baje da rad pije...na keri točki bo najmanj mi pil...ponekod sm bral da od 3000-3500 obr/min
martin85 je napisal/-a:Ja kje bo najmanj pil moreš dobit za avto diagram momenta in moči v odvisnosti od vrtljajev in potem voziš na vrtljajih med max momentom in max močjo (raje bolj k momentu) pa najmanj porabiš
martin85 je napisal/-a:@kixs Sej če bi meu kak skener bi skeniral diagram kjer je vse not prikazano tako da bi ti pokazal zakaj tako.....
martin85 je napisal/-a:OK sem se malo nerodno izrazil. Govoril se o "normalnih" avtih ala polo, megane,... ki niso športni. Pri teh kjer je max moment na cca 3000-3500 vrt/min. Če govorimo pa o športnih avtomobilih, kjer je čisto drugi pristop. Tu diagram poteka čisto drugače in z vrtljaji moč ves čas narašča (max doseže takorečeno čisto na max vrtljajih).
PS: Morda za lažjo predstavo, kot bi primerjal enega čoperja pa CBR-ko. Jaz sem govoril o čoperju, vi o CBR![]()
Upam da se sedaj razumemo
martin85 je napisal/-a:OK to ni na moje zelniku zraslo. .... Poglejmo recimo če voziš v klanec. ...
Vmesna, nekje v področju med max močjo in max navorom pa naj bi bila (tako nam je prof esor rekel in je iz grafa tudi logična) pa je optimum, kjer ne poraba glede na prevoženo pot najmanjša.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov