Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr okt 01, 2003 8:09 pm

O dragi bojan, tebe mot še mrsikej.

Pa sm tako, to je tuning... Tut ku daš športni filter gor, pa je še mn dela, je tuning.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

clio

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 01, 2003 8:18 pm

glede konjev sem razumel da se bo po vsej verjetnosti neki že poznalo al pa tud ne,zdej me pa zanima kaj pa glede zvoka?Če gre katalizator in sredinski lonec ven kako štimo bo mel avto?A bo za zdržat not al bo pa bolu ko p*****a :o .Ker men ni glih za to da bi celo Velenje čulo kdaj se bom pripelu :?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 01, 2003 8:26 pm

Sam sem imel na avtu s 69KW/94KM srednji lonec in katalizator, ter zadnji lonec. To je vse letelo dol, ker je bilo dotrajano in namesto tega je 6cm premera debela cev in velik zadnji lonec. Posledica je da se kar dobro čutijo pospeški sedaj, proti tistemu, kar je bilo. Brez katalizatorja dela sasmo nekaterim avtomobilom mašina bolje, ker je ne mori, nekaterim pa zelo pokvari merjenje lambda sonde in potem imajo nepravilne mešanice zraka in bencina v motorju - posledica slabše gre avto.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Če okt 02, 2003 11:57 am

to je fora puntota 2 ker ima sondo na ali celo za katalizatorjem, zato se takih stvari jest nebi lotu na takem avtu, kaj pa dela sonda lambda smo pa že nekje obdelal..
Slika

Uporabniški avatar
Gigi;)
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigi;) Če okt 02, 2003 12:50 pm

PoLOdivjan je napisal/-a:to je fora puntota 2 ker ima sondo na ali celo za katalizatorjem, zato se takih stvari jest nebi lotu na takem avtu, kaj pa dela sonda lambda smo pa že nekje obdelal..

Baje se da tud na puntotu 2... vsaj tko pravi mehanik k mi bo satje iz kat. pobral. :roll:
;)

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan Pe okt 03, 2003 9:36 am

verjetno se da sam je mal bol zakomplicirano in večina ti bo to odsvetvala, zakaj, sam veš kaj dela sonda in tja pride ˝neočiščen˝plin torej sonda najmanj kar naredi javlja napako, mogoče se motim ampak malo verjetno, če te res zanima se bom pozanimal aja pa baje da ma punto 2 dve taki sondi...eno na kolektorju in eno za katalizatojem, lastniki povejte?
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

katalizator

Napisal/-a darkdog24 Če okt 16, 2003 5:31 pm

Ja hvala lepa vsem za komentarje in nasvete odloču sm se da katalizator in sredinski lonec jutri gresta dol,pa bomo videli če se kej pozna na moči 8) .

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

katalizator

Napisal/-a darkdog24 Pe okt 17, 2003 9:52 pm

:D :D Ja danes em kot sem povedal dal dol katalizator in namesto njega sem dal gor napol dušen lonec.Zadeva je takšna kot je lonec od 5-ke.Podoben je sredinskem loncu Cliota,vendar je nekoliko manjši.Skozi njega je napelana cev,venadar pa je napol dušen in ne čist odprt kot pri nekaterih modelih ko te čuje cela vas al pa celo mesto ko prihajaš domu :D :D :D .Zvok je res globok.Kar se pa tiče pospeškov oziroma moči pa moram priznat da je Clio za odtenek malo bolj poskočen,čutim da ga ne duši toliko kot z katalizatorjem.Kajti pri 2500 obratih ga je vedno iz 2 v 3 prestavo zadušilo.Enostavno je porabil nekaj sekind da je dobil tisto moč ki jo potrebuje. :cry: Danes em ga malo nateral ko smo zadevo stran dali in sem bil kr presenečen.realno sem pridobil kot ste že sami povedali 5% moči-to mi je prav tako rekel tudi mehanik danes.Edina stvar ki me je danes šokirala pa je bla cena odstranitve katalizatorja :shock: Za delo in material sem dal 11000SIT :shock: :shock: :shock: Dober sej so mojstri pa še garancijo mam sam mislim da je vsen too much :?
HVALA vsem še enkrat za izčrpne odgovore.Zelo ste mi olajšali delo.HVALA

Aja pa še to:Kmalu vam bom predstavil tudi mojega Cliota,ki bo končan konec tega meseca.Gre za unikatno zadevo!!Kmalu na spletu.............. :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe okt 17, 2003 9:54 pm

Fak to je pa hudo drago: jst sm dal za komplet cev fi50 od kolektorja do zadnga lonca+da so mi montiral nazaj prvi lonc+razni šravfi+delo 10000.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Ne okt 19, 2003 10:58 am

darkdog23: kako pa čez tehničnega?
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

tehnični

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 19, 2003 11:46 am

Ja takole je s to zadevo.Tehnični pregled sem naredu 27.septembra prav tako pa tudi registracijo.Sedaj se lahko vozim približno eno leto brez skrbi.Nadomestek katalizatorja pa v bistvu zgleda tako kot katalizator,je iste oblike samo da je noter votel-čez njega je potegnjena cev in je v bistvu pol dušen, da nebi zbudu cele soseske :D .Kako bo pa drugo leto bomo pa vidli.V najslabšem primeru ga dam dol in katalizator nazaj gor ker sem ga shranu.Dam približno 3000SIT za delo in to je to.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Ne okt 19, 2003 6:16 pm

Mi lahko zaupaš kakšno cifro od teh "mojstrov" de mal povprašam za moj avto? Vidim de si iz Veleja :)
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

katalizator

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 19, 2003 8:23 pm

To sem delu pri RILETU,delavnico pa majo tam pri Esotechu ko se gre proti elektrarni.Njiov telefon pa je 03/8975820.Delajo pa od 8.00 do 17.00 ure.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

katalizator

Napisal/-a darkdog24 To okt 21, 2003 7:34 pm

Morm še povedat da sm dans šel na Trojane in sem seveda Cliota mal potisku tam čez 3500 obratov.Zvok je fantastičen,prav tako tudi pospeški,najbolj zanimiva stvar pa je ta da če voziš z visokimi obrati preko 3500 in potem spustiš plin tako da mašina začne zavirat,potem ti iz auspuha tk useka da misliš da si na reliju.Res brez zajebancije če spustim plin mi iz auspuha useka,enostavno pokne tk da filing je kr dober.Bol ko se motor segreje bol useka :D :D
Če bo kdo dal katalizator dol in mu bo iz auspuha tu pa tam pokalo naj ga nebo strah.Vse je ok.

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr okt 22, 2003 10:22 am

Meni je tudi šel včeraj katalizator in sprednji lonec ADIJO :)

Dal mi je samo cev gor pa naredil objemke, tak da pred tehničnim samo objemke odšraufam, vzamem cev dol, pa dam ono cev gor z kat. in loncem, zašraufam pa je :) :) :)
Delal mi je Novak, kateri ima tudi izpušne sisteme NOVAK.

Avto ma vidno bolše pospeške, samo če bi pa še mel športni lonec, mi je zagarantiral, da bi bilo še bolje :) , tak da že šparam za lonec

O zvoku pa bolje da ne govorim, mam zvok kot eni Rally avti, carskoooo :P :twisted: :twisted:

aja vse skup z materijalom in delom vred me je prišlo 6.400 SIT

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 23, 2003 9:07 pm

BaSe je napisal/-a:Meni je tudi šel včeraj katalizator in sprednji lonec ADIJO :)

Dal mi je samo cev gor pa naredil objemke, tak da pred tehničnim samo objemke odšraufam, vzamem cev dol, pa dam ono cev gor z kat. in loncem, zašraufam pa je :) :) :)
Delal mi je Novak, kateri ima tudi izpušne sisteme NOVAK.

Avto ma vidno bolše pospeške, samo če bi pa še mel športni lonec, mi je zagarantiral, da bi bilo še bolje :) , tak da že šparam za lonec

O zvoku pa bolje da ne govorim, mam zvok kot eni Rally avti, carskoooo :P :twisted: :twisted:

aja vse skup z materijalom in delom vred me je prišlo 6.400 SIT

koncno smo docakali, ded si je to pol leta rihtal! :lol:
se vidimo na stezi!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: katalizator

Napisal/-a Nu-NRG Če okt 23, 2003 9:37 pm

darkdog23 je napisal/-a:Morm še povedat da sm dans šel na Trojane in sem seveda Cliota mal potisku tam čez 3500 obratov.Zvok je fantastičen,prav tako tudi pospeški,najbolj zanimiva stvar pa je ta da če voziš z visokimi obrati preko 3500 in potem spustiš plin tako da mašina začne zavirat,potem ti iz auspuha tk useka da misliš da si na reliju.Res brez zajebancije če spustim plin mi iz auspuha useka,enostavno pokne tk da filing je kr dober.Bol ko se motor segreje bol useka :D :D
Če bo kdo dal katalizator dol in mu bo iz auspuha tu pa tam pokalo naj ga nebo strah.Vse je ok.

No ja .. sicer nocm pluvat ali kaj podobnega .. ampak a si pomisli da to pokanje .. verjetno ti celo plamen mal pogleda ven .. ce drgac ne pok = explozija v izpusnem sistemu. Seveda pa to posledicno skoduje izpusnemu sistemu. Drgac pa tudi sam nameravam dati dol katalizatro ker je itaq FUC .. ker sm bil zadnic na preventivnem in sm pogrnu na emisijah ostalo pa vse okej.. tko da se dobr da mam pred prvim decembrom tehnicnega .. pol pa adijo katalizator pa ko bo dnar komplet nov izpusni sistem.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če okt 23, 2003 9:48 pm

monster_d je napisal/-a:se vidimo na stezi!

:twisted: :twisted: :twisted: Samo ko bo pa še športni lonec pa bo trgalooo :P :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

katalizator

Napisal/-a darkdog24 Če okt 23, 2003 9:59 pm

Če mi ogenj ven pogleda iz auspuha res nebivedu ker sedim spredaj in zadnji spodnji del avta nikakor nemorem videt :D Kar pa zadeva ta ogen oziroma pokanje je pa to zaradi tega ker izpušni plini gredo direkt ven brez kakršnih ovir(katalizator,sredinski lonec...) in to nebi smelo meti kakšnih posledic na izpuh.Saj tako so mi povedali v podjetju kjer se ukvarjajo samo z izpušnimi sistemi in majo stem izkušnje.upam da majo prav.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne okt 26, 2003 8:59 pm

Hmmm, ne bi se čist strinjou. Frendu le lonc poču :)

Tko se peljemo, tak sound da je za popizdt :) Pol pa kr naenkrat začne prdet :) Gremo pogledat, pa lonc počn. Jebba.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov