Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 19, 2009 12:02 am

neverjetno ažurni:

Poštovanje,

Imamo dyno i mozete izmeriti snagu prije i poslije cip tuninga.Mjerenje je +60 eura,to su dva mejrenja.Granaciju mozete dobiti 3 godine na funkcionisanje i ispravnost mapa i naseg posla ali da bi dobili garanciju na motor moramo prvo da ispitamo stanje vaseg motora pa da onda odredimo o kojoj se visini dopalate radi,ovako napamet je nemoguce da vam kazem vise detalja.

Da,ako stavite nasu reklamu i nosite je 3 godine imate pravo na popust od 50 eura bez obzira sto ste iz SLO a sve su isti uslovi.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 1:53 am

sašo5 je napisal/-a:...da bi pa avto tam čipal.... :roll: dajte bodite mal resni....

bodi ti malo resnejsi,pa ne "vtikaj nos" tam kjer nimas izkusenj.skoraj vsakic ko preberm tvoj post,je nekaj napamet napisanega.torej,argumentiraj zakaj ne chipat v bosni avto (na podlagi izkusenj) pa ti dam roko.to,da si nam skoraj vsem tukaj na forumu lahko oce (po starosti),se ne pomeni da si najpametnejsi. ;)
pa brez zamere,lep pozdrav!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 19, 2009 9:51 am

Hm....zanimivo...sploh pa zato, ker mi za bistveno manj denarja ponuja več KM in Nm kot pa SLO ponudniki.Če bi bil ziher, da mi focusa čipne preko OBD-ja, bi se vsedu v avto pa šel v BiH čipat (RSR tega zaenkrat ne zmore, za ostale ne vem).

LP!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 19, 2009 10:18 am

sejjaretun je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:...da bi pa avto tam čipal.... :roll: dajte bodite mal resni....

bodi ti malo resnejsi,pa ne "vtikaj nos" tam kjer nimas izkusenj.skoraj vsakic ko preberm tvoj post,je nekaj napamet napisanega.torej,argumentiraj zakaj ne chipat v bosni avto .....

zato, ker avto ni mobilni telefon, ki ga vržeš v smeti, ko začne j..... in kupiš novega_problem je malo resnejši, kot si pa ti misliš in tukaj nekaj razlagat, zakaj, kako ipd je brez veze, pa preveč časa bi porabil, več kot polovica pa itak ne bi doumela kaj hočem povedat.......

P.S. sicer je to samo moje mnenje in nikakor nisem niti mislil niti napisal, da se ne sme it......kdor hoče:_hoče, kdor neče neče - izrazil sem samo svoje mnenje in na forumu, ki je javen, lahko vtikam nos kamor hočem..... :roll: "kapiši" :!: :?:

Izkušenj pa v Bosni resda nimam(vsaj s čipanjem ne) pri RSR-ju sem pa "delal" avto(ne enega) ko si ti še slinček mel po brado........mislim, da pa to nekaj tud pomeni....

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 19, 2009 11:11 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Hm....zanimivo...sploh pa zato, ker mi za bistveno manj denarja ponuja več KM in Nm kot pa SLO ponudniki.Če bi bil ziher, da mi focusa čipne preko OBD-ja, bi se vsedu v avto pa šel v BiH čipat (RSR tega zaenkrat ne zmore, za ostale ne vem).

LP!

vprašej jih! ;)

@sašo:
se strinjam s tvojim prvim delom. v drugem samo dokazuješ, da govoriš na pamet in niti nimaš argumentov, na koncu si pa spet prešel na svoje hvalisanje kaj imaš v hlačah...

torej, imajo dyno run, ceno smešno, garancijo, poleg vsega ti takoj lahko avto povrnejo v prvotno stanje in še, če daš avto ustrezno pregledat, ti dajo garancijo še na motor, seveda z doplačilom.

pol si naj pa vsak misli svoje

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po jan 19, 2009 11:21 am

lahko bi donirali vsak 1€ in naj se najde nek poizkusni zajček.. prevoz si naj sam plača... no pa tak kot si že napisal C4V4L13R, če komu ni všeč mu brezplačno povrnejo avto v prvotno stanje...

:D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 19, 2009 11:23 am

C4V4L13R je napisal/-a:se strinjam s tvojim prvim delom. v drugem samo dokazuješ, da govoriš na pamet in niti nimaš argumentov, na koncu si pa spet prešel na svoje hvalisanje kaj imaš v hlačah...

ma kaj bi se hvalisal........ :roll: boli me k.....

- samo, poznam ohoho primerov, Hrvati v večini(pač delam na takem mestu, da pridem v stik z njimi(včasih je bilo tega še več) in vem koliko strank je po čipanju hodilo v "deželo" popravljat za raznoraznimi "tunerji" - tudi prekaljenimi" in to k Matjažu(RSR) da ne bi rekel kdo, da na pamet govorim, v našem koncu pa jih poznam več, ki so nekje v Prekmurju čipali...............potem je pa bilo: pomagaj(te) nekaj ni v redu...

Sedaj pa z moje strani basta! -

Sem sploh bedast, da se v taki temu spuščam v debate, ampak kaj "ko me je sama dobrota" :P in bi rad naivneže, ki hočejo 100 eur. pršparat, obvaroval "vsega hudega".........ampak naj; saj se na lastnih napakah učimo.....Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 19, 2009 11:32 am

C4V4L13R je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Hm....zanimivo...sploh pa zato, ker mi za bistveno manj denarja ponuja več KM in Nm kot pa SLO ponudniki.Če bi bil ziher, da mi focusa čipne preko OBD-ja, bi se vsedu v avto pa šel v BiH čipat (RSR tega zaenkrat ne zmore, za ostale ne vem).

LP!

vprašej jih! ;)

Ja no...spraševal sem vse slovenske ponudnike čipanja (RSR,Avtoelektronika,itd...) in so mi vsi zatrjevali, da to gre preko OBD-ja. Nato je kolega pelu svojega focusa k RSR-u kateri je ugotovil, da je treba računalnik razstavit in šele tako čipat. Tega pa jest ne dam delat. Đabe mi hasne, če mi ta reče, da se da čipat preko OBD-ja in grem v BiH,kjer bi nato ugotovil, da se ne da drugače kot z BDM.

LP!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 2:39 pm

sašo5 je napisal/-a: pri RSR-ju sem pa "delal" avto(ne enega) ko si ti še slinček mel po brado........mislim, da pa to nekaj tud pomeni....

evo spet pises napamet,jaz ko sem slincek mel pod brado so se yugoti pa ficoti vozili,pa RSR sploh ni obstajal tukaj.edino nevem,mogoce si ti ficota chipal-se opravicujem.

ON: tisti ki vas res zanima,napisite kaj bi radi zvedeli pa jih poklicem in vprasam (ker sem trenutno v Bosni,klici so cenejsi kot iz slo.ter 2.razlog-govorim bosansko).
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 19, 2009 3:19 pm

jst lohka rečem samo svaka čast slovenski tunerjem v ekonomskem smislu seveda
dosegli so in vas prepričali, da more biti čipanje dražje od 500 eur da je dobro
pa kolk dejansko mislite da je stroškov s čipanjem??
ne rečem čipanje nekega redkega avtomobila, saj programi nekaj stanejo- čipanje VWja al pa renoja je pa praktično zastonj- drugo je k smatrajo da je servisna ura vredna 200 eur
dejstvo je, da neuveljavlenih in tujih tunerjev ne poznate, vendar jih že v osnovi na podlagi nižje cene (ki je lahko le znak neuveljavljenosti ali pa nižjega življenskega standarda v državi) skurcate kot nekvalitetne.
je pa dejstvo, da je težko reskirati avto (ipak velika vrednost) neki xy firmi- moj avto kot tudi prejšni je bil čipan pri eni od najboljznanih firm v slo- clio je bil zrihtan tip top- 20 min dela, pri MB pa so nastopile težave po 3000 km- avto je bil star pol elta, ko je bilo potrebno zamenjati elektroniko- vse smo urihtal preko garancije- ne tunerske hiše ampak MB garancija (veze in poznanstva)- pa vem tudi da moj ni bil edini zašuštran- bil je pa prvi, pri kateremu je čipanje sploh uspelo (vsaj za 3000 km)- pol so se vezja razrahljala in je šlo vse k hudiču
vedel sem kaj reskiram in pač se je zgodilo- koštalo ni hvalabogu nič
pol leta kasneje smo ga še enkrat optimiziral in sedaj je že tri leta ql
tko da povsod je to nek riziko- zdej a je dnar pomemben- morda je crknlo, ker mi ni bilo potrebno plačati ;)
gre zato, da se tudi pri najboljših pojavljajo napake, je pa res, da če rihtaš v sloveniji imaš večjo možnost za se zment
pa še nekaj- v sloveniji stane tuning pri znani firmi cca 50% povprečne plače navgor
kakšne so plače v bosni- in kakšen procent plače dosegajo čipi??
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jan 19, 2009 3:45 pm

kljukec je napisal/-a:kakšne so plače v bosni- in kakšen procent plače dosegajo čipi??

plače so od 500 do max 700 konvertibilnih mark pa si preračunajte v €

čipi so dobavljivi praktično za drobiž tako v slo kot v bih kot v usa, plača se samo software-znanje in "roke" ( beri: delo)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 4:50 pm

adis je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:kakšne so plače v bosni- in kakšen procent plače dosegajo čipi??

čipi so dobavljivi praktično za drobiž tako v slo kot v bih kot v usa, plača se samo software-znanje in "roke" ( beri: delo)

tako je,software,znanje in roke se placajo..povprecna placa je 500km,torej 250€.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po jan 19, 2009 4:58 pm

sejjaretun je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

tako je,software,znanje in roke se placajo..povprecna placa je 500km,torej 250€.

nekje 4x nižja kot pri nas(800-1000€)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 19, 2009 5:20 pm

no kaj to pomeni- da so teli čipi realno še dražji od naših- torej delajo večinoma z tujino- ker si jih sami špogajo še težje kot mi
lp

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jan 19, 2009 5:30 pm

res mi ni jasno zakaj bi šparal na tistih par deset evrih in se vozil v Bosno,ko pa mamo pri nas 3 kvalitetne in preverjene tunerje :bonk pa še na dosegu roke so,če kaj nebi štimalo ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Po jan 19, 2009 5:34 pm

el_diablo je napisal/-a:res mi ni jasno zakaj bi šparal na tistih par deset evrih in se vozil v Bosno,ko pa mamo pri nas 3 kvalitetne in preverjene tunerje :bonk pa še na dosegu roke so,če kaj nebi štimalo ;)

se strinjam,ampak le ce bi cena bila tista ki si jo napisal-230€.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 19, 2009 5:36 pm

par 10% ali kar bolje 100% razlike...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po jan 19, 2009 5:44 pm

Sam kaj pr nas noben ne čipira atmosverskih motorjeu?Vem da se po večini ne izplača in da je prirastek le nekje do 10% prvotne moči(če je) ampak ti v bosni majo usaj cenik tud za take motorje.Kako je stem pri nas?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 19, 2009 5:56 pm

nightmare je napisal/-a:Sam kaj pr nas noben ne čipira atmosverskih motorjeu?Vem da se po večini ne izplača in da je prirastek le nekje do 10% prvotne moči(če je) ampak ti v bosni majo usaj cenik tud za take motorje.Kako je stem pri nas?

To tudi mene zanima
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jan 19, 2009 6:01 pm

mislim da je možno pri SKN-u čipat atmosferca. ko sem se zanimal za polo gti 1.6 16v sem naletel na tale podatek
ECO75 / CHIP Tuning - VW / Volkswagen,Polo 1,6 L / 16V
- + Drehzahlanhebung
EUR 450,00
Nm KW HP
152 92 (125) serijsko

10 11 (15) prirastek

162 103 (140) čipan

Se pravi je prirastek moči pri atmosferskem motorju 15HP, kar pa pomoje ni zanemarljivo, sploh pri tako majhnem in lahkem avtomobilu kot je recimo Polo 6N2 GTI.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov