s.hio je napisal/-a:Zame je bilo to povsem nepricakovano a ocitno je felicia hud avto.
Za svojo moč 75ps gre res full dobr!
s.hio je napisal/-a:btw moja felicia nima frgazarja, ampak to ni v temi.
felicia je res hud avto samo premehek je in bom tako ko bom pri dnarju nabavil eno konkretno podvozje, ker je res too much in popizdevam se vozit iz kalc proti colu s tem podvozjem.
drgac pa s sportnim filtrom, powerfulom, s praznim sredinskim loncem in nizano glavo tko kot mam jaz je se huje. Tko da megane coupe 1.6 16v s powerfulom nima kaj iskat pri pospeskih. pa tud kaksen bmw 318 ostane v dimu.
s.hio je napisal/-a:drgac pa s sportnim filtrom, powerfulom, s praznim sredinskim loncem in nizano glavo tko kot mam jaz je se huje. Tko da megane coupe 1.6 16v s powerfulom nima kaj iskat pri pospeskih. pa tud kaksen bmw 318 ostane v dimu.
s.hio je napisal/-a:saj ohisje termostata je plasticno itak da poci.
saj ti pravim da mi je mehanik odsvetoval odstranitev blokade in nekega hude cip tuninga. Ceprav me zanima kaksna je razlika med motorjem felicie in octavie 1.6 8v, ce so deli vsi isti, vsaj tako sem opazil (grejo iste odmicne gredi, ista tesnila, ista motorna gred, vse isto...) pa ima octavia 100 hp, felicia pa samo 75 hp. Pa se to pise v tehnicnih podatkih:
Skoda Felicia: 55 kW pri 4500 rpm
Skoda Octavia: 75 kW pri 5600 rpm
A je to vzrok kaksne blokade na elektroniki?
s.hio je napisal/-a:saj ohisje termostata je plasticno itak da poci.
saj ti pravim da mi je mehanik odsvetoval odstranitev blokade in nekega hude cip tuninga. Ceprav me zanima kaksna je razlika med motorjem felicie in octavie 1.6 8v, ce so deli vsi isti, vsaj tako sem opazil (grejo iste odmicne gredi, ista tesnila, ista motorna gred, vse isto...) pa ima octavia 100 hp, felicia pa samo 75 hp. Pa se to pise v tehnicnih podatkih:
Skoda Felicia: 55 kW pri 4500 rpm
Skoda Octavia: 75 kW pri 5600 rpm
A je to vzrok kaksne blokade na elektroniki?
YugoGTI je napisal/-a:Pr nas eden rihta škode za rally pa je tud en model tok k nemu pršu felicio rihtat pa mu je dal gor večji forgazar pa eno drugo odmično j
s.hio je napisal/-a:jaz dvomim da so razlicni bati, ker sem jaz ravno zaradi tesnila gledal in pise tudi v ETKA, isto tesnilo, celo isto katalosko stevilko, pa tud na skatlici od tesnila pise felicia/octavia 1.6, zato verjamem da ni razlicen fi batov.
za odmicne gredi nisem povsem preprican da so iste, vsi ostali deli pa imajo iste katalske stevilke, zato me moti in oba motorja sta 8v, kar dvomim v dohc, ki se pojavljajo predvsem pri 16v, vem pa tudi da so pri 8v.
ce tudi je motor octavie z oznako sr, tisti felicie pa z mpi in mora biti kaksna razlika ali kje na dovodu mesanice (loputa, cevi, pumpa od benze,...) lahko imajo vpliv tudi odmicne.
meni je sicer dovolj teh konjev v felicii, ker tudi ta mpi motor je izpeljava golfovega motorja z 75hp, octaviin motor pa je ozpeljava audijevega s 100hp, ampak verjamem da bi se dalo tudi pri felicii prit do teh konjev, ker materiali bi verjetno zdrzali.
s.hio je napisal/-a:saj ce pogledas podatke na hitro je felicia itak dizel proti octavii, 4600 rpm max moc, vedno sem se spraseval ce se da kaj pridobit se v ostalih 1500 rpm do blokade, ker to je ful in upam da je se kaj zaloge tam noter.
ce se ti pa to zdi svoh v octavii, pogledaj se malo in bos videl da je noter tudi motor 1.4 8v z 55kW, 75 hp.
rad pa bi kaksno priporocilo glede problema v hlajenju.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov