turbino, skoraj preveliko in se mu zelo pozno zavrti, ampak, ko pa enkrat vlečeee, ga je pa težko ustavit !!!

Lej o 2-3 sekundah je smesno izgubljati besede, mogoče tvoj filing, ampak dejstva so drugačna..
13 sek AXa še nisem videl na letošnjem dragu..195HP na gredi brez LSDja in drag radialsov niti podrazno ne gre 13sek, pa čeprav ima avto 800KG al pa celo še manj....
Naj ti še 1x obrazlozim da primerjas AXa z manj kot 200HP proti RS2ju, ki pelje 1/4 mile bolje kot enzo..mislim, da je v SLO več avtov, ki bi se dajsnko lahko prej primerjali z RS2ju kot pa ta tvoj AX ampak so vseeno dva razreda nizje..

Se strinjam, kdaj pa bomo meli cast videti tega axa?
Glede speljevanja ti usaj zakopal ni, razlika pa ce je sekunda je dosti.
lp
Kaj nisi bil še nikoli na dragih , da bi videl AX-a ? Pa še to, avto mu je zadnjič takoj po štartu skoraj crknil, tako hudo mu ga je zamorilo , da se je potem le z težavo pobral, pa še vedno odpeljal 13,474 s . In samo iz tega podatka jaz računam , da mora it avto najmanj pod 12 sekund/402 metrov . Moji izračuni mi sicer niso logični, ( 10,5 sekund ) vem pa kako avto vleče, ker mi ga je dal za peljat, in gre povprečno več kot moja bivša Alfa T . In od takrat ima še večjo turbino, zato mu ga je pa tolk zamorilo, ker ni do konca nažgal na štartu, in ima ogroooooomno turbo luknjo, še večjo kot jaz na moji bivši Alfi T . No, vem , da Alexov avto vleče hudooo nadpovprečno vrhunsko pa še bolj , pa še bolj bo iz dneva v dan, le da je sedaj velik problem sklopka, ki drsi ob takih navorih, pa že 4x je bila menjana . Vsaka hujša sklopka od prejšnje na koncu odpove , in zdej bo že spet en doktorat ...
Zadnjič spremenil kopron, dne To jul 18, 2006 7:32 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K To jul 18, 2006 7:24 am

AudiRSboy je napisal/-a:sm mislu da bom kirga novga staknu :P

Jaz tudi :D

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 7:30 am

Sorry, priznavam da imam Bermudski predal, ( če ne kaj hujšga) :lol: :oops: :lol:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 10:01 am

kopron je napisal/-a:Sorry, priznavam da imam Bermudski predal, ( če ne kaj hujšga) :lol: :oops: :lol:
...zakaj ne greste naredit na AX-u dvojne lamele ? to je za leteče štarte saj malenkost še zdrsi a pospešuje še bolj noro zato ... keramična mi pa ni všeč zlomi ti hrbet ... in ni primerna za vožnje po semaforjih in mestnem prometu ... L.p. Mad

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron To jul 18, 2006 10:59 am

Hja, saj saj, ; bolj ko razmišljam, se mi zdi , da za Alexovega AX-a ni več druge rešitve, kot 2 (ali več ) lamelna sklopka. Moram to še enkrat predlagat Alexu . Zgleda da ma dec kar nekaj konjev viška ... Ima že vse nosilce motorja pojačane, ker mu jih je prej stalno trgalo od navora .

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 20, 2006 8:28 pm

V torek smo zmenjeni, da gremo k Senici merit konje od AX-a . Treba bi bilo posneti, no, saj verjetno bomo , z večimi kamerami . Upam , da AX zdrži do Torka, takoj ko Brane S. pride iz morja v SLO . Malo sem upozoril Alexa da naj vozi počasneje, da sploh dočaka Torek .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 22, 2006 2:44 pm

sonček je napisal/-a:Dlih zadnč sem bil pri mehaniku k mi je rihtu golfa in je mel not tega audija reku je da ma 600 km...on jih sam poprav ma pa tud mašino k u kamijonu.

lp
...no Sonček pol ti voziš k Tomažu Križmanu ... pravijo da je trenutno v Slo Mr. Tuner ( engine ) NR.1 ... no jaz ga ne poznam tako se govori - pa ne okol govort... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Po jul 24, 2006 10:47 am

@kopron

Ti si KOMIK, ki mu ni para na tem svetu. Daj prosim povej še kako, da se bom lahko spet cel dan smejal...

Pa ti veš kaj je čas pod 12s ???

Za primerjavo ti povem, da hrvaški fiček pelje 11,7xx s s tem da ima 750 kg. 350 KM in zadnji pogon z dirkalnimi gumami.
In pol ti komik izjaviš, da lahko Ax-a primerjaš z RS2!!!! LOL

Pa kje spiš, da te ne vkradejo???

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Po jul 24, 2006 10:58 am

heheh dobro si napisal Cicero, res je komik... ccc

g. podganjsek
Nov uporabnik

Napisal/-a g. podganjsek To jul 25, 2006 4:47 pm

Kopron, to je tvoj mobil? :shock:

Slika

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj To jul 25, 2006 5:00 pm

A je to jetta? Luči so podobne, drugač pa nebi vedu kaj bi bil to zaen avto...

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar To jul 25, 2006 5:03 pm

to je Zastava Rosbin, če se ne motim...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj To jul 25, 2006 5:09 pm

Aja, a ni zastava rosbin tale?
Slika
Slika

Al je tale na slikah predelana?

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 25, 2006 5:20 pm

en in isti avto je tole ja.
Tema je namenjena audiju in ne axu in rosbinu.
Dost mate offtopicov. Odprite drugo temo.
lp

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jul 26, 2006 3:28 pm

g. podganjsek je napisal/-a:Kopron, to je tvoj mobil? :shock:

Slika
Še ravno moj avto, ja ...saj se še lepo vidi grdi Kamniški grb .
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov