Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr jan 16, 2008 12:42 pm

seeman66 je napisal/-a:Kaj pa tile

http://tuning.vizual.si/index.php?optio ... e&Itemid=1

lp

Zanimivo, zanimivo...čipaš lahko tudi sam :roll:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jan 17, 2008 9:03 pm

pavko je napisal/-a:Čipanje naj nebi škodovalo avtu, sam k sm pa zanč klicu v RSR pa uprašu če mi loh volvota T4 čipajo ki ma 200k prevoženih, je pa rekla da rajš ne ker ko ma avto tok prevoženih ni najbol met čipa gor?

Kot je FBR napisal, vsakemu, ki da avto čipat, mora biti jasno, da bo motor bolj obremenjen, s tem pa so možnosti za okvare večje. Podobno, kot so možnosti za okvare večje, ko je avto starejši. Kljub temu pa tudi čipani avtomobili zdržijo veliko, samo treba je vedeti, da čipanje izkorišča konstrukcijske rezerve motorja, ki so potem manjše. Če imaš resen namen čipati avto, mislim da tudi kilometri ne bodo ovira, se mi pa zdi korektno, da te na možnosti okvar pred tem opozorijo, kljub temu, da so s tem ob svoj dobiček.
Slika

JonTa
Nov uporabnik

Napisal/-a JonTa Sr maj 07, 2008 12:31 pm

Mogoče kdo ve, zakaj razlika pri obeh ponudnikih (avtoelektronika in RSR) za moj model A3 1.9TDI 105KM/250nM

Avto elektronika;
105KM --> 135KM, 250nM --> 310nM

RSR;
105KM --> 140KM, 250nM --> 285nM

Sem klical po telefonu, in obadva zagotavljata da je povišan navor max. izkoristen, če hočem daljso življensko dobo motorja.. Nekako se nagibam h RSR, ker 310nM zna bit kar mal prevec za tole mašino. Kaj vi pravite? Zakaj razlika pri navoru?

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Sr maj 07, 2008 8:20 pm

še jaz dodam "piskrček"

imam samo izkušnje z RSR. Kar nekaj TDI motorjev sem čipal pri njemu, nekaj je bilo tudi popravil elektronike (vroči (ne)vžigi.......). Na bencincu mi je pa naredil custom čip direktno na valerjih. Tudi pohvalno!

Skratka z RSR imam dobre izkušnje, kako pa delajo drugi mojstri pa ne vem.

lp
evo4fun
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov