chevy je napisal/-a:Kenzooki je napisal/-a:Aha, se pravi če jaz sedaj prav razumem, je še vedno najenostavneje če grem nekam na Kio in naročim 17" gume, s tem da mi bodo oni moral dat zraven ta TUV certifikat. Zraven rečem da hočem še ena jeklena platišča s pokovi? (glede na to, da imam zdaj 15" menjam pa na 17" in ne bodo šle gume gor, rabim nova platišča) samo grdo izgleda potem :/
Al je bolje da vzamem kar ena lita platišča samo za zimo?
p.s. se opravičujem ker se je ta tema sprevrgla v tako zelo noob vprašanja, ampak to je moj prvi avto in se nebi rad zajebal + skoraj nič ne vem o avtomobilih :/
Sicer pa se vsem zahvaljujem za vse odgovore in trud
Ja je najenostavneje, je pa tudi dražje - original platišča proizvajalca (Kia). Najbolje je, da kupiš aftermarket 17'' (prišparaš €), zraven dobiš TUV certifikat in pogledaš/ti prodajalec pogleda ali ustrezajo tvojem avtu oz. ali je vpisano za tvoj avto (dimenzija gum). Če je, montiraš feltne + gume, se odpraviš na LPP, tehnični (kot je napisal @Cash) in ti oni vse pregedajo in vpišejo v homologacijski kartonček.
Glede fedrov lahko začneš z H&R 35/35 > klik, tukaj narediš isto (sem ti par postov nazaj razložil kaj in kako) in temniš šipe (do 150€, nebi smelo biti več)
Glede zimskih gum in platišč ti je najbolje, da to sezono pustiš tako kot imaš, do naslednje si pa prišparaš € pa daš ene 16'' gor.
tole ti je čist prav povedal...nikakor ne it na Kio kupvat k boš dost preplačou. Sploh pa z tem budgetom ni šans da karkol nardiš na gumah (in feltnah)...za ta denar kvečjem spustiš in temniš šipe pa mogoče še kaka estetska malenkost

če pa boš naprej kej delal na feltnah pa ne pretiravat z velikostjo...17'', max 18''....pa že to ti bo nardilo avto prekleto neudoben.