Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
speedfreak je napisal/-a:lep pozdrav. Pri moji corsi so pri 44000 km originalne ploščice zrele za zamenjavo, diski so še ok in jih najverjetneje zdaj še ne bom menjal. katere ploščice mi priporočate, da bi na originalne diske boljše grabile od tovarniških pa da jih ne bi rabil menjat glih vsakih 20 000 km. Problem, pri tej corsi je tudi, da se ji abs zelo hitro sproži, in da nasploh so zavore bolj v k. Bi se to dalo kako izboljšati, recimo z boljšim oljem ali kaj? Hvala za nasvete.
Če pa bi bilo po vašem mnenju pametno zamenjat diske, mi priporočate katere za nek pameten denar?
bass je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:lep pozdrav. Pri moji corsi so pri 44000 km originalne ploščice zrele za zamenjavo, diski so še ok in jih najverjetneje zdaj še ne bom menjal. katere ploščice mi priporočate, da bi na originalne diske boljše grabile od tovarniških pa da jih ne bi rabil menjat glih vsakih 20 000 km. Problem, pri tej corsi je tudi, da se ji abs zelo hitro sproži, in da nasploh so zavore bolj v k. Bi se to dalo kako izboljšati, recimo z boljšim oljem ali kaj? Hvala za nasvete.
Če pa bi bilo po vašem mnenju pametno zamenjat diske, mi priporočate katere za nek pameten denar?
Ploščice z večjim koef. trenja zahtevajo tudi diske z večjim koef. trenja, drugače neke blazne razlike ni.
Raje razmisli o širših in predvsem BOLJŠIH gumah, bo največja razlika kar se vklapljanja abs-a tiče.
CupraR je napisal/-a:Si probal kdaj kkšne dirkalne ploščice??
Če hočš ornk, treba dat večje diske itd, material ne bo delal čudeža (keramike ne dobiš za naše avte) če bo dik pretanke in fi premali za konkretno odvajanje toplote..
bass je napisal/-a:Se pravi obstajata samo dve varianti:
1. večji diski, večje čeljusti itd.
2. serijski diski in racing ploščice, ki se bodo segrele, ko bom z avtom prišel na cilj
Bodita resna, no. Kot da ni vmesne variante.
Saj že par strani debatiramo o raznih EBCjih in Roeschih in bogvečem še vse in to je tudi nek finančno zmeren zalogaj za avto, ki nima miljavžent konjev in superduper keramično karbonskih zavor ne rabi.
Pač nekateri nebi nebi radi na pol leta menjali bremz ampak recimo na dve leti. (40.000km)
Močno sem pa tudi v dvomih, da se serijski disk nebi zvil pod racing ploščicami, zaradi zgoraj navedenih razlogov in se mi iz tega vidika to ne zdi primerna kombinacija.
bass je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:lep pozdrav. Pri moji corsi so pri 44000 km originalne ploščice zrele za zamenjavo, diski so še ok in jih najverjetneje zdaj še ne bom menjal. katere ploščice mi priporočate, da bi na originalne diske boljše grabile od tovarniških pa da jih ne bi rabil menjat glih vsakih 20 000 km. Problem, pri tej corsi je tudi, da se ji abs zelo hitro sproži, in da nasploh so zavore bolj v k. Bi se to dalo kako izboljšati, recimo z boljšim oljem ali kaj? Hvala za nasvete.
Ploščice z večjim koef. trenja zahtevajo tudi diske z večjim koef. trenja, drugače neke blazne razlike ni.
Raje razmisli o širših in predvsem BOLJŠIH gumah, bo največja razlika kar se vklapljanja abs-a tiče.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov