Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr sep 10, 2003 1:21 pm

Valjo je napisal/-a:
ja in kaj ti bo tak z dvema prklučkoma? takih ne delajo ker nimajo funkcije.....

ja ta zdaj mi pritisk nazaj pred turbino posilja, rabim pa tistega ki v zrak pihne. se pravi ima samo dve prikljucka, v cev kjer je pritisk in za tisto malo cevko za vakum ki ga sprozi
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr sep 10, 2003 2:04 pm

shusuglao je napisal/-a:
Valjo je napisal/-a:
ja in kaj ti bo tak z dvema prklučkoma? takih ne delajo ker nimajo funkcije.....

ja ta zdaj mi pritisk nazaj pred turbino posilja, rabim pa tistega ki v zrak pihne. se pravi ima samo dve prikljucka, v cev kjer je pritisk in za tisto malo cevko za vakum ki ga sprozi

Hehe...taki by-pass ku si ga dal na sliko ga ima tudi moj avto original, ja je od boscha ma se hitro pokvari, sej itak bosch ima zelo ne kvalitetne izdelke!!!

Ti si malo zamešal stvari, ti svetujem da si dobro prebereš opise izdelkov na tej strani http://www.bonalume.it/index_eng.asp je v angleščini, upam da znaš angleško :wink:

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr sep 10, 2003 4:09 pm

Punto_GT je napisal/-a:
shusuglao je napisal/-a:
Valjo je napisal/-a:

Hehe...taki by-pass ku si ga dal na sliko ga ima tudi moj avto original, ja je od boscha ma se hitro pokvari, sej itak bosch ima zelo ne kvalitetne izdelke!!!

Ti si malo zamešal stvari, ti svetujem da si dobro prebereš opise izdelkov na tej strani http://www.bonalume.it/index_eng.asp je v angleščini, upam da znaš angleško :wink:

ja, sem ta cas ze sam ugotovil da je stran tudi v anglescini :)

kolikor sem jaz studiral in mozgal okoli teh dump(blow off...) valvov bi rabil nekaj v tem stilu

Slika

samo najti trgovino kjer to imajo in se zmenit, kaj vraga hocem imeti je pa drug problem :)
Slika

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr sep 10, 2003 6:06 pm

Lej če se ti da prpeljat do stare Gorice (it), je prou ob mejnem bloku Šempeter pri gorici trgovina CAR auto, ki ima vse kar rabiš za avto (tam boš dobil tudi te pop off-e jst sm tam kupu) in znajo vsi prodajalci slovensko, to je njihova stran gori je tudi zemljevid da se ne boš zgubljal :wink: http://www.car-auto.it/

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr sep 10, 2003 7:15 pm

Punto_GT je napisal/-a:Lej če se ti da prpeljat do stare Gorice (it), je prou ob mejnem bloku Šempeter pri gorici trgovina CAR auto, ki ima vse kar rabiš za avto (tam boš dobil tudi te pop off-e jst sm tam kupu) in znajo vsi prodajalci slovensko, to je njihova stran gori je tudi zemljevid da se ne boš zgubljal :wink: http://www.car-auto.it/

hvala hvala, upam da bom nasel :) koliko pa je treba denarcev imeti za to rec(priblizno)?
Slika

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Sr sep 10, 2003 7:21 pm

Sej na uni strani od bonalume so tudi cene veš :wink:

Čene je med 100 in 200 euri, odvisno kako hočeš imet, pa še IVO ti vrnejo če greš preko 150 eurou :D

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So sep 13, 2003 8:11 pm

hmm sej pravim ce mas maf (air mass sensor ) pa ce montiras atmosferski blow off ... to pomeni da ne gre nazaj do turbine ta zrak bo sam racunalnik zaznal to in bo mislu da je prislo v sistemu do napake in bo tlak spustu ......

drugace pa je znano da tisti vagovi (bosch) blow ... i so ena j***a narejeni so s pomocjo gume in plastike .... kvazi diafragma ... prblizen taka kot proti dojenckom :) samo da za avto no vglavnem zelo rada poci al pa je lena al pa se noce zaprt ... no vglaven si kupi takega ki ima notr majhen batek ... pri forge motorsport bos dubil takega ki je identicen po dimenzijah samo da ma z batom narejen .... ce se prov spomnim koker sem bral je s2 biturbo tako da ma 2 blow offa ... drugace mas tudi clanek http://www.audiworld.com/tech/eng21.shtml
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So sep 13, 2003 8:20 pm

Enkrat je tle na forumu tekla debata o auspuhih. Pa baje da so eni auspuhi, ke neki zrak vrtinčjo, pa nardijo tak turbina-like zvok. Baje da ma te auspuhe večina 2fast2furious avtekov gor. Katera firma je se pa ne spomnem. Najdi na forumu.

strojnik
Nov uporabnik

Napisal/-a strojnik Sr sep 17, 2003 10:05 am

eni auspuhi vrtinčijo tok plinov, da dušijo zvoke nizkih frekvenc.
:vrum če hočte met piskanje pa vržte batni motor stran in dejte not grednega-turbinskega, takga kot ga majo helikopterji, ta bo zihr bolj piskal kot tisti pri drzni in hitri. :twisted: sam je pa mal drag, dost kuri in na petrolu nimajo takga bencina
:twisted: če zadanem na loto vlke dnarje pol nardim kej takga :twisted:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr sep 17, 2003 12:35 pm

Omelo je napisal/-a:Enkrat je tle na forumu tekla debata o auspuhih. Pa baje da so eni auspuhi, ke neki zrak vrtinčjo, pa nardijo tak turbina-like zvok. Baje da ma te auspuhe večina 2fast2furious avtekov gor. Katera firma je se pa ne spomnem. Najdi na forumu.

pri 2F&2F je bil zvok od Nisan 300ZX !
V8 POWER

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 17, 2003 12:56 pm

Men je na turbaku počla cev iz filtra do interkulerja. Žvižgal je tok, da so vedl že par km prej da se vozm po tisti cesti. Avto pa ni niti dost slabš šu, ker je še vedno dost zraka pršlo do mašine.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr sep 17, 2003 1:03 pm

hehe
men pa pri kolektorju mem zvizga..
se tut hudo dobr slis..
samo mi 0.5bara mem piha :((((
V8 POWER

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr sep 17, 2003 8:10 pm

TechnoBoY je napisal/-a:turbo predvidevam ?

Ja ne ti. Zakaj se pa rabi to. Ej jej jej

:P :P :D :D :mrgreen: :mrgreen:
SlikaSlika

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Če sep 18, 2003 6:51 am

Fantje ne vem, men je cilj, da je avto čim bolj tih, že tko se mi turbina sliš če pohodm da bi pa še bl žvižgal...noooo thankyouuuuu. Preveč gledate tele cheap telebanske filme prehitri pa predrzni itd...
T oje za gune...k so brez izpita, da lahko mal sanjajo, čeprov se čudn škdaj k vidš kakšn avto k mu nekej svet spodej, toj prov LOL.
Kupte si avto, lepo ga vozte pa je, če pa hočte dirkat pa pejte na A1 ring sposodte si formulo za ene 10 jurjou evrou pa par krogov naredte.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če sep 18, 2003 7:22 am

primozb je napisal/-a:Fantje ne vem, men je cilj, da je avto čim bolj tih, že tko se mi turbina sliš če pohodm da bi pa še bl žvižgal...noooo thankyouuuuu. Preveč gledate tele cheap telebanske filme prehitri pa predrzni itd...
T oje za gune...k so brez izpita, da lahko mal sanjajo, čeprov se čudn škdaj k vidš kakšn avto k mu nekej svet spodej, toj prov LOL.
Kupte si avto, lepo ga vozte pa je, če pa hočte dirkat pa pejte na A1 ring sposodte si formulo za ene 10 jurjou evrou pa par krogov naredte.

Teb pa sploh ni treba bit na forumu če ti ne paše. Ne govori take o ljudeh na forumu, ker nismo mulci, ki ne vemo kaj bi radi. Če ti ni do tunninga pa ga ne delaj, ampak ne pljuvaj po tistih ki ga želijo.
http://www.raceland.si

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Če sep 18, 2003 7:35 am

G.Clio, tukej noben ne kritizira nobenga. Samo pravm, da je tako početje lahko tud nevarno. Ne samo za tistga k to dela mapak tud za druge udeležence. Ti še nis doživu kuko enmu zadn spojlar utrga pa da ti mem avta leti. Zakaj? Ker pač folk misl da je to igrajčkanje. S temu k ti mislš da kritiziram se bolj nagibam h temu, da ni fora da ti iz jugiča nardiš formulo. Pa če dobr spedenaš...ej svaka čast...če pa koj nekej nabijaš gor pa ogrošaš druge pa to ni tuning. Sicer se pa ne mislm kregat, vsak lahko svoj mnenje pove. Žalostno je to k koj k kdo kej realnega pove je koj p.......a.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če sep 18, 2003 7:41 am

Omelo je napisal/-a:Enkrat je tle na forumu tekla debata o auspuhih. Pa baje da so eni auspuhi, ke neki zrak vrtinčjo, pa nardijo tak turbina-like zvok. Baje da ma te auspuhe večina 2fast2furious avtekov gor. Katera firma je se pa ne spomnem. Najdi na forumu.
Uni auspuhi so od laser deepthone (mislim, da se tako napise), ki so jih uporabljali v f&f. Distributer obstaja tudi za slovenijo, sicer pa so bolj znani za auspuhe za motorje kot pa za avtomobile.

Dejansko pa je to njihov sistem odvajanja izpusnih plinov (tako da jih vrtinci), ker naj bi bli tako ttudi hitrejsi, nastajal pa naj bi tudi zvok, ki je drugace znacilen za turbino.

LP
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če sep 18, 2003 7:49 am

Primozb: tem primeru se pa probaj drugič lepše oz. bolje izraziti. Kar praviš je res nekatere domače predelave so nevarne, ampak ne vse. Tukaj se pa knkretno govori o ventilu za pritisk zraka za turbino, kar mislim da ni za nikogar nevarno.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če sep 18, 2003 5:44 pm

johnyr je napisal/-a:Primozb: tem primeru se pa probaj drugič lepše oz. bolje izraziti. Kar praviš je res nekatere domače predelave so nevarne, ampak ne vse. Tukaj se pa knkretno govori o ventilu za pritisk zraka za turbino, kar mislim da ni za nikogar nevarno.

mogoce, ce imas res glasen ventil pa ravno ko peljes mimo ene babice s srcno napako presaltas/gas spustis in se revica tako ustrasi da jo kap rukne. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če sep 18, 2003 11:02 pm

M3 je napisal/-a:kolko pa mi bi prišlo stat če bi montiral večjo turbino? in še bi vprašal če kdo ve če se da v sloveniji dobiti turbine Garret ali G-Reddy?

Kaj pa turbince KKK?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov