Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Sr nov 18, 2009 12:21 pm

Hujši ste kot otroci v vrtcu...ni vse zlato kar se sveti, in ni vse drek, kar smrdi...oz. prevedeno: 600 pa 800 eur ni garancija za dober tuning, kakor tudi ni rečeno, da je oni za 150 eur zanič...
Lp

kovcek

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr nov 18, 2009 12:26 pm

gofra je napisal/-a:...Dobro mapo lahko nekdo zaradi mene naredi za 300 EUR ali pa za 900 EU...

...kar sem povedal ze par postov visje ;)

LpF

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP Sr nov 18, 2009 12:43 pm

Prvo kot prvo, nisem prišel delat reklame. Enako lahko jaz recem za tiste, ki podpirajo malo drazje tunerje, pa vendar mislim, da ima vsak pravico do svojega mnenja. Cela tema se tu glasi na to spletno stran, se pravi, da tudi tisti, ki jo je zacel, dela reklamo.

Decembra 2008 je bila cena za tuning novega passata 2.0 Tdi z comonrail motorjem v Črnučah 800 eur+DDV, pa tudi niso bili povsem prepricani, da ga lahko naredijo, ker je pac nov avto.

Tudi čisto na slepo nisem šel do tega človeka. Sem se prej malo pozanimal, če je kdo že delal z njim in tisto kar sem uspel izvedeti, je bilo pozitivno. Sam avto servisiram na Vw servisu v Celju in tam ga poznajo.

Tudi mene je motilo, da je zadeva malo poceni, vendar sem se za to odlocil po pogovoru s tem tunerjem. Ko sem se dogovarjal za tuning, me je zanimalo, kako lahko jaz vem, da je njegov tuning kvaliteten (glede na ceno) ter da ne bo skodoval motorju?
Odgovor:
Lahko vam damo nacipano mapo, pa jo objavite na kaksnem tuning forumu - naj nekdo drugi oceni nase delo!
To sem isto vprasal tudi druge priznane tunerje. Nihče mi ni hotel dati nacipane mape, ker so imeli raznorazne izgovore.
Kako vi veste kaj imate na avtu, razen 700 eur tuning in izpis z testne steze?
Kolikor vem, če steza ni dobro nastavljena, vam lahko pokaze napačne podatke.
Avto sem cipal, tudi nacipano mapo sem dobil na usb kljucu, tudi objavil sem jo na enem angleskem forumu in mnenja so bila pozitivna.

Jaz imam s tem tuningom zelo dobre izkušnje, vendar bi, zgleda po vašem mnenju moral lagati ter podpreti drazje tuninge. Ko se je ta tema ponovno odprla, sem pogledal malo cene po netu - so dosti nizje, kot pa pred enim letom - se pravi da je storitev tudi slabša?

Če sem koga užalil se iskreno opravičujem, vendar je to moje mnenje - ne glede, kar si drugi mislijo.

Lep pozdrav!

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr nov 18, 2009 1:46 pm

A ta tema na angleškem forumu še obstaja?

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP Sr nov 18, 2009 2:19 pm

Ne vem,jo ne najdem.
Lahko poskusite sami www.chiptuners.org,
imam pa še originalen in nacipan software tako da ga lahko objavimo na novo :D
LP!

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr nov 18, 2009 3:29 pm

Brez vejice pri linku... žal ne vem po čem naj bi sam iskal, pa tudi nekatere podteme so zaklenjene...

ZvoneP
Nov uporabnik

Napisal/-a ZvoneP Sr nov 18, 2009 4:06 pm

:? se opravicujem za vejico :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 18, 2009 8:04 pm

Kovcek je napisal/-a:
rečeno, da je oni za 150 eur zanič...

je zanič - preverjeno (če hočeš še naprej; "tuner" v prekmurju.....) in potem brez kančka sramu in slabe vesti grejo popravljat v LJ. (prej so pa vse tri v LJ. popljuvali, češ kako so "dragi")......

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr nov 18, 2009 8:18 pm

Pri teh chip tuningi imajo v tisti uri oz dveh toliko zasluška kot eni ki delajo več kot en mesec. Če je ceneje ni nujno da je slabo. Moj oče ima bravota dizla 150km čipanga na 195km in 400Nm za 260eur in ima to že dobre dve leti oz 70kkm in nima nobenih problemov. Avto gre res dobro, ker passat z 170km kar pošteno ostane zadaj

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr nov 18, 2009 11:54 pm

Če ni skrivnost, kje je čipal?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če nov 19, 2009 7:48 am

gofra je napisal/-a:Kot sem rekel, vsakomur svoje. Tvoje "vedenje" morda temelji na cem konkretnem ali si se s tem ze rodil? Kolikor jaz vem je krepka razlika med nalaganjem mape in izdelavo custom mape po meri oz. zeljah stranke. In slednje, verjemi, cetudi bo slo vse gladko, bo terjalo nekaj casa. Ne zelim nikomur stopati v bran ampak, si se pozanimal kaj dobis za tistih 800 EUR? Ne primerjat cene storitev med seboj, ce ne ves kaj le te zajemajo. Nekdo ti lahko naredi iz 140 170 (neuporabnih konjev) in ti bo za to racunal 200 EUR, drugi pa ti bo zoptimiziral delovanje motorje v vseh rezimih in prestavah in za svoj trud zahteval 500 EUR. Povej mi, za koga se bos odlocil?

In ne razumimo se napak. Dobro mapo lahko nekdo zaradi mene naredi za 300 EUR ali pa za 900 EUR, kar sem zelel povedat je le to, da ce ze, raje pljunem tistih 900 za konkretno storitev, kot 300 samo zato, ker je pac ugodno. In bodimo posteni, potencialno bos s "cheap"tuningom bolj tvegal, da stvari ne bodo kot bi morale (lahko) bile. Da si pa ti prisel skozi z 250 € pa - super, me veseli. Upam, da je to, kar si zelel.

Moja dva amaterska centa...

kolikor vem pri name tuningu zadevo lahko sprobaš in če ti ni ušeč zadevo popravijo tako da ti paše, ravno tako je garnacija na....tuning seveda (če ga servis pobriše) ni pa garancije na motor, edini ki jo daje je SKN pri čipanju NOVIH VW gruoup vozilih, v tem primeru bi sigurno čipal pri SKN če že imaš novo vozilo, pri nekih jajcih se mi pa iskreno povedano zdi preveč denarja, vendar vseeno nebi rad doma delal posega, vsaj nekomu bi zaupal ki ima nekaj malega izkušenj

49
Nov uporabnik

Napisal/-a 49 Če nov 19, 2009 11:45 am

Če ne veš kaj je dobro, veš kaj je drago?

Ta pregovor v današnjih časih več ne velja, sem si privoščil preliv za testenine v trgovini Tuš in še enega v trgovini Mercator. Na moje začudenje so bili istega okusa. Zakaj? Zato ker enega kot drugega proizvaja Pomurka d.d.. Kje je razlika? Samo v ceni.

Kje je razlika med dragimi in poceni tunerji, v opremi, izdelovalcu mape in seveda cene.

Sem si ogledal to poceni tuning stran in ugotavljam, da uporabljajo trenutno eno najboljših mašin za tuning. (Na netu se, da veliko naučiti).

Kje je razlika? Izdelovalcu mape in cene.

Nad navdušenjem Zvoneta P bi lahko sklepal, da imajo tudi dobrega izdelovalca mape.

Kaj še ostane? Samo cena.

Kaj sploh je tuning?
Pripelješ vozilo do tunerja, ki ti priklopi tuning mašino na vozilo in prebere podatke, katere pošlje svojemu izdelovalcu map in po uri ali dveh dobi narejeno mapo. To mapo preko iste mašine nalepi nazaj na vozilo in stranka poskusi. Seveda je zadovoljna, ker vozilo je občutno poskočno, kasneje pride še do ugotovitve da je tudi poraba manjša. Zato tudi razumem navdušenje Zvoneta P.

Isti postopek bi naredili tudi pri dražjih tunerjih.
In kaj je delo tunerja, stisne dva gumba in ti pobere denar.

Zdaj se jaz spašujem a je vredno dati trikrat več denarja za isto delo. Mislim, da ne.

Tako, da tu ne velja pravilo tisti, ki je dražji je tudi boljši. Tu je boljši tisti, ki ima priznano mašino za tuning.

Po brskanju sem ugotovil da izdelava mape stane okoli 100 eur, vse ostalo pobere tuner.
Seveda je potrebno investirati v tehnologijo samo, da na mojem vozilu zasluzi 600% pa spet nisem tolika budala.

Konkurenco je potrebno podpirati, to je moje mnenje.

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če nov 19, 2009 12:53 pm

sašo5 je napisal/-a:
Kovcek je napisal/-a:
rečeno, da je oni za 150 eur zanič...

je zanič - preverjeno (če hočeš še naprej; "tuner" v prekmurju.....) in potem brez kančka sramu in slabe vesti grejo popravljat v LJ. (prej so pa vse tri v LJ. popljuvali, češ kako so "dragi")......

Ne posplošuj, ker je v prekmurju več takih, ki se imajo za "tunerje" in s tem mečeš slabo luč na vse, vsi pa niso zanič...vsaj jaz dam roko v ogenj za enega, kateri je bistveno cenejši od ljubljanskih in dela to uradno in z računom :!:
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 19, 2009 2:34 pm

tuning bomo primerjali z prelivom za testenine :?: pa saj ne more bit res :roll: pa je, na žalost....
49 je napisal/-a: ki ima priznano mašino za tuning.

kaj je to :shock: :?: - zadostuje namreč že laptop in povezovalni kabel (obd.....)

P.S zanimivo, kako si se prijavil in prav v to temo "buf" ....brez pozdrava, ter običajnega "rituala" ki se spodobi, če nekam v "hišo" prideš....

49
Nov uporabnik

Napisal/-a 49 Če nov 19, 2009 4:03 pm

sašo5 je napisal/-a:tuning bomo primerjali z prelivom za testenine :?: pa saj ne more bit res :roll: pa je, na žalost....
49 je napisal/-a: ki ima priznano mašino za tuning.

kaj je to :shock: :?: - zadostuje namreč že laptop in povezovalni kabel (obd.....)

P.S zanimivo, kako si se prijavil in prav v to temo "buf" ....brez pozdrava, ter običajnega "rituala" ki se spodobi, če nekam v "hišo" prideš....

Če bi lahko z enim kablom in laptopom čipal avtomobile bi verjetno bilo v Sloveniji veliko več tjunerjev kot zdaj.
V to temo sem se prijavil, ker sem v službi slišal zanimive komentarje od sodelavcev ki jo spremljajo.
Če je konkurenca večja so cene nižje, to je tako enostavno.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če nov 19, 2009 5:40 pm

:lol: :lol: :lol:

v Ljubljani so 3 tunerji... VSEM lahko zaupam/š... taki izgovori kot so priklop za 10min in zato pobere 500€ so brezveze in stvar posameznikov... in slednji imajo dostikrat vozila, katera so specifična in ne obstaja mapa kar tako... za nekega pasata z PD motorjem pri katerem je že vse znano pa ne vidim razloga zakaj bi se kdo od teh 3 mučil 25dni za nek tuning... in na koncu... koliko od vas junakov je plačalo 800€ pri kateremkoli od teh treh za "10min" tuning... vsi bi plačali 200€ pa da človek zgubi cel dan za vaš avto... :roll: plačaš 800, 1000€ in voila...meritev prej, kasneje, vmes ... in pa pogovor in dogovor kaj pričakuješ...

ZNANJE se plača... ni to neko iskanje Windows validation tool na torrentih :roll: ...

Ima xyz tudi čipanega JTDja... na 170 konjev... pa dela Novitecov box z manj konji bolje... žal...

Žalostno je to da večina išče neke bližnice... noben pa ne spoštuje dela in znanja... ker glede na brihtnost tega in še katerega foruma, bi se človek ustrašil da bodo rsr, skn in elektronika ostali brez dela čez noč...

lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če nov 19, 2009 8:11 pm

Zakaj je tolikšna razlika v ceni?
SKN - Golf 1.9 TDI: 105 KM/250 Nm > 134 KM/310 Nm = 799,00 €
RSR - Golf 1.9 TDI: 105 KM/250 Nm > 140 KM/300 Nm = 542,50 €

Ubuntu
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Ubuntu Če nov 19, 2009 8:32 pm

Avtoelektronika - Golf 1.9 TDI: 105 KM/250 Nm > 135 KM/320 Nm = 649 €

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Če nov 19, 2009 9:12 pm

Kot kaže tunerji rastejo kot gobe po dežju. Saj verjetno res ni problem prit v stik z nekim tujim tunerjem, od njega kupiti nekaj opreme in nato copy/paste mape ki ti jih pošilja tvoj distributer. Za tak "čip" je še 200eur predrago.

Zadeva nastane zanimiva ko je na avtu zamenjanih nekaj stvari. Bom drugače začel. Recimo da ta tuner nekaj pač zaj... in uniči računalnik. Kaj pa potem? Ali pa da mi odpira ohišje in pri sestavljanju slabo zatesni in pride notri vlaga? Nekaj pobrklja in avto ne vžge? Skratka preveč je stvari ki se lahko zalomijo. Pa lahko stvar izgleda še tako enostavna.

Sam trenutno sestavljam evo-ta ki bo imel pomenjanega kar nekaj "hardwareja". Bi mi ta t.i. tuner nastavil elektroniko da bomo iz njega iztisnili kar največ? In to za 250 ali koliko že eur? Dvomim da.

Skratka, moj avto dam nekomu z dobrimi referencami, če bom za to plačal kakšen euro več me tudi ne bo pobralo.

Kdo pa nas pravzaprav sili da bi navijali avte?

lp
evo4fun
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost