Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
thomas1
Nov uporabnik

Napisal/-a thomas1 Pe sep 15, 2006 3:58 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Praviš da mate firmo, pa se s tako mrcino okol furaš? :lol:

KOPRON KONSTRUIRANJE IN PROIZVODNJA STROJEV IN OPREME, D.O.O.

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Pe sep 15, 2006 5:01 pm

kopron je napisal/-a:A moram še teb dat extra link , al kaj ?

ja men tudi prosim pošlji link, kr js bi tudi rad videl ta video...
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe sep 15, 2006 5:41 pm

Saj vem, da mi ne boste verjeli, ampk v torek sem bil pri Madu in sem te posnetke DEJANSKO VIDEL NA LASTNE OČI. Je pa res, da filmčki pri predvajanju trokirajo. Posneti so pa bili s telefonom, ki je imel že prepoln pomnilnik.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe sep 15, 2006 6:03 pm

Dej še meni pošlji filmčke oz. link. Me res zanima kaj sta naredila iz ax-a, spomnem se ga ko sta še na brnčičevo pršla ene parkrat.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Pe sep 15, 2006 6:09 pm

Brouky je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:A moram še teb dat extra link , al kaj ?

ja men tudi prosim pošlji link, kr js bi tudi rad videl ta video...

Pa še jaz bi proso za link. :)

Uporabniški avatar
ruco555
Novinec

Kraj: ankaran

Napisal/-a ruco555 Pe sep 15, 2006 6:46 pm

posnetke smo tud mi vidli...
pa še kako slikco zraven...sicer mi jih je pa kazal sin od našega mad-a...
Never settle for a moment of mediocracy.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe sep 15, 2006 8:07 pm

Mami, mami, jest bi tud še mal sladoleda :oops: ... Ej, Brouky, saj ravno tebi sem poslal linke, pa zgleda, da tudi to nisem uspel :( . Res pa je, da sem imel ogrooomno virusov , ker mi je že par let nazaj potekel antivirusni program ;) . Ravno prej popoldne mi je bivša bejba prišla vse skupaj nekoliko zrihtat . Kot lahko vidite, mi vsi povrsti šarijo po računalniku :roll: . Še dobro, da se sploh še skupaj drži :idea: . Povrhu vsega pa mi še tipkovnica šteka, čeprav je še v garanciji, kupljena pa pri Emisiji :( . No, tudi tiskalnik se mi je danes dopoldne nekajkrat podrl , tako , da je cela štala :roll: . Treba bo tudi nov monitor , ker tale Eizo je že odslužil , poleg tiskalnika :P . Ejga, Alan, takrat, ko sva bila na Brnčičevi, je bil notri še 1,1 motor, ki je ob pomanjkanju navora podobno dobro letel :!: :!: :!: . Torej se le spomniš ;) . Takrat je potem Alex šel dragat z Ircerjem, in to od križišča Brnčičeve proti rondoju :!: . Tako je hotel sam Ircer , zdaj mi je jasno zakaj :idea: . Zgleda da mu je postalo jasno, da nima opravka z navadnimi bebci :idea: . (si je mislil kot Brdavs pred Martinom Krpanom ) No, in Alex , kot "nenavadni bebec" mu je samo pomahal nazaj, medtem ko se mu je odpeljal izpred oči :P . In sam Ircer z astro 2,5V6 je moral priznati poraz, sicer potihem, pa vendar :!: . Čeprav , za današnje razmere, ko smo vajeni vsega hudega, ni šla Ircerju tista Astra z 2,5V6 motorjem nikamor . Aaampak za takrat, ko smo še dragali še v Celju, pa je šla hudo hudo, čeprav je vozil v klasi okrog 15 sekund :!: . Ampak, že takrat bi ga z Alexom z tempro Turbo že povozila , ker je proti koncu Tempra letela čedalje bolj :idea: . Takrat se je točno videlo, da nama je pomagal sam Bog :!: :idea: :!: . Samo še par finalnih voženj, pa bi odnesla prvo mesto :oops: . Problem je namreč bil, ker je bila to Alexova PRVA dirka, vendar sem ga jaz narobe učil, ker tudi sam še nisem imel podobnih izkušenj, sploh s turbačem :oops: . Učil sem ga , da se ne sme nikakor zakopati na štartu :oops: . Napaka :oops: ! Zaradi tega so bili štarti porazni, in je pozneje potreboval veliko , da je ndoknadil zamujeno na začetku :oops: . ( kot v življenju ) No, proti koncu dirke se mu je oposvetilo :idea: . In začel je nažigati ubogo Tempro že na štartu čedalje bolj :idea: . In kot rezultat, so se časi nenormalno skokovitop izboljševali :) . Ker takrat mu je T3 pri 1,4 motorju prijemala šele pri 5100 RPM , kar je zelo zelo pozno :( . Posledice si lahko mislite :( . Nooo, in proti koncu je samo še zmagoval, dokler nas ni čas/noč prehitela . Takrat je šlo na 1,45 bara . Tako sva takrat pobrala le pokalno 2. mesto z časom pod 16 sekund, se mi zdi ;) . :roll: No, druga tema :roll: ... Ja, imamo firmo, to je Kopron D.o.o. kamnik, jaz pa sem drugače Boštjan :idea: . Ko je oni napisal, zakaj se vozim z tako mrcino, sem že napisal , zakaj, : ker sem ta avto želel že pol življenja :idea: . In ko mi ga je končno sam Bog zrihtal, naj bi ga kar tako skenslal :roll: ? Ejga, that 's not the way ;) . Nooo, torej če so nekateri drugi vidli AX-a z posnetki in slikami, potem ni razloga za dvom :idea: . Vseeno pa se lahko tudi še kak video pogleda na http://users.volja.net/ponca/ax2.wmv , in potem še na jpg . Potrudil se je sam naš mladi heker Tadej Berlič :!: . Upam pa da sem pravilno prepisal naslov :oops: . Hvala tudi Max Madu , in njegovi ekipi pri sodelovanju :!: . Sicer ne vem kje se je sedaj izgubil ;) . Je pa že najavil, da se bo umaknil iz avtomobilizma.com, ker ni pravega odziva, ampak le neko šikaniranje :( . Še tistih info ni dobil nazaj, za katere se je sploh trudil :( . In podobno bom tudi jaz naredil 8) ... Nickelback & Miguel Migs

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe sep 15, 2006 8:09 pm

In kaj je sedaj to neki barvan tekst na ekranu ? Skoraj več kot pol ekrana je rdečega :shock: . Nima veze, sicer pa sem itak spet 2 much napisal ...Young MacGyver ? :) :) :) Zdele zaključujem, ker bo treba še moliti iti, za boljši jutri in izgubljene duše :pray: ... Lep pozdrav ; Boštjan Zupančič btw ...
Zadnjič spremenil kopron, dne So sep 16, 2006 8:24 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 15, 2006 8:45 pm

Matr...zdej sem se pa tut jest nasmeju do solz.

:D :D :D :D :D

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe sep 15, 2006 8:46 pm

... Boško, dont worry, "bi hepi :D "... Tempro sem v CE/2004 tudi jaz nesel do 100m, potem pa kot da bi MIG poletel mimo...takrat sem mislim, da tip blefira, pa se malo zajebava z nami v naši klasi...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe sep 15, 2006 8:49 pm

Tist pobarvano se zmer tko nardi k je link... Hehe, tist je blo najbl originaln k je stealth hotu pičit mem axa, k ga je sam zaslabil :D

Kopron, zakva pa tega tvojga avta ne zrihtaš tko k se zagre (dizla ven in to), k bi bil res hud pomoje, eno turbačo notr pa mal kleparja pa ličarja pa bi bil čist, ker oblika pa ni tok zgrešena. Pa enkat si govoru o plinu - če boš dajal notr dej butan, ker ga je lažje dobit... Sj postopk je podobn, sam če boš sam delal ventile ter elektriko se prej dobro poduči, da ti nau kej odprl. Je pa to sploh uporabno za zapolnitev turbolukne pri tavelkih turbinah.

Mol še za moj izpit pliz :?

The only way is ZUP :P (pa brez zamere, da nauš tko k islam zdj na papeža ;) )
Slika

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Pe sep 15, 2006 11:12 pm

Kaj pa sploh ta video prikazuje? :ue

Je to to na kaj smo čakali nevem kak dolgo? Al nas počasi uvajaš in tisto tapravo šele pride? :yum

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe sep 15, 2006 11:23 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka So sep 16, 2006 12:19 am

pomoje sem sicr eden redkih ki mu je avto všeč pa me zanima če školke še delate in kolk te nakup le te udar po žepu. mislm da sen en takle avto enkrat šov gledat ko ga je en prodajav z jugotovim motorjem (nedokončan) nism pa zihr od tega je že kar ene 6 let.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So sep 16, 2006 5:43 am

pa dobr AX gor al dol, verjamem da sploh ne gre slabo...ampak pustmo zdej to, o tem debatirajte v temi(ah) ki je namenjena AXu...

vglavnem od Golfa GTD z znižano kompresijo in zamaknjenim predvžigom dobiš samo dimni efekt in nč druzga...

o butan/propan plinu tut rajš ne bi :D :D :D

vglavnem najbolj bosa je tista o predelavi 1.6D motorja v 1.9 TDI. dej prosim deli to z nami, opiši malo bolj v detajle (ne v stil "dal bom gor neposredni vbrizg"). torej kako ga boš dal gor (menda ne na haubo postavu), torej kako boš izvedu zadeve okoli pumpe, turbine, računalnika, vodov...pa ne mi v stilu to bom dal od 110ke, tisto od 90ke pa bo...pa ne mi povrtal bom na 1.9, ker ga boš mogu povrtat za 5mm!!!, če misliiš met glavno od 1.6D (kot strojniku ti je najbrž jasno zakaj to ne gre). Od TDIja glavne pa tud ne boš notr spravu ker sta motorja drugačna na ležajih! Če primerjava samo goli blok motorja od 1.9 TDI in 1.6D opaziš da je blok od TDIja višji za cca 12mm (kar mu posledično dovoli večji gib). poleg vsega je TDI eden izmed prvih dizlov ki je imel drive by wire in boschevo VE pumpo...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So sep 16, 2006 8:19 am

Itak, da več kot tole že vse vem . Vidim pa , da nisi prebral, da se jaz že vozim z povrtanim motorjem, in sicer z 1896 ccm in še malo več. Pa še to: glavo sem imel lani kar od navadnega ne-turbača 1,6 gor, z kompresijo 20,5:1 :idea: . Letos sem si vsaj zrihtal glavo od 1,9, tako da imam zdaj kompresijo 19,0:1 :idea: . Torej, tudi glava od TDI-ja direktno paše na vijake že na moj blok :idea: . Z 110 odmično sem se že lani vozil v 1,6 glavi, ki tudi sedaj odlično deluje v 1,9 glavi :idea: . Itak da imam motorno gred od 1,9, da sem dobil dovolj hoda :idea: . Potem pa seveda je od TDI-ja premer batov isti kot ga imam že sedaj 79,5 mm :) . Torej bati spet direktno pašejo v že znane povrtane vrtine, problem bo spet, ker moram spet dobiti krajše ojnice ;) . Bosch črpalka od TDI-ja je že pred leti na štajerskem delovala brez kakršnegakoli računalnika, po predelavi Damjana iz okolice Celja :!: . Ampak jaz ne bom šel v to smer :idea: . Jaz bom samo obdržal/prestavil zdajšnjo črpalko od Fiata Tipo 1,9, katera izvrstno deluje, ker ima krivuljo predvžiga višjo v srednjih vrtljajih 8) . Tu se že sedaj kaže izvrsten navor, ob boljšem izkoristku motorja :idea: . Aja, btw, Pugi. veš da se bom še marsikaj pozanimal o plinu, preden bo gor. Nekaj mi je že Max Mad razložil, ker ima podobno na svojem Audiju . Ampak jaz imam že svoj načrt, kako bom skoraj vse sam naredil, iz delov neke stare Bosch črpalke in še nekaj druge krame :idea: . ( MacGyver style ) Od Bosch črpalke bom uporabil regulacijsko membrano za nadtlak :idea: . Itak se moram znebiti teh črpalk, ker jih imam skor že za eno šajtrgo :( . Glede predelave avta v bencinarja pa bi rajši kupil kar drugega, ker sem imel že z mojim precej dela, da sem ga naredil na dizla :idea: . Zato bi kar rajši kupil onega iz štajerske ki se prodaja na netu za 2000 Eurov ;) . Aja, glede naše firme pa,: kaj ti pomaga še taka firma, če ti pa druge firme ne plačujejo ;) . In potem postaneš še večji klošar kot so pa one ;) . Potem pa smo se spravili še zidat še eno hišo+delavnico v Spodnjem Tuhinju , ker tu v Minkendorfu se bodo verjetno menjali gospodarji :( . Kakorkoli, jaz imam čisto drugačne načrte glede prihodnosti, ki nam je dana ;) . Ja, Pugi, zakaj pa si nebi ti sam izprosil nalkonjenost ob tvojem izpitu pri našem Vesoljnem Očetu ? Ne rabiš posrednikov :idea: .Itak pa On že najbolje ve, če bo to dejansko koristilo tvoji duši . Kakorkoli, nekaj bo že. Zdej pa spet moram iti delat ;) . The only way is up, 4 ever U & I ... ( ko bi le izvedel ime te skupine :( :roll: !)

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So sep 16, 2006 8:36 am

DrMr je napisal/-a:... Boško, dont worry, "bi hepi :D "... Tempro sem v CE/2004 tudi jaz nesel do 100m, potem pa kot da bi MIG poletel mimo...takrat sem mislim, da tip blefira, pa se malo zajebava z nami v naši klasi...
Zelo dobro si ga trofil :tomidelej: . Namreč avto je dejansko imel glas MIGA ,ker slišal si samo žvižgajočo turbino, kot pri avionu reaktivcu, vmes pa pihanje blow-offa :!: . In tudi dejansko je izgledalo , kot da se dela norca iz drugih, kot da bi vozil le z polovico gasa na začetku :idea: . To je pa bila dirka 8) !!! Pogrešam pa onega Mateja Lazarja iz Laškega, z Mazdo RX 7, ki je takrat uničil sklopko :roll: . Namreč model pravi , da ima doma Lancio Delto na 3,9 Bara , 8v in 480 HP :idea: . Sicer imam njegov telefon, (031646394) , pa zgleda , da ga je zamenjal, ker se nekdo drug oglaša :( . Če kdo kaj ve, lahko pove ...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So sep 16, 2006 8:39 am

... Bronski beat ?...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So sep 16, 2006 8:39 am

Dejan_S2 je napisal/-a:Kaj pa sploh ta video prikazuje? :ue

Je to to na kaj smo čakali nevem kak dolgo? Al nas počasi uvajaš in tisto tapravo šele pride? :yum
Počasi se daleč pride :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So sep 16, 2006 8:42 am

DrMr je napisal/-a:... Bronski beat ?...
Pusti Jimmya Sommervila pri miru; ga bo že Bog kaznoval, ker je postal peder :idea: . Vseeno pa je škoda dedca, da se mu je tako zmešalo ;) .
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov