Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Re: Projekt: Audi S1

Napisal/-a Dejan_S2 So nov 17, 2007 1:33 pm

rs2 je napisal/-a:Pozdravljeni,

glede na to, da se na tem forumu, na katerem nisem bil ravno dejaven dosedaj, kar na veliko predstavlja tuning projekte - take in drugacne sem se odločil tudi sam predstaviti projekt, s katerim se ukvarjam v bistvu ze dobro leto.
............
.........
Lp

Vsaka čast Edo, to pa je res legendarno!! :D :bow

Z veseljem bom prebiral to temo, ker sem nenormalno nor na projekte/prebiranje le-teh. In tukaj zdaj se bo pisala/se piše zgodovina :mrgreen: ...brez heca, SLO zgodovina tuninga in s tem posebnih dosežkov. :EE

Zdaj tudi nisem več tako na sebe jezen, da sem začel mojo temo v Galeriji in s predstavljanjem mojega "projekta", ko vidim da si se tudi ti odločil. :pivo

Resnično upam, da še Jure @greedy predstavi projekt in pa Cicero, pa Ribič... pa še kdo.

Bi pa mogoče apeliral na moderatorje, če bi bilo možno da bi se odprl podforum "Projekti" v katerih bi se lahko potem predstavljali malo večji posegi od "športnega filtra in remusa" :mrgreen: ...kot je že Jure omenil.

Blue GTI je napisal/-a:Brutalno zgleda tale tvoj Audi S1.

Kako bo to letelo :twisted:

Slika

:shock: Res brutalno izgleda če je to tale. :D

Dajta še no prilepit kakšno slikco. Komaj čakam! :D

greddy je napisal/-a:
rs2 je napisal/-a:
TH Performance je napisal/-a:Ma to nebu zmesta islo. Nema sanse da se to upali prije 2009. :P

No fantje, kolikor vidim je ta novo pridruzeni uporabnik Hrvoje(zvani HIC) iz Zagreba, kateri ima tudi ogromno izkusenj v tuniranju avtomobilov, tko da ga lahko napadete, če bo kdo rabil kak nasvet okrog elektronike ali kaj drugega.
Decko je zastopnik za Autronice - računalnike (standalone) in jih tudi vgrajuje in mapira.
Seveda ker sem se za S1 odločil, da bo vozil z Autronicom in ga imam že doma, je moral mal senfa dodat. ;)
I Hic, ovo če da upali brzo a ti samo spremi neku konkurenciju ili moraju slovenci opet dominirati druge godine... :shock:

No prvi info za S1(motor):
- elektronika bo Autronic (Australija) (bom prilepil sliko, kdor tega se ne pozna - zvecer)- ena boljših elektronik na svetu, katera ti npr.omogoča:
- kontroliranje pritiska turbine (zelo dobro deluje)
- logiranje vseh parametrov kot so AFR, EGT, tlak, predvzig, temperature vode, temperature vstopnega zraka, pozicije lopute za gas, ....
- anti lag
- traction control
- launch contorl, flat shift
- autotune
- nastavitev tlaka turbine po prestavah
- jasno nastavitev predvziga in zmesi
- razne kompenzacijske mape ala če je zunaj vroče, mrzlo ipd...
- v povezavi z se eno napravo kontrolira klenkanje in odvzema po cilindru ki je zaklenkal
- lahko podpira motor z do 16 cilindri
- lahko podpira sekvencionalno 8 injektorjev in 8 tuljav
- ima še 8 dodatnih pvm izhodov, kateri se uporabljajo za kontrolo ala nitro, water injection,...
- ima 3 analogne vhode
-............

VELIKO, če ima kdo kako strokovno vprašanje naj vpraša kar Hica.

Bom zvecer se mal slik prilepil...
Lp

To je prava zadeva, vse ostalo so kompromisi..Tudi jaz bom sel na Autronic SM4.Morm zdele malo Hica povprasat, kako je s časom, ker bi počasi moral kravo zalaufat, recimo kaki base map bi prav prisel.:lol: ...Glede SEME sem slišal, da ste šli, matr, če bi blo kej placa, bi sou takoj zravn verjetno je kej za videt...

Resnično je prava zadeva in ko sta me "zdaj že predlani" :oops: Edo in Hic seznanila z temi karakteristikami ki jih je sedaj naštel Edo sem se kar odločil in sem vzel Autronic. Pri Ciceru na Leonu se je po Cicerovih besedah super izkazal in mislilm, da je to TO! :yum

P.S. Pozdravljen tudi @HIC na forumu :D Jel ima posla majstore? :lol: ...Kako izgleda neznam dal češ ti imati vremena za mene sirotinjo? :P
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne nov 18, 2007 9:29 pm

Pravi čas za takšen projekt...

imaš že toliko znanja o Audi motorsport zadevi da to ni zaverjeti

že pri JERIHA audi 2.2 Turbo (avtokros varianta) motor zelo lepo teče in iz sebe da neverjeten navor (stvar RSR-ja)

sicer nisem pristaš AUDI-jev ampak so izjeme... naj ti projekt uspe, v kar tudi sam verjamem

LP, DrSokoDJ

EDIT:

če vam tole kaj pomaga: 530KM ... ta avto, ki ga dela uporabnik @rs2 , bo imel pol toliko moči(če sem prav prebral)

pa verjetno bo notri 2.2ccm motor (CODE AAN) takšen kot je zdaj.... če sem kaj narobe povedal, potem me popravite!

Slika
cilj bo takšen?
Zadnjič spremenil drsokodj, dne Ne nov 18, 2007 9:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika
Slika
Slika

G8
Nov uporabnik

Napisal/-a G8 Ne nov 18, 2007 9:50 pm

Tisto je Audi Quattro A2.

Cilj je pa Audi Quattro Sport.

Slika

Uporabniški avatar
Blue GTI
Nov uporabnik

Kraj: Mesarska klavnica

Napisal/-a Blue GTI Ne nov 18, 2007 10:03 pm

Motorček od Jerihe je že uren in poskočen, a je žal kot vrabček proti zmaju, če se ga primerja z Edotovim Audi RS2, kaj šele s tem novim projektom :)

Glede 530KM in polovice ... Veliko vprašanje je, katera moč je od koga polovica :twisted:

AAN in dejanski motor, ki je vgrajen v Edotov S1, imata skupno le število cilindrov in še kako malenkost.
Tuning by technology

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Po nov 19, 2007 10:12 pm

Blue GTI je napisal/-a:Motorček od Jerihe je že uren in poskočen, a je žal kot vrabček proti zmaju, če se ga primerja z Edotovim Audi RS2, kaj šele s tem novim projektom :)

Glede 530KM in polovice ... Veliko vprašanje je, katera moč je od koga polovica :twisted:

AAN in dejanski motor, ki je vgrajen v Edotov S1, imata skupno le število cilindrov in še kako malenkost.

od Jerihata avto je zaenkrat zelo konkurenčen v avtokrosu ... če dobro vem je od EDO-ta turbina gor... (kupljena pri njemu no)

turbo je originalen seveda
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Blue GTI
Nov uporabnik

Napisal/-a Blue GTI Po nov 19, 2007 10:32 pm

Vem, vem ...

Če boš kaj v stiku z Jeriho, mu povej, da imam ideje glede njegove 2. in 3. prestave.
Tuning by technology

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po nov 19, 2007 10:36 pm

drsokodj je napisal/-a:
če vam tole kaj pomaga: 530KM ... ta avto, ki ga dela uporabnik @rs2 , bo imel pol toliko moči(če sem prav prebral)

Hehe, glede na karavana, bo imel tale projekt prej 2x več moči :D

Edo res vse pohvale za projekt. Predstavitev je pa še toliko bolj pohvalna, ker se preveč teh projektov dela na skrivaj.

Bom spremljal 100%
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan To nov 20, 2007 12:23 am

če se bo tkole nadaljeval bo v sloveniji hmal taka scena kt na švedskem :D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 20, 2007 12:31 am

rs2 je napisal/-a:Pozdravljeni,

glede na to, da se na tem forumu, na katerem nisem bil ravno dejaven dosedaj, kar na veliko predstavlja tuning projekte - take in drugacne sem se odločil tudi sam predstaviti projekt, s katerim se ukvarjam v bistvu ze dobro leto.

Gre za predelavo Audi coupe quattro (starega kot zemlja) v Audi S1. Avto mu zelim cimbolj priblizati, vendar nikakor ne gre za repliko, kar tudi ni moj osnovni namen.

Avto bo namenjen v prvi meri zadovoljstvu, takoj potem pa seveda za drag race, v katerem sem ze dosedaj bil kolikor toliko dejaven s svojim audijem rs2.

Projekt se je v bistvu zacel v glavi in seveda takoj z motorjem, sele kasneje sem se vprasal, kam bom motor sploh vtaknil :D . Stezka sem nasel ( s pomocjo foruma) starega slovenskega audija coupe quattro, kateri je bil dober za resno predelavo.

Projekt se pocasi premika, najvecji problem je seveda denar in pa cas.
Cilj? S1 mora biti lazji in mocnejsi kot rs2.

Lp

Kolikor vem je to eden od dveh takih avtomobilov v Sloveniji enega je kolega videl nekje na štajerskem koncu(modre barve).Drugače pa Edo kr tako naprej. :bow

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 To nov 20, 2007 1:19 pm

andrej86 je napisal/-a:edi bi šlo v tega audija 2 taka motorja namestit?
ker sem videl že npr. opel corso z dvema 2.0 16v turbo motorjema enkrat na motorvision na DSF-kanalu,en motor s 300KM spredaj eden zadaj,nekako je imel oba menjalnika povezana,itd.
vem da mam bujno domišljijo bi blo možno naredit spredaj pa zadaj kaki motor :P
sliši se prizadeto pardon :oops: samo bi pa trgalo ....... :twisted:

Ja verjento bi šlo, predvsem bi bilo potrebno urediti pogon in menjalnika, da bi to med seboj enako šaltala.
No za mene to ni - prvič dobiš dodatno težo zaradi dodatnega motorja in menjalnika, drugič pa je v praksi težko narediti, da to šalta kot more - automatik (kak serijski) pa ne bi zdrzal obremenitev.

Bomo raje naredili motor z kakimi 800hp. In to eden.
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 To nov 20, 2007 1:22 pm

Dejan_S2;
no ko že pišeš o zgodovini bi dodal, da si tudi ti del te zgodovine, ki se "piše".
No ravno zgodovina ni, je pa res, da smo eni bolj "fuknjenih" pri nas.
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 To nov 20, 2007 1:27 pm

drsokodj je napisal/-a:Pravi čas za takšen projekt...

imaš že toliko znanja o Audi motorsport zadevi da to ni zaverjeti

že pri JERIHA audi 2.2 Turbo (avtokros varianta) motor zelo lepo teče in iz sebe da neverjeten navor (stvar RSR-ja)

sicer nisem pristaš AUDI-jev ampak so izjeme... naj ti projekt uspe, v kar tudi sam verjamem

LP, DrSokoDJ

EDIT:

pa verjetno bo notri 2.2ccm motor (CODE AAN) takšen kot je zdaj.... če sem kaj narobe povedal, potem me popravite!

Slika
cilj bo takšen?

Originalni s4 motor (AAN) z originalno turbino ima navor res hitro in je odziven ja. No navora tudi ima nekaj. Je pa res da v avtokrosu verjetno rabi moč spodaj.
Notri bo motor podoben AAN, kakor je blu nekje zgoraj napisal, ima skupnega bolj malo. So pa motorji AAN, ADU, 3B, ABY si kar podobni, vendar so razlike.
Pa 530hp ravno notri ne bo, ker toliko smo presegli ze "zdavnaj".
Bolj cilamo na kakih 800hp (detajli še sledijo) in kakih 1100kg teže avtomobila.
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
rs2
Novinec

Napisal/-a rs2 To nov 20, 2007 1:30 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:[
Kolikor vem je to eden od dveh takih avtomobilov v Sloveniji enega je kolega videl nekje na štajerskem koncu(modre barve).Drugače pa Edo kr tako naprej. :bow

Zdej če je še kakšen sport quattro v Sloveniji dvomim, bi bil pa vesel, če je kje in če se ga da videti.
Verjetno je videl kakega coupeja ali pa eventuelno urquattrota.
Vse pod 2 bara je N/A
Audi power

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To nov 20, 2007 2:07 pm

Torej bo to zelo podoben S1-ki, ki je bila izdelana v malo več kot 200 primerkih za potrebe homologacije za kratko izvedbo urQuattra? če prav razumem?

Kako je z elektroniko? je to računalnik univerzalen ali je delan posebej za tipe motorja?
Ker če naj bi obvladal vse lamde sonde, lmm-je itd itd.
Če lahko malo bolj razložiš, če se ti morda ljubi.

P.S.: čestitke za projekt. Opažam da se vse več velikih projektov predstavlja na a.com. Upam, Edo, da boš opogumil še koga, navsezadnje je to le najbolj obiskan in največji forum v slo. Takole bi se dalo več projetkov vidt na enmu forumu, kot pa da se jih išče po raznih forumih posameznih znamk.
Slika

Uporabniški avatar
Blue GTI
Nov uporabnik

Napisal/-a Blue GTI To nov 20, 2007 2:24 pm

Audi je naredil iz urquattrota maloštevilčno serijo sportquattro, ki je bil krajši. Naredili so ga za potrebe rejlija. Iz tega sportquattro je nastal S1 rejli avto.

Autronic ne uporablja LMM za delovanje. Uporablja svojo lambda sondo, drugače pa se razume z ostalimi senzorji, injektorji, tuljavami , ki so serijsko vgrajeni v avtu. Autronic je visoko zmogljiv univerzalen računalnik.

http://www.autronic.com/
Tuning by technology

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry To nov 20, 2007 2:43 pm

Ja, malce sm zamočil s poimenovanjem.

Se pravi lahko z autronicom delaš lastni ''chip-tuning''?
Podobno kot power commander na motorjih?
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To nov 20, 2007 3:10 pm

Odličen projekt! Tole bom spremljal, upam da ga boš podprl z dosti slikami in kakim filmčkom...
BMW E46

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 20, 2007 3:51 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Ja, malce sm zamočil s poimenovanjem.

Se pravi lahko z autronicom delaš lastni ''chip-tuning''?
Podobno kot power commander na motorjih?

Ta zadeva sam še govort ne zna;), vse parametre lahko spreminjaš.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Blue GTI
Nov uporabnik

Napisal/-a Blue GTI To nov 20, 2007 6:58 pm

No, gremo mal naprej s slikami.

Tukaj je IMSA glava, s katero so dirkalniki brez težav dosegali proti koncu prvenstva 900KM na krožnih dirkah brez NOS in samo z 2190ccm :shock:
Priponke
Audi03.jpg
Tuning by technology

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 20, 2007 7:24 pm

:shock:
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten