rs2 je napisal/-a:ko ze debatirate o tuningu, pa pustmo Evo al impreza, KOLIKO uporabnih obratov pa mora imeti motor, da še govorimo o dnevno uporabnem avtu?
In kaj za vas pomeni "uporabni obrati" - npr. nad 100hp, nad 200hp, nad 300hp,..?
Lahko kdo to definira? Da malo podebatiramo tudi o tem - bi bilo zanimivo videti, kaj komu dejansko pomeni "uporaben avto"...
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
lancia hf je napisal/-a:Čeprav se mi zdi tale tema bolj kot risanka, me čudi da nekateri dolge mesece ustvarjate in same rizbice lepite po forumu, potem pa greš na drag race, in vidiš neko prastaro "kareto", ki so jo samo malo po "kmečko" skupaj "zmetali" kako se pelje mimo raznih avtomobilov z oh in sploh krivuljam.
rs2 je napisal/-a:200hp na liter je povsem normalna stvar in avto več kot odziven Mičo. To je na petaku 445hp. Petak s 445hp ima poln tlak pri 3000 obratih in vleče vse do 8000. To pomeni da NIMA zanimive krivulje ampak povsem lepo običajno z veliko uporabnega območja.
Stasky je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Čeprav se mi zdi tale tema bolj kot risanka, me čudi da nekateri dolge mesece ustvarjate in same rizbice lepite po forumu, potem pa greš na drag race, in vidiš neko prastaro "kareto", ki so jo samo malo po "kmečko" skupaj "zmetali" kako se pelje mimo raznih avtomobilov z oh in sploh krivuljam.
Podpis!
lancia hf je napisal/-a:Čeprav se mi zdi tale tema bolj kot risanka, me čudi da nekateri dolge mesece ustvarjate in same rizbice lepite po forumu, potem pa greš na drag race, in vidiš neko prastaro "kareto", ki so jo samo malo po "kmečko" skupaj "zmetali" kako se pelje mimo raznih avtomobilov z oh in sploh krivuljam.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.
LoCo je napisal/-a:Drgač pa - razlika je še vedno to da se (bom dal svoj primer ko me je dol pocla corsa letnik 1963 k komej skp stoji) jz pripeljem na drag race s svojim avtom, pogledam mal dirke, obrnemo neki na žaru, odpeljem par dirk in grem z istim avtom domov. Ostali pa jemljejo zadevo bolj resno, pripeljejo svojo garažno škatlo na prikolici, menjajo gume, ugotavljajo koliko je idealen pritisk v gumah, nosijo sabo kantice vode da lahko na štartu naredijo burnout, sedijo v avtu ki ima notr prestavno ročico in volan in nič drugega, čakajo na štart 45 minut v 50 stopinjah ker tudi ventilacije nimajo... Spet tu, jaz sedim v avtu s klimo in radijem in gledam okrog sebe...
Pač primerjaš budget racerje, ki svoj trud vložijo v kanto s 400kg, sprednje gume od traktorja, zadnje od invalidskega vozička (quote by Uros@SKN) in se pelje hitro, po drugi strani mas pa pac weekend warriorje kot sem jaz ki cez teden vozim svoj avto v sluzbo, cez vikend pa na dirko. Mešaš hruške in jabolka, isto kot mešaš lancio v sti vs evo debate.
kingroad je napisal/-a:edit: nekaj let nazaj smo pri RSRu delali golf IV GTI. In sem šel z njim na drag v Celje. Vse lepo OK dokler me ni snela Fiat Tempra (!!) z eno big turbino ki fantje še vedeli niso kam bi v originalu spadala. Prvih 200m se avto še skoraj premaknil ni, nato ga je pa izstrelilo mimo mene. Avto nato ni prišel do doma (Tempra)
lp
Pro_Tuning je napisal/-a:rs2 je napisal/-a:200hp na liter je povsem normalna stvar in avto več kot odziven Mičo. To je na petaku 445hp. Petak s 445hp ima poln tlak pri 3000 obratih in vleče vse do 8000. To pomeni da NIMA zanimive krivulje ampak povsem lepo običajno z veliko uporabnega območja.
Imas kaksno meritev, cetudi nekje z neta za prilepit? Se pravi da je krivulja navora konkretna ze pri 3000 obratih.
Jaz ne najdem nic pametnega, samo tole:
http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2162139
http://www.034motorsport.com/gallery/v/ ... 3.png.html
http://www.034motorsport.com/gallery/v/ ... S.png.html
Pro_Tuning je napisal/-a:kingroad je napisal/-a:edit: nekaj let nazaj smo pri RSRu delali golf IV GTI. In sem šel z njim na drag v Celje. Vse lepo OK dokler me ni snela Fiat Tempra (!!) z eno big turbino ki fantje še vedeli niso kam bi v originalu spadala. Prvih 200m se avto še skoraj premaknil ni, nato ga je pa izstrelilo mimo mene. Avto nato ni prišel do doma (Tempra)
lp
Tu pa bosta Bostjan in Alex vedela kaj vec povedat.
Hehehehe, avto je kar lepo prišel do doma, in še doooolgo se je vozil potem, heh, na stare Unotove bate pri 1,75 Bara , z veliko rezerve + vsak dan v službo + nazaj z fuuuuul booooooost z R5 GTT fergazerjem : - D
Kaj meniš pa na to ?
Ajd' .
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost