Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So dec 26, 2009 4:18 pm

Ne splača se tuki gor neki lagat pa nekih nesprejemljivih podatkov pisat, ker je tak večina uporabnikov tuki gor ko se spoznajo na to in so v tem, tak da te bojo poštudiral in potem se je brezveze kregat gor in neki dokazovat.

Lp

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron So dec 26, 2009 5:26 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
Pro_Tuning je napisal/-a:Kot ze receno stevec za hitrost ni bil v delujocem stanju. Ker je cisto drugi menjalnik v avtu kot v originalu, prav tako diferencial in seveda gume.

Torej so obratomer in podatki o prenosih dober pokazatelj hitrosti.

Oprosti ampak ti si poln izgovorov. Zmeraj je nekaj narobe, potem pa po izračunih pridemo do takšnih ali drugačnih podatkov, ki jih na žalost ne moremo nikoli preveriti.

Drugače pa piše se konec leta 2009, nad našimi glavami okoli te zeleno modre krogle na kateri živimo krožijo sateliti, katere za določanje svoje lokacije in hitrosti uporabljajo majhne škatlice, ki slišijo na ime GPS. Sedaj se prodajajo že za smešno nizke cene in dvomim, da ne poznaš koga ki bi ga imel. <---- HINT HINT, če razumeš kam pes taco moli ;)

Lp

P.s./o.t., ... a je to mišljeno z tako navigacijo, kot sem jo jaz dobil ? Recimo Mio ?
Ker to imamo na voljo, ampak kot se meni zdi pa res preveč laže, vsaj po prvih meritvah , ker ima prevelik zaostanek/zakasnitev , tko da , ... bolj slabo z temi igračami kaže, ...

Lp + #

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 26, 2009 5:42 pm

ja laze vam prevec ker ste tok optimisticni an ker mislte da ma 5 s do 100 po pa k navi pkaze 6 je pa itak navi kriva an.valda mate vi tok mocn avto.
od 0-200 lahko cist solidno pokaze kok sekunda mate.ker tok hitr pa spet ne nabira avto da nebi mogl.
pa ce se ne motm je rs2 velikokrat ponudil svoj kar kol ze ma za vse vase avte da lahko pomerite.pa se se nben ni odlocu da bi do njega to iskat.
mogoce nimate za bencin do lublane,kdo bi vedu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So dec 26, 2009 6:10 pm

kopron je napisal/-a:P.s./o.t., ... a je to mišljeno z tako navigacijo, kot sem jo jaz dobil ? Recimo Mio ?
Ker to imamo na voljo, ampak kot se meni zdi pa res preveč laže, vsaj po prvih meritvah , ker ima prevelik zaostanek/zakasnitev , tko da , ... bolj slabo z temi igračami kaže, ...

Lp + #

Kopron, meni Gargamel (Garmin) čisto mirno sledi do 210, ko mi zmanjka prestav. Tiste pol sekunde do sekundo, če je zaostanka (in dvomim v to) pa pri 100-200 ne pomeni prav nič, vsaj ne za neko okvirno meritev, da se vidi kje res ste v primerjavi z vašimi pričakovanji. Za kaj bolj konkretnega pa je vseved že pred meseci dobil ponudbo s strani Edota, da naj pripelje kakšen projekt pa se bo točno zmerilo z Racelogicom.

Na da ne boš mislil, da ti kotalim buče:

rs2 je napisal/-a:Pripelji kak tvoj stroj, pa jaz pridem z racelogicom in pomerimo 100-300 na istem odseku. Tako malo za primerjavo, da se kaj dogaja, če že dirk ni. :D

Torej, če je še kakšna ovira glede ustvarjanja posnetka meritve napišite, bomo poskusili najti rešitev.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy So dec 26, 2009 6:30 pm

abbe je napisal/-a:ful je pa kle projekta.swap motorja pa mal priredit zadeve da motor pase.pa nove lopute.
me prou zanima kaj je blo na podvozju narjen pa na zavorah da se lahko tole ustav kokr se zagre...

Take izjave me nasmejejo.... :lol:
Se bo samo zate naredil Hyper-Tuning forum in boš predstavil svoje projekte.....montaža kozmodiska v avto itd... :lol:

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning So dec 26, 2009 7:33 pm

mito155 je napisal/-a:od cicera leon z 300 konji ni imel 10s med 100 - 200 ... 11s je imela rumena ibiza kolikor se spomenm ( po občutku) :lol:

Je slo tam nekje, saj je bilo polno filmckov. Moram pobrskati, ce sem kje shranil kaksnega. Potem je se pojacal zadevo in je slo pod 7 sec. 320KM ali koliko je ze bilo na zacetku. Ibiza je bila malenkost pocasnejsa.

Si upošteval zračni upor in vsa ostala sranja?
Sami izračuni so te....ni čudno da se s kopronom razumeta...

Zaenkrat zracni upor se ni tako velik, da bi kolesa zdrsavala in rahlo vrtela v prazno pri skoraj 200 na uro. Ce pa imas kaksno idejo, kako to preverit, kar na plan z njo.

dr.sah je napisal/-a:16,6 s od 0-200 ima zadnji rs4 ki ima 420KM in kakih 1650kg. torej bi ta bmw moral iimeti nekih 850kg da bi šel toliko, v nasprotnem primeru ti ne verjamem, in gre za provociranje. Če daš posnetek števca in obratomera gor, pa bom malo manj skeptičen.

Ne pozabit da ima ta BMW krepko prek originalnih 218KM. Glede na procent odprtja injektorjev goriva (ter dosedanje izkusnje koliko se poznajo posamicne sesalne lopute, ter dober izpusni kolektor, ter odprt izpuh) okoli 260-270KM.
RS4 odbij se 20-30 KM, ki jih proti vecjim hitrostim pobira 4x4 pogon

Ravno zato se vidi posnetek obratomera z racunalnika. Kot ze veckrat omenjeno, stevec hitrosti ne dela. Ker je treba naprej nekako povezati povsem drug menjalnik s 20 let starejsim stevcem. Ter ga kalibrirati na drugacen diferencial ter dimenzijo gum. Ce kdo zeli mu pokazem originalen avi, kjer se obrati se lepse vidijo. Lahko se srecamo kje v LJ.

abbe je napisal/-a:ful je pa kle projekta.swap motorja pa mal priredit zadeve da motor pase.pa nove lopute.
me prou zanima kaj je blo na podvozju narjen pa na zavorah da se lahko tole ustav kokr se zagre...

Ce se kdo ve za kaksne V8 E21 kar na plan z njim. Po moznosti v bliznji okolici, da ni ravno kje z drugega konca sveta. Zanimivo bi bilo primerjat resitve.
Ali pa vsaj nadgradnja original V8 motorja na posamicne sesalne lopute.

Ce bi podrobno pogledal drugo slikico avta, kjer se vidi prednje kolo, bi opazil 4 batne zavorne celjusti.

=ZiAn= je napisal/-a: za določanje svoje lokacije in hitrosti uporabljajo majhne škatlice, ki slišijo na ime GPS. Sedaj se prodajajo že za smešno nizke cene in dvomim, da ne poznaš koga ki bi ga imel. <---- HINT HINT, če razumeš kam pes taco moli ;)
Lp

Ce bi vsi iz foruma uporabljali samo se te naprave bi bilo smiselno. Avto je bil na testno voznji, napravil par kilometrov, vse je delalo OK in odsel nazaj v delavnico.
Ko bo ready for the road se bo gotovo objavilo se bolj podrobne meritve.
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning So dec 26, 2009 7:46 pm

Blinder je napisal/-a:Čaki če ima 218 konjev original, tiste kromirane trombente so bolj za okras kot za drugo :lol: + elektronika ne morejo prinest nevem kolko moči. A ima manj kil ko original?

Po priblizno 10 takih predelavah, je zabelezen prirastek moci samo z montazo posamicnih sesalnih loput 20% Z dodelavo celega izpusnega sistema pa 30%.
Se pravi 30KM na 100KM osnove. Brez odpiranja motorja.

Yoni je napisal/-a:Za premagovanje zračnega in še vseh drugih uporov se porablja določena moč motorja,ki ne prispeva h doseganju končne hitrosti avta(logika). Če ti končno hitrost izračunaš samo na podlagi vrtljajev in prestavnih razmerij, je to popolnoma narobe, ker avto na cesti take hitrosti nikoli ne bo dosegel.

Ce bos pozorno prebral kaj sem napisal, bos opazil, da sem izracunal (nakar so me prijazno popravili) hitrosti do konca 4. prestave. Ce verjames ali ne, motor ima dovolj moci, da zvrti 4. prestavo do konca ter pospesuje naprej v 5.prestavi. Koncna hitrost bi bila nikjer omenjena.

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah So dec 26, 2009 9:03 pm

Vseved, dajte nekaj naredit kot se gre, in to posnet da se res vidi kako avto leti, npr da se vidi števec od garmina ali še bolje race logic. To bom verjel. Vse ostalo pa je nabijanje v prazno z vso možno teorijo in miljon praznih besed in kalkulacij. NE VERJAMEM dokler ne vidim.
Vem da ti je mnogo bolj jasno kot meni okoli teh zadev, vendar mene zanimajo samo šetvilke.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 26, 2009 9:07 pm

mondy je napisal/-a:

Take izjave me nasmejejo.... :lol:
Se bo samo zate naredil Hyper-Tuning forum in boš predstavil svoje projekte.....montaža kozmodiska v avto itd... :lol:

sj niti ne vem a nj kj komentiram al ne.
Ni vse res kar napišem

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning So dec 26, 2009 9:11 pm

Zato sem tudi snemal obratomer na racunalniku. Edina "merilna" naprava v avtu, ki je bila pri roki.

Verjetno se bo se zmeraj nasel kdo, ki bo rekel, da smo Garmina obrnili proti napacnemu satelitu in narobe kaze.

GPS ne uporabljam na vsakdanjih poteh. Izgleda, da bo treba kaksnega nabavit samo za meritve pospeskov. Imel sem tri razlicne Gtech merilne naprave, ki pa se jih navelicas po tednu ali dveh. Takrat, ko GPS se bi bil tako prisoten.

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning So dec 26, 2009 9:52 pm

Kot ze omenjeno, ce kdo zeli mu pokazem original avi, kjer je slika bolj jasna.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 26, 2009 10:00 pm

Vržeš na forum 2 sliki pa rečeš avto gre divje, pol pa pričakuješ da te bomo prosli še za več posnetkov? Spremljam na enem drugem forumu projekt obnove golfa rallye in je tolk slik v tisti temi da doma ne upam sploh odpret ker mam počasno linijo. Pa na koncu vsakega updata predstavi stroške materiala itd... Tak za moje pojme zgleda predstavitev projekta!

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pro_Tuning So dec 26, 2009 10:09 pm

Tukaj je predstavljeno kaj se da narediti z BMW V8 motorjem.
Tudi napisal sem kaj je narejeno na motorju.

Posnetki so cisto v redu. Ker pa takega projekta ne vidis vsak dan marsikdo ostane v dvomih.

Obnova in barvanje karoserije, obnova podvozja, tapeciranje notranjosti, izdelava elektricne instalacije in podobno verjetno spada pod kaksno drugo rubriko.

"Na zalogi" imam tudi Golfa Rallye z 1.8T , 6 prestav, haldex in 450KM. Vendar se manj foto in video materiala. Avto je fantasticno izdelan.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 26, 2009 10:56 pm

airmike: off: Ce mislis "rdece sanje" potem ne bo sile z odpiranjem 37-tih strani materiala
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So dec 26, 2009 11:05 pm

mac: off
Po moje misli projekt Technic-a na VW forumu
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 26, 2009 11:09 pm

Je od technica sam ne spremljam na Vw forumu ampak drugje.

MacTron kake rdeče sanje?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So dec 26, 2009 11:11 pm

To je pa en drug projekt, na drugem forumu, malo bolj konkreten, sam ti ne povem kje!
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So dec 26, 2009 11:38 pm

primozek68 je napisal/-a:To je pa en drug projekt, na drugem forumu, malo bolj konkreten, sam ti ne povem kje!

lol.. rdeče sanje so pa drugač od fritza na favdlu.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Ne dec 27, 2009 12:15 pm

abbe je napisal/-a:ja laze vam prevec ker ste tok optimisticni an ker mislte da ma 5 s do 100 po pa k navi pkaze 6 je pa itak navi kriva an.valda mate vi tok mocn avto.
od 0-200 lahko cist solidno pokaze kok sekunda mate.ker tok hitr pa spet ne nabira avto da nebi mogl.
pa ce se ne motm je rs2 velikokrat ponudil svoj kar kol ze ma za vse vase avte da lahko pomerite.pa se se nben ni odlocu da bi do njega to iskat.
mogoce nimate za bencin do lublane,kdo bi vedu

Ma neeeee, ... jaz sem to meril na svojem avtu poleti , ... in je hitrost preveč nihala, ... eh, pa kaj bi ti razlagal , ...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost